Jump to content

bert ree

Members
 • Posts

  2,942
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Everything posted by bert ree

 1. rechtstreeks van de bron. mooi.
 2. men was Gunfleet Tower aan het inrichten maar nog voor Kerstdag 1974 werd alles in beslaggenomen. In 1979 zat Adriaan van Landschoot achter de Magdalena maar toen hij vanuit de duinen zag dat het schip was vastgelopen besloot hij te stoppen... vanaf zee. In 1980 kwam hij dan toch nog terug met Atlantis vanaf land vanuit Maldegem maar na enkele weken werd alles inbeslaggenomen. Toen wat later bijna in iedere gemeente een of meerdere vrije radio's begon, had het geen zin meer. In 1984 organiseerde hij nog een nacht van de vrije radio's waarbij de beste radio's prijzen bekwamen. Nr 1 was radio Cardinaal, nr 2 was radio Andromeda.
 3. een drukke dag geweest met speciale programma's via RTI Gold, Mi Amigo via de LV18, Atlantis radio, Boom radio, kl85.net, Absolute radio60, Deeside, Scarborough, bbc radio Tees, Caroline North...
 4. ik verzamel alles van atlantis. Iedere opname is van harte welkom
 5. Hier heb ik nog wat uitzendingen om te zetten maar ik vrees dat ik van oktober weinig of niets heb. Inderdaad Johan van Hee. Hoewel hij geen bevoorrading kreeg slaagde hij er toch in nieuwe platen te laten horen.... totdat je plots de stem van Lex Harding hoorde op het einde van een plaat. Dat was nu ook niet de bedoeling liet Johan weten. Hij moest toch iets, dus nam hij nieuwe muziek op van de radio. Ondertussen stelde hij ook nieuwsuitzendingen samen, moest zorgen dat er een nieuwe plaat werd gestart als de plaat ten einde was. En dan ook regelmatig diesel bijvullen. Was hij weer eens te laat dan viel de generator stil. Of hij ging 's nachts door op 186m maar was dan 's morgens natuurlijk niet wakker zodat Delmare soms om 17u in de lucht kwam. Op 31 augustus 79 besloot hij uit de lucht te gaan voor een week. Hij voer naar land op zoek naar bevoorrading en gelden om toch te kunnen blijven doorgaan. Een week later was hij terug. Maar verdere bevoorradingen werden in beslaggenomen...
 6. ik hoor onmiddellijk aan de platen dat Johan Rood bezig is. Ik heb met veel plezier naar zijn programma's geluisterd. Af en toe verdween Delmare uit de lucht. Johan vertelde dan dat hij olie moest filteren en dan kon hij in kleine hoeveelheden bijvullen en dan kon er weer uitgezonden worden. Hij vertelde evenwel nooit wie hij was, maar blijkbaar wist iedereen dat het Johan was. Hij is waarschijnlijk de man geweest die het meest aantal programma's heeft gepresenteerd zonder te vertellen wie hij was. Ondertussen zijn er hier wat bandopnemers hersteld dan kan ik hopelijk een aantal moeilijkere banden digitaal omzetten van Delmare uit augustus en september 79.
 7. voor zover ik het begrepen heb sturen ze op 648 1.6 kw in om 1 kw eruit te krijgen. Met de nieuwe zender wordt 6.5 kw uitgestuurd om 4 kw over te houden. De nieuwe zender is niet gebouwd om minder dan 5 Kw uit te sturen. De zendmast is natuurlijk optimaal gebouwd voor de bbc op 648. De ontvangst op 648 moet duidelijk beter zijn dan in de tijd van radio atlantis vanaf de Jeanine in Duitsland. Op 1187 khz was natuurlijk het sterkste signaal en heel wat militairen in Duitsland wilden naar atlantis luisteren.
 8. VOOR 24 augustus 74 werden er continu spots uitgezonden "dat alle apparatuur verkocht werd om nog met beter materiaal te kunnen herbeginnen. We komen terug. We komen terug " En de studio's waren in Oostburg al leeg nog voordat het afscheidsprogramma kon opgenomen worden.... Is er iemand in Oostburg iets gaan kopen?
