Spring naar bijdragen

Sylvester

Leden
 • Aantal bijdragen

  142
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

146 Excellent

Over Sylvester

 • Rang
  Gevorderd lid

Recente profielbezoeken

1221 profielweergaven
 1. Sylvester

  VPRO O.V.T. 25-05-1997 In Memoriam Cor Galis.

  Hier Frits Spits in het Oog over de dood van Galis, 21 mei 1997 https://www.mediafire.com/file/rjlxl7lur8c3226/cor-galis-1997-2105en2305.mp3/file Blijft een prachtstem.
 2. Hier de uitnodiging in de uitzending een week eerder https://www.mediafire.com/file/az6rfkvi5vhssiu/Annette%26Cor.mp3/file Jarenlang had de VOO op woensdag tot 10h45 zendtijd en mocht de VPRO dan nog een kwartiertje vullen tot het nieuws. Rare situatie. Galis begon dan steevast met een lofzang op Annette van Trigt.
 3. Sylvester

  Circulaire bestuurders centraal in nieuw programma op New Business Radio

  Ah, ik zie het nu: New Business Radio...
 4. Sylvester

  Circulaire bestuurders centraal in nieuw programma op New Business Radio

  Helemaal mee eens! Misschien gelden er andere wetten in de zakenwereld, waar BNR zich helaas vooral op richt, maar ik betwijfel het.
 5. Sylvester

  Circulaire bestuurders centraal in nieuw programma op New Business Radio

  Als je googled op die term, kom je allereerst bij dit persbericht van BNR terecht. Lijkt me dus niet bepaald een ingeburgerd begrip. Ik vermoed dat het net zoiets is als rechtsdraaiende yoghurt, maar dan in de zakenwereld.
 6. De Soulshow is van 27 oktober 1977: https://www.delpher.nl/nl/radiobulletins/view?query=de+zomertijd+in+Nederland+&coll=anp&page=6&identifier=anp%3A1977%3A10%3A27%3A78%3Ampeg21&resultsidentifier=anp%3A1977%3A10%3A27%3A78%3Ampeg21
 7. Sylvester

  Meurders moet weg

  Het gaat ook niet om het geld, maar om slechte bedrijfsmatige keuzes. Jammer dat Poster verdwenen is trouwens! Ik ga boodschappen doen.
 8. Sylvester

  Meurders moet weg

  BNR zal hem ongetwijfeld met open armen ontvangen:
 9. Sylvester

  Meurders moet weg

  Terecht bovenaan pagina 101: https://www.ad.nl/show/felix-meurders-moet-plaatsmaken-bij-radioklassieker-spijkers-met-koppen~ac7a451d/
 10. Sylvester

  Bert Kranenbarg raakt op de vrijdagmiddag zijn programma Bert op 5 kwijt

  Nood breekt wet, zou ik zeggen. Mijn sympathie ligt bij Bert Kranenbarg. Eén van de weinige mensen in Hilversum die het Frans nog beheerst.
 11. Sylvester

  Nog een juweeltje

  Ja Jules de Corte heeft prachtige liedjes geschreven, waarvan maar een fractie op de plaat is verschenen. Af en toe verschijnen er op YouTube ineens weer wat opnamen uit de omroeparchieven. Dit had in 1974 wel gebruikt kunnen worden bij 'Veronica moet blijven' acties (of is dat ook gebeurd?):
 12. Sylvester

  npo-radio-1-stopt-na-70-jaar-met-pips

  Gelukkig blijkt Hans Hogendoorn.
 13. Sylvester

  Lex Lammen overleden

  Radiomaker Lex Lammen is overleden. Werkte lang bij de KRO, in de jaren '70 ook op Hilversum 3, waar hij het programma Tombola presenteerde met Anne van Egmond. Markante radiostem en een grote jazzkenner (en -drummer): https://www.parool.nl/amsterdam/radiomaker-lex-lammen-overleden~a4602151/ Sinds zijn vertrek bij de KRO maakte hij jazzprogramma's bij de Concertzender, waarvan er nog veel online staan: https://www.concertzender.nl/programma_maker/lex-lammen-2 Tombola 12/11/1978: https://www.youtube.com/watch?v=KrbevtQEdHY
 14. Sylvester

  Beer Gertenbach

  Technicus Beer Gertenbach overleden, mooi eerbetoon bij Jingleweb, met o.m. jingles die hij maakte voor Felix Meurders en VARA's Lijn 3: http://www.jingleweb.nl/index.php/category/beer-gertenbach/ Hij maakte ook, met Jacques Klöters, 'Door de nacht klinkt een lied', waarvan hier enkele weken geleden een aantal afleveringen werden aangeboden. Zelf had hij in de jaren '80 of '90 op Radio 1 of 2 een programma of rubriek die hij presenteerde, meen ik me te herinneren...
 15. Sylvester

  Archief RNW

  Triest... Hopelijk gaat iemand deze schat aan radiogeschiedenis nog eens opduiken. Gelukkig zijn de columns van Karel van het Reve voor RNW al wel toegankelijk: https://www.youtube.com/results?search_query=karel+van+het+reve+wereldomroep
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.