Spring naar bijdragen

Sylvester

Leden
 • Aantal bijdragen

  137
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

137 Excellent

Over Sylvester

 • Rang
  Gevorderd lid

Recente profielbezoeken

1037 profielweergaven
 1. Sylvester

  Beer Gertenbach

  Technicus Beer Gertenbach overleden, mooi eerbetoon bij Jingleweb, met o.m. jingles die hij maakte voor Felix Meurders en VARA's Lijn 3: http://www.jingleweb.nl/index.php/category/beer-gertenbach/ Hij maakte ook, met Jacques Klöters, 'Door de nacht klinkt een lied', waarvan hier enkele weken geleden een aantal afleveringen werden aangeboden. Zelf had hij in de jaren '80 of '90 op Radio 1 of 2 een programma of rubriek die hij presenteerde, meen ik me te herinneren...
 2. Sylvester

  Archief RNW

  Triest... Hopelijk gaat iemand deze schat aan radiogeschiedenis nog eens opduiken. Gelukkig zijn de columns van Karel van het Reve voor RNW al wel toegankelijk: https://www.youtube.com/results?search_query=karel+van+het+reve+wereldomroep
 3. Sylvester

  Radio Tour de France

  Leuk om te horen! Op 23 juli 1978 was Joost den Draaijer voor het allerlaatst op Hilversum III te horen (na z'n officiële afscheid in mei van dat jaar was hij nog even terug tijdens Radio Tour de France).
 4. Sylvester

  Iceradio - Hans Hogendoorn rondt af

  Jammer dat het stopt! Mooie, gevarieerde muziekkeuze, met altijd wel wat Franse plaatjes en natuurlijk de onnavolgbare Stem die ze aan elkaar praat...
 5. Sylvester

  NCRV Hilversum 3 - 04-09-1976 - Muziek bij de koffie

  Kirsten Klijnsma
 6. Sylvester

  [Uitzoek] cassettes zonder beschrijving

  701 over het Gala van het Nederlandse lied, Radio 2, 12 maart 2000, waar Boudewijn de Groot centraal stond, met o.m. Sjors Frölich, Frits Spits en Lennaert Nijgh. 702 Leo van de Goot als vervanger van Ferry Maat op Radio 2 703 Frits Spits, Tijd voor 2, aansluitend het programma van Ferry Maat op Radio 2 (carnaval, mrt 2000)
 7. Sylvester

  Nog 1 keer 'Hallo Hautekiet': Radio 1 en Studio Brussel slaan de handen in elkaar

  Jammer, dan moeten we er nu maar van genieten en het in ons geheugen opslaan... Er zijn radiofragmenten uit de jaren '70 die ik nooit heb terug gehoord, maar die ik me toch kan herinneren. En ik denk dat mijn herinnering me niet bedriegt, want de fragmenten die ik later via die Forum wél heb terug gehoord klopte ook!
 8. Sylvester

  Nog 1 keer 'Hallo Hautekiet': Radio 1 en Studio Brussel slaan de handen in elkaar

  Mooie radiostem en eloquente, alerte presentator. Z'n laatste Hallo Hautekiet is hier te beluisteren: http://radioplus.be/#/stubru/herbeluister/48906ae9-6ba5-11e8-82e3-02b7b76bf47f/ Helaas lukt het me niet het te downloaden...
 9. Sylvester

  [Uitzoek] KRO Hilversum 3 Peter Koelewijn

  Dit is het begin van het programma, van 18h02 tot 18h14. Er zijn eerder programma's van Koelewijn op de woensdagochtend gepost hier. Heb ik toen wel gehoord, maar niet bewaard.... Als iemand ze nog heeft, ik zou ze graag nog eens beluisteren!
 10. Het is een herhaling van 'Door de nacht klinkt een lied' uit 1985. Deel 1 van een serie over amusementsmuziek uit de oorlogsjaren, toepasselijk in de mei-maand. Dank!
 11. Sylvester

  [Uitzoek] onbekend, TROS, NOS

  Programma 17 augustus 1977: laatste 10 minuten NOS Maal met Joost den Draaijer (dag na dood Elvis) en daarna begin Langs de Lijn met Willem Ruis (en verslaggever Felix Meurders bij Roda JC - FC Den Haag).
 12. Sylvester

  Nog een Peter Holland uit zomer '76

  Hollands Handwerk was een van mijn favoriete programma's. Hij draaide ook lekkere muziek, aparte plaatjes vaak. Eind jaren zeventig had hij een ochtendprogramma met Leoni Jansen op Hilversum III.
 13. Sylvester

  ANP nieuwslezers

  Rien Huizing begon bij de Radionieuwsdienst en keerde er medio jaren '80 terug als hoofdredacteur. In die tijd was hij ook nog wel eens als presentator te horen (als invaller denk ik). Toen ik in de tweede helft van de jaren '70 veel naar Hilversum III luisterde waren de nieuwslezers volgens mij: Ad Hazewinkel, Arend Langenberg, Hans van Zijl, Hans Molenaar, Jos van Ginkel, Marc van Amstel, Paul van der Lugt en Renny Pereira.
 14. Sylvester

  BRT Top 30, 28.02.1981

  Op Wikipedia staat dat Paul Verbrugghe de lijst presenteerde t/m december 1980: https://nl.wikipedia.org/wiki/Radio_2_Top_30 (hij had de Vogeltjesdans op 78 toeren gedraaid en dat werd niet gewaardeerd door de BRT-directie). Maar dat klopt dus niet, want dit is heel duidelijk de lijst van 28 februari 1981, gepresenteerd door Paul Verbrugghe. Hij is dus blijkbaar wat later vertrokken.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.