Jump to content

bert ree

Members
 • Content Count

  1,921
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by bert ree


 1. 8 uur geleden zei Leendert Vingerling:

  Dat is een mooi aanbod, maar eerst even afwachten of het vliegverkeer dan zal zijn hervat. Alles duurt helaas langer dan we denken.

  Zit hier in Frankrijk inmiddels 14 dagen 'opgesloten', op een boodschap en een wandeling  na van maximaal een uur binnen een straal van 1 km van mijn huis.

   

  Op een zendschip vliegen 14 dagen zo om, maar dit is andere koek. Mike Barrington bleef bijna 14-15 maanden aangesloten aan boord van de Ross Revenge en heeft er nooit  geestelijke of lichamelijk schade aan over gehouden. Dus ik houd me daar maar aan vast.

   

  Salut

  Leendert

  Zit Mike tegenwoordig niet continu op Sealand?

   

  Op 26-3-2020 om 18:47 zei Leendert Vingerling:

  ...want ik herken de relatie tussen een cassettebandje en een potlood. Ik ben dus oud en behoor tot de Corona risicogroep die binnen moet blijven.

   

  De bedenker van dit plaatje heeft een mooi onderwerp aangesneden: het cassettebandje.

  Hoe vaak ik het potlood niet heb gebruikt om de band strak te trekken. 
   

  Een ramp waren de C120 cassettes . Bij temperatuurverschillen in bijvoorbeeld de auto liep het bandje vast en was ‘spaghetti ‘ het gevolg.

   

  Bij Mi Amigo, Delmare en Monique is het toch altijd goed gegaan en heeft zich bij mijn weten geen spaghetti situatie voorgedaan.

   

  Ik heb in mijn garage nog een oude ‘bananen doos’ met bandjes staan. Ze klinken soms dof, maar ik kan ze nog draaien. De eerste dateren van 1974.

   

  Salut

  Leendert 

   

  9503C0EA-BDE2-4FBA-8ED4-C67B1167964C.jpeg

  ik ben volop bezig met cassettes te digitaliseren, alleen af en toe problemen dat alles in tracks wordt gesplitst. Banden zal voor later zijn als ik weer een bruikbare bandopnemer kan gebruiken.

   


 2. www.radiomiamigo.co.uk was afgelopen weekend in de lucht. Nico van der Stee presenteerde daar de flashbackshow onder de naam Nico van der Stee.

  Dat is niet onder de naam van Ron vd Plas, die wel aan boord zat maar wegens te veel zeeziek zijn snel weg was, maar later wel enkele programma's deed vanuit Playa de Aro.


 3. 7 uur geleden zei Leendert Vingerling:

  Nico had in zijn zeezenderleven diverse petten op. Zo was hij dj Piet de Prater als deejay bij Mi Amigo, later  Nico van de Stee  van de Mi Amigo drive in show en hij was degene die de financiers vond voor radio Paradise en radio Monique.

   

  Was Piet de Prater niet bij Caroline? In september 78 was hij als Nico van der Stee te horen met de flashbackshow op Mi Amigo.


 4. dj namen die werden overgenomen van zeezenders (alsook de radionamen van de zeezenders) werd meestal gedaan omdat men dan de jingles kon gebruiken.

  In het midden van de jaren 60 namen sommigen bij de zeezenders de namen over die ze op jinglepakketten tegenkwamen.

  • Like 1

 5. 8 uur geleden zei Lokeend:

  In het Free Radio Magazine van juli 1979 stond een programmaoverzicht van Radio Delmare dat op zaterdag en zondag van 08.00u tot 10.00u Jan Olienoot te horen was. Dit was volgens mij Leendert Vingerling. Is dit programma ook echt gezonden. Grt Rieni

  tot 14 juli 79 was er de normale programmering. Jan Olienood (altijd nood aan olie). Er was nog een programma in augustus.

  • Like 2

 6. Op 24-3-2020 om 17:10 zei Vincent:

   

   

   


  Please login or register to see this link.   1432-1459
  Please login or register to see this link.   1500-1530
  Please login or register to see this link.   1632-1658


   

   

  • Thanks 1

 7. 5 uur geleden zei Leendert Vingerling:

   

  Toeval bestaat niet. Een opname met een historische 'lading'.

   

  Het programma van Simon is op een zondag uitgezonden en blijkbaar was er  die nacht/ochtend een bevoorrading geweest. Simon spreekt over 'cloggies' aan boord. Er worden  zonder vermelding twee platen gedraaid voor mijn vriendin Marjo. Ze was/is fan van the Colourfield en Van Morrison. Simon noemt haar naam niet, maar draait wel haar Nederlandstalige jingle op 41:20 min.

