Jump to content

Harm ten Brink

Members
 • Content Count

  1,314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Harm ten Brink last won the day on May 25 2016

Harm ten Brink had the most liked content!

Community Reputation

843 Excellent

About Harm ten Brink

 • Rank
  Hard Lid

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Amsterdam

Contact Methods

 • Website
  http://www.bedrijfsfotograaf.nl

Recent Profile Visitors

3,754 profile views
 1. Ik heb een buizenradio op de kop getikt, een Weimar 5340C van Duitse makelij. Hoewel de verkoper zei dat hij werkt (het licht achter de afstemschaal ging branden) is hij zo dood als een pier. Ik heb wat buizen vervangen zonder resultaat en op de externe P.U. ingang hoor ik een lichte brom. Wie van jullie is ter zake kundig om er eens naar te kijken? Het model is waarschijnlijk tussen 1970 en 1972 geproduceerd, getuige de vermelding van Radio Veronica 192 en Noordzee 220. Teerknollen zitten er dus niet meer in en aan de condensatoren te zien lekt er op het eerste gezicht niets...
 2. Omdat die namen steevast bij het begin van het nieuws werden genoemd. Dat vond ik kennelijk intrigerend en is ook inherent aan het fenomeen radio. Ik heb die naam altijd gebruikt tot ik ging werken voor Europoort Radio van Nico, de voorloper van Stadsradio Rotterdam. Dat is volgens mij 1989 geweest.
 3. Doe maar 1287, 1278 is nog steeds van Frankrijk! ­čśë
 4. Doe maar Ruud van Velzen, in 1975 ontstaan uit de voornaam van Ruud Doets en de achternaam van Hans van Velzen. Járen later ben ik met ze op de foto gegaan tijdens de personeelsreünie van Radio Veronica in 2009 waar ik toevallig te gast was.
 5. Schiet me opeens te binnen dat ,toen we daar in grote getale stonden, een van de jongens een illegaal ingebouwde politie sirene in zijn auto herhaaldelijk liet afgaan. Geen idee wie dat was...
 6. Ik ken je al aardig want deze reactie had ik van jou wel verwacht. Jouw generatie vindt het allemaal prima maar het moet niet te concreet worden. Jammer hoor..
 7. Ach ja, alles draait om de perceptie van het individu. Kliekjes vorming hou je altijd, we zijn niet allemaal uit hetzelfde hout gesneden. Engelsen versus Nederlanders etc. Nou moet ik uit persoonlijke ervaring zeggen dat de hygi├źnische situatie aan boord niet bepaald uitnodigend was voor een lekkere pijpbeurt...
 8. Straks, als de nieuwe broadcast pc klaar is komt er aparte processing voor zowel de stream als zendlijn. Nu zit het signaal er voor beide een beetje tussenin. Vriendje van me komt dan met een scoop de tilt instellen zodat we het maximale eruit kunnen halen... En inderdaad, de meesten krijgen spontaan een zaadlozing van de naam Orban Optimod terwijl Breakaway Broadcast processor het net zo goed doet. Slechts weinigen weten hoe je op correcte wijze een AM zender moet moduleren.
 9. Klink ik telefoonachtig of MCB?
 10. Vind je het heel erg als ik zelf bepaal hoe mijn vormgeving klinkt?! (...)
 11. Ik zal het doorgeven aan mijn Engelse relatie die alles de laatste jaren voor mij heeft ingesproken. Los daarvan is Amsterdam een internationale metropool en was de keuze voor een Engels pakket met dito voice-over een bewuste keus. In de nacht, en soms overdag, hoor je Bart van Leeuwen en Bert Beugeling nog weleens voorbij komen.
 12. Wensen en inzichten zijn 2 totaal verschillende zaken, daar ben ik inmiddels wel achter. Achteraf is het een naïeve veronderstelling van mij dat ik met een sterk verkorte straler probleemloos Amsterdam kon bestrijken. Er is wel ontvangst, maar je moet niet in de buurt van trambanen komen en dat zijn er nogal veel... Tot nu toe ben ik tevreden met het bereik, het is sowieso velen malen beter dan voorheen, en zie vooralsnog geen reden om de stekker eruit te trekken. De aanpassing van de tuner is in de loop van de dag gereed. Dan is het nog even wachten op droog weer om de zaak er weer netjes in te hangen.
 13. De zender is nu uit de lucht vanwege een modificatie aan de tuner. De beveiliging zette iedere ochtend de zender uit, waarschijnlijk door temperatuurverschillen. Morgen gaan we iets anders proberen. Enfin, kinderziektes hou je altijd maar de antennelocatie is bewust gekozen vanwege zijn geografische ligging en geologische samenstelling.
 14. Ik schreef het al eerder, de betonnen kantoorkolossen op de zuid-as zorgen echt voor een behoorlijke demping. Testritten gisteravond bevestigen dat Buitenveldert, Amsterdam zuid-oost, Diemen en zo verder richting Hilversum er praktisch niets te horen is. Daarentegen kom ik goed door in Haarlem, richting Alkmaar en Leiden. Dit is overigens boven verwachting voor een sterk verkorte straler al valt de ontvangst in de binnenstad van Amsterdam enigzins tegen. Verder zend ik nu uit met maximaal 60 Watt PEP bij 80% modulatie, daarboven gaat 'ie vervormen. Ben dan ook zeer benieuwd als er straks 100 Watt PEP uit komt. Ik heb geluk dat ik op een voormalige zeebodem met klei zit (Lutkemeer) en veel aandacht heb geschonken aan het aanleggen van een radialennetwerk. Enfin, bijgaande foto van de analyser zegt denk ik genoeg... Het geluid is inderdaad nog iets waar aan gesleuteld moet worden. Het signaal komt nu direct van de stream via een Barix exstreamer. Als iemand nog een Optimod 'over' heeft hoor ik het wel...
 15. Een wat late reactie maar bedankt!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.