Jump to content

dave76

Members
 • Content Count

  618
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

dave76 last won the day on January 30 2017

dave76 had the most liked content!

Community Reputation

1,548 Excellent

1 Follower

About dave76

 • Rank
  Expert

Recent Profile Visitors

2,756 profile views
 1. Dit is weer zo'n mooi voorbeeld van "nooit eerder gedeeld" en exclusief voor deze groep. Ik had hem zelf inderdaad niet maar wat zo mooi is dat ik met deze Top 40 er 5 op een rij heb want ik heb de uitzendingen van de twee ervoor (waarvan 1 compleet) en de twee weken erna (waarvan 1 compleet. Ontzettend bedankt en ik ben benieuwd wat voor moois qua Top 40 je nog in je collectie hebt.
 2. Ik had kennelijk mijn lijst nog niet bijgewerkt. Deze Top 40 heb je in mei met ons gedeeld. Ik ben benieuwd wat je nog meer hebt. Ik zal je voor de zekerheid mijn lijst nog een keer toesturen zodat je kan zien wat ik heb.
 3. Dank je wel Peter. Als ik me niet vergis heb je deze in juli ook met ons gedeeld. Dit was zijn derde Top 40 uitzending toch?
 4. Datum van de Top 40 uitzending moet zijn: 16-11-1984.
 5. Dit zat qua tijd die Erik aangeeft voor de Top 40 met Lex.
 6. Dan is het toch best wel een bijzondere opname.
 7. Ik hoorde bij de laatste op het einde nog even snel dat het om Radio Veronica op de 192 meter ging. Dan klopt 1975 waarschijnlijk niet en moet dit van voor 1972 zijn geweest. De VOO ging op de radio pas van start op 28 december 1975 met de opening op Hilversum 4. Maar verder is het voor mij onduidelijk of het hier om de VOO of Radio Veronica, de zeezender gaat. Misschien kan iemand hier een licht op werpen.
 8. En vervolgens gaan ze van FM naar AM en dat hebben ze geweten. Mooie opnames.
 9. Ik gebruik voor versnelde bandjes Cool Edit Pro. Het is al een hele oude tool maar het werkt geweldig.
 10. Ik weet niet de exacte datum maar het is vermoedelijk maart 1979, vlak voor de zenderkleuring. Wings met Goodnight Tonight dus dat leidt automatisch naar '79.
 11. Hij is gewoon te downloaden. Heb het net geprobeerd. https://we.tl/t-CwjMWvhbMz
 12. Tijd voor weer een fijne Top 40 uit het rijke Top 40 archief. Dit keer precies 36 jaar geleden konden we genieten van "de enige echte", uitgezonden op 2 september 1983. 1983 was voor Top 40 begrippen een enorm snel jaar. Artiesten met nummer 1-hits dat jaar stonden hooguit 10 of 11 weken genoteerd. Alleen het Stars On 45 project met de Star Sisters hielden het 13 weken vol. Maar in dat jaar waren er genoeg weken/lijsten waarin geen enkele plaat langer dan 10 weken genoteerd stond. De klapper van de week was van het Duitse gezelschap Döf en denderde binnen op nummer 11. Codo (Düse Im Sauseschritt) bereikte uiteindelijk de eerste plaats maar zou al na 8 weken weer uit de hitparade verdwenen. Dat was toen vrij opmerkelijk al gebeurde het dat jaar ook al met Renee & Renato die na hun nummer 1-hit ook na 8 weken weer waren verdwenen. Zeer fijne nieuwkomers van Monyaka, Gary Byrd & The GB Experience en ook Michael Jackson die dat jaar heer en meester was kwam nieuw binnen met Human Nature terwijl voorganger Wanna Be Startin' Somethin' nog net in de Top 40. De mooiste nieuwe binnenkomer voor mij persoonlijk is het prachtige Big Log van Led Zepellin frontman Robert Plant. De plaat groeide uit tot een klassieker en duikt ieder jaar weer op in verscheidene TOP lijsten. Verder goeie muziek van Mike Oldfield & Maggie Reilly, Michael Sembello, The Police (waarvan het einde langzaam naderde), Yello, 10CC en Righeira. Ryan Paris stond bovenaan met het zonnige Dolce Vita. Het was zijn enige hit tenzij je de remix uit 1990 ook mee telt. De presentatie is natuurlijk in handen van Lex Harding. https://pixeldrain.com/u/GwwXoD3-
 13. Pixeldrain heeft kuren en blijft een bestand heruploaden. Dus bij deze een wetransfer link, geldig voor één week. https://we.tl/t-8Ubm9eC2KZ
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.