Jump to content

Harm ten Brink

Members
 • Posts

  1,678
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Harm ten Brink

 1. Pepper Tanner - Odyssey uit 1970.
 2. De Ampliphase staat er nog steeds maar is grotendeels gestript. En als dat oude buizen beestje het wel had gedaan was hij duur in verbruik en onderhoud geweest. De digitale Harris is een stuk zuiniger.
 3. Ja. Dit type zender bestaat uit meerdere 'broodjes' of beter gezegd modules die per stuk 250 Watt leveren en via inductie op de zendlijn worden gezet. Hoe harder er gemoduleerd wordt hoe meer modules er worden ingeschakeld. Gaat zo'n module stuk dan is dat binnen 15 seconden (off-air) te vervangen.
 4. In het begin was dat 02150-17538 Het nummer van Piet werd gebruikt voor de ledenwerfacties van de VOO in het pand direct aan de Oude Enghweg waar ook de advertentie exploitatie en de redactie van het blad zat. Ik heb daar als fan/vrijwilliger op vrijdagavond weleens de telefoon aangenomen. Later, toen Veronica echt ging groeien, werden callcenters in Amsterdam ingeschakeld. Hier nog een spot met Lex: https://pixeldrain.com/u/9gq7eoGJ
 5. Not quite so I'm affraid... De 1224 zender in de Trintelhaven was wel degelijk 25 kW!
 6. Ik ben het archief van Holland FM ingedoken en heb de foto's van de Harris zender opgedoken ten tijde dat deze werd afgeregeld aan boord van de 'Communicator' in de Trintelhaven. De uitzendfrequentie was 1224 kHz. Alle foto's © Harm ten Brink 1994
 7. Theo, het is maar net hoe je dat definieert... Een wasrek? Waar zouden ze dat hebben afgekeken...
 8. Extra AM gaat nog even door met 'Crowdfunding' Vorig jaar heb ik met succes een beroep gedaan op de luisteraar vanwege het wegvallen van sponsoren. Er is toen € 2420,00 opgehaald waardoor zender en stream in 2021 in de lucht konden blijven. Die belofte ben ik nagekomen! Stoppen met de hele hobby, waar dagelijks een paar honderd mensen naar luisteren, zou kapitaalvernietiging betekenen dus dat is geen optie. Ondertussen is er een nieuwe sponsor maar de opbrengsten zijn niet genoeg om alle kosten voor volgend jaar te dekken. Hierdoor heb ik het Radionieuws vanaf 1 januari a.s. alvast moeten schrappen. Verder is het nog onzeker wat de energieprijzen volgend jaar gaan doen, en die rekening loopt op jaarbasis in de honderden euro's. Voor volgend jaar heb ik ongeveer € 1000 extra nodig en dat is de reden waarom ik de 'Crowdfundactie' weer in het leven heb geroepen. Sinds deze week lopen er ook weer 2 spotjes op de radio en de eerste donaties druppelen inmiddels weer binnen. De teller loopt vanaf € 2420 en ik hoop dus op ongeveer € 3500 uit te komen. Voor wie Extra AM een warm hart toedraagt, op de website staat een donatieformulier.
 9. Dit is de 1224 zender die NOZEMA destijds kwam uitladen bij Heinenoord. Is dat dezelfde? Ik was destijds de huisfotograaf bij Holland FM.
 10. Ik voel me natuurlijk aangesproken. Maar moet ik om de goede vrede te bewaren mijn mond houden? Soms is het beter van wel maar je weet net zo goed als ik dat er veel werk in het digitaliseren, opslaan en bewaren gaat zitten. Om over de kosten van deze hobby nog maar te zwijgen. Als iedereen consequent credits gebruikt is dat alleen maar motiverend voor de originele aanbieder.
 11. Aha, daar gaan we weer... De niets zeggende zin 'credits voor de originele aanbieder'.
 12. Komt een man bij de groenteboer en vraagt: "Heeft u ook spruitjes?" Jazeker, zegt de groenteboer! Jammer, zegt de man, ik heb alleen eieren nodig...
 13. Even opletten Juul! Ik neem geen deel aan dit draadje. Ik kan wel melden dat de tijd niet klopt met de CD want ik heb er in zitten knippen. Als ik tijd heb zal ik die file even opzoeken... Harm
 14. Heel fijn! Kan direct in de avond playlist.
 15. Misschien wip ik even langs, maar heb ook nog een uitnodiging voor vrijdag staan...
 16. Ruud, zou je zo vriendelijk willen zijn om niet meer ongevraagd namens mij te spreken? Er ontstaat nu een beeld dat ik mij als hond behandeld voel en dat is verre van de waarheid! Groet, Harm
 17. Geen media (omroep) ervaring maar wel een sterke affiniteit met de publieke omroep?
 18. Ieder mens heeft recht op een afwijking, ik heb er verschillende...
 19. Jammer Wilco, ik ken het gevoel. In 5 jaar tijd gooi je zomaar een slordige 15 à 20 K over de balk... Ik heb met Extra AM net besloten om het nieuws eruit te gooien, scheelt € 400 per jaar. Het zou zomaar kunnen zijn dat ik er volgend jaar óók mee stop en DAB+ is voor mij geen optie. Hoewel de 'Crowdfund' actie van vorig jaar zéér succesvol was vind ik het niet passen om dat nóg een keer te doen. Er zijn maatschappelijke instanties die dat geld harder nodig hebben dan ik.
 20. Extra AM stopt op 31 december met het nieuws! Hiermee gaan we weer terug naar ons oorspronkelijke concept, een 'Non-stop' radiozender. De reacties op de nieuwsuitzendingen liepen sterk uiteen van positief tot negatief. Zelf zijn we tot de conclusie gekomen dat het nieuws niet altijd actueel is omdat de bulletins van te voren worden opgenomen. Daarbij speelt het financiële aspect natuurlijk ook een belangrijke rol. Op social media is de luisteraars gevraagd of de 6 pips op het hele uur weer moeten terugkeren. Feit is dat vertraging op de zendlijn en onze stream nooit het exacte tijdstip aangeeft. De pips uitzenden zou dan ook puur om nostalgische redenen zijn.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.