Jump to content

Ben

Members
 • Posts

  366
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Ben

 1. En om weer even terug te gaan naar WLS, Dick Biondi draaide als eerste de Beatles in 1963 op WLS:
 2. Zo stuur je een mailtje naar een blogger en zo staat er een heel artikel over je op z'n blog: http://forgottenhits60s.blogspot.com/ En wel het artikel van 22 Juli 2021 en ook dat van 15 Juli 2021.
 3. Marc is jarenlang te beluisteren geweest op radio M. Overigens hoor ik aan het eind van het interview dat Michael Marc bij z'n naam noemt.
 4. Wat ontzettend leuk dat je die krant bewaard hebt, Gerrit. Hartelijk dank voor het delen! De promo voor die drive-in show op zaterdag (de 14-de) is bewaard gebleven: Promo Muziekparade Drive-in Show van 14 Oktober 1972
 5. Zo'n Drive-in show redde het soms niet tot middernacht 😉. Lees het verhaal van Frans Bruijstens maar 's halverwege deze pagina : http://www.losgoud.nl/Top 50/T50 22 210871.htm
 6. Wat ontzettend leuk, Alex! Als RNI verzamelaar ben ik heel blij met deze scan!
 7. In mijn zoektocht naar scans van gedrukte exemplaren van Amerikaanse hitlijsten stuitte ik op dit exemplaar van WCFL (uit Chicago) van 2 September 1972: Onderaan lees ik : Courtesy of Radio Veronica. Ik vraag me af of dit met medeweten van Radio Veronica gepubliceerd is indertijd. Op de Norderney site heb ik gegoogled op WCFL, maar kon daar geen vermelding vinden.
 8. Ik schrik van dit bericht. Dennis was een bijzonder aardig mens. Ik heb 'm voor het eerst ontmoet in tijdens de London RSL vanuit Clacton in 2001. Daar ik een duidelijke interesse in video's van DJs had stuurde hij me na die RSL videobanden op met opnamen, die hij had gemaakt in de jaren '86/'87 aan boord bij Laser, Monique en Caroline en hij stuurde me een aantal tekeningen van de layout van de Communicator. Ik sprak hem een aantal keren tijdens de radiodagen in Amsterdam en de laatste keer dat ik hem ontmoette was in 2017 in Harwich tijdens het Pirate BBC Essex event. Hij was toen een stuk slanker dan in de jaren daarvoor en vertelde dat hij ziek was geweest. Dat hij mogen rusten in vrede. Op de bovenste foto zie je Dennis achter de microfoon tijdens de London RSL in 2001, op de onderste foto is hij de man in het midden met het witte overhemd in Harwich op 12 Augustus 2017.
 9. Voor de geïnteresseerden: https://www.dudokarchitectuurcentrum.nl/activiteit/tentoonstelling-nsf-radio-fascinerende-fabrieksverhalen/
 10. En daar zit je dan als beginnend DJ in z'n tweede jeugd. Achter een zes-kanaals mengpaneel. Met 1 platenspeler, 2 CD spelers, 2 MD spelers, een microfoon, een musical clock, een lijst met af te spelen commercials, het weerbericht, bakken met MDs, CDs, singles en LPs. En... totaal onvoorbereid. Maar wat vond ik het geweldig leuk om een weekje op de MEBOIII door te brengen en programma's te maken.
 11. Bedankt, Martin! Twee weken eerder maakte ik deze video-opnamen van Ray Anderson en z'n Beatles Spectacular 🤨
 12. You seem to be a real collector of Nederpop I experienced the strong interest in Nederpop of some people in the UK myself when I participated in the RNI RSL in Harwich in 2001. On putting together playlists of videoclips, based on (hitparade) charts, there's always the "limitation" of what video footage is available. Regularly I'm putting together RNI Top 50's and Billboard Hot 100's compilations with videoclips and often have to skip many positions, since there's simply no footage available.
 13. Statler en Waldorf hadden 't niet beter kunnen verwoorden 🤨 Uitgerekt 4:3 beeld kan ik (ook) niet naar kijken, dat is voor mij (als fotograaf en videoot) een constante ergernis. Maar op MyHeritage oude zwart wit foto's inkleuren leidt soms (niet in alle gevallen) tot prachtige resultaten. Zwart-wit fotografie heb ik altijd ervaren als een manier om een bepaalde sfeer vast te leggen (vooral met filtering). Bij kleurenfoto's kan dat ook, maar die kun je ook gebruiken om de echte realiteit vast te leggen. Hetzelfde geldt voor een stereo audio opname. Als ik bij een live optreden van een groep zit komt al het geluid ook niet allemaal "uit het midden". Zoveel mensen, zoveel voorkeuren en meningen...
