Spring naar bijdragen

h.bosman

Leden
 • Aantal bijdragen

  157
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Over h.bosman

 • Rang
  Gevorderd lid

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. h.bosman

  Ledental omroepen doet niet ter zake

  Toevallig weet ik dat dit laatste niet klopt. Heb dat ooit uitgezocht voor een docu van de VPRO. Voordat de V.O.O. mocht gaan uitzenden (eind '75) als omroep ging het helemaal niet zo goed. Het Veronicablad kwam eens in de twee weken uit. Pas jaren later groeide het uit tot het grootste (programma)blad van Nederland.
 2. h.bosman

  Hoe AH verdween uit 's-Gravendeel ?

  Een spar? Als in kerstboom......;-)
 3. h.bosman

  De verandering

  Is dat niet een beetje overdreven reactie? In dit land is (nog) niemand verplicht om een fotograaf in te huren. Het staat een ieder vrij anderen om een dienst te vragen. Zèlfs een politieke partij......
 4. h.bosman

  Ik heb nog een ongedragen panty liggen

  "De verhaal die af en toe op duikt.......".
 5. h.bosman

  Stel jouw favoriete NEDERBEAT hitlijst samen!

  Jáá Jacco Gardner. Met een een geluid dat voor een goed deel is gemaakt door "ome" Jan Audier (dat mag ik zeggen). En Jacco is nog een heel aardige gozer ook!
 6. h.bosman

  Stel jouw favoriete NEDERBEAT hitlijst samen!

  Wel leuk dat "Red hot navigator" van The Treble Spankers wel mag. Of kent, buiten de samensteller van dat lijstje, niemand dat nummer? Was een leuk bandje, heb ze nog wel eens "live" gezien.
 7. h.bosman

  de Eeuwige Discussie

  Nee, dat is niemand verplicht. Maar dat was dan ook niet wat ik schreef......
 8. h.bosman

  de Eeuwige Discussie

  Dat is geen verdachtmaking. Als ik 15 eurootjes moet aftikken voor een "cultureel avondje" ergens op een achteraf terrein noem ik dat gewoon geldgraaien.
 9. h.bosman

