Jump to content

Rene van den Abeelen

Members
 • Posts

  452
 • Joined

 • Last visited

About Rene van den Abeelen

 • Birthday 06/17/1957

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Almere, Nederland
 • Interests
  programmamaker / nieuwslezer / voice talent / auteur / tekstschrijver/ modelleur.
  Omroep Flevoland, Business Nieuws Radio, Radio Gelderland, Radio 192, Arrow Classic Rock, Radio Noordzee Nationaal, Radio Amsterdam, Hofstad Radio, Lokatel. radioships.com,

Contact Methods

 • Website
  http://renevandenabeelen.net

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rene van den Abeelen's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

60

Reputation

 1. Hartelijk dank Juul!! Dat zijn inderdaad de stukken Dragnet en Rawhide en dan die pingel! Ik ben helemaal blij! Echt wel dus! Enorm bedankt!
 2. Oeiiii... volgens mij heb je gelijk. Ik ga straks even zoeken! In elk geval enorm bedankt voor het meedenken en reageren!
 3. Hoi Juul. Degene waar Tom Collins overheen zat met 'Radio Veronicaaa met het nieuws'. Die is behoorlijk lang gebruikt, in mijn herinnering. Weet eigenlijk niet hoeveel verschillende er zijn geweest.
 4. Ik had 'm, dat weet ik zeker. Maar hij is compleet onvindbaar: die orkestmuziek waar de zeezender Veronica de begin-jingle van het Nieuws uit had gehaald. Als iemand me eraan kan helpen: graag! Dank!
 5. En ik denk dat het er nooit van zal komen. Wat ik kwalijk blijf vinden. Overigens hoort dat soort namen niet beperkt te blijven tot het gebied mediapark. Waarom is het doodnormaal dat je in steden wijken hebt met namen van schilders, striptekenaars, muzikanten en schrijvers en niet van geliefde rtv-figuren? Staan ook 'iets' dichter bij de mensen dan de diverse militairen en politici die op allerlei straatnaambordjes te vinden zijn.
 6. Bij het International Blues Festival in Grolloo waren de toiletten, zoals eigenlijk alles, perfect geregeld. Blijkbaar draait het festival op twee grote geldschieters die weten dat ze verlies zullen maken, maar die gewoon willen dat alles in orde is. Nou: daar slagen ze in. Het kàn dus wel, maar dat kost gewoon meer geld.
 7. Uitermate wonderlijke reacties. 'De Rolling Stones hebben ook weer geld nodig' Waar blijkt dat dan uit? Dat ze een nieuw album uitbrengen? Het zijn muzikanten en die doen dat. En dat het een album met covers is, maakt overigens dat ze er minder aan verdienen dan als het een album met eigen werk zou zijn. Zo'n album gaat overigens volgend jaar komen, want tijdens repetities werd wat blues gejamd en daar raakten ze zo door geinspireerd dat ze besloten een blues album te maken. Hun roots liggen daar trouwens ook. Kate Bush gaf in 2014 een serie concerten, haar eerste sinds de dagen van haar debuutalbum in de jaren 70. Destijds gaf ze toe aan de druk van haar platenmaatschappij, want optreden hoefde voor haar niet zo erg; ze hield zich liever bezig met componeren, zingen en eventueel clips maken. Inmiddels is ze in de 50 en durft ze wèl op een podium te staan en haar publiek te treffen. Elton John tourt al sinds de jaren 70 en is momenteel ook bezig met een tour. Roger Waters tourt ook en heeft laten weten niet meer The Wall te zullen doen omdat hij verder wil. Alles behalve praktisch elk jaar een afscheidstournee dus. Blij zijn dat je helden dood zijn... Wellicht dat je huisarts je kan doorverwijzen want dit lijkt me niet gezond. Net als gedeprimeerd raken van 'een stelletje bejaarden op een podium'. Mensen die hun hele leven een vak uitoefenen (en dat overigens beheersen als weinig anderen, ook getuige de belangstelling) en zo gelukkig zijn dat ze daar nog steeds toe in staat zijn, plezier aan beleven en publiek mee trekken terwijl ze de 70 zijn gepasseerd. 'Een stelletje bejaarden. Zeer deprimerend'. Je komt op mij dom en onsympathiek over.
