Spring naar bijdragen

Paul de Haan

Leden
 • Aantal bijdragen

  1580
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

Waardering in de gemeenschap

2406 Excellent

Over Paul de Haan

 • Rang
  Ex deelnemer dit forum.

Profielinformatie

 • Geslacht
  Not Telling
 • Woonplaats
  Schildmeer Aan Zee
 • Interesses
  Stilzwijgend meelezer.

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Paul de Haan

  Dit forum

  Na vele jaren min of meer actief lid alhier meld ik mij af. Een draadje over een RNI EP en de reactie hierop van een forum administrateur is de aanleiding. Dhr Tino meent prikkeldraad om dit forum te moeten plaatsen mbt on and off topic. Zo draai je een forum de nek om. Heb grote bezwaren tegen lieden die zich niet met een volledige naam op dit forum werpen en zich vervolgens zelfs het predikaat Expert aan meten. Hoezo expert? Gevalletje te grote broek aan trekken denk ik. De oudgedienden op dit forum wens ik een goede toekomst in goede gezondheid. Paul de Haan.
 2. Paul de Haan

  RNI memories

  tip aan alle gebruikers: plaats de volgende zin voor dat je schrijft over wel of niet kunnen downloaden: "de memory 33rpm ep is schitterend , ooit een keer gehoord en nu ter download aanbieden, ik ben sprakeloos........... jammer echter dat ik het niet kan downloaden omdat etc etc. So schijn je on topic the blijven. Nu even off topic.........Vincent , wat een miere<n> geneuk. Lezers; nu niet direct gaan reageren met opmerkingen die gaan over de juistheid......is het mieregeneuk of miertengeneuk. Persoonlijk denk ik het laatste immers it takes two to tango. Moi Luu.
 3. Paul de Haan

  Bob Noakes, RNI 21.8.1974

  Maar een prima radio presentator. Uitstekende muziek en relaxed. De laatste maand op de Mebo was hij toch veel in gedachten aanboord van de Amigo.
 4. Paul de Haan

  Roger Day na 50 jaar met de Breakfast Show op Caroline

  Bedankt.
 5. Paul de Haan

  Roger Day na 50 jaar met de Breakfast Show op Caroline

  Afspelen ja, downloaden nee.
 6. Paul de Haan

  Bob Noakes, RNI 21.8.1974

  De aangeboden opname kan ik niets mee, kwaliteit hopeloos. Hier voor de Noakes aanhang een aantal uren die ik eerder op snelheid heb gezet en mbt kwaliteit heb verbeterd ivm aging anorak ears. Anorak gehalte bij Noakes in deze opnames 10+++. Vreemd, in zijn enigszins omstreden boek gaf Noakes stevig blijk van minachting jegens anoraks. Have fun. https://pixeldra.in/u/a9Zl2z https://pixeldra.in/u/qAoJIk https://pixeldra.in/u/si2ua8 https://pixeldra.in/u/a0H9wu Paul de Haan.
 7. Paul de Haan

  Bob Noakes, RNI 21.8.1974

  Ik bewonder jullie moed hier naar te luisteren, telefoonkwaliteit en nog steeds niet correct op snelheid. In de loop vd dag zal ik kijken of ik Noakes beter "aan de praat"kan krijgen. Paul de Haan.
 8. Paul de Haan

  Radio Caroline International - 50 years ago

  I did some work on the sound quality of this unique Caroline North recording from way back March 2 1968, just hours before the Fredericia was towed to Holland. So the first and only Roger Scott show with enhanced sound quality and I made a correction to the speed of this 45 minute recording. Thanks goes to Ian. Here’s the recording https://pixeldra.in/u/FgBhhf And the final Don Allen that same night. 50 years ago on March 2 1968 the final broadcast was made from the legendary MV Fredericia home of the original Radio Caroline later to be known as Caroline North. The final voice heard on Caroline North on that Saturday was the voice of Don Allen in his C&W Jamboree between 2000 and 2200 hours. At 2200 hours on that Saturday night Caroline North closed down for maintenance on the transmitter. in the early hours of the Sunday the ship was towed to Amsterdam. Here’s the final show, I did some work on the sound quality for aging anorak ears. https://pixeldra.in/u/TVc5kC 50 jaar geleden op 2 maart 1968 kwam er een definitief einde aan de uitzendingen van Radio Caroline North vanaf de Fredericia voor de kust van het eiland Man in de Ierse Zee. Hier het laatste programma teweten de Don Allen C&W jamboree. Dit programma werd op die laatste zaterdag avond uitgezonden tussen 2000 en 2200 uur, na het programma volgde de dagsluiting voor Caroline North, enkele uren later zou het schip van zee worden gesleep om tot 1972 in Amsterdam in de mottenballen te liggen. Daarna volgde de sloop. Caroline North was feitelijk de oorspronkelijke Caroline welke op 28 maart 64 begon met uitzendingen. In de winters van 66/67 en 67/68 was de ontvangst s ochtends en laat in de avond op 259 prima te noemen. Zo hadden we hier in Groningen dus de mogelijkheid twee Carolines te beluisteren. Heb de geluidskwaliteit bewerkt voor ouder wordende anorak oren. Paul de Haan.
 9. Paul de Haan