  de Eeuwige Discussie

  Noem er eens één?
 10. h.bosman

  de Eeuwige Discussie

  Zelf heb ik de uitzendingen van Veronica nooit gehoord in de tijd dat die vanaf de Norderney werden verzorgd. Wat ik hoor van mijn vader moet het een mooie tijd zijn geweest. Een tijd dat radio nog echt belangrijk was. Heb wel een inhaalslag gemaakt door de jaren heen. Er zijn talloze redenen te noemen waarom ik met verbazing, maar ook plezier, naar bepaalde programma's luister(de). Nadat ik door omstandigheden op dit forum terecht kwam, heb ik inmiddels een hoop gelezen over zendschepen en alles wat dat nog steeds teweeg brengt bij een trouwe groep oud-luisteraars. Ik vind dat mooi, maar af en toe denk ik ook wel eens: "waar gáát het over". Rode draad in de zeezenderij is door de jaren heen altijd de Norderney geweest. Er waren plannen om het onderdeel te laten uitmaken van het popmuseum. Erik de Zwart verscheen ten tonele als ronkend boegbeeld van dit idee. Scheveningen: dáár moest het gaan gebeuren. Er was slechts een klein probleempje. De huidige eigenaar vroeg een beetje teveel geld. Dat probleem was er niet voor de huidige uitbaatster c.q. directeur (ahum) Nimet. Immers: ze kreeg het schip bij haar scheiding van Jan Groeneweg als cadeautje in de schoot geworpen. Dan moet je natuurlijk gaan bedenken hoe je een en ander kan uitnutten. Gelukkig heeft ze een erg ondernemende vriend: Jeroen Pauw weet wel hoe je een bedrijfje uit de grond stampt. En daar was ook ronkende Erik weer. Het Veronicaschip kwam weer naar Nederland, en hij was *pats boem* opeens boegbeeld van een heel andere organisatie. Mooie versluierde woorden over het opknappen, schip naar Amsterdam en vervolgens Groningen. En nu, na de zoveelste verbouwing, verminking zo je wilt, van die arme schuit een ligplaats in een heppie-de-peppie deel van de hoofdstad. Daar waar ze allemaal leuke dingen doen. Natuurlijk wel koketteren met het verleden *het Veronicaschip*, maar daar absoluut niets mee weten te doen. Noem die boot dan gewoon de Norderney zou ik zeggen. In de "crew" een aantal personen uit de talentkeuken van Pauw. De muziekprogrammeur mag als eerste optreden. 15 eurootjes en je bent erbij. Normaal gesproken gaat mijn radio uit als Jeroen Wielaert op radio 1 gaat reutelen en zuigen. Omdat het vandaag over de Norderney ging, heb ik me over mijn weerzin heengezet. Wat ik hoorde was een aaneenschakeling van vaagheden. *Adje* Bouman vond het allemaal ge-wel-dig. Ik geloof er niets van. Erik braakte nog wat uit over een geweldige toekomst. En Nimet is gewoon blij dat het grote geldharken kan beginnen. Het is jammer dat het deze sjacheraarster niet verboden kan worden om ooit nog het woord "Veronica" in de mond te nemen. Ik heb niet zoals Juul en René mooie herinneringen aan het oude zendschip. Maar ik stoor me gewoon aan de hele gang van zaken. Wat dat betreft begrijp ik Hans wel. Misschien had ook de Norderney gewoon een zeemansgraf moeten krijgen....... Heather
 11. h.bosman

  De machinekamer van de Norderney

  Voor de mensen die dat boekje wel hebben: op pagina 52 is te zien dat hij aan boord wordt gebracht. Op pagina 82 een andere foto uit dezelfde serie als de eerste in dit onderwerp.
 12. h.bosman

  De machinekamer van de Norderney

  De bovenste foto is gemaakt op het eerste zendschip van Veronica. Dat is te zien in het boekje "De Veronica sage".
 13. h.bosman

  Bunkeren

  Dit soort vraagstukjes maken me soms nieuwsgierig. Daarom maar eens aan de googel gegaan. Zo kwam ik te weten dat de zender van Veronica volgens de opgave van de fabriek 30 kilowatt stroom nodig had om 10 kilowatt zendvermogen te kunnen leveren. Een "power calculator" rekende dat om naar 37,5 kVa. Als we dan uitgaan van Rob's Daf, en 50% belasting in zijn schema, zit je aan zo'n 13 liter per uur. Da's dan 260 liter per dag (bij 20 uur per dag uitzenden). Maar goed: dan heb je nog geen bedlampje branden, studio draaiende, koelkast koelende of Peyton Place op de televisie. Ergens anders op het internet kwam ik in een artikel over Veronica het volgende tegen: "De 'Ger-Anna' blijft ongeveer een kwartiertje langszij en vaart dan weer terug, behalve als er olie en water getankt moet worden. Dan duurt 't een half uur". Kwestie van een slang, en pompen maar lijkt me dat. Maar het is wel het antwoord op de vraag hoe er gebunkerd werd. Nu nog een gokje hoeveel stroom alle overige apparaten aan boord gebruikten. Iemand?? Heather.
 14. h.bosman

  Grote stroomstoring op het Mediapark...

  Dan hebben we altijd de commerciëlen nog: "straks na de reclame schakelen we over naar het rampgebied". of "de persconferentie van de AIVD wordt u aangeboden door dump.nl voor gasmaskers en modieuze legerkleding".
 15. h.bosman

  Rick van Velthuysen

  Hahaha! Die VVD van Rick is gewoon een splinterpartij in Elburg (en dat zal wel zo blijven ook). Nu nog in de rest van het land.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.