Jump to content

Ben

Members
 • Content Count

  204
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

422 Excellent

About Ben

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bedankt, Jan-Fré! Mogelijk heb je dit allemaal al, dit is wat ik in 2016 al 's gepost heb. Opnamen van Ad Couwenberg van 16 - 20 Mei 1971, gerelateerd aan de aanslag op de MEBOII
 2. Deze "still" komt uit een video, die gemaakt is bij LA's Magic 106FM (KMGG) door Art Vuolo in 1986.
 3. Ingegeven door de discussie over welke microfoon het beste werkt voor Theo kwam er een vraag bij me op. Ik heb redelijk veel videomateriaal van Amerikaanse DJs en ik zie daar vaak het volgende beeld van microfoon(-omhulsel): Weet één van jullie of in dit omhulsel altijd dezelfde microfoon zit en welke dat dan is? In andere video's zie ik dat men de Electrovoice RE20 gebruikt, maar dan altijd zonder "plop"bescherming. Overigens, de DJ hierboven is Robert W Morgan.
 4. Ben

  Millie Small overleden

  Jammer dat ze van ons heengegeaan is. Ze heeft leuke plaatjes gemaakt. In het artikel van de NOS heeft men de videoclip uit het Duitse popprogramma Disco uit 1973 opgenomen. Maar dit is Millie uit midden jaren '60 (toen My boy lollipop een hit was):
 5. Kun je je Spaans ophalen, Rob : https://www.rtve.es/alacarta/videos/musica-en-el-archivo-de-rtve/
 6. Het album staat in z'n geheel op Spotify, Hans. Met als datum 2000. Mogelijk is het toen op CD uitgekomen.
 7. Als je hiernaar luistert, dan hoor je 't 'm zelf zeggen : https://we.tl/t-wcKzvPFXmd Ik herken 'm aan de manier waarop hij de letters oor (zoals bijvoorbeeld in Noordzee) achter elkaar uitspreekt.
 8. Dit was de laatste Tony Allan breakfast show. Ik zie net dat ik tot nu toe alleen de laatste twee uren in AM kwaliteit had. Geweldig dat je deze beschikbaar stelt Jan-Fré!. Douwe, rond 8 uur vertelt Tony (in dit geval in AM kwaliteit) wie er morgen rond dezelfde tijd achter de microfoon zal zitten : Tony Allan kondigt komst Peter Holland aan
 9. Bedankt voor deze heldere toelichting, Maarten. Mijn beeld is dat het bij de omroepen net zo gaat als bij de politiek, naar mate er meer partijen betrokken zijn (en eigenaar van rechten zijn) wordt het lastiger om snelheid in besluitvorming te krijgen. Maar zo werkt Nederland, en daar plukken we allemaal de vruchten ook van. Zelf kijk ik sinds kort regelmatig in het archief van RTVe. Zij zetten dagelijks nieuw materiaal on-line en daar staan dus wel gigantisch veel radio - en tv programma's on-line. Het is dan erg leuk om optredens van Mouth & McNeal, Liesbeth list (om er maar een paar te noemen) uit 1974 te zien of om een Spaanse dame het lied Fernando en Filippo (in 't Nederlands) in een programma uit 1966 te zien en horen zingen. Wellicht hebben zijn het voordeel van één enkele omroep, misschien gaan zij wat anders met de problematiek van rechten om, het resultaat is echter wel dat al dat materiaal (ook al hun Polygoon nieuws items vanaf de jaren '30) voor het publiek beschikbaar is. Helaas wordt vaak teveel in problemen gedacht en niet in oplossingen. Overigens chapeau voor de AVRO, het heeft twee pogingen gekost, waarbij men na de eerste gedwongen werd om het youtube kanaal te sluiten, maar zij zetten nog dagelijks mooie video-clips on-line.
 10. In het archief van Ad Couwenberg zit een tape met de volgende opnamen. Hij heeft indertijd op 18 April 1973 twee radio's op z'n taperecorder aangesloten. Op het linkerkanaal hoor je het signaal van de 538 en op het rechterkanaal hoor je het signaal van de 259. De opname begint om 08:46 en loopt op kant 1 door tot 12:55. Op kant 2 begint deze om 12:56 en wordt het 259 signaal om 13:00 even onderbroken door het nieuws van Hilversum 1. De 538 opname vind ik wat dof (heb deze wat "opgetrokken" in 't hoog) en de middagopname bevat wat storing. Grappig is ook om in de frequentie-analyse van de signalen te zien dat de 538 opname een kleine brom toont op 50 Hz en dat je bij de 259 opname een kleine brom ziet bij zowel 50 Hz als 59/60 Hz. Ik bied de opnamen van 259 en 538 niet als separate files aan, de mp3's zijn in stereo met links 538 en rechts 259, precies zoals het toen op de band is gezet. Rond 11:00 hoor je dan ook dat het signaal van de 259 ook op de 538 wordt uitgezonden. Veronica 730418 0846-1255 Links 538 Rechts 259 Veronica 730418 1256-1706 Links 538 Rechts 259 Ik sluit de originele beschrijving door Ad van deze band bij.
 11. Ben

  9 April 1971 RNI

  Michael schrijft dat de eerste uitzending om 7 uur was, in deze opname is dan de tweede te horen. Jack Marotick is overigens RNI medewerker geweest, maar dat wist je waarschijnlijk al.
 12. Deze opname komt uit het archief van Ad Couwenberg. Het is de start van uitzendingen op de 259 meter vanaf de M.V. Mi Amigo. De opname begint met alleen de draaggolf en na 24 seconden begint de eerste plaat : Better days van Rita Coolidge. Radio Veronica op 259 730411 1142 - 1600
 13. Dat kan kloppen, Jaap. Ad heeft indertijd veel zelf opgenomen. Pas een aantal jaren geleden heb ik z'n hele archief gedigitaliseerd en af en toe zet ik wat on-line.
 14. Ben

  9 April 1971 RNI

  Bedankt voor die link, Douwe. Ik ga die pagina 's bekijken.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.