Jump to content

dave76

Leden
 • Posts

  852
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

dave76 last won the day on January 10

dave76 had the most liked content!

2 Followers

Recent Profile Visitors

5927 profile views

dave76's Achievements

Medewerker

Medewerker (7/14)

 • Gespreksstarter Rare
 • Goede reageerder
 • Toegewijd
 • Berichtenmachine Rare
 • Samenwerker Rare

Recent Badges

2.6k

Reputation

 1. Ik ken ze wel ja. Waren razendsnel tijdens de toenmalige peer 2 peer download diensten. Er waren er veel en sommige daarvan waren niet voor de tere zielen. Maar grappig waren ze zeker.
 2. Je zegt het juist. 538 was goed in de beginperiode. Toen op de weg omhoog, nu op de weg naar beneden.
 3. Ik ken het Philip. Daarom ben ik ook gestopt met sharen. Het motiveert totaal niet. Ik had laatst een Veronica programma gedeeld met meer dan 60 downloads en een handvol bedankjes. Nou, dan "bedank" ik er ook voor.
 4. Hier is de befaamde uitzending van het Veronica programma Kletskop met Annette van Trigt op Hilversum 1. Ze heeft Joop van den Ende te gast. Het fragment duurt 27 minuten omdat de platen er niet in zitten. Al met al begint het met een leuk gesprek tussen Van Trigt en van den Ende. Echter halverwege begint Annette Joop langzaam het vuur aan de voeten te plaatsen waardoor ook de sfeer veranderd. Lex was na afloop woedend en haalde van Trigt per direct van de zender en gaf haar een schorsing. Kwaliteit is zeer goed en zoals gezegd een zeer bekende aflevering die velen hebben onthouden. https://pixeldrain.com/u/nn9pt4cN
 5. Mooie documentaire is dat. Pikant detail was dat Erik de Zwart die de voice over verzorgde voor de documentaire in de week waarin de laatste aflevering werd uitgezonden was vertrokken naar de Tros.
 6. Leuk dat jullie al deze Top 40 uitzendingen met ons delen. Er is ook een club "Top 40". Daar mag je ze ook plaatsen. Daar heb ik die club destijds ook voor opgezet.
 7. Zo hebben ze daar bijna allemaal wel eens een keer Erik vervangen.
 8. Het was Michael Pilarczyk die Erik verving. Andere vervangers uit de tweede helft van de 90's waren Rick van Velthuysen, Wessel van Diepen en later ook Jeroen Nieuwenhuize.
 9. De 500ste nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40 voltrok zich op 15 februari 1997 toen When I Die van No Mercy naar nummer 1 steeg. Er is later dat jaar ook een boek verschenen met 500 nummer 1-hits. Ik heb zelf die uitzending helaas niet. Er is ontzettend weinig bewaard gebleven uit de periode dat Erik de Top 40 presenteerde op Radio 538 (1993-2002) en dat is verschrikkelijk jammer.
 10. Ook ik had deze nog niet. Blijf het bijzonder vinden Bertus dat je ons blijft verassen met Top 40 uitzendingen die hier nog niet eerder gedeeld zijn. Ik heb het idee dat je chronologisch werkt nadat je eerst wat uitzendingen uit 1976 heb geplaatst. Van mij mag je nog lang zo doorgaan. Top!
 11. Ferry's eerste woorden staan me goed bij aan het begin van de Top 40: "glunderende gezichten aan de andere kant van de ruit jonge jonge". Ferry presenteerde de lijst tot 20 mei 1976 en daardoor valt hij ook officieël onder één van de in totaal 10 Top 40 presentatoren van 1965 tot nu.
 12. Heb beide delen ook bekeken. Best leuk. Erik gaf aan dat hij een hoop materiaal van zichzelf allemaal niet heeft dus heb ik hem van de week wat materiaal opgestuurd wat erg gewaardeerd werd. Ik had hem graag zelf zien schuiven met een kleine presentatie maar dat zat er helaas niet in.
 13. Nou, dat is nog eens een leuk verjaardagscadeautje. Jij bent zo'n beetje nog de enigste die Top 40 materiaal uit de tweede helft van de jaren 90 hebt. Ontzettend bedankt!
 14. De trots van Nijmegen en wat waren ze populair in de jaren tachtig. Snel uit de lucht gehaald en even snel weer terug in de ether. Keizerstad was een fenomeen. Toen ze in 1989 stopten en begin jaren negentig verder gingen op legale basis en verhuisde naar Elst vlakbij Nijmegen nam de populariteit af.
 15. Ik zag twee draadjes over uitzendingen van het Top 40 Hitdossier wat in principe een best leuk programma is. Dus ben ik even gaan kijken en ik kwam wat materiaal tegen waaronder de allereerste uitzending met Erik op 6 september 2008. Het begon in de middag en hij behandeld in 3 uur de jaren 1989, 1998 en 1986. Verder kwam ik nog een volledige Top 40 Hitdossier weekend tegen. Dit was in verband met de 2500ste uitzending van de Nederlandse Top 40. En als het goed is moet ik ook nog een Queen variant hebben. Voor nu is dit de eerste uitzending van het Top 40 Hitdossier van 14 jaar geleden. https://pixeldrain.com/u/sfsTnDUT https://pixeldrain.com/u/SvmCvyj3 https://pixeldrain.com/u/z2w7CT4q
×
×
 • Create New...