Jump to content

rauhfaser

Members
 • Content Count

  1,041
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

636 Excellent

About rauhfaser

 • Rank
  Expert

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dan was Lex zijn opmerking dat hij niet zoveel met voetbal heeft, dus niet geheel onterecht. btw: Berry met een E.
 2. Dit (15-1-74) was de dag dat de Eerste Kamer het besluit nam over het Verdrag van Straatsburg, dat daarmee onherroepelijk werd. Muziek Express werd door Lex normaal gesproken op woensdagmiddag uitgezonden, maar die week was er op woensdagmiddag geen Lex Harding Show vanwege iets met voetbal, vertelt Lex.
 3. Wie het is, weet ik niet. Mij valt alleen het verschil in geluidskwaliteit op. Dus geen kwaad wordt over de Brabander van dienst verder.
 4. Beetje goedkoop deze: na de profi-spot met Bart van Gogh komt er nog een lokale held achteraan die in veel mindere geluidskwaliteit iets over Breda roept.
 5. En Free Radio Rotterdam!
 6. Tom Blom, was goed dat ie weer terug was op de radio toen. Tom was later, in '93, een tijdje vervanger van Bart van Leeuwen in de ochtend, toen die geschorst was (of zelf thuis bleef) omdat ie naar 538 wilde, maar nog niet mocht.
 7. Was gewoon een positieve reactie waar ik blij mee ben en dus graag deel. Kritiek kan ik goed hebben, maar complimentjes ook. De klus bij NH was voor een jaar en is na komende dinsdag (laatste opname) ook voorbij, dus no worries!
 8. Juul, nog één reactie dan: 'band loopt' is inderdaad de situatie (dat moet je bekend voorkomen, het was de wijze waarop Veronica tussen '60 en '74 ook heeft gewerkt). Dat is anders dan de precisie die jullie je bij Poster konden permitteren. Overigens kun je ook heel goed terugblikken op de geschiedenis in een 'live opgenomen' programma. Luister de Beatles Dag, Stones Dag en Elvis Dag er nog eens op na. Dat er anno 2019 op een andere, meer relativerende manier wordt omgegaan met de geschiedenis, is te verklaren: het is geen 1972 meer. Niemand zit nog met zijn recorder bij de radio om fragmentjes op te nemen. Bij herhaling heeft Arjan aangegeven dat wie een fragment 'schoon' wilde horen (of in de mailbox wilde ontvangen) dit kon laten weten. Dat is ook gebeurd. Vast ook omdat ik zo graag gelijk krijg 😉, maar het is fijn als mensen positief reageren op onze 'veel besproken' 100 Jaar Radio Podcast en -radioserie op NH. Erik Post (ex RNI, -VARA en -Radio Rijnmond) was te gast in twee uitzendingen over regionale radio in Nederland, samen met een collega uit Friesland: Hee Edwin! Heb de podjes op het vuur gezet en het rook best lekker. Gezellig clubje ook die avond bij NH. Je moet wel een stevige freak zijn om dit allemaal te luisteren, maar dan is het toch een prettige combinatie van luim en "gaat-wel-ergens-over".
 9. Juul, nog één reactie dan: 'band loopt' is inderdaad de situatie (dat moet je bekend voorkomen, het was de wijze waarop Veronica tussen '60 en '74 ook heeft gewerkt). Dat is anders dan de precisie die jullie je bij Poster konden permitteren. Overigens kun je ook heel goed terugblikken op de geschiedenis in een 'live opgenomen' programma. Luister de Beatles Dag, Stones Dag en Elvis Dag er nog eens op na. Dat er anno 2019 op een andere, meer relativerende manier wordt omgegaan met de geschiedenis, is te verklaren: het is geen 1972 meer. Niemand zit nog met zijn recorder bij de radio om fragmentjes op te nemen. Bij herhaling heeft Arjan aangegeven dat wie een fragment 'schoon' wilde horen (of in de mailbox wilde ontvangen) dit kon laten weten. Dat is ook gebeurd.
 10. Iemand die dit vandaag wil 'opnemen' en plaatsen? 11.00-12.00 uur, BNR https://www.radiofreak.nl/sjors-frohlich-zwaait-af-bij-bnr-met-eigen-uitzending/?fbclid=IwAR2Xm2b2JsJYlbo2reV3bwCji9MLzzuMmKb6-lOKB4Hwavj8DKGy-gGpfzE
 11. Het programma was tot de zenderkleuring van '79 op zondag tussen 11 en 12 te horen op Hilv 3, vóór Klinkklaar.
 12. Wat wordt er verklaard? Dat we vier afleveringen over de zeezenders en vier over het 'merk' Veronica hebben gemaakt? Juul, Ik vind dat je gelijk hebt dat de luisteraar centraal moet staan. Die 'luisteraar' hoeft niet per definitie de radiospecialist te zijn zoals die hier op het forum bivakkeert. Bedenk hierbij dat de afleveringen behalve een podcast ook een radio-uitzending op zondagmiddag (publieksprofiel: algemeen) opleverden. De vooraf bedachte rol van Harm (die overigens een echte radioliefhebber is) was een storende en ontregelende, juist om het potentiele nerd-gehalte door te prikken. Ikzelf heb regelmatig met kromme tenen naar bepaalde opmerkingen van hem geluisterd, maar ik vind dat geen probleem. Misschien ben ik zo'n moment ook wel teveel de nerd. Ik denk niet dat de uitzendingen met gasten vooral werden gekenmerkt door een te hoog ons-kent-onsgehalte. Waar nodig werden ze kritisch aangepakt, hetzij door Arjan, hetzij door Harm, of een in hun hoofd vastgeroest beeld werd door de fragmenten gelogenstraft (zoals dat ook bij 50 jaar 3FM regelmatig gebeurde). Iedereen bedankt voor de kritiek, die ik maar als opbouwend beschouw. De opsomming van (ex-) werkgevers was misschien wat flauw, maar wel een reactie op de opmerking 'radio is een vak'. Al die werkgevers waren van mening dat ik dat vak beheers. Ik kan ook serieuze documentaires maken, heb dat ook gedaan. Maar hier was de opdracht anders. Dat doet wat mij betreft aan het vakmanschap niets af. Daar mag iedereen over van mening verschillen. Edwin
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.