Jump to content

maartenfransen

Members
 • Content Count

  81
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

100 Excellent

About maartenfransen

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 03/24/1996

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sorry, klopt... Het is Hilversum 1 De aanduidingen in de gids kloppen niet helemaal...
 2. Ik had m al een keer geplaatst dit is de NCRV-Gids van 29-12-1961, Hilversum 1 Hier staat dus wel Tijd voor Teenagers
 3. @Bo Lus: dat programma was van de AVRO... en aangezien het programma wordt afgekondigd als tijd voor teenagers... Is dit niet toevallig de uitzending van 30-12-1960 (ondanks dat Dick ons een gelukkig 1962 toewenst...). In de VARA gids van die week:
 4. De laatste tijd voor teenagers van 1961 was op vrijdagmiddag 29-12 om 17 uur op Hilversum 2:
 5. Ik heb het ooit al eens ergens uitgelegd, maar ik zal het hier in zeer verkorte vorm doen en ik zal het alleen hebben over het gedeelte van het B&G-archief dat afkomstig is van de omroepen (uit de voormalige Fonotheek/Historisch Archief Gesproken Woord en het Film- en Beeldbandarchief van de NOS/NOB, in 1992 verzelfstandigd tot AVAC, dat in 1997 opging in NAA/B&G). In het verleden (jaren '60 - midden jaren '90) was het zo dat de Fonotheek voor wat betreft de opslag van radioprogramma's voor het grootste deel alleen dat deed: het opslaan van dragers (banden) met radioprogramma's (in alle verschillende productiestadia). De dragers én het programma dat erop stond was eigendom van de omroep. Alleen met toestemming van die omroep mocht en kon men (delen van) die programma's archiveren naar eigen archiefbanden. Het probleem met deze werkwijze was wel dat tegen de tijd dat men aan archiveren toe kwam de omroep de band al hergebruikt kon hebben en dat het conserveren van opnamen (bijvoorbeeld kopiëren naar een nieuwe drager in het geval van bandverval/slijtage) niet of beperkt mogelijk was. Voor televisieopnamen tot eind jaren '80 eigenlijk hetzelfde: alleen de programmaonderdelen/inlassen op film + een selectie van actualiteitenrubrieken werden centraal gearchiveerd, de rest werd wel bewaard maar was geen eigendom van het archief. Daarom zijn in de jaren '90, toen de archieven een zelfstandige entiteit binnen het NOB werden, nieuwe afspraken gemaakt. Het eigendom van de drager verviel aan het archief, het eigendom van het programma op die drager bleef bij de rechthebbende: de omroep/productiehuis. Dat is de situatie die tot op de dag van vandaag duurt: B&G is eigenaar van de drager, maar niet van het programma/de opname. Dat betekent dat B&G alles mag doen om de opname voor verval te behoeden (kopiëren naar nieuwe dragers, digitaliseren etc) maar zij mag het programma dat erop staat niet exploiteren zonder toestemming van de omroep. Daarom ook wordt bij iedere aanvraag die bij B&G gedaan wordt allereerst toestemming gevraagd aan de rechthebbende omroep voor het uitleveren van het materiaal en gaat een deel van het bedrag dat de klant betaald voor de opname naar diezelfde rechthebbende/omroep toe. Beeld en Geluid zou heel graag ook dat deel van de collectie op internet aan willen bieden, maar voordat ze dat kan moeten er afspraken met de NPO/Omroepen gemaakt worden, en dat is niet op de een op andere dag gebeurd met alle belangen die er spelen. Bovendien moeten ook alle rechten van derden (muziek, buitenlandse filmfragmenten etc) goed worden afgedekt en ook dat is geen eenvoudige klus. (die zijn destijds door de omroep vaak afgekocht voor een enkele maal uitzenden en niet voor het "oneindig" exploiteren op internet)
 6. Dit verhaal klopt niet helemaal. Die 80 euro per uur geldt alleen voor het fysiek beluisteren van niet-gedigitaliseerd materiaal ter plekke. Het beluisteren van gedigitaliseerd materiaal bij de klantenservice van B&G is gratis en het bestellen van gedigitaliseerd materiaal voor privegebruik kost 19,95 per bestand. De audiocollectie (met name programma's uit het Historisch archief van de omroep) is vrijwel geheel gedigitaliseerd (op wat CD's na) en als het goed is wordt tegenwoordig iedere schenking/aanbieding van derden ook meteen gedigitaliseerd en komt beschikbaar voor iedereen om te beluisteren en (eea afhankelijk van de afspraken met rechthebbenden) te bestellen voor privegebruik.
 7. Ik ben op zoek naar opnames van de VARA-radiouitzending van Live Aid, van 13-07-1985 op Hilversum 3. Iemand die daar toevallig iets van heeft?
 8. De opnamebonnen van de originele afleveringen vermelden het volgende: De aflevering van 08-02-1988 is herhaald op 28-03-1988: De epiloog (aflevering 26) is uitgezonden op 04-04-1988:
 9. Earth and Fire... dat is dan najaar 1988 geweest... ding is volgens mij t/m 1990 in gebruik geweest... niet heel lang.
 10. Gezocht: opnamen van het radioprogramma Cabaretcetera, dat werd uitgezonden door de TROS in 1977.
 11. VOO-R3-19921002-0600-0700-OokGoeieMorgen.mp3 VOO-R3-19921002-0700-0800-OokGoeieMorgen.mp3 VOO-R3-19921002-0800-0900-OokGoeieMorgen.mp3
 12. Ik heb een en ander van die dag, weet niet of je iets specifiek zoekt?
 13. De Dik Staandebij Show, van 24 mei 1980: https://pixeldrain.com/u/M6rtqXvP
 14. Zou deze nog een keer in de herhaling mogen? Heb hem blijkbaar over het hoofd gezien destijds....
 15. Allereerst: @martinja: Geweldig, al die opnamen die je regelmatig post! Maar eh: Waarom hangt dit ineens onder de zeezender?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.