Spring naar bijdragen

Paul

Leden
 • Aantal bijdragen

  1714
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

782 Excellent

Over Paul

 • Rang
  Expert

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Paul

  Amerika en propaganda

  'Tot 2013 mocht Voice of America niet uitzenden binnen Amerikaanse grenzen, vanwege een wet die Amerikanen beschermt tegen propaganda van hun eigen overheid', staat er. Ik denk dat het eenvoudig een wat vreemde formulering is van de verslaggeefster. Wat feitelijk wordt bedoeld, is dat binnen Amerika bij wet geen ruimte is/was voor een zogenaamde 'staatsomroep', die kritiekloos het standpunt van de regering uitdraagt en gecensureerd wordt door de overheid, zoals dat in Rusland bijvoorbeeld wel gebeurt. Het houdt verband met de zogenaamde 'scheiding der machten' die noodzakelijk is voor het functioneren van een echte democratie. De pers wordt als een aparte macht beschouwd die onafhankelijk hoort te zijn van de wetgevende macht, de uitvoerende macht en de rechterlijke macht. Ik keek ook al vreemd op van 'uitzendmachine', trouwens. Dat woord zegt mij niks.
 2. Paul

  YPCA, De Radiofabriek en Radiocoach komen met ‘The Radio Project’  

  Radiostation van het verleden? Volgens mij heb je tegenwoordig best veel 65-plussers die gewoon nog in het heden leven... 😎
 3. Paul

  Cees Manintveld op Veronica schip

  Het schip is al eens eerder van de slopershamer gered. Maar zoals bleek, ben je er daarmee nog niet...
 4. Paul

  Cees Manintveld op Veronica schip

  Heb je plannen, Martin? En dan?
 5. Paul

  Condities met DAB

  Ik luister alleen DAB binnenshuis. Hier rond Amsterdam kun je de ontvangst van buitenlandse zenders wel vergeten (behalve de Worldservice, natuurlijk.) Wel bij goede weersomstandigheden wat regionale zenders uit Gelderland, Zuid-Holland en verder weg. Ik hoop altijd nog eens Radio Seagull via dab te mogen ontvangen, maar dat is nog nooit gelukt.
 6. Paul

  Radio Veronica - 22-05-1972 - Top 100 aller tijden

  Ik vraag me af of Fogerty en CCR later geen enorme spijt hebben gehad dat ze zich eruit hebben laten snijden. De bioscoopfilm Woodstock was voor meerdere acts (CSNY, Joe Cocker, Ten Years After, The Who, etc. etc.) een enorme opsteker. Nou goed, populair waren ze natuurlijk toch wel.
 7. Paul

  Cees Manintveld op Veronica schip

  Ik heb er wel vrede mee dat een nieuwe generatie het schip een nieuwe bestemming geeft. Het verkeert in elk geval niet meer in zo'n deplorabele staat als toen het nog in Antwerpen lag. En ach, Noorderschip is gewoon een speelse verwijzing naar Amsterdam Noord. Op de romp staat volgens mij nog steeds Norderney. Al in de jaren zeventig, begrijp ik uit een ander draadje, besloot de VOO om het schip van de hand te doen, omdat ze geen kans zagen er iets rendabels van te maken. Daarmee waren de kansen voor een radiomuseum of iets dergelijks verkeken, want meteen daarop begonnen de plunderingen, de doorverkoop, de halfbakken plannen en de aftakeling. Onze eigen generatie heeft het verknald.
 8. Paul

  Radio Veronica - 22-05-1972 - Top 100 aller tijden

  Maar de opnames zijn wel bewaard gebleven dus... gelukkig maar.
 9. Paul

  Radio Veronica - 22-05-1972 - Top 100 aller tijden

  Grateful Dead was een echte 'jam'-band en speelde eigenlijk vrijwel altijd urenlang. Er zijn honderden uren aan live-opnames die daarvan getuigen. Maar misschien dat de organisatie van Woodstock dat in 1969 nog niet zo besefte...
 10. Paul

  Radio Veronica - 22-05-1972 - Top 100 aller tijden

  Mooie top 3 ook... Die oudste Top 100's aller Tijden vind ik het leukst.
 11. Paul

  telesport eenmalige tune

  Dank voor je reactie, Hans. Om privacy-redenen (juist nu Google en Facebook alles van ons bijhoudt!) kiest lang niet iedereen ervoor om op openbare forums zijn (echte of complete) voor- en/of achternaam te gebruiken. Dat is een geaccepteerd gebruik, en het geldt toch ook voor dit forum? Dit is geen privé-correspondentie. Met groet, Paul den Draaijer
 12. Paul

  telesport eenmalige tune

  Filosofische vraag: is een eenmalige tune eigenlijk wel een tune? Het woordenboek beschrijft een tune als een 'herkenningsmelodie', maar bij eenmalig gebruik valt er niets te herkennen. P.
 13. Paul

  Frits Spits uit roulatie wegens zieke vrouw

  In het geval van een 'bekende Nederlander' mag je natuurlijk wel een artikeltje in de krant verwachten. Bij partners van bekende Nederlanders is dat lang niet vanzelfsprekend. Of het moet gaan om een Privé-achtige rubriek, die de Volkskrant niet heeft. NRC heeft een rubriek voor necrologieën van mensen die onbekend zijn bij het grote publiek, maar dan moeten ze wel iets opmerkelijks hebben gedaan met hun leven.
 14. Paul

  Help - hulp

  Juul, gecondoleerd. Paul
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.