Jump to content

Mediapages

Members
 • Posts

  897
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Mediapages

 1. Please login or register to see this link. Het online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week vanaf 26 juni.

  Please login or register to see this link.

 2. Please login or register to see this link. Nog geen half jaar nadat ze met pensioen ging, is Tineke de Nooij teruggekomen van haar beslissing om te stoppen met radio maken. Het 81-jarige icoon krijgt binnenkort zendtijd op het digitale themakanaal Vintage Veronica van Radio Veronica. Dat zegde zenderbaas Rob Stenders zaterdag toe nadat De Nooij kenbaar maakte dat ze spijt had van haar vertrek. De Nooij stelde in een speciale veteranen-uitzending op Veronica dat ze het radio maken miste en dat ze misschien “maar weer eens een keer” iets ging doen.

  Please login or register to see this link.

  • Like 2
  • Haha 1
 3. Please login or register to see this link. Op 18 juni was de release party van het nieuwe boek van Leo Weijers ‘Zo te sterven op het water’. Onder ruime belangstelling vond de release party plaats in ‘De Heerekamer’ in Lisse. Leo Weijers overhandigde de eerste 2 exemplaren van zijn boek aan Getty Kaspers (Teach In) en Arnold Muhren (The Cats). Verder waren o.a. aanwezig radiomaker Tom Blomberg, Rudy Bennet (Motions, Galaxy Lin), journalist Martin Reitsma, Alex van den Hoek (video en Stichting Norderney), muziekkenner Rene Subke en Wim van de Water (MediaPages, Museum van de 20e Eeuw).

  Please login or register to see this link.

 4. Please login or register to see this link. Zaterdag 18 mei 1985 was een belangrijke datum in de geschiedenis van de zeezender Radio Monique. Het station had in de eerste halve jaar van het bestaan de wind mee. Een maand eerder bijvoorbeeld, was er een omroepstaking rond nieuwe arbeidsvoorwaarden en door de radiostilte op de Hilversumse zenders weken heel wat luisteraars uit naar de 963 AM van Radio Monique. Het station vanaf zee steeg in populariteit! Toen werd wel nog gebruik gemaakt van het Monique- jinglepakket vervaardigd in de Utrechtse Rosegarden Studio.

  Please login or register to see this link.

 5. Please login or register to see this link. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 25 juni 1972 met Tony Berk op en “Berk in uitvoering” op Radio Noordzee Internationaal. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen. Na FORZA! met Gerrit presenteert Wim van Laar vanaf 13:00 uur weer een historische Top 40. Deze keer is het 1985! Op de Noordzee was het inmiddels toch weer redelijk druk met offshore-stations.

  Please login or register to see this link.

 6. Please login or register to see this link. Het online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week vanaf 19 juni.

  Please login or register to see this link.

 7. Please login or register to see this link. Zaterdag 18 juni is de officiële release datum van het nieuwe boek van Leo Weijers ‘Zo te sterven op het water; een boek voor de overlevenden’. Het boek gaat over de turbulente jaren 1972-1974 van de zeezender Radio Veronica en de muziek uit die tijd. Op 18 juni vindt de releaseparty van het boek, voor pers en genodigden, plaats in restaurant ‘De Heerekamer’ in Lisse. Daar zullen de eerste twee exemplaren worden overhandigd aan Arnold Muhren en Getty Kaspers. Het boek is nu te bestellen in de webshop van het Museum van de 20e Eeuw en Museum RockArt.

  Please login or register to see this link.

  • Like 1
 8. Please login or register to see this link. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 18 juni 1986 met Tony Berk op Radio Monique. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan). Na FORZA! met Gerrit presenteert Jan Hariot vanaf 13:00 uur weer een historische Top 40. Deze keer is het 1970!

  Please login or register to see this link.

 9. Please login or register to see this link. Het online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week vanaf 11 juni.

  Please login or register to see this link.

