Jump to content

Bart Van Peer

Members
 • Content Count

  287
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

185 Excellent

About Bart Van Peer

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wel, Jean-Pierre, toen Maeva begon met uitzenden werd ik 10 jaar. Van kindsbeen af loopt het radiobloed bij mij waar het niet gaan kan. Het verzamelen is pas later begonnen. Vooral met de komst van internet. Eigenlijk ben ik in een verkeerd tijdsvak geplaatst en ben voor een aantal dingen te laat geboren. Eigenlijk had ik twintig jaar ouder moeten zijn, maar goed... Je hebt een punt als je schrijft dat je de zelfde programma's niet tot in het oneindige kunt blijven aanbieden en dat er een hele hoop werk in zit besef ik maar al te goed. Ik waardeer dan ook ieders bijdragen en inzet. P.P.R. stond voor reclame en publiciteitsregie. De dj"s wareno.m. Patrick Valain, Tony van Rhode, Jeroen Roeland, Frank Van Dalen (?),... Deze programma's waren o.a. te horen bij Radio Klein-Brabant (Bornem), Radio Willebroek (Willebroek), Radio Tamara (Londerzeel) en de stations die destijds de Joepie Super 30 en Joepies Vlaamse Top 10 uitzonden. In ieder geval, Jean-Pierre en Martin, ik wens jullie veel goeie moed en veel sterkte.
 2. Schitterend gedaan Douwe. Nu snap ik waarom je de laatste jaren zo vaak ik Playa bent geweest. Hopelijk zijn de studio's vroeg of laat als museum te bezichtigen. Die apparatuur sprak zo danig tot mijn verbeelding door al wat ik erover gehoord en gelezen heb, dat ik ze een aantal jaren geleden in mijn dromen ben tegengekomen. Goed dat dit erfgoed zich inmiddels in België bevind, waar het thuis hoort.
 3. Inderdaad Jean-Pierre. Ik was lid van Golden Radio en de Downloadclub. Door omstandigheden heb ik een hele poos weinig of niets gedownload, waardoor ik een hele hoop heb gemist. Een jaar of twee geleden heb ik de draad weer opgepakt. Alleen al via dit forum wordt zo danig veel aangeboden dat ik me suf kan downloaden. Wat ik nog niet heb komt vroeg of laat al dan niet opnieuw boven water. Alles op z'n tijd. Go on with the flow.
 4. Ook ik hou me graag aanbevolen. Ook voor andere VPRO-programma's via Radio 3. In het bijzonder denk ik aan De Wilde Wereld, Frontlijn, programma's van Luc Janssen, Jacques Plafond, Gerard J Walhof etc.
 5. De Expert Top 40 stond op cassettes die destijds ondermeer in warenhuizen en bij ziekenomroepen te horen waren. Wellicht is er iemand die hier meer over weet.
 6. Voice Of Peace was eind september/begin oktober 1993 voor het laatst in de ether. Dank voor deze opname Martin.
 7. Dit is inderdaad Paul Verbrugghe. De man die helaas te vroeg stopte met radiomaken. Felix Meurders was één van zijn grote voorbeelden.
 8. Eind 1986 was P.P.R. al verleden tijd. Hoe de vork precies aan de steel zat weet ik niet, maar ik heb ergens gelezen dat het te maken had met overheidsmaatregelen die als doel hadden Maeva de das om te doen. Vreemd genoeg is er op internet weinig over P.P.R. te vinden.
 9. Dank voor je reactie Bert. De oorzaak dat een aantal lokale radio's destijds hun heil zochten bij ketens was inderdaad het gebrek aan medewerkers of middelen om zelfstandig een volwaardig station op te zetten. Door radio's die daar wel toe in staat waren werd dit als "kleur bekennen" beschouwd. In de zomer van 1985 richtte Patrick Valain P.P.R. op. Ook hier werden een aantal programma's door ex-Maeva medewerkers verzorgd. Vreemd genoeg heb ik hier nog niets van P.P.R. zien passeren; of vergis ik mij? In ieder geval kijk ik uit naar nog meer programma's van Mi Amigo uit Duisburg.
 10. Vincent en Dave, hartelijk dank voor deze opnames. Zo slaan we meteen twee vliegen in één klap.
 11. Dit programma van 7 november 1992 dat blijkbaar live vanaf de Norderney werd uitgezonden was mij onbekend. Als er meer van die dag bewaard is gebleven zie ik dat met blijdschap beschikbaar worden gesteld. Mijn dank is zeer groot.
 12. Ik ben heel blij met deze Curry & van Inkel programma's, waaraan ik destijds als tiener veel plezier heb beleefd.
 13. Hoi Vincent, Ik heb nog niet geluisterd, maar de datum van het zondagmiddagmatinee met Maarten de Jong kan kloppen. 13 oktober 1985 was een zondag. Als het lukt luister ik vanavond nog.
 14. Hollands glorie werd door de AVRO op Hilversum/Radio 3 inderdaad op maandagmiddag tussen 12:00 en 13:00 uitgezonden. Ik herinner me het spel toontje hoger. Krijn is inmiddels overleden.
 15. Dit heb ik blijkbaar over het hoofd gezien. De links zijn helaas verlopen. Wil iemand dit nogmaals plaatsen? Alvast hartelijk dank bij voorbaat. Mi Amigo Duisberg had een groot ontvangstbereik. Ik kan me herinneren er naar geluisterd te hebben toen ik nog bij mijn ouders thuiswoonde in Ruisbroek-Sauvegarde (Puurs). Weet iemand nog iets te vertellen over deze Radio Mi Amigo? Er waren vele ex Mi Amigo-medewerkers bij betrokken en de voornaamste drijvende krachten waren Ben Van Praag en Marc Hermans. Was Mi Amigo Duisberg opgezet als keten?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.