Jump to content

Paul

Members
 • Posts

  1,666
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Paul's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Very Popular Rare

Recent Badges

830

Reputation

 1. Tineke heeft mij op jonge leeftijd de liefde voor de countryrock bijgebracht, zoals inderdaad Buffalo Springfield, en ook CSNY etc. Dus dat ze er geen interesse voor toonde, wil er bij mij niet in. Dan denk ik eerder aan sommige andere deejays... Haar latere activiteiten kunnen me niet allemaal zo bekoren (zoals die paranormale onzin), maar dat doet niets aan de goede herinneringen af. Er komt mogelijk weer een hittegolf aan, dus laten we ons hoofd koel houden...
 2. Ik heb die spot weleens gehoord in de download van een historisch programma. Maar welk programma... Ik weet het echt niet meer.
 3. Er zijn nog wel Philips-radio's; ik heb zelf een dab-radio van ze. Maar was het niet zo dat die tegenwoordig allemáál in het buitenland worden gemaakt , onder licentie?
 4. Ik kijk ook Netflix en vind het totaal niet 'eng'. Maar het lijkt me wel zo gezond als het media-aanbod in de toekomst zich niet beperkt tot een paar grote internationale concerns.
 5. Onder jongeren zie je inderdaad het mediagedrag veranderen. Maar ouderen (de gemiddeld een steeds hogere leeftijd halen) blijven vaak hun oude gewoontes trouw. Daarom zie ik die cijfers niet zo heel snel kelderen. Maar we zullen zien. Die uitspraak van Charles Groenhuijsen komt van Twitter? Dat vind ik dan wel weer ironisch, want ik las dit weekend in de krant (!) dat de beurskoers van Twitter onderuit is gegaan: 'Het aantal gebruikers dat maandelijks actief is op Twitter is het afgelopen jaar met 1 miljoen gedaald. Het socialemediabedrijf verwacht dat de daling volgend kwartaal doorzet.'
 6. Ik weet dat jij je daar als rechtsmens over verbaast, maar het is een feit: op vrijwel de meeste avonden is het NOS-journaal het best bekeken tv-programma van Nederland, met soms wel 2 tot 2,5 miljoen kijkers. Ook het zes-uur-journaal en het nieuws van RTL doen het steevast goed. Voor veel mensen blijft dat een belangrijke informatiebron. En kijk naar de radio: jij mag je nieuws dan het liefst van het internet halen, maar NPO radio 1 behoort steevast tot de top van de best beluisterde radiozenders. De verklaring is eenvoudig: Lineaire radio en tv zijn nog steeds bij uitstek geschikt voor actueel nieuws, sport ('alsof je er bij bent') en live discussieprogramma's. Ik zie dat niet zo snel veranderen. Het film- en serieaanbod van Netflix is een stuk beter geworden, en het grote voordeel is natuurlijk dat je kunt kijken wanneer het jou uitkomt. Maar ik maak me wel enige zorgen dat het wereldwijde media-aanbod steeds meer in handen komt van een paar grote, machtige, kapitaalkrachtige concerns als Netflix en Amazon. Ik heb het idee dat series uit verschillende landen ook steeds meer op elkaar gaan lijken. Dat is dan weer het voordeel van boeken lezen, wat ik graag doe. Je kunt kiezen uit een veel groter aanbod.
 7. Hoezo niet meer van deze tijd, Martin? Zou je dan liever willen dat ze een kleiner gebied bestreken? Of zou je juist liever alleen landelijke zenders hebben? Het valt me regelmatig op dat die zenders behoorlijk goede luistercijfers halen. En er luisteren veel vijftigplussers naar, een doelgroep waar op dit forum nu juist zo vaak voor wordt gepleit.
 8. Leuk trouwens, zo'n avontuurlijke oom. Heeft hij tijdens zijn reis ook nog elders opnames gemaakt?
 9. Hier is het 'Stream not found', dus ik hoop dat anderen meer geluk hebben.
 10. Dank voor die melding, Sylvester. Een rasechte radiomaker van een oudere generatie, man van de jazz en easy listening.
 11. Ga even langs bij de Erasmusstraat 64 , dan kun je het vragen. 🙂
 12. Ik noem de nieuwslezers inderdaad niet in de namen van mijn bestanden. Maar ik ben ze heus niet vergeten, hoor... Het is ook maar voor eigen gebruik. Muziek Expres werd indertijd uitgezonden om zaterdag tussen 1 en 2, voor de top 40. Dus het lijkt me niet ondenkbaar dat deze opname ook van 25 februari 1967 is. Het gaat eraan vooraf, nietwaar. Geen idee wie de deejay is; iemand die zich duidelijk heeft laten beïnvloeden door Joost den Draaijer. Goeie muziek wel, met een paar leuke nederbeatplaatjes. Best wel 'heavy' voor dat moment van de dag.
 13. Inderdaad, deze opname (de eerste van de reeks) is van 23 december 1968. Een jaartje later dus. Ik ga hem ongeveer als volgt in mijn verzameling opnemen: 19681223-0920-1058-MTUW-Jan van Veen-Koffietijd-Tineke(met een knip van 20 m) + Kookpunt-Gerard de Vries(16m) Gerard de Vries geeft geen tijdmelding, maar wel de datum, en het is dus van dezelfde dag, ergens tussen 11 en 12. Ik was toen 10 jaar en geen actieve luisteraar, maar omdat mijn oudere broer weleens Veronica had opstaan, kreeg ik onbewust toch veel mee. Verschillende plaatjes (zoals Bimbo van Jim Reeves) herkende ik nu meteen, hoewel ik ze al in geen jaren meer had gehoord.
 14. Dat is waar. Maar ze heeft ook de nodige tv-programma's gedaan en de afgelopen jaren was toch maar weer mooi regelmatig vijf dagen per week, twee uur per dag te horen. En dat op een leeftijd waarop de meesten van ons het welletjes vinden. Een ander voorbeeld dat me te binnen schiet is Jan Donkers: twee jaar jonger, maar op allerlei terrein nog zeer actief. Een tijdje niet op de radio geweest, maar nu heeft hij zijn oude stiel weer opgepakt, met nog steeds dezelfde passie voor muziek als vroeger. Nou goed, voor een veel kleiner publiek natuurlijk, en hij begon pas (!) eind jaren zestig.
 15. Is er eigenlijk ook maar iemand te bedenken met zo'n lange radiocarrière als Tineke? 77 and still going strong...
×
×
 • Create New...