 10. Please login or register to see this link. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 11 juni 1973 met Hans Mondt en “Muziek terwijl U werkt” op Radio Veronica. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan). Na FORZA! met Gerrit presenteert Rob van Wezel vanaf 13:00 uur weer een historische Top 40. Deze keer is het 1980! Op de Noordzee was het een treurige stilte.

  Please login or register to see this link.

 11. Please login or register to see this link. Ferry Eden kwam tijdens het pinksterweekend langs in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn om nieuwe voorraad te brengen van zijn prachtige boek over Radio Mi Amigo. Het boek ‘Radio Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de zeezenders’ verscheen eind 2019. Volgens velen is het boek ‘het mooiste zeezenderboek ooit’. Auteur Ferry Eden meldt dat het boek op dit moment gelukkig nog leverbaar is. ‘Maar het boek zal, als de voorraad op is, niet herdrukt worden’, aldus Ferry. Het Radio Noordzee boek, ook van de hand van Ferry, is helemaal uitverkocht.

  Please login or register to see this link.

 12. Please login or register to see this link. Het online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week vanaf 4 juni.

  Please login or register to see this link.

 13. Please login or register to see this link. Jan de Hoop presenteerde donderdag 2 juni voor de allerlaatse keer het RTL Ontbijtnieuws. Jan was geëmotioneerd tijdens de laatste momenten van zijn allerlaatste keer RTL ‘Ontbijtnieuws’. Behalve voor TV werkte Jan ook bij de radio. Als Frank van der Mast maakte hij furore bij de zeezender Radio Mi Amigo en de Kortrijkse lokale Radio Gemini. Onder zijn eigen naam viel hij in positieve zin op bij Hilversum 3 en Veronica Nieuwsradio. In 1989 stapte hij over naar televisie. Hij debuteerde er bij RTL-Véronique, het latere RTL4.

  Please login or register to see this link.

 14. Please login or register to see this link. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 4 juni 1974 met Will Luikinga en “Veronica moet aan land, Will wil wel” op Radio Veronica. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan). Na FORZA! met Gerrit presenteert Peter Hoogwerf vanaf 13:00 uur weer een historische Top 40. Deze keer is het 1978!

  Please login or register to see this link.

 15. Please login or register to see this link. Op 19 augustus 1989 werd het zendschip Ross Revenge geënterd door de Britse en Nederlandse overheid. Vanaf de Ross Revenge zonden op dat moment Radio Caroline en Radio 819 uit. Radio Caroline zond nog noodoproepen uit maar om 14:10 gingen de zenders op 558 en 819 uit de lucht. Een groot deel van de apparatuur werd in beslag genomen en afgevoerd door de Volans. Caroline kwam op 29 september op zeer laag vermogen terug in de lucht. Alex van den Hoek heeft de nieuwsuitzendingen over ‘de raid op de Ross Revenge’ op een rij gezet.

  Please login or register to see this link.

 16. Please login or register to see this link. Het online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week vanaf 28 mei.

  Please login or register to see this link.

 17. Please login or register to see this link. Het was een woelige zaterdag aan boord van het zendschip M.V. Mi Amigo en in het weerbericht van die 21e mei 1977 klonk een windwaarschuwing voor Noordoost 7. Het weer was al een aantal dagen slecht en de nieuwe boord-dj Herman de Graaf had meer dan eens last van zeeziekte. Gelukkig waren de Caroline dj’s Stuart Russel en Roger Matthews bereid om enkele Mi Amigo-programma’s te doen, en bovendien in te vallen als er tapeprogramma’s uit Playa d’Aro ontbraken. Daarmee stond Marc Jacobs, die al sinds 16 april 1977 aan boord was, er dan niet alleen voor.

  Please login or register to see this link.

 18. Please login or register to see this link. Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1983. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 28 mei 1986 met Ad Roberts en “Windkracht 4 tot 6” op Radio Monique. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan). Na FORZA! met Gerrit presenteert Wim van Laar vanaf 13:00 uur weer een historische Top 40.