  Radio Syd - Mercur - Delmare - Paradijs - Monique - Condor - Nord ea

  Deze en andere Radio Nord opnames zijn afkomstig van een Radio Nord website en een overzicht website Deense en Zweedse zeezenders. Radio Nord was de tijd ver vooruit, gebruikte een format en jingles. Mede inspirator achter het station was de Texaan Gordon Mc Lendon, de legendarische USA top 40 format doctor en eigenaar van KLIF Dallas. Hij adviseerde ook bij het tot stand komen van Radio Nord. Zowel aanboord vd BonJour als in de landstudios in Zweden werd al gebruik gemaakt van spotmaster cartmachines. De gehele Radio Nord inboedel werd na de sluiting van het station in augustus 1962 aanboord geladen en de BonJour voer naar Galveston waar ze tot jacht omgebouwd zou worden. Een heel avontuur voor het kleine scheepje , feitelijk door ombouw naar zendschip en eerdere verlenging underpowered voor zo'n reis en niet geheel ongevaarlijk.In 1964 kwam ze terug onder de naam Mi Amigo met de gehele Nord inboedel nog steeds aanboord. De bekende Gates mengpanelen en cartmachines die gebruikt werden ten tijde van Radio Atlanta en Caroline South waren daar ook bij en zouden met de Mi Amigo ten onder gaan in de golven in maart 1980. Now you know all there is to know.
 10. Perfect, dat bedoel ik dus.Een prachtige vroege 70er. Paul de Haan.
 11. Paul de Haan

  Bandopname laatste uur Radio Veronica

  Een onecht laatst uur.........waarin Out op 30 seconden voor 1800 uur alsnog aangeeft dat Veronica doorgaat. Tijdens dat laatste uur is er aanboord natuurlijk wel een pilsje, jenevertje of bacootje gedronken en dan ontstaan de wildste plannen onder het mom " wat ze op de Mi Amigo kunnen, kenne wij ook....hik. Deurgoan jongens...Deurgoan. Kijk , dat zou een mooie geuzenstreek zijn geweest. We zullen het nooit weten.
 12. Paul de Haan

  Arutz7 - 19012003 - 2115-22.00 - Scott Shilo - Blowing In the wind

  Correct. Tot 20-10-2003 was het een offshore radiostation. Gestopt onder druk regering Israel, schip gesloopt. Strikt genomen volgens offshore radio puristen geen "zeezender", het schip lag in de nationale wateren van Israel net als de Voice of Peace. Volgends die norm van wel of niet binnen nationale wateren zou de Ross Revenge van Caroline de laatste ware zeezender zijn geweest tot november 1990.
 13. Paul de Haan

  Uw discjockey Lodewijk op Radio 227

  Ik begrijp niet dat zoveel radiopresentatoren / deejays zich schamen voor hun vroege werk. Dat zouden ze juist positief moeten koesteren. Met name Lex zette op 227 al shows neer die niet zelf ingenomen waren. Het station had veel potentie als ze door waren gegaan en het schip voor Scheveningen hadden gelegd. Helaas.
 14. Paul de Haan

  Uw discjockey Lodewijk op Radio 227

  Uit de bibliotheek van Hans Knot leende ik het voortreffelijke boek Lexjooooo van Lex Harding. Daar bij 4 prima CD's. Moest even terug denken aan de zomer van 67, Radio 227 het station dat helaas de kans niet kreeg. Hier is Lex nogmaals als Lodewijk. https://pixeldra.in/u/PS8zr1 Paul de Haan.
 15. Paul de Haan

  Halbe Zijlstra...

  Op onze wenken bediend. En dan die krokodille<n> tranen. De paljasserij in de NL politiek neemt groteske vormen aan met de Janjurken die achter het speekgestoelte staan te janken. Nee.....dan Kameraad Poetin, die springt tenminste in zijn blote kont in een wak van het ijs. Laat geen traan.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.