Spring naar bijdragen

dave76

Leden
 • Aantal bijdragen

  534
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

Waardering in de gemeenschap

1280 Excellent

1 Volger

Over dave76

 • Rang
  Expert

Recente profielbezoeken

1874 profielweergaven
 1. dave76

  Reclame met Erik de Zwart?

  100% Erik. Wanneer deed hij die spot voor de drive in discotheek waarvoor je naar Sneek moest schrijven? Deze spot lieten ze op 538 horen in december 2002 toen Erik afscheid nam tijdens de top 100 van 2002. Er was speciaal voor zijn afscheid een "historisch overzicht" gemaakt met De Zwart door de jaren heen.
 2. dave76

  VOO - Top 40 12 Juli 1985

  Ik denk alleen dat de tijd moet worden aangepast. Lex draait Sister Sledge en geeft vervolgens aan dat het 17 minuten voor 5 is. Maar aan de andere kant zijn het ook vlagen van deze uitzending uit de laatste 2 uur. Ik zou hem graag compleet willen. Die van de week erop heb ik wel compleet. Lex begint door te zeggen dat minister Brinkman met vakantie is en dus geen roet in het eten kan gooien. En dat is een geruststellende gedachte volgens Lex.
 3. dave76

  Timur Perlin vanaf 3 november met 'De Timur Timur Show' bij BNNVARA op NPO Radio 2

  Ik heb hem nu meerdere malen op zaterdag gehoord en tijdens invalbeurten en ik word er niet warm of koud van. Ik heb totaal niks met zijn manier van programma's en presenteren. Persoonlijk staan voor mij tijdens het werk Stender's Platenbonanza en Jan Willem Star op bovenaan. In het weekend steekt alleen Annemieke's A Lijst erboven uit. Maar zoals ik al zei, da's een persoonlijke smaak.
 4. dave76

  Nationale Hitparade Single Top 100 - 1991 en 1992

  In 1992 presenteerde de VOO en de Tros samen voor 1 keer de single top 100 van '92.
 5. dave76

  Nederlandse Top 40 vanaf januari 2019 te horen bij Qmusic

  Ik doelde inderdaad op 1993 ja. De Top 40 verhuisde naar 538 en de VOO starte met de Mega Top 50. Daar lijkt het nu weer aardig op.
 6. dave76

  Nederlandse Top 40 vanaf januari 2019 te horen bij Qmusic

  De Top 40 gaat naar Q en 538 gaat verder met een Top 50. Waar hebben we dit toch al eens eerder gehoord...
 7. dave76

  Radio M - Bull Verwey interview

  In 2004 zondt Veronica een Bull Verwey memorial uit waarin grote stukken van een interview met "oom Bull" te horen waren. Bart gaf aan dat dit interview uit 1994 kwam. Ik ga ervan uit dat Verwey meerdere interviews heeft gedaan maar het zou 1994 kunnen zijn. Daarvoor zouden beide interviews beluisterd moeten worden.
 8. Ja klopt. Ik heb helaas niet de volledige uitzending maar gelukkig wel het interview waar hij om vroeg.
 9. Mick Jagger Countdown 1987 interview staat erop. Was het helemaal vergeten.

  1. Raytje

   Raytje

   Thanks man, ik heb het zelf wel op dvd, maar er zat een storing in het geluid

   Bedankt !!!!

 10. Ik heb er helemaal niet meer aan gedacht maar ik zou het interview met Mick wat Adam met hem had in Countdown in 1987 voor je opzoeken. Het is aan m'n aandacht ontsnapt maar ik kwam hem vanmiddag weer tegen en ben even aan het knippen geweest en hier is 'ie dan alsnog. Excuus voor een vertraging van 3 maanden. Link is geldig voor 1 week. https://we.tl/t-zaYDReN3yX
 11. dave76

  VOO Radio 3, 11-09-1992, Top 40

  Beste leden. Hier is weer een fijne Top 40, ditmaal die van 12 september 1992, uitgezonden op de 11de. Jeroen van Inkel presenteert de lijst en naar mijn idee was hij een goede opvolger van Erik geweest maar de keus viel op Gijs Staverman. Rond die tijd waaide het flink in omroepenland en er gebeurde van alles. Lex was druk bezig om Radio 538 op te starten samen met een aantal andere VOO jocks waaronder Erik de Zwart, Wessel van Diepen en ook Michael Pylarsczyk. Fijne platen van Lionel Richie die met My Destiny een grootste comeback maakte, Freddie Mercury & Montserrat Caballé hadden in 1987 al een bescheiden hit met Barcelona maar in 1992 kwam de single opnieuw uit en reikte het zelfs tot nummer 2. Mercury's overlijden een jaar eerder zal hier zeker mee te maken hebben. De zweede tandarts vulden geen gaatjes meer maar wel zijn zakken met zijn eerste en enigste nummer 1-hit It's My Life. Verder hits van Toto, Jimmy Nail, Eric Clapton (die er 2 keer in stond) met Sting en Elton John. Er staan ook afgrijselijke platen in zoals het verschrikkelijke Poing! van de Rotterdam Termination Source had wat mij betreft geterminated mogen worden. Vergeet ook nummer 33 met een "track" over een trillend apparaat. De mooiste en meest emotionele plaat vind ik persoonlijk Too Much Love Will Kill You van Queen gitarist Brian May. Hij speelde het tijdens het Freddie Mercury tribute concert op 20 april 1992. Langzaam kwam er vraag naar dit nummer en May bracht het uiteindelijk uit op single. Nieuw op 23 en 2 weken later zou de single al op nummer 1 te vinden zijn. Geniet van deze Top 40 van alweer 26 jaar geleden met Jeroen van Inkel in topvorm. Ook al is hij iets te deejay achtig. https://pixeldra.in/u/ojhw6H
 12. dave76

  Ook behoefte aan de nonstop 40?

  Yep.
 13. dave76

  Collecte Bonanza

  Ik heb sowieso genoten van de complete NPO Radio 2 week voor het KWF. Geweldige met bijzondere platen, verhalen en dj's.
 14. dave76

  Collecte Bonanza

  Genoten van 2,5 uur Lex. Die man kan zo magisch vertellen over zijn loopbaan. Dat mag van mij uren en uren duren. Caroline gaf ook aan gefascineerd te zijn en ze gaf Lex alle ruimte en die benutte hij als geen ander. Het einde raakte me echt wel even toen hij zelf ook volschoot over dat ontroerende verhaal met een luisteraar die blind was. Samen luisterden ze naar het mooie Morning Has Broken. Één van de beste interviews met Lex ooit. De man is een echte baas en is voor altijd mijn absolute radioheld.
 15. dave76

  Ook behoefte aan de nonstop 40?

  Voor mij ook wel. Na 2000 vond ik het qua muzieksoort en stijl minder worden maar dat is voor iedereen persoonlijk. Er zijn nog aardig wat Top 40 uitzendingen van na 2000 die ik heb verzameld maar dan moest het iets bijzonders zijn. Denk aan de 2000ste Top 40 in 2003, de laatste met Wessel, de eerste (en laatste) met Jeroen, 40 en 50 jaar Top 40. Edwin Evers die een keer de lijst gepresenteerd heeft. Dat soort dingen. Die zijn hier door de jaren heen gedeeld en heb ik wel verzameld. De allerlaatste die ik heb en waar het waarschijnlijk wel bij zal blijven is de eerste met de nieuwe Top 40 presentator Ivo van Breukelen. Maar ik zal terzijnertijd wat nonstop 40's uit de 538 periode hier delen.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.