Jump to content

Juul

Donate
 • Content Count

  8,114
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Juul last won the day on October 9 2019

Juul had the most liked content!

Community Reputation

7,580 Excellent

8 Followers

About Juul

 • Rank
  Expert
 • Birthday 02/27/1947

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  de Veluwe
 • Interests
  Zendamateur - hamoperator call: PE0GJG

Contact Methods

 • Website
  http://norderney.nl

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Beste mensen, ik was hoopvol begonnen met een posting over het in mijn ogen beste Top 40 station dat ik beluisterde, WABC in New York. Vorige week heb ik ook al geprobeerd om bij het onderwerp te blijven maar dat is kennelijk niet opgepakt. Jammer. Met als resultaat dat het eerst over Mi Amigo en daarna over allerlei andere radiostations gaat. Het wordt zo een ondoorzichtig geheel. Het is dus jammer om te zien hoe zo'n onderwerp kan verlopen. Ik ben ook gebruiker van een MAC forum maar als dat daar gebeurd grijpt de forum baas in en veranderd de kop van de posting dan wel brengt 'em onder in een ander onderwerp. Het ga jullie goed. Juul
 2. Robin, Ik verbaas mij over het feit dat de huidskleur er weer bij gehaald moet worden. En ook het tweede onderwerp "Black Lives........" Gaan we het straks ook nog hebben over de "geaardheid" van d.j.'s ?????? Kom op zeg. Heeft toch niks te maken met het onderwerp? Terug naar WABC en de technicus lijkt mij. Denk ik een leuk artikel te plaatsen................................................ De enige die eigenlijk inhoudelijk reageert is Rob.
 3. Tja Leendert, Ik hanteerde dus de oude spelling. https://nl.wiktionary.org/wiki/kippevel PS. Ik verbaas mij over waarom je dit schrijft. Heeft toch niks met de inhoud te maken? Lees nou het hele artikel maar, da's veel interessanter, want daar hoor ik je niet over.
 4. Ja Rob, Maar het verhaal hoe ze werkten en de lol er omheen is voor mij heel herkenbaar. En ook de achterliggende gedachte om de technicus in de zelfde ruimte te laten werken. zoals wij dat bij Veronica eigenlijk veel te laat deden. (voorjaar 1973 ) Veel jongelui die zeer gedreven waren om een bepaalde vorm van radio te maken. En ook mooi om te lezen dat er soms veel "overtime" gemaakt werd. Prachtig allemaal, ik ben blij dat ik 2x in New York was en het allemaal nog echt live uit m'n radio heb kunnen horen "rollen".................. Ik kreeg echt kippevel. Helaas dat de technicus die het schreef niet meer onder ons is. foto: ©Norderney WABC dj Chuck Lennard - Tom Mulder-Lex Harding en Karel v.d. Woerd (chef techn. Veronica ) en de WABC technicus.
 5. Mooi om te lezen. https://www.musicradio77.com/bill.html
 6. Datum 1 januari 1974 volgens mijn geheugen...................... Ik was net 2 jaar getrouwd en had een Fiat 500. Tegenwoordig ook in de mode.
 7. wel zonder de reclame, die heb ik er uit gehaald destijds.
 8. Ik heb het gehoord, maar wat een loftuitingen ! Veel terecht, maar ik miste toch wel wat mensen. En ik weet niet of Bert die "bereikt" heeft. Met name miste ik wat oud Veronica zeezender collega's. En daar is Tom toch z'n loopbaan begonnen. Nu hebben Ad en ik maar wat gezegd. En ik met name over het feit dat Tom niet de makkelijkste was in de "omgang". Ja, Jeroen van Inkel zei er ook iets over. En dat heeft toch wel ook een beetje z'n loopbaan getekend bij de mensen die 'em heel goed gekend hebben. Ik miste ook bijvoorbeeld oud NOB technicus en latere Poster producer Pieter Leen. En nog wel een paar mensen, van een paar weet ik dat ze niet bereid waren om deel te nemen. Maar afgezien van alles, als ik mij zelf in de rol van luisteraar van toen verplaats en ook nog als professionele radiomaker dan was Tom een meer dan prima d.j. ! Laten we de rest dan maar "wissen". Hij is veel te voeg overleden en ik bewaar ondanks m'n kritische woorden goeie herinneringen aan een lunch die we nog hadden in Loosdrecht nu ruim een jaar geleden. Daar was Tom weer terug in de tijd en het voelde goed!
 9. Juul

  1485 Khz zender

  https://www.radiomuseum.org/forum/mw_sender_joe_sendet_ab_01072020_auf_1485_khz_1.html
 10. "weer een tevreden mens"................. Ik heb het opgenomen thuis in Hilversum op een UHER. Foto: bron Internet
 11. Het stukje dat ontbreekt zoals Ben schrijft zit hier wel in. https://wetransfer.com/downloads/ec8377b357408c85ae9b40133882430920200731072344/5962ad "Het is de ochtend van de start van de aktie "Veronica blijft als uuuuuuuuu dat wilt". Klaas zegt;"U luistert toch ook tussen 10 en 12 uur?". Freek doet om 09.00 uur het nieuws en daarna Tom Collins. Hij heeft het over de tune van z'n programma (Cees Schrama) en technicus Juul. Tom heeft het over "bouwjaar 1947", dat is een goed bouwjaar , ook volgens Ad die de studio instormt. Om 10 uur het nieuws door Freek en dan de start van de aktie "Veronica blijft als uuuuuuuuu dat wilt" door Rob Out. Tom Collins doet de centrale presentatie. Chiel Montagne intv. Mieke Telkamp over het evt. verdwijnen van Veronica en de toen 14 jarige zangeres Wilma doet ook een duit in het zakje. Om 10.15 onderbreekt Freek het programma om live een mededeling te doen over de bus met aktiekaarten die op de Dam in Amsterdam staat."
 12. Armand, Natuurlijk is het helemaal niet erg dat je het meld. Ik weet dat Ad het er druk mee heeft en de provider ook. Maar het is redelijk ingewikkeld en daar snap ik niet zoveel van.......
 13. "vraag niet hoe het kan, maar geniet er van !"
 14. Vrienden, Ik heb het al een paar keer geschreven, er zijn server problemen en het komt vanaf een andere locatie met soms moeilijk doende Windows bakken. Ad is er heel druk mee doende. Maar ja, het is hoe dan ook beter dan toen we nog vanaf zee kwamen dacht ik zo.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.