 14. Via een ex-Philips collega kreeg ik een e-mail met daarin de volgende tekst, mogelijk is dit een interessant boek voor sommige leden van dit forum. Onlangs is er een mooi boek op de markt verschenen welk geschreven is door een oud Philips collega van ons zijnde Wim Visser. Wim zijn vader was Roelof Visser die een pioneer was van de Nederlandse omroeptechniek. Roelof begon als telegrafist bij de Marine en heeft daarna 1.5 jaar hier in de polder van Eemnes /Blaricum test berichten ontvangen vanuit Ned Indie. Er liep 100 jaar geleden een 2 km lange antenne in de polder met aan het eind een huisje op palen ivm hoog water alwaar een ontvanger stond die de morse code berichten weergaf. Ook heeft Roelof bv de 1e lijnversterkers gemaakt die een directe uitzending vanuit Hamdorf in Laren naar de studio in Hilversum mogelijk maakte. Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Deze mooie verhalen heeft Wim in een mooi boek van 168 paginaas neergeschreven en rijk geilustreerd met foto's documenten en annecdotes uit zijn vaders loopbaan. Het boek is te krijgen in de Larense boekhandel of te bestellen via de website https://www.roelofvisser.nl/
 15. In de VS gold dat niet voor Camel blijkbaar:
 16. Bedankt voor de toelichting, Juul. Dopperstraat huizen waren inderdaad door Philips gebouwd en de huurwoningen waren ook in eigendom van Philips. De link met Dureco was mij bekend. Erg jammer dat Hans zo jong is overleden.
 17. Was dat in de Dopperstraat, Juul? Wij hebben een jaar op nummer 77 gewoond (sept 79 - sept 80), Hans woonde op 79. Woonde jij op 81? Ik zag net dat Hans in 1968 (ook) bij Poptelescoop werkte. Sorry dat ik dit draadje gebruik voor mijn vraag
 18. Ik ben (nog steeds) RNI liefhebber 🤨
 19. Voor de liefhebbers, dit is de documentaire: Documentaire - The Who Sell Out
 20. Een kennis van me wil graag in contact komen met Jack Tange (hitparade specialist). Heeft één van jullie Jack's contactgegevens?
 21. Ik heb ergens in de jaren '90 een paar Datjes gekocht van een Amerikaan, die PAMS jingles verkocht. Toen ik een tijdje daarna nog wat bij hem wilde bestellen vertelde hij me dat hij al z'n banden met jingles had moeten inleveren omdat er en rechtszaak geweest was en hij de jingles niet meer mocht verkopen. Ik kan me niet meer herinneren wie dat was, mogelijk een ex-PAMS medewerker. Van Ben Freedman heb ik ooit een set CDs "in bruikleen" gekocht. Nadat ik 'm had ge-emaild dat ik interesse had in jingles CDs, hebben we telefonisch contact gehad, waarna hij me de CDs "in bruikleen" toestuurde. Inmiddels is hij overleden, de CDs staan hier nog steeds (mogelijk niet meer leesbaar).
 22. Leuk programma, die Gouwe ouwe club! Ik luisterde er elke week naar en nam ook wel op op een C-90 cassette (mis dus steeds de laatste 10 minuten). Uit mijn archief twee opnamen (met uitgeschreven welke nummers je hoort). Zelfde als nr 41 van Vincent, kwaliteit wat beter Zelfde als nr 51/31 van Vincent, kwaliteit wat beter Ik vermoed dat 51/31 een week later dan 41 is uitgezonden, omdat ze bij bij op resp. de A- en B-kant staan van de cassette.
 23. Jaren geleden heb ik bij Da Capo in Utrecht redelijk wat vinyl singles gekocht, die afkomstig waren uit het archief van de Stichting Nederlandse Top 40. Op het label van elke singel zit een sticker met een uniek nummer. Als voorbeeld : nr 63628 is African Symphony van de Soul City Symphony. Het betreft hier (op een enkele uitzondering na) allemaal singles van na de zeezendertijd van de Top 40. Omdat ik een overzicht wil gaan maken van deze singles heb ik een e-mail gestuurd naar de Stichting Nederlandse Top 40 met de vraag of zijn misschien documenten of een electronisch bestand hebben, die de nummers op die stickers "mapt" naar Artiest en titel. Helaas hebben ze dat niet (meer). Mijn vraag is nu of één van jullie een idee heeft waar anders ik met mijn vraag terecht zou kunnen?
 24. Ik begrijp van de geschiedschrijving van Juul dat ME in December 1960 voor het eerst de Veronica programmering publiceerde. Dit is de programmering van de maand erna met nieuws over de komende uitzendingen, gericht op de UK .
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.