Jump to content

nchuijg

Leden
 • Posts

  403
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by nchuijg

 1. En met iZotope RX is het mogelijk een MP3 weer naar het volledig spectrum terug te brengen, met een frequency analyzer kun je goed zien hoe de kwaliteit van een MP3 is als het bij 10 KHz al afkapt moet je gaan opletten, en niet elke MP3 codec doet zijn werk goed. En wav zegt niet zoveel, ik kan alles omzetten naar wav hoe slecht ook, je oren een het spectrum zijn de dingen waarop je moet letten. Nico.
 2. Onlangs onder overige landen een upload van een programma van Look Boden op Radio 227 (1967) met aan het eind een overzicht top 10 in een jingle. Hier het fragment en de originele jingle, komt uit de ruimen van een van de Caroline schepen in de Amsterdamse haven (strekdam). https://pixeldrain.com/u/FA3gAKHV Nico
 3. Het is geen duo presentatie! van 10 tot 11uur Tineke met sliepuit en 11 tot 12 uur denk ik Kookpunt met Gerard. Dus niks met chemie te maken! Nico.
 4. Nou dat valt nog al tegen, er is wat schepen uit die tijd (60er jaren) niets meer over of gesloopt en gezonken, fort opgeblazen, één fort(en) over, that's all. Nico.
 5. Juul, Het is ook even naar de verhoudingen kijken, actieve horizontale draden 25mtr, met ophanging een meter of dertig. Neem de lengte van een van de masten op met een liniaal en kijk of die past op het actieve horizontale deel van de antenne, en zie daar pas precies. https://nl.wikipedia.org/wiki/Radio_Veronica_(zeezender)#/media/Bestand:Veronica_stopt_met_radiouitzending._Het_zendschip_van_Radio_Veronica,_Norderney,_Bestanddeelnr_927-4206.jpg Nico.
 6. ??????? https://www.norderney192.nl/historie/h-1972.html
 7. Hierop deze pagina vind je de foto van de inhoud van de "groene kast" van onderen af gezien. https://www.norderney192.nl/historie/h-1972.html Nico
 8. Hier op 35:38 Johnny Walker over het koppelen van de twee zenders op een antenne, en de problemen in het begin.
 9. Hier nog een https://www.amateurradioshop.nl/webshop/bouwkits/hf/detail/41/am-pll-middengolf-oscillator-bouwkit.html
 10. Theo, Ruimte was op de Olga Patricia geen probleem het was een vrachtschip met een groot ruim. De studio's waren zeg maar een porto cabin verhoogt in het ruim geplaatst, ook zo met de zenders, maar die waren verzegeld bij binnenkomst in IJmuiden. Het was allemaal niet romantisch daar beneden. Nico.
 11. Maar kijk nu eens naar de laatste foto, zoom in op de top daar zijn de twee worsten gekoppeld en geïsoleerd opgehangen in de top. Ik heb er zelf bijgestaan toen hij na reparatie uitgelegd werd op de werft in Zaandam Feb. 1967 om weer in top te worden gehesen, het was uit een stuk die worsten. Op de Media Pages staan daar foto's van mij bij https://www.mediapages.nl/zeezenders/radio-dolfijn/387-interview-look-boden Nico.
 12. Theo, De "en" tussen kast en boven is een komma! Nico.
 13. Hierop is duidelijk te zien de antenne feed kast en boven de verbinding van de twee worsten, een worst de langste zat aan de antenne feed de andere aan lage achter mast.
 14. Hier een beschrijving van de zenders en koppeling van de twee via een diplexer op EEN antenne, op de Olga Patricia (Laissez Faire) http://www.bobleroi.co.uk/ScrapBook/SwingEngland_1/SwingEngland_1.htm Nico.
 15. Vanaf 15 minuten geeft de beheerder aan hoe het gaat twee zenders op een antenne.
 16. Een zeer uitgebreide rondgang en uitleg over het zender en antenne complex in Las Vegas.
 17. Dit was mijn eerste eigen radio, uit Japan een kristal ontvanger je moest een goede aarde hebben en een lange buiten antenne. Hilversum een en twee en s'avonds Radio Luxemburg eind 50er jaren nog geen Veronica. Later werd dat Phillips Pionier 1 t/m 3, maar de familie radio was een Philips BX462A uit 1946. Die mijn ouders kochten voor hun trouwen en nog op de bon, er moest wel wat worden geregeld door een familie lid. Een paar geleden heb ik hem weer spelend gemaakt, condensators vervangen en van repro glasplaat en luisprekerdoek voorzien en opgepoetst. Nu speelt hij via een AM modulator mijn stream af met moderne software AM processing.
 18. Zoon krijgt rondleiding en uitleg bij de Super Tower van zijn Pa in St. Louis. Zo iets als hier de Gerbrandytoren. Nico.
 19. Om nog even de discussie uit 2018 over van wie de stem is aan te vullen, het is ook niet Tony Vos maar Hans Oosterhof (Suhandi) die een aankondiging maakt vanaf 52:38 en drie platen aan kondigt van Henry Manchini een vul kwartiertje dus. Nico.
 20. Focko, Hier nog een. https://pixeldrain.com/u/PrWbRtSS Nico.
 21. Juul, als dit werkelijk het enige fragment is wat je hebt, is hier nummer twee. https://pixeldrain.com/u/uR5KWJGC Nico. Ook een Puch rijder!
 22. Arti Sound Studio was van de vader van Eric van Tijn, en het heet nu Soundwise en is door Eric overgenomen. Zit aan de Wenckebachweg 81 in Amsterdam. Toen: https://archief.amsterdam/beeldbank/detail/472d1b7f-89c9-dd9e-a689-d26df536bdab Nu: https://www.soundwise.nl/ Nico.
 23. Sonja heeft het over Oscar Film aan de Weesperzijde in Amsterdam in de Youtube film gelinked door Ben. Nico.
 24. Aan het begin in mooie kwaliteit een reclame van Lexinton sigaretten, digitaal de onvolkomenheden verholpen en de audio opgewaardeerd, met de mooie stem van Ed Lautenslager. https://pixeldrain.com/u/MjW5fpAi Nico.
×
×
 • Create New...