  Please login or register to see this link.

 19. Please login or register to see this link. Het online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week vanaf 21 mei.

  Please login or register to see this link.

 20. Please login or register to see this link. Geniet van het Hemelvaartweekend en kom radiokijken in Harlingen! Op vrijdag 27 mei aanstaande zendt Radio Mi Amigo, de echte uit vanaf het radiozendschip Jenni Baynton, dat afgemeerd ligt aan de Zuiderpiersteiger in Harlingen, Friesland. Je kan er de Radio Mi Amigo DJ's live aan het werk zien! Zo komt ook onder andere het programma Baken 16 met Marc Jacobs live vanaf de rode muziekboot! Op vrijdag 27 mei vanaf 9 uur 's ochtends ben je van harte welkom aan boord van het radiozendschip Jenni Baynton in Harlingen.

  Please login or register to see this link.

  • Like 1
 21. Please login or register to see this link. Hans Hogendoorn heeft de Ere-Zilveren Reissmicrofoon gekregen. De bijna 75-jarige geluidstechnicus, diskjockey, nieuwslezer en stemacteur wordt door de jury “De stem der stemmen markeert een tijdperk in de levende Nederlandse radiogeschiedenis. De jury van de Zilveren Reissmicrofoon hoopt nog jarenlang van het vakmanschap van Hogendoorn te mogen genieten. Wát een stem is die man.”, zo onderbouwt het juryrapport van de prestigieuze prijs de keuze. Hans Hogendoorn (20 juli 1947) was ruim een halve eeuw dé stem van de radio.

  Please login or register to see this link.

  • Like 4
 22. Please login or register to see this link. Begin juni verschijnt het nieuwe boek van Leo Weijers ‘Zo te sterven op het water; een boek voor de overlevenden’. Het boek gaat over de turbulente jaren 1972-1974 van de zeezender Radio Veronica en de muziek uit die tijd. Het boek is, als pre-order, nu al te bestellen in de webshop van het Museum van de 20e Eeuw en Museum RockArt. Direct na de verschijningsdatum zullen beide musea de boeken naar de bestellers versturen. Op 18 juni vindt de releaseparty van het boek plaats in restaurant ‘De Heerekamer’ in Lisse.

  Please login or register to see this link.

 23. Please login or register to see this link. Frans Mijts (83) is overleden, dat blijkt uit de reacties van vrienden op zijn eigen Facebook-pagina. Mijts maakte in 1965 het eerste echte jinglepakket van Nederland: Voor Radio Veronica. Zijn ‘Luister mee naar Veronica’ jingles werden een instant succes. Hij prolongeerde zijn jingle-faam in 1967 met de ‘192 Goed idee’-jingles. In 1964 werd Mijts de studiochef van de Soundpush studio’s in Blaricum, die hij vier jaar later zou overkopen. De Soundpush studio in Blaricum was het werkterrein van vele jazz-giganten.

  Please login or register to see this link.

  • Like 1
 24. Please login or register to see this link. Na zestien jaar van dagelijkse research verschijnt-ie eindelijk: de tweede editie van het Tunesboek van Jingleweb. Dat meldt Jelle Boonstra van Jingleweb. "De eerste werd door Nijgh & Van Ditmar uitgebracht in 2007. De nieuwe uitgave is tweemaal zo dik geworden: 600+ pagina's, 500+ foto's, 6000 tunes (van zeezenders, omroepen en de meest memorabele tv-programma's). Gemaakt in samenwerking met Het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid. Veel foto's in het boek worden voor het eerst gepubliceerd", aldus Jelle.

  Please login or register to see this link.

 25. Please login or register to see this link. Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1969. Maar om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 21 mei 1987 met Mark de Mast op Radio Monique. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan). Na FORZA! met Gerrit presenteert Jan Hariot vanaf 13:00 uur weer een historische Top 40. Deze keer is het 1969!

  Please login or register to see this link.

×
×
 • Create New...