Jump to content

MvdVen

Members
 • Content Count

  209
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

MvdVen last won the day on January 26 2017

MvdVen had the most liked content!

Community Reputation

446 Excellent

About MvdVen

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Axel kwam na de Caroline week inderdaad nog een keer terug. Groet Martin
 2. Rond Pinksteren 2019 is het alweer 14 jaar geleden dat het stuk maritieme historie de haven van Harlingen binnenliep. In die 14 jaar is ongelooflijk veel tot stand gebracht, maar is de conclusie ook dat er nog erg veel werk in het verschiet ligt. De drijvende schoenendoos die in Harlingen aankwam was, om als disco te fungeren in Rotterdam, van allerlei zaken voorzien die er niet op thuishoorden en van veel eigenlijk onmisbare onderdelen ontdaan. De kleur was zo verschoten dat ze eerder roze dan rood leek en de kwalificatie “schip” was ver te zoeken. Door de inzet van vele vrijwilligers is door de jaren nagenoeg alle onnodige ballast verwijderd en zijn veel van de verdwenen onderdelen teruggeplaatst. Generatoren zijn geinstalleerd, de ankerlier hersteld en zelfs het meest in het oog springende onderdeel, de vuurtoren, werkt weer. Gedurende vele jaren kon het schip “drijvend” gehouden worden door inkomsten die afkomstig waren van de verhuur van faciliteiten aan verschillen de radiobedrijven die van de zenders en/of de studio’s gebruik maakten. Regelmatige projecten waarbij het schip op de Waddenzee voor anker ging, brachten de rest van het benodigde geld binnen. Doordat het radiolandschap de laatste 10 jaar ingrijpend is veranderd, zijn de inkomsten van radio-uitzendingen sterk teruggelopen. Zoals de titel van dit artikel al zegt, als het getij verloopt verzet men de bakens. De stichting “Vrienden van het Lichtschip” heeft nu de wereld aan het veranderen is ook besloten voor meerdere ankers te gaan liggen om de continuïteit van het schip te waarborgen. Een groot aantal mensen heeft in de loop der jaren bij de stichting aangegeven dat ze het schip een warm hart toedragen, maar niet in de gelegenheid zijn actief vrijwilligerswerk op te pakken. Vanaf nu is er de mogelijkheid om donateur te worden van de stichting “Vrienden van het Lichtschip”. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar lichtschip@home.nl. Je krijgt dan een bericht retour met informatie over hoe een en ander werkt. Nog makkelijker is even naar de website www.radiolichtschip.nl te gaan en op de knop “Doneren” te klikken. Om praktische redenen is het minimumbedrag bepaald op € 20,- per jaar, maar meer mag natuurlijk. Zodra de verblijven aan boord zijn opgewaardeerd wordt onder de donateurs elk jaar een aantal overnachtingen aan boord van het schip verloot en bij evenementen van de stichting geeft het donateurschap recht op korting.
 3. "Stand by for Henry Morgan at 1 o'clock" ??
 4. Juul, het gaat hier om exact 74 verschillende foto's die door het Nationaal Archief als "beschikbaar" gekentekend werden. Dat betekend: "De persoon die deze akte aan een werk heeft verbonden heeft het werk toegewezen aan het publiek domein door wereldwijd zijn of haar rechten op het werk onder het auteursrecht, inclusief alle bijbehorende en naburige rechten, af te staan, voor zover door de wet is toegestaan. Je mag het werk zonder toestemming kopiëren, veranderen, verspreiden en uitvoeren, zelfs voor commerciële doeleinden." Nog veel meer foto's zijn in tegendeel "niet beschikbaar" of moeten worden betaald ("winkelwagen"). Dat laatste gelt ook voor het meergemelde foto met Tineke en Gerald de Vries.
 5. Klik hier voor 38 foto's: In memoriam Ron West (Radio Monique) [*1961 †2019]
 6. Het REM-eiland (1964) bron: Nationaal Archief Klik op het foto:
 7. Das deutschsprachige Radio Nordsee (1968-1970) 50 Jahre danach: Aus den Archiven von Hannibal (Ulf Posé) und Offshore Echo's Magazine Klik op het foto:
 8. Victor Pelli stuurde inmiddels een aangepaste versie.
 9. Hier is dan het interview met Adriaan: https://pixeldra.in/u/z_QpmU Groeten Martin
 10. Dankjewel Bert. Bijna alle RadioDay opnames staan natuurlijk allen in onze archief, Maar ik was een beetje te laat. Groeten Martin
 11. Je klikt op een enkele foto, en beneden zie je dan bijvoorbeeeld "Alan Beech, Mandy Marton, Chris Cooper". Hartelijke groet Martin
 12. De desbetreffende namen staan (meestal) onder enkele foto.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.