Jump to content

Harm ten Brink

Members
 • Content Count

  1,288
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Harm ten Brink last won the day on May 25 2016

Harm ten Brink had the most liked content!

Community Reputation

806 Excellent

About Harm ten Brink

 • Rank
  Hard Lid

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Amsterdam

Contact Methods

 • Website
  http://www.bedrijfsfotograaf.nl

Recent Profile Visitors

3,606 profile views
 1. Ik heb de cover gezien waarvan ik hoop dat het een eerste proefdruk was... "Jezus wat slecht".
 2. Ik heb het bewust even stil gehouden na het debacle van vorig jaar met het REM eiland, maar er is nu definitief een nieuwe uitzendlocatie gevonden. Alles is dus in kannen en kruiken! Om precies te zijn staat er sinds deze week een zendmast in het voormalige Lutkemeer, net ten westen van Amsterdam. Deze locatie is in twee opzichten bijzonder gunstig: A: Het grondwaterpeil staat er erg hoog en, B: Onder deze vroegere zeebodem ligt een dikke laag vette klei dat goede geleidende eigenschappen heeft (zout en aluminium). Hier hebben we dankbaar gebruik van gemaakt door met aardelektroden van 3 meter het radialennetwerk met deze kleilaag te verbinden. Omdat de zendmast in verhouding tot de frequentie, 1332 kHz, te kort is vonden we dat niets aan het toeval overgelaten moest worden. In de komende weken wordt er aan het installeren van de antenne en topcapaciteit gewerkt en kan het testen beginnen. Ook hier gaan we niet over één nacht ijs en is er hulp van een aantal zendamateurs die hun expertise inmiddels hebben bewezen. Het zal namelijk niet eenvoudig worden om héél Amsterdam probleemloos te bestrijken. Denk bijvoorbeeld aan de Zuidas langs de A10 met zijn betonnen kantoorkolossen die een behoorlijk dempende werking zullen hebben. Naast dit alles moet er ook nog gewerkt worden aan de nieuwe uitzendcomputer en ook dat kost veel tijd. Op dit moment kan ik nog geen concrete datum geven wanneer deze locatie in gebruik komt. Al ligt het natuurlijk voor de hand om dat vóór 31 augustus a.s. te realiseren. Op de foto staat de polyester vlaggenmast van 12 meter net overeind. We wilden met de voorspelde wind dit weekend gelijk even testen of de fundering goed is aangelegd.
 3. Harm ten Brink

  Amsterdam AM1485

  Ja, Herbert speelt non-stop Beatles repertoire en zijn zender staat vlak naast de A-10 west.
 4. Wij worden géén vrienden!
 5. Muziek is emotie, en over smaak valt niet te twisten...
 6. Zijn we nu klaar met dit geneuzel?! Elk initiatief op deze locatie is gedoemd te mislukken. De enige die er wijzer van wordt is Nimeth. Echter, het zou helpen als ze zich niet zo rigide opstelt naar anderen en alleen maar kijkt naar dollar tekens.
 7. Niets van dat alles, ik bel je morgen wel even...
 8. Het origineel wordt op de website gebruikt, zie bijlage. In de posting hierboven mijn geretoucheerde versie. Natuurlijk, het is een keuze...
 9. Heeft Per dat gedaan? Ik heb jaren terug zoveel werk gehad aan deze foto:
 10. Dit is even een testopstelling om te kijken of de gewenste veldsterkte bereikt wordt. D.w.z. ik wil graag héél Amsterdam beslaan, dat is 12 Km tot de A10 oost. Haarlem en Zandvoort pak ik dan hopelijk ook mee. Als dat allemaal niet lukt lever ik eind dit jaar mijn vergunning in, die beslissing staat al vast.
 11. Ja, maar we hopen dit weekend een eerste meting te kunnen doen op de nieuwe locatie net ten westen van Amsterdam. Het radialennetwerk zit al een paar weken in de grond maar deze week hebben we nagenoeg niets kunnen doen vanwege het warme weer. We staan midden in een weiland zonder enige beschutting. De tophat is inmiddels óók klaar en de glasfibermast wordt uiteindelijk 11 meter hoog.
 12. Dat ziet er goed uit! Zoals ik al zei, hier in Amsterdam komen jullie goed binnen.
 13. Zelf maken op een regenachtige middag is veel leuker. Toen ik nog op 1485 uitzond had ik een loop van 12 mm koperbuis en een vacuüm C. Werkte perfect!
 14. Nee, zolang je de facturen maar betaald...
 15. Dat kan met Zara radio of Radio dj en ongetwijfeld nog vele andere...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.