Spring naar bijdragen

Hans Hogendoorn

Leden
 • Aantal bijdragen

  31
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutral

Over Hans Hogendoorn

 • Rang
  Gevorderd lid

Profielinformatie

 • Geslacht
  Not Telling
 • Woonplaats
  Soest

Contactmethoden

 • Twitter
  @hogendoornh

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hans Hogendoorn

  Dick Verheul overleden

  Treurig nieuws. Hij was een trouw radiofan. Moge hij rusten in vrede.
 2. Hans Hogendoorn

  Gezocht: "Spanish Veil" van Zack Laurence

  Klopt, Skybird. Ook in Het Tunesboek staat het dus verkeerd. Mijn schuld, we schreven weinig op in die tijd, ik vergat en verwarde e.e.a., en gaf het zo door. Jimmy McGriff - Don't Let Me Lose This Dream (album:A Thing To Come By) heb ik alleen gebruikt voor Zeemijlen Ver Muziek. Zack Laurence met Spanish Veil (op: 'The Zack Laurence Sound's Like This') is vooralsnog nergens te vinden. Hans Er is al flink gemaild, Juul. De LP is in de Mebo 2 achtergebleven, en je weet waar die ligt. Martin heeft één afbeelding van de hoes gevonden, dat is voorlopig alles. Hans
 3. Hans Hogendoorn

  Radio 5 - Familie Nederland over Radio Noordzee

  Wonderlijk hoe men soms met de geschiedenis op de loop kan gaan. Maar goed, ik heb het nog niet gehoord. Hans P.S. Zo lees ik op Wikipedia dat "...Leo van der Goot zijn programma steevast opende met Johnny Nash - Falling In And Out Of Love"...
 4. Hans Hogendoorn

  Dit mag je niet missen

  Super. Hans
 5. Hans Hogendoorn

  Radio Noordzee scanproject en Hitlijstenboek

  Het is een prachtig boek, bezoekers bladeren er bewonderend in, en wijzen op muziek die ze al lang waren vergeten. Je kunt er ook mooi de loopbaan van de DJ's in nagaan. En, kon ik niet nalaten op te merken, een soort rangorde, zoals die bewust of onbewust leek te bestaan "aan land". Zie de namen onderin de wekelijkse lijst. Nederlandse 'band'-DJ's, Engelse 'live'-DJ's, en tenslotte de Nederlandse 'live'-nieuwslezer-DJ's. Er zal wel iets over gezegd zijn. Pas na ruim een jaar werd die volgorde bijgewerkt. Een mooi standaardwerk van Hans Blaauwbroek. Hans H.
 6. Hans Hogendoorn

  Phil Woods - Round trip gezocht

  De CD heet Round Trip, dit is het titelnummer. Het laatste en 11e nummer is "Guess What", de herkenningstune van Driemaster. Ik geloof niet dat ik Round Trip vaak als 'filler' heb gebruikt, maar net als de rest van de CD is dit nummer het beluisteren waard. http://www.sendspace.com/file/4pvhx4 Hans H.
 7. Hans Hogendoorn

  Onbekende Fill

  Dat komt waarschijnlijk van een Amerikaanse LP met productiemuziek. The Production Source werd toen veel gebruikt, Trendsetter (Tanner) zou ook nog kunnen. SOB (Sound Of Broadcasting, Tanner) was toen alweer gedateerd. Ik kan op het ogenblik niet bij die LP's, en dan nog is het moeizaam prikken en afluisteren, track voor track. Ik hou het mp3'tje bij de hand. Hans H.
 8. Hans Hogendoorn

  arend langenberg overleden

  Arend was voor veel mensen nog volop aanwezig. Dat viel vandaag op bij het grote aantal reacties op internet (Facebook, Twitter). Ad Valk maakte op Veronica een respectvol extra bericht, en bij NOS en Veronica was het ook een prominent onderwerp. Arend was een opmerkelijke vakman, en een aardig mens. Hans H.
 9. Hans Hogendoorn

  Dave Lee Travis van voetstuk

  DLT (in 1945 geboren als David Patrick Griffin) "arrested on suspicion of sexual offences": http://bbc.in/SsCaql Dave Lee Travis: Radio Caroline - September 1965, until mid-August 1967. BBC Radio 1, BBC World Service . DLT is de maker/stem van de jingle "Going back in time on the Sounds Of The Nation, it's a Caroline Flashback!" Tot zover een jongensheld. Hans H.
 10. Hans Hogendoorn

  Bierfles radio?

  Met het ontwerp 27-1, de Selekta Diskanto uit januari 1965, heb ik nog mooie MG-opnamen gemaakt. Door de steile fliters verbluffende hoogweergave van zenders die toen nog vaak ongefilterd audio uitzonden.
 11. Hans Hogendoorn

  Bierfles radio?

  O ja, toch nog een transistor. En een batterij. Leuk, Juul, die jaargangen!
 12. Hans Hogendoorn

  Bierfles radio?

  Ik heb de onderdelen nog liggen! 30 wikkelingen om een closetrol, diode, afstemcondensator oortelefoontje. Zo was het toch?
 13. Hans Hogendoorn

  Welke tune is dit?

  Cat Stevens - Doves (Majikat Earth Tour Theme Song) - On the Road to find out. http://www.mijnbestand.nl/Bestand-AU7BP7ZLSIWE.mp3 Hans H.
 14. Hans Hogendoorn

  Network Whisper Disc

  Nee, OK, dat oordeel was iets te snel. Het klinkt inderdaad erg krachtig.
 15. Hans Hogendoorn

  Network Whisper Disc

  Network, ja. Productiemuziek. Top Format probeerde ze in Europa te slijten. Ik heb er hier ook een paar staan. Network zat eerst aan de Morena Boulevard, later aan de Via Frontera, beide in San Diego, California. Al vanaf Volume 2 werd er regelmatig een "Whisperdisc" geproduceerd. Met een extra kartonnen binnenhoes, en daarin een dubbele vinylhoes. Het plaatmateriaal was volgens de beschrijving harder en stijver dan 'gewone'LP's, en ging daardoor viermaal zo lang mee als gewone LP's. En vooral: ze zouden "net zo stil" zijn als... band! Dat moet dus van vóór de jaren '80 geweest zijn, toen de eerste digitale opnamesystemen (Sony F1) betaalbaar werden.. Ik denk dat hun muziek inmiddels al behoorlijk gedateerd is. Hans H.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.