 8. Dat is slecht nieuws! In de jaren '80 kwam ik met Gerard in contact toen we met de Haagse piraat Hofstad Radio een tijdschrift op poten zetten: het Hofblad. Daar waren al langer plannen voor maar toen Gerard er met zijn Delmedia instapte, konden ze eindelijk worden gerealiseerd en lag het Hofblad zelfs bij de Bijenkorf in het tijdschriftenaanbod. In die dagen had hij een kantoor in de buurt van het NS station Den Haag Centraal, als ik me niet vergis. Daar hadden we de eerste besprekingen en later heb ik er nog aardig wat uurtjes doorgebracht met knip- en plakwerk. Tussendoor kwamen Gerard's zeezender avonturen aan bod en we hebben heel wat afgelachen. En gemopperd, want 'radio' was in Nederland maar een moeilijk onderwerp. De laatste keer dat ik Gerard sprak was op één van de Radiodagen in Amsterdam. Ik moest hem haarfijn uitleggen hoe ik die miniatuurtjes van verschillende zendschepen maakte. Dat hij zijn as laat uitstrooien op de Noordzee verbaast me niet. Het is alleen wel jammer dat dat nù al gebeurt. Negenenzestig is domweg te jong.
 9. Dit heeft niets met backuppen te maken. Als je je mail op verschillende apparaten synchroon houdt, wordt er bij je host dus een volledig identiek exemplaar neergezet en dat vreet dus ruimte. Daarom heb ik nu dus Gmail ingeschakeld. Die hele bulk staat dus nu daar en dat is prettig, maar ik vind het programma veel minder prettig dan Mail.
 10. Ik heb destijds met Outlook gewerkt maar het zal intussen ongetwijfeld veranderd zijn. Punt is dat ik geen problemen heb met Apple's Mail, integendeel, maar het gaat me om de opslag. Als je gebruik maakt van een Cloud-functie zodat je op meerdere 'devices' je mail kunt 'doen' (en wie doet dat tegenwoordig niet) wordt er 'boven' dus ook die hele indeling in postbussen gemaakt, inclusief alles dat je nu eenmaal bewaart. En dat loopt ontzettend op. Ik zou graag de mogelijkheid hebben de grote bulk die ik gewoon 'ergens' wil bewaren, uit die Cloud-functie te halen. Als ik die mailtjes gewoon even kan raadplegen op 1 machine, vind ik het prima.
 11. Ik vind Gmail qua lay-out tot nu toe niet echt prettig. Het is niet duidelijk zichtbaar als er in een conversatie een nieuwe mail is binnen gekomen, de volgorde-in-beeld vind ik niet logisch, ik kan verzonden mails niet in een map plaatsen die ik wil... Mail van Apple bevalt me goed, maar blijkbaar vreten de mappen die ik heb aangemaakt erg veel ruimte bij de host als je kiest voor de optie om op verschillende apparaten te kunnen werken. Schiet niet op dus.
 12. Hoe bewaar jij je mail, Juul? Ik ben uitgeweken naar Gmail vanwege de schijfruimte bij mijn host, maar dat bevalt maar matig.
 13. Absoluut. Maar vanuit historisch oogpunt zou het wel leuk zijn; een paar plaatjes met een zendschip op de achtergrond.
 14. In de jaren 60 had een slimme ondernemer een handeltje door mensen op de Scheveningse boulevard de mogelijkheid te bieden met een verrekijker naar het Veronica schip te laten turen. Ik herinner me dat je het schip normaal gesproken wel kon zien liggen, aan de horizon. Volgens mij ken ik eigenlijk geen foto's waar het schip 'nu eenmaal' op de achtergrond te zien is, in de verte. Zijn die er inderdaad nauwelijks?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.