Jump to content

Harm ten Brink

Members
 • Content Count

  1,424
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Harm ten Brink last won the day on May 25 2016

Harm ten Brink had the most liked content!

Community Reputation

996 Excellent

1 Follower

About Harm ten Brink

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Amsterdam

Contact Methods

 • Website
  http://www.bedrijfsfotograaf.nl

Recent Profile Visitors

4,502 profile views
 1. Yes, je kunt het ook zien als ondersteuning op de achtergrond omdat je, meestal, rythmisch over de muziek heen zingt. Backing-vocals van een achtergrondkoortje hebben dezelfde ondersteunende functie. De naam playback-tape wordt ook weleens gebezigd.
 2. Klopt, en die heb ik gemaakt toen ik zelf nog op 1224 zat. Douwe, ik stuur hem wel ff naar je toe.
 3. Kijk eens hier: (...) http://www.norderney192.nl/memories_abtt_1.html
 4. Bij dit soort kranten interviews is de nuance natuurlijk vaak ver te zoeken. Er moet ge-edit worden en dan heb je al snel dat dingen er anders staan dan ze gezegd zijn. Natuurlijk, ik was er niet bij, maar weet uit ervaring dat dit vaak de praktijk is. Ik weet niet beter dan dat Ton vroeger zo'n beetje alles verzamelde. Ik heb hier nog een gesproken brief van hem liggen aan Mi-Amigo waar hij een door hem gemaakte serie frequentie jingles liet horen. Toen de Top 40 12 1/2 jaar bestond kwam het meeste geluidsmateriaal uit zijn archief. Ik heb hem voor het laatst gesproken in 1992 toen ik voor Holland FM de formule van zijn KRO kindje 'Tijd voor toen' wilde gebruiken. Maar dat mocht niet...
 5. Je kunt je (gratis) abonneren op deze nieuwsbrief, heb ik een paar jaar geleden gedaan en komt 2x per jaar uit.
 6. Dan zit er iemand een paar Hz of meer naast. Waarschijnlijk een Griek, want die verlopen van frequentie zonder dat je dat op de display ziet.
 7. Ja, dit is zonder meer een mooie layout. Mijn zender draait al een paar jaar mee op dit platform in Amsterdam. http://radio.garden/listen/extra-am-1224/YxaIwMIc
 8. Het is zondermeer knap gedaan maar ik mis de intonatie waar het wenselijk en zelfs nodig is. Een gevoelloos gelezen bulletin dus...
 9. Inderdaad, Piet. Het was een stuk aangenamer die dag toen we uitvoeren vanaf de Scheveningse haven. Ik waande mij weer even op de tender, de deining en de guur van diesel.
 10. Enfin, denk je je zaakjes netjes op orde te hebben, gooit corrosie roet in het eten. De tophat die bestaat uit aluminium is vastgezet met RVS bouten en moeren en dat gaat na verloop van tijd oxideren. Gevolg, slechte elektrische verbinding waardoor de resonantie verloopt en dat vindt de zender op zijn/haar beurt weer niet fijn. Morgen gaat de mast naar beneden en wordt de tophat vervangen door een nieuwe met langere radialen. Omdat dit nogal een tijdrovende klus is verwachten we niet vóór donderdag terug in de ether te zijn. De stream is overigens gewoon bereikbaar.
 11. Gemoduleerde vonken? 🤔 Ik ken dat filmpje niet, ik heb wel aan boord een foto van mij laten maken met een brandende TL-buis in mijn hand.
 12. Zo wordt maar weer eens bevestigd dat de hele muziekindustrie bestaat uit griezels die hun zakken vullen over de rug van anderen. En bij BUMA/STEMRA hadden ze ook boter op het hoofd toen Tony Berk daar werkte en zich royalties liet uitbetalen voor een plaat die nooit werd gedraaid. Ik moet nog weleens denken aan een aantal foute artiestenmanagers die ik tegenkwam toen ik meeliep met Hollands Glorie bij Holland FM. En we hadden natuurlijk de nooit opgeloste moord op platenproducer Bart van der Laar in 1981. Vorige week nog startte NPO Radio 1 een podcast over deze zaak: https://www.nporadio1.nl/podcasts-uitgelicht/23706-de-showbizzmoord-ontrafeld-in-de-nieuwe-true-crime-podcast
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.