Jump to content

Harm ten Brink

Members
 • Posts

  1,829
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Harm ten Brink

 1. Als je de tape omkeert, hoor je dan het geluid achterstevoren (reverse)? Foto van de opname/afspeelkop zal het ongetwijfeld verduidelijken.
 2. Ow joh... Vanaf 1 januari is mijn uitzendlocatie te huur op jaarbasis, ook in de polder...
 3. Dat lijkt me op voorhand een vreemde combi, Ger...
 4. Typerend voor de radio is dat het tot de verbeelding spreekt, of het nu NPO Radio 3, Veronica of een willekeurig LPAM station betreft, een ieder tekent onbewust een beeld op van wat je wordt aangeboden. Zo kreeg ik de afgelopen jaren regelmatig vragen van luisteraars die graag een foto van de studio wilde zien. Nou, mijn studio bestaat uit een mini desktop computer, beeldscherm en toetsenbord. Méér is het niet!
 5. Het punt is dat je dan geen dekking hebt in bebouwde gebieden. Op die manier hebben alleen de koeien, schapen en paarden een goeie ontvangst...
 6. Tja, in die zin is een AM transistor radio'tje op batterijen zo slecht nog niet, als we een landelijke AM zender hadden dan...
 7. Zeker, moet je wel met minstens 5 kW gaan zitten want met 100 Watt PEP bestrijk je nagenoeg alleen het IJsselmeer. Ik heb die locatie jaren geleden al eens bekeken en om die reden afgekeurd. Los van het feit dat je de eigenaar van de mast een vermogen aan huur mag gaan betalen.
 8. Eind dit jaar stoppen we met onze uitzendingen via de middengolf. Niet alleen de hoge energieprijzen spelen ons parten, we moeten daarnaast ook afscheid nemen van onze laatste sponsor. Omdat iedereen de torenhoge inflatie in zijn portemonnee voelt vinden we het nu ongepast om alweer een 'Crowdfund' op te starten. Uiteindelijk is het door ons gehouden luisteronderzoek, dat inzicht moest geven in de hoeveelheid luisteraars via de AM, van doorslaggevende betekenis geweest om er dit jaar een punt achter te zetten. Ondanks de charme van het uitzenden via de middengolf moeten we realistisch zijn en erkennen dat de AM geen toekomst heeft. Aan de zender zelf ligt het niet, die is de laatste jaren een stabiele factor gebleken. Het ontvangstgebied is groot maar in stedelijke gebieden laat de ontvangst sterk te wensen over als gevolg van 'man-made-noise'. De stream doet het overigens wel goed, is in verhouding met het exploiteren van een AM zender goedkoop, en daar gaan we voorlopig dan ook gewoon mee door. Zoals het er nu naar uitziet wordt de zender ergens tussen kerst en nieuwjaar uitgezet maar dat kan ook eerder zijn mochten de energieprijzen verder door het dak schieten!
 9. In 1974 hadden we nog geen zomer/wintertijd, dat werd pas in '76 opnieuw ingevoerd.
 10. Ik was dertien en een half en Radio Veronica was bij ons thuis een gegeven, stond altijd aan. De dreigende sluiting is echter volledig aan mij voorbij gegaan want ik luisterde toen nog niet bewust naar de radio. Op die zaterdag was ik met mijn broer en zijn vriendin op de Firato in Amsterdam, zo staat me vaag bij. Wij aten altijd om 1800 uur en toen ik rond tien voor zes binnen kwam moest ik gaan zitten en mijn mond houden, ik praatte toen ook al heel graag... Tijdens de speech van Out viel het kwartje pas en mijn moeder moest een traantje laten. Mijn vader daarentegen vond die flauwekul op die boot maar niets en schakelde zonder pardon om 1800 uur naar een van de Hilversumse zenders. Dat was wel het moment dat ik 'wakker' werd...
 11. Vandaag, 31 augustus 2022, geen historische radioprogramma's op Extra AM. Wel op ieder heel uur een alarmschijf, lieveling en satellietschijf.
 12. Dat wordt dan dweilen met de kraan open... Ik herinner me uit een nieuwsbrief van AT dat er wel een algemeen onderzoek is gedaan naar storing veroorzaakt door LED-verlichting. Als die verkeerd wordt aangesloten heeft dat gevolgen voor een hele straat. Verder geeft AT geen enkele garantie over de ontvangst op AM vanwege 'Man-made-noise'. We moeten LPAM dus beschouwen als hobby-matig gebruik, en dat is het dus ook!
 13. Wat een vriendelijke vraagstelling en reactie (...)
 14. Ja, daar zeg je zoiets... Ik had een volspoor versie die Karel ter plekke voor mij overzette voor mijn AKAI 630D. Achteraf een hoop geld voor die ouwe meuk, maar toen was ik er blij mee. Ik heb deze set nog ergens op een CD staan. Volgens mij is de master van de aftel jingles door Tom nog steeds zoek.
 15. Mijn vader, die altijd rationeel is geweest, zei weleens 'Er is meer tussen hemel aarde dan wij denken'. Een visie die ik zelf ook deel door een aantal merkwaardige voorvallen waar ik nu verder niet op in wil gaan. Wie weet is er wel een relatie met kwantummechanica... Je kunt er héél lang over discussiëren.
 16. Dat is een Engelse marketing term die ook hier gebezigd wordt: 'Exchange (goods or services) for other goods or services without using money'. Ik kan als radiozender bijvoorbeeld een paar commercials uitzenden over een bepaald product en die leverancier levert vervolgens die goederen gedurende een periode aan ons. Je kunt ook 'met gesloten beurs' zeggen.
 17. Ik heb zelden zo'n onprofessionele mail ontvangen. Onpersoonlijk, geen barter of ander zakelijk voorstel. Duidelijk geen marketeer...
 18. Ja, zoals Ad Bouman altijd zegt: "Nou ja, plaatje maar weer"...
 19. Ja, vooral als anderen er dan ook nog geld voor vragen... Maar die tijd is gelukkig voorbij.
 20. Met vriendelijke toestemming van de Stichting Norderney wordt dit uur opnieuw uitgezonden op zondagavond 31 juli tussen 23:00 en 00:00 uur via Extra AM. Mocht iemand in de gelegenheid zijn om een opname te maken via 1332 kHz dan zou dat fijn zijn.
 21. Wat een aangename verrassing, Henk! Ik heb niet veel met oude opnamen, want geweest is geweest, maar er zijn uitzonderingen zoals deze. Ik denk dat ik de master een dezer dagen 's nachts op de zender zet. Het is tenslotte bijna augustus...
 22. Wel ja joh, $ 250,00 per maand servicing costs!
 23. Zó klinkt 'ie op de zendlijn incl. een stukje ABTT tune op 3:00, die heeft wat meer power: https://pixeldrain.com/u/U3J1WdMq
 24. Tijdens de blauwe maandag dat ik bij Radio 192 "Goud van Oud" presenteerde was er altijd discussie of een bepaalde plaat nu wel of niet het origineel was, en of je dan de Europese of de Amerikaanse persing zou moeten hanteren. Moet ik er bij zeggen dat Amerikaanse persingen het bij mij op de AM beter doen dan de "normale" persingen.
 25. Dit zou het het origineel moeten zijn, correct me if I'm wrong, in lage bitrate: https://pixeldrain.com/u/3obJUdxx
×
×
 • Create New...