Jump to content

Juul

Donate
 • Content Count

  7,777
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Juul last won the day on October 9 2019

Juul had the most liked content!

Community Reputation

6,860 Excellent

7 Followers

About Juul

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  de Veluwe
 • Interests
  Zendamateur - hamoperator call: PE0GJG

Contact Methods

 • Website
  http://norderney.nl

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wat een zooitje Cor................Dit is de goeie.................
 2. Dat laatste Ruud heb je mooi ontdekt na al die jaren. ( 27 juni 1989 ). Typ foutje van mij. Leuk trouwens dat toen assistent Max Roozenbeek "gewoon' technicus is. Doet veel bij Tineke en R5. En technicus Gert de Bruijn is inmiddels met pensioen. Deed de laatste jaren ook veel Metro. En heeft ook het geluid gedaan voor de Reunie - KRO over Veronica. Deed ie met een MacBookje.............................
 3. Dat laatste is zeker waar Ruud. De Sony 1630 was ook de standaard voor de platenmaatschappij in die tijd. We, de NOB technicus en ik, kregen nog wel eens "woorden" met een NOB projectleider die vond dat we alles moesten samplen op 48Khz. Dat was de EBU broadcast norm. Deden we nooit, wij hielden ons vast aan datgene wat de platenmijen wilden, 44.1 Khz., omdat we ook wel eens tracks verkochten.
 4. Ik vond nog een mooie foto waarop ik wat uitleg heb gezet. De foto is genomen tijdens de mixage van een concert van EWF in zoals wij dat noemden NCRV 1. Het gebouw waar nu Talpa zit in Hilversum. het is één en al digitale apparatuur. De Sony PCM2500 gebruikte ik destijds om de uiteindelijke DAT te maken waar net als op de Sony1630 de losse gemikste nummers op te zetten. En die 1630 ging dan weer met naar AVRO RK6 waar we een complete digitale uitzending gingen monteren. zie hier. Op de foto technicus Ad Vink † met wie ik dat altijd deed. En hier nog een foto in NCRV 1 van de mix console van SSL (was toen "state of the art") Ik nam de foto van de mixage van een concert dat we digitaal 24 track opnamen van Earth & Fire. We zien links boven Ton Scherpenzeel (E&F ), NOB technicus Gert de Bruijn en Bert Ruiter (E&F) En Jerney Kaagman die een paar zinnen in een opname opnieuw inzong. Daarna een foto van de digitale 24 track recorder de Sony 3324 die was ingebouwd in de z.g. "NOB - mobile" studio. zie foto maakte ik in Cadzand waar we E&F opnamen. Dus de 3324 stond in de NOB 641 en de mixer in de 707. En het epistel waarvan we werkten bestemd voor de eerder door mij "besproken" montage in AVRO RK6 ( hierboven)
 5. Sliep uit was er tot en met maart 1971. Daarna werd het de Tom Colins show. Gerard en Tinus hadden "bonje" en zaten met elkaar opgescheept in 1 studio en spraken niet ( meer) met elkaar.
 6. Juul

  2 April 1973

  Hoe dan ook, de Norderney lag - stond op het stand................................... En "geworpen?"........................spreektaal net als ze hier zeggen "in Gods hand"
 7. Ja Hans, maar wat bedoel je nu met z'n email adres? Z'n voornam is "gewoon" Ton. Of snap ik jou nou weer niet? Jij schreef nl Tom.
 8. Hans een "verschrijving?" Het is Ton ipv Tom Droog. Onderstaande bron boek Auke Kok.
 9. Dat heb je hé met al die vrijwilligers en dan ook nog een (te) groot ego.....................
 10. Juul

  2 April 1973

  Kun je eens nagaan hoe die jongens aan boord altijd maar zorgden dat de programma's te horen waren! http://www.norderney192.nl/historie_1973_9.html
 11. Voor de mensen die staan te trappelen om in "Hillywood" te werken., sla uw slag. https://www.spreekbuis.nl/actuele-mediavacatures-in-coronatijd/
 12. Aha Jan, Ik ga me er over buigen. Dank je wel ! Met z'n stem ben ik als puber toch opgegroeid.
 13. "Weet ik veel"................Maar ik denk dat A3 in de war is met het scip of zo. Ik heb geen idee. Dus blijft de rest over.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.