Jump to content

Harm ten Brink

Members
 • Content Count

  1,331
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Harm ten Brink last won the day on May 25 2016

Harm ten Brink had the most liked content!

Community Reputation

880 Excellent

About Harm ten Brink

 • Rank
  Hard Lid

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Amsterdam

Contact Methods

 • Website
  http://www.bedrijfsfotograaf.nl

Recent Profile Visitors

3,950 profile views
 1. Waarvoor dank Eric! Overigens heb ik mijn aanvraag hetzelfde weekend weer ingetrokken. Reden is dat op de huidige locatie een aanpassing naar 675 sowieso technisch onhaalbaar is. Hoewel ik het goed kan vinden met Bart moet 'ie de koe nu echt eens bij de horens vatten om die problemen op te lossen. Het geluid is en blijft slecht en als je regelmatig urenlang alleen een carrier hebt aanstaan ben je in mijn ogen niet professioneel bezig. Maar goed, een ieder moet zelf weten wat hij met zijn frequentie doet. Laat onverlet dat hij beter af is met 675 dan 1224, die afschuwelijke frequentie waar in de wintermaanden niet doorheen te komen is. Extra AM zendt tijdens de kerstdagen overigens alleen maar easy listening uit. Reden is dat we dit nu typische dagen vinden voor rust en bezinning. Zelfs de vormgeving hebben we aangepast.
 2. Nee, zo ver reikt mijn kennis niet. Je zou het aan Niels kunnen vragen.
 3. Marian de Garriga was een componiste van voornamelijk radio commercials in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Ze is ook decennia lang verantwoordelijk geweest voor de STER vormgeving op radio en televisie. In 1970 heeft ze met een Engelse arrangeur het jingle pakket 'Vaart u mee, op 192' gemaakt. Ze was bevriend met Tom Collins (een dj bij Radio Veronica) en kreeg met een kind op haar arm en zielig verhaal toestemming van Bull Verweij (mede directeur Radio Veronica C.V.) om de jingles in de zomer van dat jaar te produceren en op te nemen. Deze jingles werden afgekeurd omdat er teveel 'go-go' shouts in zaten. Ad Bouman (technicus bij Veronica) heeft er een tweede mix van gemaakt in de Phonogram studio in Amsterdam waar de eerste set ook is opgenomen. Die laatste was er tot zijn ongenoegen niet van op de hoogte omdat hij op vakantie was...
 4. Dit is een weerbericht pingel van rond 1970 (Marian de Garriga) waarvan ik niet meer weet of die bijpassend is. Zoals Juul stelt, er zijn er meer... https://pixeldrain.com/u/Caxi1-kL
 5. Het heeft niet mijn prioriteit, ook niet omdat de kwaliteit naar hedendaagse maatstaven gemeten beroerd is. Daarnaast kost het een hoop geld en tijd om alles na te bewerken. Door de jaren heen vertonen dia's een kleur zweem. Uitzondering daarop is bovenstaande foto, correct belicht, juiste moment etc. Ik ben er ook wel een paar kwijt geraakt die ik had uitgeleend of opeens spoorloos bij een drukker verdwenen zijn. En dat zijn dan natuurlijk de mooiste exemplaren... Van één dia weet ik dat een oud collega die achterover heeft gedrukt, maar je beland dan snel in een 'welles nietes' discussie. Ik heb eigenlijk altijd met dia's gewerkt vanwege de kosten. Nadeel is dat die dozen veel ruimte in beslag nemen. Maar als je in de buurt bent wil ik de projector wel even voor je opzetten hoor.
 6. Ik had altijd mijn camera bij me, gevuld met HEMA diafilm want dat was goedkoop. Net als de camera zelf trouwens, een Praktica spiegelreflex van oost Duitse makelij toen fotograferen nog een vak was en er meer bij kwam kijken dan achteloos op een knop drukken. Ik heb nog een kleine 200 dia's liggen maar die zijn nooit gedigitaliseerd, op eentje na in hoge resolutie. © Harm ten Brink 1986
 7. Grappig dit, over verliefd worden aan boord. In mijn herinnering nam iedereen het niet zo nauw met de hygiëne, al dan niet gedwongen door waterrantsoen of in mijn geval zelfs een keer een defecte waterpomp, waardoor mijn lichaam spontaan stopte met de aanmaak van testosteron.
 8. Waarvoor dank, Piet. Ik heb hem inmiddels aangevraagd...
 9. Ja, er bleek een knopje verkeerd te staan...
 10. Dit was een tijdelijk programma ter gelegenheid van de personeelsreünie die gisteren in Hilversum werd gehouden.
 11. Geen idee Rob, ik heb hem juist opengemaakt of er geen breuken of slechte soldeerverbindingen op zaten. Als je het rood omcirkelde bedoeld dat is dat hars/of gesmolten plastic uit de verzegelde afstemunit. Als bijlage het origineel:
 12. Hele goeie tip, waarvoor dank! Inmiddels ben ik al voorzien, bovendien ben ik de 20e op vakantie.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.