Jump to content

Paul

Members
 • Posts

  1,666
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Paul

 1. Tineke heeft mij op jonge leeftijd de liefde voor de countryrock bijgebracht, zoals inderdaad Buffalo Springfield, en ook CSNY etc. Dus dat ze er geen interesse voor toonde, wil er bij mij niet in. Dan denk ik eerder aan sommige andere deejays... Haar latere activiteiten kunnen me niet allemaal zo bekoren (zoals die paranormale onzin), maar dat doet niets aan de goede herinneringen af. Er komt mogelijk weer een hittegolf aan, dus laten we ons hoofd koel houden...
 2. Ik heb die spot weleens gehoord in de download van een historisch programma. Maar welk programma... Ik weet het echt niet meer.
 3. Er zijn nog wel Philips-radio's; ik heb zelf een dab-radio van ze. Maar was het niet zo dat die tegenwoordig allemáál in het buitenland worden gemaakt , onder licentie?
 4. Ik kijk ook Netflix en vind het totaal niet 'eng'. Maar het lijkt me wel zo gezond als het media-aanbod in de toekomst zich niet beperkt tot een paar grote internationale concerns.
 5. Onder jongeren zie je inderdaad het mediagedrag veranderen. Maar ouderen (de gemiddeld een steeds hogere leeftijd halen) blijven vaak hun oude gewoontes trouw. Daarom zie ik die cijfers niet zo heel snel kelderen. Maar we zullen zien. Die uitspraak van Charles Groenhuijsen komt van Twitter? Dat vind ik dan wel weer ironisch, want ik las dit weekend in de krant (!) dat de beurskoers van Twitter onderuit is gegaan: 'Het aantal gebruikers dat maandelijks actief is op Twitter is het afgelopen jaar met 1 miljoen gedaald. Het socialemediabedrijf verwacht dat de daling volgend kwartaal doorzet.'
 6. Ik weet dat jij je daar als rechtsmens over verbaast, maar het is een feit: op vrijwel de meeste avonden is het NOS-journaal het best bekeken tv-programma van Nederland, met soms wel 2 tot 2,5 miljoen kijkers. Ook het zes-uur-journaal en het nieuws van RTL doen het steevast goed. Voor veel mensen blijft dat een belangrijke informatiebron. En kijk naar de radio: jij mag je nieuws dan het liefst van het internet halen, maar NPO radio 1 behoort steevast tot de top van de best beluisterde radiozenders. De verklaring is eenvoudig: Lineaire radio en tv zijn nog steeds bij uitstek geschikt voor actueel nieuws, sport ('alsof je er bij bent') en live discussieprogramma's. Ik zie dat niet zo snel veranderen. Het film- en serieaanbod van Netflix is een stuk beter geworden, en het grote voordeel is natuurlijk dat je kunt kijken wanneer het jou uitkomt. Maar ik maak me wel enige zorgen dat het wereldwijde media-aanbod steeds meer in handen komt van een paar grote, machtige, kapitaalkrachtige concerns als Netflix en Amazon. Ik heb het idee dat series uit verschillende landen ook steeds meer op elkaar gaan lijken. Dat is dan weer het voordeel van boeken lezen, wat ik graag doe. Je kunt kiezen uit een veel groter aanbod.
 7. Hoezo niet meer van deze tijd, Martin? Zou je dan liever willen dat ze een kleiner gebied bestreken? Of zou je juist liever alleen landelijke zenders hebben? Het valt me regelmatig op dat die zenders behoorlijk goede luistercijfers halen. En er luisteren veel vijftigplussers naar, een doelgroep waar op dit forum nu juist zo vaak voor wordt gepleit.
 8. Leuk trouwens, zo'n avontuurlijke oom. Heeft hij tijdens zijn reis ook nog elders opnames gemaakt?
 9. Hier is het 'Stream not found', dus ik hoop dat anderen meer geluk hebben.
 10. Dank voor die melding, Sylvester. Een rasechte radiomaker van een oudere generatie, man van de jazz en easy listening.
 11. Ga even langs bij de Erasmusstraat 64 , dan kun je het vragen. 🙂
 12. Ik noem de nieuwslezers inderdaad niet in de namen van mijn bestanden. Maar ik ben ze heus niet vergeten, hoor... Het is ook maar voor eigen gebruik. Muziek Expres werd indertijd uitgezonden om zaterdag tussen 1 en 2, voor de top 40. Dus het lijkt me niet ondenkbaar dat deze opname ook van 25 februari 1967 is. Het gaat eraan vooraf, nietwaar. Geen idee wie de deejay is; iemand die zich duidelijk heeft laten beïnvloeden door Joost den Draaijer. Goeie muziek wel, met een paar leuke nederbeatplaatjes. Best wel 'heavy' voor dat moment van de dag.
 13. Inderdaad, deze opname (de eerste van de reeks) is van 23 december 1968. Een jaartje later dus. Ik ga hem ongeveer als volgt in mijn verzameling opnemen: 19681223-0920-1058-MTUW-Jan van Veen-Koffietijd-Tineke(met een knip van 20 m) + Kookpunt-Gerard de Vries(16m) Gerard de Vries geeft geen tijdmelding, maar wel de datum, en het is dus van dezelfde dag, ergens tussen 11 en 12. Ik was toen 10 jaar en geen actieve luisteraar, maar omdat mijn oudere broer weleens Veronica had opstaan, kreeg ik onbewust toch veel mee. Verschillende plaatjes (zoals Bimbo van Jim Reeves) herkende ik nu meteen, hoewel ik ze al in geen jaren meer had gehoord.