 9. I remember that in August I could hear some programms 3, 4 or 5 times, till 10th August. It was very bad weather. On 11th August some days of the international service during the day till the moment some Flemish arrived. The last week of the Flemish programms there were also problems. The recordingstudio was already empty before the last programms could be recorded. So you have also some international programms during the day on 24th August 74. It is possible that this programm of Mr Galaxy was already on the air before the 17th of August.
 10. 4.60 is al iets goedkoper dan 100
 11. de opname is gemaakt in Linford, Essex dicht bij de Theems. Het is een iets langere opname en zonder storing. Ik herinner me dat er niemand een tv mocht aanleggen in je omgeving of je mocht een zuivere opname vergeten.
 12. https://pixeldrain.com/u/Tmijow7C afgelopen week kwam deze opname binnen uit de UK. Mr Galaxy vraagt diverse keren om te raden hoe oud hij was. Maar ik vermoed dat er daar nooit een antwoord meer is gekomen op de zender. Het lijkt me een iets oudere stem, maar meer weet ik er niet over.
 13. je bedoelt waarschijnlijk dat er om 16u (niet 15u) een oude tape wordt herhaald van midden augustus.
 14. 3 maart 1974 Na 4u was het afgelopen want ze hadden last van zeeziekte. Volgens bepaalde krantenartikels was de ontvangst 's avonds slecht. Maar op dat moment besloten ze aan boord om te verhuizen van 270 naar 227m. Bij de BRT was het een hoofditem in het nieuws dat Atlantis was overgenomen door TAK. Heeft Tack nu weer een zendschip van atlantis overgenomen? dachten een aantal atlantis luisteraars. Maar het bleek maar om TAK te gaan en niet om Tack. De actie leverde veel persaandacht op zowel voor TAK als voor Atlantis. En enkele uren later was atlantis terug op een nieuwe golflengte.
 15. jan 272 zit op een andere golflengte dan jan 227
 16. Mi Amigo was niet in de lucht van 11.1.78 tot 15.1.78 tot 13u. Deze tape is waarschijnlijk bedoeld geweest voor 11.1.78 en zal een week later zijn uitgezonden daar het die dagen windkracht 13 was volgens Herman de Graaf
 17. in België werd Tandy in 2011 opgedoekt. Ik probeerde meestal de 2400f vast te krijgen, zo kon ik 4u16 per spoor opnemen.
 18. weet het niet, heb niet veel meer van hem gehoord na die enkele weken
 19. het gebeurt regelmatig dat het niet lukt om te downloaden. Een dag of 2 later lukt het dan toch weer wel.
 20. de laatste dagen van de Vlaamse service liep er van alles in de soep. Zo was de studio al ontmanteld terwijl de afscheidprogramma's nog moesten opgenomen worden. Uiteindelijk hebben alleen Frank van Leeuwen en Mr Galaxy het laatste programma gepresenteerd samen met leden van een fanclub. "we komen terug" was de boodschap in dat programma. "we komen terug" gebeurde uiteindelijk eind 1974 niet, want alles werd inbeslaggenomen. In de zomer van 1980 was atlantis dan wel terug vanuit Maldegem maar dit werd uiteindelijk ook inbeslaggenomen. Als je nog programma's liggen hebt van de Optimistenclub of Mr Galaxy of andere van 229 of 312 heel graag.
 21. Ruim 10 jaar geleden waren er eind augustus diverse zeezenderdagen te beluisteren via 1395 AM. Ik zat meestal in Düsseldorf in die periode en de ontvangst op 1395 AM kwam altijd goed door.
 22. deze programma's zijn een herhaling van 25 aug. omdat de bevoorrader niet durfde de nieuwe tapes aan boord te brengen in de nacht van 31 aug. op 1 sept.
×
×
 • Create New...