Jump to content

Bart Van Peer

Members
 • Posts

  450
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bart Van Peer

 1. Close to perfection van Miquel Brown was een hit in de zomer van 1986. De andere platebn in de lijst zijn uit eind 1985.
 2. In de Aspirantperiode (1976-1978) heeft de VOO het sfeertje vaan de zeezenderperiode nog kunnen behouden. Ze hebben inderdaad goeie TV-programma's gemaakt. Ook ik keek altijd uit naar Verona en Curry & Van Inkel waren mijn favorieten. Na 1987 ben ik afgehaakt omdat mijn muzikale voorkeur veranderde en ging ik VPRO luisteren en OOR lezen.
 3. Volgens mij komt dit stukje uit een documentaire over de historie van de zeezenders door Ton van Draenen. Om even op de publicatie van de Top 40 terug te komen: in het weekblad Joepie werd steeds de lijst van de voorafgaande week gepubliceerd. Waarschijnlijk omdat de Top 40 en Tipparade op maandagavond werd samengesteld en de nieuwe Joepie al klaar lag om te worden verkocht, was het waarschijnlijk niet mogelijk een actuele Top 40 af te drukken.
 4. Ik heb tot mijn 3de verjaardag, september 1974, in Grobbendonk gewoond. Mijn moeder is van daar afkomstig.
 5. In zijn boek Dit was Veronica beschout Auke Kock (?) Will Luikinga als één van de meest veelzijdige dj's.
 6. Daar sluit ik me graag bij aan. In 2014 heeft Bert Alting een groot aantal uren van Veronica moet aan land aangeboden. Door tijdgebrek kon ik ze allemaal niet downloaden, dus ga ik me meteen aan een inhaalslag wagen. Reuze veel dank voor de downloads Martinja.
 7. Dag Jean-Pierre. Ook ik wens je veel sterkte en steek je vanuit Antwerpen een groot hart onder de riem.
 8. Leuk dat je al die dingen bewaard hebt Douwe. Zie jij de mogelijkheid PDF-bestanden van deze tijdschriften te maken of dat door iemand te laten doen? JPG's kan ik helaas niet raadplegen. PDF-bestanden kan je makkelijk naar Word, TXT of Kurzweil omzetten. Dit laatste programma is speciaal voor blinden ontwikkeld om PDF's te kunnen lezen via braille en spraak.
 9. Programma's van Will Van der Steen zijn bij mij altijd van harte welkom. Dank Martinja.
 10. Mijn pc zegt nee tegen WinRaR. Zie jij of iemand anders de mogelijkheid de bestanden via WinZip aan te bieden?
 11. Fijn dat je een dubbel zo lange opname hebt gevonden van dit programma dat je een poosje geleden hebt aangeboden Hans. Hartelijk dank.
 12. Ook namens mij hartelijk dank Paul. Ik ga dit spoedig beluisteren.
 13. Ik heb het programma met Rudi Van Vlaanderen beluisterd en volgens mij is woensdag 13 maart 1991 de juiste datum. Rudi zegt dat het woensdagmiddag is en draait platen uit de X-TRA Parade van week 9. Die X-TRA Parada, zoals deze lijst door de presentatoren werd genoemd was telkens op zaterdagmiddag tussen 11:00 en 14:00 te beluisteren.
 14. De programma's moeten van eind 1990 zijn. Peter Vincent of Rudi Van Dam (daar ben ik zelf ook nog niet uit) praat over de naderende oudejaarsavond en dat het de dag erna zo ver is. 30 december lijkt me een goede optie. De uren staan in de omgekeerde volgorde.
 15. X-TRA FM had prima playlists en de beste praatvaders van vlaanderen maakten er programma's. Het terug horen van de jingles alleen al is nostalgie voor mij. Hoeveel lokale radio's zouden zich bij X-TRA hebben aangesloten? Begin 1991 was het voorbij en werd Nostalgie erg populair. Had Rudi Van Vlaanderen niets te maken met Radio Annick dat in de zomer 1991 in stereo vanuit Lier uitzond? Dank voor het plaatsen Martin.
 16. Hartelijk dank Jaap. Ook ik heb hem succesvol kunnen downloaden.
 17. VOp 1 september 1974 kwam het schip aan in Vlissingen, waar het vrijwel meteen aan de ketting werd gelegd omdat de huur van de zender niet zou zijn betaald. Klopt het dat het daar nog tot eind april 1975 onbeheerd bleef liggen en dat de hele inboedel vlak voor de openbare verkoop werd gestolen?
 18. Op 7 juni 1975 was er inderdaad een reunie van de ABTT. Deze kwam kort ter sprake tijdens de ABTT op 30 augustus 1999 bij Veronica 1224. Volgens Ad ging het er een beetje triest aan toe. Waarschijnlijk omdat de magie van vroeger niet helemaal terug kwam. Toch is het een leuke opname die al jaren circuleert. Hartelijk dank hiervoor Eric.
 19. Van al dit moois gaan we nog jaren plezier hebben. Ook namens mij reuze veel dank Ben.
 20. Aan XTRA FM bewaar ik goede herinneringen. Vooral hun playlists waren qua muziekkeuze kwalitatief hoogstaand. XTRA was een mooie vorm van Radio met goeie dj's en vooral praatvaders als Rudy Van Vlaanderen.
 21. Hartelijk dank Douwe. Ik zie het nu pas en ga het meteen downloaden.
 22. Ik herinner me Coast AM te hebben gehoord in juli 1990.
 23. Er moest staan: Zowel mijn pc als ik....
×
×
 • Create New...