 14. Dat is waar. Maar ze heeft ook de nodige tv-programma's gedaan en de afgelopen jaren was toch maar weer mooi regelmatig vijf dagen per week, twee uur per dag te horen. En dat op een leeftijd waarop de meesten van ons het welletjes vinden. Een ander voorbeeld dat me te binnen schiet is Jan Donkers: twee jaar jonger, maar op allerlei terrein nog zeer actief. Een tijdje niet op de radio geweest, maar nu heeft hij zijn oude stiel weer opgepakt, met nog steeds dezelfde passie voor muziek als vroeger. Nou goed, voor een veel kleiner publiek natuurlijk, en hij begon pas (!) eind jaren zestig.
 15. Is er eigenlijk ook maar iemand te bedenken met zo'n lange radiocarrière als Tineke? 77 and still going strong...
 16. Die hele hoek is vrijwel onherkenbaar veranderd. Maar ach, dat was dezelfde tijd dat in Utrecht de hele stationsbuurt werd gesloopt om plaats te maken voor Hoog Catharijne...
 17. Mooie foto's! Als ik het dus goed begrijp, is alles (ook het pand van de Verweijs op de Herenstraat, om de hoek) begin jaren zeventig gesloopt voor de bouw van winkelcentrum Hilvertshof. Een aardig detail: die koets is ook te zien op de foto uit de krant hierboven. Die was dus kennelijk van de antiekhandel ernaast. En... als je op mijn eerdere link afgaat, is die koets in 1970 naar de Herenstraat verplaatst. (De film die in de City draait, There Was A Crooked Man, is uit 1970; vandaar mijn datering. In het commentaar onder de foto merkt iemand op dat diezelfde koets eerder op de Zeedijk stond.)
 18. Dick Klees maakt weliswaar bezwaar tegen het woord 'piraat', maar gebruikt dan weer wel het woord 'bomaanslag', waar anderen weer bezwaar tegen hebben. En zo houden we elkaar lekker bezig... Eerlijk gezegd kan ik me er allemaal niet zo druk om maken. 'Piraat' kun je in dit verband ook als geuzennaam opvatten: 'We love the pirate stations'! Ik vond het aardig om dat stuk uit de Gooi en Eemlander te lezen. Ik loop weleens over de Zeedijk en dan denk ik altijd: waar heeft dat pand nu precies gestaan? Op de hoek van de Herenstraat, lees ik elders, ( https://www.oudhilversum.nl/photo/865/Herenstraat-hoek-Zeedijk.html ) maar de foto uit het krantenartikel kan ik dan weer niet zo goed plaatsen. Ik zou weleens een plattegrond willen zien van het centrum in die tijd.
 19. En hier staat het allebei, alsof 'Country girl - city man' een ondertitel is: http://www.nldiscografie.nl/sandra-andres
 20. Wat ik leuk vond aan de Lexjo, was dat je nieuwe plaatjes hoorde in het genre van de albumrock, op een plezierige manier aan elkaar gepraat. Dat zoek ik eigenlijk nog steeds, en op internet is er genoeg van te vinden. Sommige programma's op 40up radio bijvoorbeeld, en tal van (veelal publieke) Amerikaanse radiostations. Er is meer keuze dan ooit, dag en nacht. Net als Leo van der Goot (zie het interview) ben ik steeds meer van countryrock ('Americana') gaan houden, en dat genre leeft als nooit tevoren. Er verschijnen nog altijd hele leuke nieuwe platen in dat genre. Oldiesstations spreken mij niet zo aan, met of zonder presentatie. Die vind ik saai en voorspelbaar. Als ik iets van vroeger wil horen, zet ik een plaatje op of luister ik naar een historisch programma. Maar goed, dit is natuurlijk iets persoonlijks. We hebben allemaal onze voorkeuren, en die zijn nu eenmaal vaak niet meer zo mainstream als vroeger.
 21. Ik heb de populariteit van al die hitparades nooit zo begrepen. Ik luisterde liever naar deejays die met hun eigen muziekkeuze de sfeer van een programma bepaalden. Lex was daar heel goed in, maar helaas heeft hij daar na 1974 niet meer zoveel gelegenheid voor gehad. In de jaren tachtig kende iedereen hem toch vooral als 'mister top 40'.
 22. Paul

  Joost mag het weten...

  Op Wikipedia is ook sprake van 'Joost den Draaijer' en volgens mij noemde hij zichzelf oorspronkelijk ook zo, met een nadrukkelijke 'n'. (met als variant Den Draaijert Joost). Maar heel consequent was hij zeker niet. Want zie hier, op zijn eigen Pink Elephant-label:
 23. Ter illustratie van wat Nico zegt:
 24. Het stuk is zeker de moeite waard. Paar foutjes (Ladershoek? Tom Collings?), maar leuk geschreven, met een mooie uitsmijter van Nico Scheepmaker (die ook wel bekendstond als Ivo Vettewinkel).
 25. Zal wel aan mij liggen dan... Het eerste bericht was trouwens van 'cdb'. Dank je, Juul!
×
×
 • Create New...