Jump to content

Piet Sonneveld

Members
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Piet Sonneveld

 1. Interessant rapport, Juul. Bedankt.

   

  Vooral ook het gedeelte met de luisterdichtheid per kwartier van 7 t/m 20 maart 1971 van de 3 Hilversumse zenders en Veronica naast elkaar.

  Noordzee was net begonnen met NL-talige uitzendingen op 6 maart 1971.

  Is er ook een dergelijk overzicht beschikbaar van vóór 6 maart 1971? Interessant om dan te zien wat het effect was van de start van Noordzee.

  • Thanks 1
 2. Gisteren kwam ik bijgaand artikel tegen uit de Provinciale Zeeuwse Courant van 31-8-1974.

  In dit artikel wordt een zekere Jan Kunst geïnterviewd over zijn zeezender hobby. Hij schijnt veel uitzendingen van de zeezenders te hebben opgenomen. Is er ooit iets uit deze collectie openbaar gemaakt? En kent iemand deze persoon?

   

  ZEB001000281_603_R.jp2.pdf

  • Like 1
 3. Beste Juul,

   

  dank voor dit stukje film. Jeugdsentiment!

   

  De beelden die Freek Simon heeft gemaakt aan boord van de Norderney, zijn vrij beschikbaar. Is er een kans dat de gedigitaliseerde versie van Ruud Doets ook nog eens beschikbaar komt?

   

  groet, Piet

 4. Kan het niet makkelijk terug vinden Harm.

  Dacht begrepen te hebben dat een reclame boodschap wel duidelijk moet worden aangekondigd d.m.v. een signaal/geluid.

 5. Ik zit nu te luisteren naar 192 radio, herhaling van de top 100 allertijden 20 mei 1971.

  De commercials zitten door het hele programma en niet in blokken zoals tegenwoordig op de commerciële zenders. Ik vind dat nog steeds beter klinken.

   

  Wat is de reden dat dit op geen enkele commerciële zender meer op die manier wordt gedaan. Volgens mij is dat niet verboden in de zendvergunning.

   

  Wie weet meer?

  Ik hoor graag jullie reactie.

 6. Ik luister nu al een paar weken naar deze stream. Opvallend blijft, naast de muziekkeus, de geluidskwaliteit van de stream. Ik luister ook naar andere streams, Paradijs, Caroline Flashback, KXClassics en KXradio maar het geluid klinkt veel minder. De stream van 192 radio klinkt ook goed, maar iets minder dan LXClassics.

  Ik heb er geen verstand van. Hoe is de geluidskwaliteit te regelen?

 7. Het verschil van deze stream met al die andere is duidelijk: originele muziekkeus en schitterende geluidskwaliteit. Zowel via de TuneIn App als via Itunes, en dan afspelen via de Apple TV op je eigen versterker/speakers. Duidelijk kwalitatief beter dan al die andere (ook professionele) streams zoals van KX en KX Classics.

   

  En het belangrijkste: initiatief en muziekkeus van Lex, de man die voor velen hun muzieksmaak heeft bepaald in de jaren eind 60, begin 70.

  Ik heb er alle vertrouwen in en luister nu al dagen naar LXClassics tijdens werk en vrije tijd.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.