Jump to content

Juul

Donate
 • Content Count

  7,049
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Juul last won the day on August 12 2018

Juul had the most liked content!

Community Reputation

5,526 Excellent

7 Followers

About Juul

 • Rank
  Expert
 • Birthday 02/27/1947

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  de Veluwe
 • Interests
  Zendamateur - hamoperator call: PE0GJG

Contact Methods

 • Website
  http://norderney.nl

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, maar om je zelf nu "Citrus" te noemen.........In Emst, kom er wel langs als ik naar Apeldoorn ga. Alleen maar landerijen en.............wel een Electronica winkel. De Weerd electronica. Dat weer wel !!! En ze draaien best aardige muziek voor deze "oude man". Daar is niks mis mee.
 2. Dat jullie al die LoPower stations horen. Ik hoor alleen net boven de storing uit Citrus AM uit Emst. (675 kHz). PS (de naam aleen al..................)
 3. De rol verdeling bij het programma met Willem van Kooten: 1. Willem van Kooten (zichzelf) 2. John Eshuis - producer † ( was eerder plugger bij DURECO en werd radio producer ) 3. Dick de Winter - producer chef † 4. Wim van Putten - aankondiging
 4. Beste vrienden, Ik heb erg veel EBU rapporten bewaard en ze zitten in ons archief. Alles gescand en hier is het rapport van juli 1970. ( althans 3 pagina's die relevant zijn) José van Groningen en ik kregen een kopie van onze Belgische adviseur die bij de toenmalige BRT werkte. Soms ging er ook een kopie naar Meister en Bollier, want zo slecht waren de verhoudingen nou ook weer niet.................Het is mij even niet helemaal duidelijk of de gegevens gaan over juni 1970. (EBU verschijnings datum juli 1970) Interessant om te weten, bovenin de balk de EBU meet stations en helemaal onderin de "afwijkeningen van de freq.) bron: archief Stichting Norderney https://pixeldrain.com/u/FJH0QrgT
 5. Juul

  Cees Schrama overleden

  Ja, Ruud, inderdaad. Maar ik weet nog hoe het ging, op z'n "Veronicaans.......". Dat doen we en welnu! Maar eerst moest RNI "off-frequency"......Want die waren daar te horen de eerste dagen? De eerste week tot 7 okt. dus was de zender in de lucht. Radio Holland omdat zendertechnicus Jan van Bers en ook Cees Manintveld daar hadden gewerkt. Dus we hadden een makkelijke "ingang". Dit was de ontvanger en woonde wel aan de west kant van Hilversum toen. In een flat op 3 hoog. Ik heb de ontvanger nog steeds en werkt "als een speer".
 6. Juul

  Cees Schrama overleden

  Vandaag, 22 mei 2019, is de muzikant en producer Cees Schrama overleden op 82 jarige leeftijd. Hij heeft een meer dan grote rol gespeeld in de Nederlandse pop en jazz geschiedenis. Ook was Cees een graag geziene gast in de Veronia studio's. En zo kon het gebeuren dat hij in de Hilversumse Phongram studio een aantal variaties op onze 538 jingles speelde. Hij bespeelde alle intstrumenten zelf, gitaar, piano, vibrafoon en de melotron. De tape zit natuurlijk in ons Veronica archief. Wij gebruikten ook één van z'n jingles als een rondlooptape ten behoeve van de verwijzing van 192 naar 538. Dat was 24 uur per etmaal een week te horen op 192 mtr. De opname, die ik maakte thuis in Hilversum, van de low-power , zender op 192 mtr (1562 Khz) die gedurende een week in de lucht was na de zenderwisseling van 192 naar 538. De sterkte van deze door Radio Holland geleverde zender was slechts 100 watt. En de antenne liep schuin omhoog vanaf het dek de mast in. De bedoeling was om de luisteraar die nog niet wist dat Veronica was verhuistd daarop te wijzen. Jingle ©Stichting Norderney. https://pixeldrain.com/u/-roI3Rlb Tom Collins gebruikte het nummer door Cees "Comin' home baby" als tune van z'n programma. https://www.jazzmasters.nl/schrama_cees.htm foto Cees: archief TROS radio 1999. scan tape Cees ©Stichting Norderney.
 7. Dag Martin, Erg veel dank. Ik zal de opnamen doorgeven aan de dochter van eindredacteur Ben Dingerdis †. Zij produceerde ook programma's bij de NOS. w.o .Hobbyscoop. Ze zal er blij mee zijn.
 8. De Norderney weer terug naar zee. Weet iemand nu hoe het eigenlijk is met dit "project?".
 9. Leuk om te lezen...........
 10. Maar toch..............Ik stop met het geven van goede info. Niemand maakt het wat uit denk ik dan.
 11. Martin, als je het eerste begin even snel had afgeluisterd dan was het toch al duidelijk................ Ik ben benieuwd hoe dit soort verkeerde info nou in de wereld komt. Het tast de betrouwbaarheid van het aangebodene aan......en da's jammer. Niet alles zo maar posten, hoe goed bedoeld ook.
 12. 1. het is niet Anushka, het is Brenda 2. Het is niet Muziek Expres maar Teenage Toppers. ( wordt wel een paar gezegd in het intro..........) pfffffffffffffffffffffff Juul
 13. En Cees bedacht het loopje waarmee Venus begon. Op de vraag aan Cees, :"wat wil je er voor hebben? ,of wil je mee tekenenen". Zei Cees, "ach geef mij maar een kleuren TV". En zo geschiedde............(had ie maar mee getekend.) En Cees was ook product manager Jazz bij Polygram in Baarn tot aan z'n pensioen. En hij woont nog steeds in Laren n.h.
 14. Dank je voor "CarolineSouth13121966KeithHampshire08290917KeefersUprising'.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.