Spring naar bijdragen

rien1959

Leden
 • Aantal bijdragen

  837
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

44 Excellent

Over rien1959

 • Rang
  Expert
 • Verjaardag 29-10-1959

Profielinformatie

 • Geslacht
  Male
 • Woonplaats
  's-Gravendeel
 • Interesses
  specialist in 3D printen

Contactmethoden

 • Website
  https://vimeo.com/195174861

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. rien1959

  Cees Manintveld op Veronica schip

  Het wordt geloof ik tijd dat ik op een sloperij een oude U boot ga kopen ......
 2. rien1959

  Cees Manintveld op Veronica schip

  Het was ook zo'n enorm succes daar in Amsterdam. Ik heb destijds al gezegd dat het niets zou worden. Er zijn vast een aantal mensen die nu een berg geld kwijt zijn. Dat kan niet anders. Wanneer wordt dit schip getorpedeerd ? Dan is dit pijnlijke gedoe over. Die foto van Juul vind ik wel toepasselijk !
 3. rien1959

  Een nieuwe zeezender getekend

  Afgelopen zomer, in een melige bui, nam ik het besluit om zelf een zeezender-verhaal op te zetten. Het zou een geschiedenis zijn waarvan niemand het fijne wist en wat ook nog eens echt gebeurd zou kunnen zijn. Na enkele uurtjes achter het beeldscherm stond er een samenstelling van twee binnenvaartschepen met daarop twee zendmasten vergelijkbaar met de Norderney. Een verhaal had ik ook al in mijn hoofd. Twee kerels uit de offshore die fortuin hadden gemaakt, besloten om een zeezender te beginnen. Niet gehinderd door enige vorm van kennis, enzovoort .... Het is er allemaal niet van gekomen. Geen tijd meer gehad en de lol was er wel af. Ook had ik alles al zo voorzien dat het schaal 1 :87 zou kunnen worden geprint op een 3D printer. Om het toch niet helemaal de prullenbak in te gooien even twee plaatjes uit het tekenprogramma (SpaceClaim) uw gediplomeerd prutser.
 4. rien1959

  Giel Beelen naar Radio Veronica

  Ik heb niets met Van Inkel maar hij zou best eens gelijk kunnen hebben.
 5. rien1959

  Ongewenst bijgeluid in audio

  Ik hoor helemaal geen bijgeluid. Wel hoor ik allerlei geslis van lage MP3 kwaliteit en in het laatste gedeelte ontbreekt een stukje tekst.
 6. rien1959

  Frank Dane viert zomer in tuinen bekende Nederlanders

  En wat een bekende Nederlanders toch weer ....... de crème de la crème van de BN'ers.
 7. rien1959

  isgeschiedenis

  Het was vast warm op het kantoor van de krant en het kratje bijna leeg ......
 8. rien1959

  Spectaculaire drone video van 1008 kHz

  Klopt het dat deze masten 207 meter hoog zijn ? Als dat zo is dan is dit een illegale opname .... max vlieghoogte met drone is namelijk 120 meter (oeps)
 9. rien1959

  een 3d printerfarm ?

  Als gediplomeerd prutser heb ik het de hele dag retedruk. Om één en ander wat te stroomlijnen heb ik vandaag alle 3D printers via een USB hub aan één computer geknoopt. Door nu voor elke printer een eigen programma op te starten kan ik verschillende werkstukken maken. Op het filmpje maakt de rechtse printer 3 moeren (2" BSPT) voor onze weegkamer. De middelste printer maakt 4 doppen voor het dicht schroeven van flesjes in onze fabriek in Oldenzaal. De linkse maakt een testwerkstuk om te kijken of alle maten correct zijn.
 10. rien1959

  Dick Verheul overleden

  Ik kende Dick Verheul niet, totdat ik in mei 2013 op dit forum mijn Revox bandrecorder te koop aanbood. Dick had interesse en vroeg of ik die recorder bij hem thuis kon brengen. Zo gezegd, zo gedaan. Op een doordeweekse avond ben ik langs gegaan en heb de Revox naar boven gedragen naar zijn flat. Daarna hebben we nog een tijd zitten praten. En hele aardige kerel. Alleen rookte hij zoveel dat die hele flat bruin was van de nicotine.
 11. rien1959

  Leve de vooruitgang .....

  Ik heb nog even een filmpje in elkaar geknutseld dat ik met mijn mobieltje heb gemaakt (beetje instabiel)
 12. rien1959

  Leve de vooruitgang .....

  Ja daar is die prutser weer even ...... Na jarenlang met een dikke Audi te hebben gereden werd het tijd voor een opvolger. Na lang zoeken een vervanger gevonden die eveneens 4 ringen in de neus had en nog veel meer trappelende paarden onder de kap. Er was wel een probleem. Er zat maar één sleutel bij de auto en een sleutel bij de dealer bij bestellen was schrikbarend duur. Na wat zoekwerk op Ebay drie zogenaamde klapsleutels gekocht voor 40 euro en zelf het profiel er in gefreesd. Je bent tenslotte gediplomeerd prutser, nietwaar. Toen kwam het probleem dat de sleutels moesten worden "ingeleerd". De auto moet verteld worden dat er nieuwe sleutels zijn en de codes daarvan moet hij koppelen aan de startonderbreker. Daarvoor heb je een zogenaamde PIN code nodig. Tot 2005 kon je die bij Audi opvragen (net als bij andere merken) maar nu dus niet meer. Op Ebay staan er allerlei apparaatjes die de code kunnen uitlezen waardoor je de dealer niet nodig hebt. Na twee systemen te hebben geprobeerd had ik nog steeds de juiste code niet. Uiteindelijk vond ik een gratis programmaatje dat via de OBD poort (zit in dashboard) de Eprom van de startonderbreker uitleest en dat als een bestand opslaat. In dat bestand staan op een bepaald adres twee hexadecimale getallen die je nodig hebt. Die voer je in omgekeerde volgorde in op een rekenmachine die van hexadecimaal naar decimaal kan rekenen. Het getal dat daar uit komt is de PIN code. Vanochtend die code in de auto ingevoerd en drie nieuwe sleutels toegevoegd. En alles werkt ! Mijn dag is weer goed. Rien Op de foto hieronder zie je rechts de originele sleutel en links de door mij gefreesde uitvoering.
 13. rien1959

  Wie helpt ?

  Juul, ik herkende de "kleun" niet maar vond wel het antwoord : https://www.radiopedia.nl/wiki/Cumana_(Edmundo_Ros_and_His_Orchestra) Rien, die op zoek is naar een andere baan.
 14. rien1959

  Skol jingle-tune met PATRCIA PAAY

  Ook even in mijn archieven gezocht en het origineel gevonden inclusief het instrumentaaltje dat ik er destijds van heb gemaakt. Skol lang (FLAC dus geen compressie) : http://www10.zippyshare.com/v/IZEKE4Ce/file.html Skol instrumentaal (ook FLAC) : http://www10.zippyshare.com/v/Gs2MPyvZ/file.html
 15. rien1959

  Wie weet meer ?

  Juul, ik heb even gezocht en maar weinig gevonden. Wel vond ik dat het ene heer I. van Mooren zou zijn die achter de stichting zat. Lees dit maar : http://www.icce.rug.nl/~soundscapes/VOLUME05/Norderney1.shtml Ik heb in het telefoonboek gezocht op adres en op naam, maar niets kwam er boven water. Misschien dat ik in het archief van de gemeente Dordrecht nog iets kan vinden. groet, Rien
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.