Jump to content

Piet Sonneveld

Members
 • Posts

  53
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Piet Sonneveld

 1. Deze heb ik in het archief. https://pixeldrain.com/u/RLKCcV9Y
 2. https://pixeldrain.com/u/6ATPWnhL Deze opname ooit opgenomen van Atlantis Rotterdam (Er gebeurde altijd wel wat op de Noordzee). Later heb ik de muziek ingekort helaas. Heeft iemand deze opname nog volledig?
 3. Norman geeft aan dat het weekend is en heeft het over het concert in Amsterdam een week geleden van Dr. Hook and the Medecine Show. Dit concert was op 10 maart 1974 in het Concertgebouw. De opname is dus van 16 of 17 maart 1974. Mooie opname trouwens Douwe, dank daar voor.
 4. Toevallig kwam ik bijgaand artikel uit het Nieuwsblad van het Noorden van 4 juni 1971 tegen. In dit artikel komt een persoon aan het woord die zegt de eerste zender van Veronica te hebben gebouwd toen het schip nog in de haven van Emden lag. Is dit verhaal bekend bij jullie? Voor mij was het nieuw. Nieuwsblad van het Noorden.pdf
 5. Volgens mijn bestanden was op 15 mei 1976 de start van de officiële overdag uitzendingen van Caroline op 192 meter. Test uitzendingen begonnen op 1 mei 1976.
 6. Interessant rapport, Juul. Bedankt. Vooral ook het gedeelte met de luisterdichtheid per kwartier van 7 t/m 20 maart 1971 van de 3 Hilversumse zenders en Veronica naast elkaar. Noordzee was net begonnen met NL-talige uitzendingen op 6 maart 1971. Is er ook een dergelijk overzicht beschikbaar van vóór 6 maart 1971? Interessant om dan te zien wat het effect was van de start van Noordzee.
 7. Gisteren kwam ik bijgaand artikel tegen uit de Provinciale Zeeuwse Courant van 31-8-1974. In dit artikel wordt een zekere Jan Kunst geïnterviewd over zijn zeezender hobby. Hij schijnt veel uitzendingen van de zeezenders te hebben opgenomen. Is er ooit iets uit deze collectie openbaar gemaakt? En kent iemand deze persoon? ZEB001000281_603_R.jp2.pdf
 8. Is ook te beluisteren via tunein.com. Podcast "100 jaar radio NH".
 9. Beste Juul, dank voor dit stukje film. Jeugdsentiment! De beelden die Freek Simon heeft gemaakt aan boord van de Norderney, zijn vrij beschikbaar. Is er een kans dat de gedigitaliseerde versie van Ruud Doets ook nog eens beschikbaar komt? groet, Piet
 10. https://www.marktplaats.nl/a/verzamelen/overige-verzamelen/m1277036814-nostalgische-onderdelen-van-de-norderney-de-veronica-boot.html?c=3c1f5dcc18d02a99040ca8de656940d2&previousPage=lr
 11. Ooit gedownload bij de downloadclub. Weg drukken is inderdaad goed te horen rond 11.00 uur na het nieuws met Arend Langenberg. https://pixeldra.in/u/mwClkF
 12. Hallo Juul, ik bedoel dat de commercials door het hele programma heen beter klinken. En volgens Ruud mag het dus.
 13. Kan het niet makkelijk terug vinden Harm. Dacht begrepen te hebben dat een reclame boodschap wel duidelijk moet worden aangekondigd d.m.v. een signaal/geluid.
 14. Ik zit nu te luisteren naar 192 radio, herhaling van de top 100 allertijden 20 mei 1971. De commercials zitten door het hele programma en niet in blokken zoals tegenwoordig op de commerciële zenders. Ik vind dat nog steeds beter klinken. Wat is de reden dat dit op geen enkele commerciële zender meer op die manier wordt gedaan. Volgens mij is dat niet verboden in de zendvergunning. Wie weet meer? Ik hoor graag jullie reactie.
 15. Nu in de juiste categorie. Is het programma van Joost van 21-04-1965 om 7 uur 's avonds, genoemd in dit artikel uit de telegraaf, nog beschikbaar? Ik zou het graag eens terug luisteren.
 16. Is dan dus niet uitgezonden op 22 december 1978.
 17. Ik bedoel inderdaad te zeggen dat het geluid van andere stations minder klinkt.
 18. Ik luister nu al een paar weken naar deze stream. Opvallend blijft, naast de muziekkeus, de geluidskwaliteit van de stream. Ik luister ook naar andere streams, Paradijs, Caroline Flashback, KXClassics en KXradio maar het geluid klinkt veel minder. De stream van 192 radio klinkt ook goed, maar iets minder dan LXClassics. Ik heb er geen verstand van. Hoe is de geluidskwaliteit te regelen?
 19. De straat in London waar mijn zoon werkt.
 20. Het blijft een genot om naar te luisteren. De gemiddelde luistertijd volgens shoutcast is inmiddels ruim 18 uur. Dat zegt wel wat over de muziekkeus van Lex.
 21. Zeker niet bemoeien met de muziekkeus van Lex. Maar toch, waar is Alice Cooper? Was toch echt een favoriet van Lex.
 22. Het verschil van deze stream met al die andere is duidelijk: originele muziekkeus en schitterende geluidskwaliteit. Zowel via de TuneIn App als via Itunes, en dan afspelen via de Apple TV op je eigen versterker/speakers. Duidelijk kwalitatief beter dan al die andere (ook professionele) streams zoals van KX en KX Classics. En het belangrijkste: initiatief en muziekkeus van Lex, de man die voor velen hun muzieksmaak heeft bepaald in de jaren eind 60, begin 70. Ik heb er alle vertrouwen in en luister nu al dagen naar LXClassics tijdens werk en vrije tijd.
×
×
 • Create New...