Spring naar bijdragen

Juul

Donateur
 • Aantal bijdragen

  7079
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  7

Waardering in de gemeenschap

4996 Excellent

6 Volgers

Over Juul

 • Rang
  Expert
 • Verjaardag 27-02-1947

Profielinformatie

 • Geslacht
  Male
 • Woonplaats
  de Veluwe
 • Interesses
  Zendamateur - hamoperator call: PE0GJG

Contactmethoden

 • Website
  http://norderney.nl

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Nee, want die zijn er ook af. Het prog. is normaal een uur maar dat is deze upload niet zag ik gauw. (dus ook niet zinvol denk ik). Ik heb geen zin om te downloaden dus.........."wat moet ik er mee?" Daarom schreef ik ook luister ook even naar het eind.
 2. En Elvis, Vincent.......effe naar de eerste minuut luisteren en dan in de GROTE computer uitdraai kijken........ In dit geval even naar de afkondiging, zal Tom ongetwijfeld wel iets zeggen Ik bedoel deze. ( dit is niet de datum zomaar een screen ) En dit zijn de data. (kladje van de programmaleider)
 3. Juul

  Ad Roland bedankt.

  Vond ik in m'n archief. Het bedankt singletje voor Ad toen ie weg ging. Geregled door collega Peter de Mooy †. https://pixeldra.in/u/difs8-
 4. Juul

  eerste bevoorrader zendschip Veronica

  Ik kan hier max 100 watt FM maken...........en zelf gemaakte eindtrap. hi En als ik 'em een beetje bias geef dan doet ie het ook in SSB.
 5. Juul

  eerste bevoorrader zendschip Veronica

  Dag Leendert, er is een "Herrmann" familie ( zoon-kleinzoon) van de eerste techn. aan boord die was op de radiodag 2011 in Amsterdam. ( Je was er zelf ook Leendert) Hij woont tegenwoordig in Belgie op een kasteel, ja,ja. Ik heb regelmatig met hem gemaild detijds maar het ging moeizaam helaas. facebook.com/jan.herrmann.589 Maar..........hier staan Ad en ik op de foto in 2011. En die vertelde dat er destijds wel plannen waren om FM te doen, maar nooit doorgegaan. foto: ©Vincent Schriel En nog een foto van Jan Herrmann. foto; © Ben Meijering
 6. Juul

  Nederlandstalige plaatje gezocht

  Ik heb de mp3 , moet je hem? Productie van Bert Schouten die later bijna alles van André van Duin deed en Benny Nijman.
 7. Juul

  eerste bevoorrader zendschip Veronica

  Nico schreef mij ook nog....... "De zender was van Rohde en Schwartz en kon 1000 Watt leveren. Dat die FM zender tamelijk serieus was bleek wel toen eind 72 de blower kapot ging. Een reserve was er niet en dus werd de Nilfisk stofzuiger uitelkaar gehaald en de motor achter de FM zender gehangen. Dat heeft zeker twee weken geduurd." Nico met Frans de Feber † ( PA2RNI ), echte zendamteurs hé? (Bruno was nl niet aan boord toen)
 8. Juul

  eerste bevoorrader zendschip Veronica

  "haastige lees spoed is zelden goed" zei m'n moeder altijd..........
 9. Juul

  eerste bevoorrader zendschip Veronica

  Ik kreeg van mede zendamateur ( PA0NHS) en later TROS collega Nico Steenbergen de nodige info. "Het FM signaal ging naar twee verticale dipolen op de voorste mast. Op foto's uit 1970 staat trouwens een horizontale dipool. Waarom die is vervangen weet ik niet. Die mast was ongeveer 10 meter hoog. Van die dipolen en de voedingskabel weet ik niets dus wat er aan ERP van af kwam is niet duidelijk." foto; ©Nico Steenbergen
 10. En dit heb ik nog gezien op m'n fietsje in 1961. Luisteraar was ik , jong als ik was, al wel. Op de FM radio want er stonden 2 "feeders" op het dak van de studio voor de medewerkers...................dat kon toen nog.
 11. bron; Spreekbuis.nl http://www.spreekbuis.nl/slug-7bf192
 12. Nice, i've seen the studio's are build during the early 6o's. It was a few blocks from of mij birthplace in Hilversum. So I visited them on my bisycle.
 13. Juul

  eerste bevoorrader zendschip Veronica

  Dit stond in de Volkskrant van 15 juni1960.
 14. Juul

  eerste bevoorrader zendschip Veronica

  Hier is de eerste foto in betere kwaliteit. Uit het archief van technicus Jurg van Beem. Hij is uit 1962. En we zien Jurg "overstappen'. "Een foto kan vele moeders hebben", blijkt. En hier een stukkie uit de G&E (de Gooi, zeggen we in Hillversum). 11 juni 1960. scan archief Hans Knot.
 15. Juul

  The-uks-biggest-studio-albums-of-all-time

  https://www.officialcharts.com/chart-news/the-uks-biggest-studio-albums-of-all-time__24431/ Ik post wel eens meer van dit soort items, "ter lering ende vermaeck". Nooit zie ik er een reactie op. Vind ik wel een beetje jammer. Was mijn laatste bijdrage mbt dit soort "nieuws". Dus..........ik stop daarmee.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.