Jump to content

Juul

Donate
 • Posts

  8,981
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Juul

 1. De xtallen waren "gewoon" uit de zender gehaald. Ben benieuwd waar Moby dat verhaal vandaan heeft.
 2. Ik herken het niet, maar hoor wel een panfluit.
 3. Theo de "Beeb" veranderde pas op 1 feb. 1988 van 200 Khz naar 198 Khz. Zie het kopje van Martin; "Eurosiege '85' dus ik ga er gemakshalve van uit dat het 1985 was. Of was de naam van het schip "Eurosiege '85" ?
 4. Je hebt gelijk Harm. Maar heel veel mensen vinden dat als het op internet staat het "gratis" is..... Maar behalve als er iemand anders met hun materiaal vanddor gaat..........dan piepen ze.
 5. Oh ja Ben, " Cees Man in 't Veld" is Ceesmanintveld. Heel vroeger was het zoals jij schreef maar dat was "vroeger". https://nl.linkedin.com/in/cees-manintveld-8385552
 6. Ik stel er prijs op dat als het een studio opname betreft en dat is bij Rob1955 vaak het geval, bronvermelding te plaatsen. Dat is alles. Opnamen van de radio, airchecks, maken mij niet uit. Nu hoe weet je dat iets van een master afkomt? Simpel, als het schoon begint en eindigt kun je er "donder" op zeggen dat het van een master komt. Meer vraag ik niet. Nogmaals ik zou zo graag in kontakt komen met "Rob1995" om te communiceren maar dat wil ie kennelijk niet......... En da's jammer.
 7. Ik ben meestal niet moeilijk. Maar er is een moment dat ik denk.......... De anderen moeten zich niet aangesproken voelen......................
 8. Het is jammer dat deze meneer op vragen aan hem via PB gewoon al tijden niet antwoord en ook niet even de bron vermeld. Onze master 1601. Dus niet van de radio opgenomen. En dit hier maar "neer flikkerd". Even bedanken of zoiets is er niet bij. Nog even en ik verbied het hem ! En ik ga vragen aan de beheerders dat zo nog langer goed te vinden. Zonder onze toestemming is dat het schenden van copyright. Gelukkig zijn er mensen hier die dat wel allemaal keurig doen................. Ik ben boos.
 9. En dit is het antwoord............
 10. bron: Rolling Stone. https://www.rollingstone.com/music/music-news/ronettes-ronnie-spector-dead-1283586/
 11. Juul

  QR code

  Inderdaad Theo.
 12. Dag Maarten, Het Telcom systeem werd door de NOS-NOB technici gebruikt in o.a VARA 8 de muziekmeersporen studio. Het is van Telefunken. Zoek even wat gepensioneerden op en die kunnen je wel verder helpen. Kun je evt. via Niels Zack doen. En anders niks gebruiken want......"oud technici Dick Lugten burg en Gert de Bruin zeiden altijd: Het enige dat telt zijn je oren"........... En hier al gekeken? https://stringfixer.com/nl/Denoising Sukses Juul foto VARA 8
 13. Juul

  QR code

  Lijkt mij verstandig
 14. Sure, but the question was when het starts with Veronica.
 15. Waarom vraagt ie dat dan niet gewoon ? Dit soort "twitter zinnen" hebben we niks aan. Zoals jij schreef Helmut dat is tenminste duidelijk. Het antwoord is overigens NEE. Lex kwam pas in okt 1967.
 16. Juul

  QR code

  Ik wist het ook niet. Dacht dat het vanzelf ging.
 17. Dag Ruud, Waar iedereen aan voorbij gaat zijn de kosten. Die konden wij niet "opbrengen", dat moet jij toch weten.
 18. Voordat Q the beat begon maakte gebruik van de 1224. En toen begon Ronald vd Meijden.
 19. Juul

  zender op 9670 Khz

  Moet ik effe zoeken in de mailwisseling met Nico. Heb nog meer foto's.
 20. Beetje merkwaardige vraag..........................................
 21. Juul

  QR code

  Je moet daar ook helemaal niet zitten. Gewoon weer terug naar de Veluwe.............................."goeie reis, doe voorzichtig"
 22. Juul

  zender op 9670 Khz

  Ik kreeg van Nico Steenbergen, RNI dj en nieuwslezer, ook zendamateur nog steeds PA0NHS, een paar jaar terug foto's die hij op zolder vond. foto's ©Nico Steenbergen Een echt goede foto heb ik niet maar op foto zender 1 zie je links de toen al stokoude Bown Boveri KG zender die op 6205 kHz stond. Daarnaast twee glazen deuren met daarboven zes meters. Dat is de FM zender. Daarnaast een RCA op 9935 kHz. Op foto zender2 de hele zaak van de andere kant met links een deel van de MG zender. Het FM signaal ging naar twee verticale dipolen op de voorste mast. Op foto's uit 1970 staat trouwens een horizontale dipool. Waarom die is vervangen weet ik niet. Die mast was ongeveer 10 meter hoog. Van die dipolen en de voedingskabel weet ik niets dus wat er aan ERP van af kwam is niet duidelijk. Op Mebomast 1 zijn ze goed te zien. Op de mast zie een zwarte kabel. Dat is voedingscoax van de inverted V voor de 49 m. Die antenne zie je als de twee dunne strepen bovenaan. Als je inzoomt kan je de aansluiting aardig zien. Op Mebomast 2 de andere kant met halverwege een aan de mast gelaste driehoek. Daar hing de Inv V van de 31 m aan. Er achter de MG antenne met topload. Dat die FM zender tamelijk serieus was bleek wel toen eind 72 de blower kapot ging. Een reserve was er niet en dus werd de Nilfisk stofzuiger uitelkaar gehaald en de motor achter de FM zender gehangen. Dat heeft zeker twee weken geduurd. Met mij gaat het prima, dank je. Actief ben ik niet meer, het is tamelijk lastig om hier een flinke antenne neer te zetten. En eerlijk gezegd heb ik er ook niet zo veel zin meer in. Hartelijke groeten, Nico
×
×
 • Create New...