Jump to content

Bart Van Peer

Members
 • Posts

  461
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Antwerpen
 • Interests
  radio, zeezenders, muziek uit jaren 1960, 70, 80, psychedelica, krautrock, free-jazz, folk, kleinkunst, synthesizer, new wave, punk, literatuur, poëzie,...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bart Van Peer's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Reacting Well
 • Dedicated
 • Very Popular Rare
 • First Post
 • Collaborator Rare

Recent Badges

629

Reputation

 1. Daar sluit ik me graag bij aaan Bert. Ik beleef ook veel plezier aan het luisteren naar programma's van Graeme. Waarom keken zijn collega's eigenlijk op hem neer? Wat is er na 31 augustus 1974 van hem geworden? Douwe en Eric, dank voor de opnames. Wat ik nog niet heb ga ik meteen downloaden.
 2. Als blinde hoorspelfanaat ben ik hier bijzonder mee in mijn sas. Dank voor deze mooie aanwinst. Dat Willem de Ridder hoorspelen maakte of scenario's schreef was mij onbekend. Was hij niet betrokken bij de oprichting van het blad Hitweek uit de jaren '60?
 3. Dank voor de aanvullende info, Gerard en Vincent voor het plaatsen.
 4. Dank voor de goede zorgen. Ik waardeer het echt en ga het artikel meteen lezen.
 5. Voor het lezen van PDF bestanden beschik ik over Kurzweil. Dit programma laat bestanden voorlezen en ik kan tegelijk meelezen via een braille leesregel. Als je mij een PDF versie kan bezorgen, maak je me heel gelukkig. Alvast dank bij voorbaat voor de moeite.
 6. Interessant, maar kan je misschien vertellen wat er te zien is? Ik veronderstel dat het het om een zeezender geralateerd artikel gaat.
 7. Pas gisteravond bij het archiveren van een aantal programma's kwam ik er toe dit te beluisteren. Ik vraag me af of er van die 31ste augsutus 2001 nog meer programma's beschikbaar zijn. Die zelfde dag besteedde Tom Mulder 's avonds op Radio 10 Gold drie uur aandacht aan RNI met Hans Hogendoorn, Peter Holand, ik meen Ferry Maat en Leo Van der Goot. Als er belangstelling is zet ik deze uitzending een keer online. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik ze hier vandaan heb.
 8. Ben, dank voor alle opnames die je de afgelopen maanden hebt geplaatst. Ik heb echt een selectie moeten maken, aangezien het om een hele grote hoeveelheid gaat. Ik neem aan dat R2R voor Real-to-real staat. Wat betekent dat eigenlijk?
 9. Bart Van Peer

  REM Eiland

  Probeer eens bij SMC. https://mediacommunicatie.nl/shop.html
 10. Dit was een mooie gelegenheid om de dubbels uit mijn collectie te verwijderen en zoals Eric dat zo mooi zegt, te verschonen. En zoals Juul het nog mooier zegt: "Archiveren is ook opruimen."
 11. Aan opnames van Paul Demulder kan ik je niet helpen.
 12. Close to perfection van Miquel Brown was een hit in de zomer van 1986. De andere platebn in de lijst zijn uit eind 1985.
 13. In de Aspirantperiode (1976-1978) heeft de VOO het sfeertje vaan de zeezenderperiode nog kunnen behouden. Ze hebben inderdaad goeie TV-programma's gemaakt. Ook ik keek altijd uit naar Verona en Curry & Van Inkel waren mijn favorieten. Na 1987 ben ik afgehaakt omdat mijn muzikale voorkeur veranderde en ging ik VPRO luisteren en OOR lezen.
 14. Volgens mij komt dit stukje uit een documentaire over de historie van de zeezenders door Ton van Draenen. Om even op de publicatie van de Top 40 terug te komen: in het weekblad Joepie werd steeds de lijst van de voorafgaande week gepubliceerd. Waarschijnlijk omdat de Top 40 en Tipparade op maandagavond werd samengesteld en de nieuwe Joepie al klaar lag om te worden verkocht, was het waarschijnlijk niet mogelijk een actuele Top 40 af te drukken.
×
×
 • Create New...