   

  Op 31.33  min draait Simon het nummer' Longing for you 'van een LP van Kevin Village.

  Please login or register to see this link.

   

  Kevin Village komt uit (Goes) Zeeland en die kende bij toeval Jan Parent(Jan Veldkamp). Ik werd door Jan met Kevin in contact gebracht en achter de schermen kwamen we tot een overeenkomst. Kevin zou aan Simon en Jan 'denken', mocht zijn plaat een hit worden.

  Het was wel niet helemaal volgens de huisregels, maar ja...

   

  Jan kon de plaat niet echt promoten bij Monique, want dat zou opvallen en deed dat dus ook niet, maar Simon had daar minder moeite mee en draaide af en toe een nummer. Het werd  helaas geen hit en het leverde dus ook niets op voor Simon, die een permanent geldgebrek had.

   

  Ben blij verrast om deze opname te horen. Brengt toch weer verborgen herinneringen boven.

   

  Salut

  Leendert.

   

   

   

   

   

   

  Fiona Jeffreys,Simon Barrett, Marjo Marcus , Caroline 1984.jpg

  Kevin Village werd al in 1983, denk ik, gedraaid door de Nederlandse collega's op Kompas in West Vlaanderen, ook door Hugo Meulenbroek, later bekend geworden als Jan Veldkamp.

  • Like 2

 8. 8 uur geleden zei Jan-Fre:

  Het was een hele klus voor mij, maar de oude mmr pagina is teruggevonden. De index van Radiodays, zoals het blok van 3 uur zeezenderprogramma's destijds heette, staat weer online.

  Je kunt 'm vinden op www.janfrevos.nl

  Let niet op de puinhoop op de startpagina, dat kreeg ik zo 1-2-3 niet netjes weg, maar klik op de link naar de oude MMR pagina.

   

  Overigens nog 800 uur MMR programma's teruggevonden op een externe harde schijf. Mooie tijd was het....

  Blij dat terug te zien. Ik herinner me dat er af en toe iets verkeerd liep en dat programma's soms op andere tijdstippen werden uitgezonden dan de bedoeling was. Ik kon je toen regelmatig op de hoogte houden zodat je het toch nog kon bijhouden. Blijft die lijst online staan?

  • Like 1

 9. 15 uur geleden zei martinja:

  Van de Golden Radio NL server

   

  Radio Maeva.ViaSeven exMagdalenaKabelradio EricHofman.1steDag.Popradio18072002

  Please login or register to see this link.

   

  Radio Maeva.ViaSeven exMagdalenaKabelradio EricHofman.Popradio(1)20072002

  Please login or register to see this link.

   

  Radio Maeva.ViaSeven exMagdalenaKabelradio EricHofman.Popradio(2)18072002-1steDag

  Please login or register to see this link.

   

  Radio Maeva.ViaSeven exMagdalenaKabelradio106.4FM.EricHofman.Popradio(2)20072002

  Please login or register to see this link.

  het was radio ZEVEN

  • Like 1

 10. 54 minuten geleden zei Gerard van den Ende:

  Jan-Fré,

   

  Wat is MMR voor een radiostation?

   

  Gerard

  More Music RAdio was een onlinestation die zeezenderprogramma's uitzond rondom 2010 van Jan-Fré.

  Jan-Fré, heb je nog lijsten van wat is uitgezonden? Ik heb nog heel wat opnames maar de details staan er nog niet bij.

  • Like 1
  • Thanks 3

 11. 3 uur geleden zei Leendert Vingerling:

  Het programma heet: Het Radio Avondblad. Graag even corrigeren.Indien mogelijk ook bij de eerder geposte programma's.

   

  Aanvankelijk opgezet om berichten van rechtse signatuur te melden. Dat was een voorwaarde van de financiers en ook zo afgesproken.

   

  Toen enkele discjockey's het niet eens met de inhoud bleken te zijn en weigerden om de berichten voor te lezen, trokken de financiers de stekker er uit en lag  radio Monique ineens 'als een vis op het droge te spartelen'.

   

  Het programma werd voortgezet, maar met algemene berichtgeving.

   

  In deze aflevering is het Walter Simons die de nieuwslezer van dienst is en Ad Roberts de discjockey. Erg knap van Walter om er met een niet leuke en hakkelende Ad Roberts nog iets van te maken. Ad was een enorm fijne en sociale gozer, maar als discjockey vond ik hem niet sterk.

   

  Salut

  Leendert

   

   

   

   

  Zoals bij vorige zeezenders kwam het geld uit België: Topics Magazine, het weekblad dat in 1986 zijn uitgave moest staken

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.