Jump to content

Robin Westhof

Members
 • Content Count

  2,456
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Robin Westhof

 1. ? https://www.besteveralbums.com/thechart.php?a=88965
 2. Omdat het nieuws op het hele uur geprogrammeerd staat en er (altijd) luisteraars zijn die daar speciaal ( ook om 04.00 uur in de nacht) naar willen luisteren. Zeker als er geen uitwijkmogelijkheden zijn, naar andere Nederlandse radiostations, gedurende de nacht. Ook stom natuurlijk dat H3 in die tijd niet gewoon 24 uur per dag kon uitzenden en die Popnachtuitzending eerst een paar uurtjes op H3 was te beluisteren en je daarna moest overschakelen naar H1. Bovendien werd het programma gewoon op de televisie uitgezonden.
 3. "Meurders (72) maakt al meer dan 55 jaar radio." 50 jaar! Ook via Radio Luxemburg zoals je (wel) kunt lezen in het krantenartikel uit 1971. Toch 55 jaar als je zijn tijd bij Minjon meerekent!
 4. Russel Tollerfield heeft zelfs nog een programma (van twee uur) in 1973 gedaan, voor Radio Seagull, tijdens een bezoek aan de Mi Amigo . Is een jaar geleden overleden. Hier een foto van Dave, samen met een jonge Kenny Everett, die naast hem staat. Op de volgende foto Russel Tollerfield (links) samen met Kenny Everett. http://www.offshoreradio.co.uk/album17.htm?fbclid=IwAR3IbZVLa-KvOkzlfhIAOZKo41rG-8hMpGDbMJxAHW-eoqIxxB_mLjXSbik
 5. Allereerst bedankt voor de opname. Opname van de middengolf (674 kHz). Leuke (soul) muziek, erg matige dj en het programma heeft bovendien amper vormgeving.
 6. Ongelooflijk eigenlijk, al weer meer dan 50 jaar geleden.
 7. Woordgrapje. _____________________________________________________________________________________________________________________________ 'Soultime U.S.A' Nog nooit van gehoord. Net zo swingend als de Soulshow van Ferry Maat? Zal vast wel niet om één uur in de nacht. Niets van bewaard gebleven lijkt mij.
 8. De inflatie van het woord held. "De betekenis van het woord "held" is tegenwoordig breed. Het kan (onterecht) worden aangetroffen in elke omstandigheid waarin men iemand bewondert." https://nl.wikipedia.org/wiki/Held
 9. "publieke radiozenders behalen fantastische luistercijfers" Zoals NPO 3FM? "Shula Rijxman, voorzitter van de Raad van Bestuur: "De cijfers bewijzen het: Nederland kijkt en luistert niet alleen massaal naar de zenders van de NPO; men is er ook heel tevreden over." Maar niet heel Nederland is tevreden. Een toekomstscenario: "Het is niet heel moeilijk om te voorspellen wat er gebeurt als Thierry Baudet 41 zetels binnensleept bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Zeker wanneer de VVD onder leiding van Klaas Dijkhoff er nét niet in slaagt om de grootste te blijven met 35 respectabele zetels. " Maar er is meer nodig om Baudets politieke honger te stillen. En daarmee komt de NPO onvermijdelijk in zicht. Voor Baudet een bastion van linksigheid en fake news. Een thema dat gretig wordt overgenomen door zijn achterban, die ook vindt dat de landelijke publieke omroep een instituut is, dat zijn beste tijd gehad heeft." "Annabel Nanninga wordt FVD-minister van Media met als opdracht om de NPO keihard aan te pakken, het budget meer dan te halveren en het aantal zenders terug te brengen naar één. https://www.hpdetijd.nl/2019-03-26/shula-rijxman-npo/
 10. Wat (maximale) modulatie en meer, bij Radio Mi Amigo/Caroline en Veronica, schreef Willem Steentjes (Will van der Steen) zendertechnicus en dj bij Caroline, Atlantis en Mi Amigo, ruim 13 jaar geleden het volgende in de zeezendergroep: "In '73 ging het signaal ongefilterd uit de mengtafel via een "Level-devil" naar de zender. Die "level-devil" was een breedband compressor met een gekoppelde noise-gate. Het ding werkte vrijwel automatisch en was door Peter Chicago zodanig ingesteld, dat welke oen er ook achter de dj-tafel zat, er altijd behoorlijke modulatie was. Verder hielden we ons niet aan de EBU-voorschriften. (Je bent tenslotte "piraat", want weliswaar buiten de jurisdictie, je gebruikte een frequentie die aan een ander was toebedeeld.) Dat hield ook in dat we soms boven de 100% modulatie zaten en dat we alles tot aan 15 kHz gewoon uitzonden. Dat vreet weliswaar vermogen, dus gasolie, maar je spettert al enige kanalen eerder door op een radio, als de luisteraar je gaat zoeken. (PLL afstemming was er toen nog niet!) Dan ben je door dat inleidende gespetter van de zijbanden makkelijker te vinden voor de zoekende luisteraar. Veronica volgde netjes de EBU-regels, zowel qua frequentie spectrum (tot 4,5 kHz) als zowel de maximale modulatiediepte, om de zijbandstoringen te beperken tot een minimum. De Radio Mi-Amigo programma's op tape werden in 1974 voorzien van een kleine hoogop-correctie en de inhuis geproduceerde commercials kregen een vanaf 2 kHz wat extra en liepen door een limiter van ValleyPeople, die we uit de Start studio "geleend" hadden." Over RNI schreef hij: "Radio Noordzee had eigenlijk het probleem dat hun manier van "mastvoeding" een slecht rendement had. Hun shunt-feet methode was eigenlijk minder effectief. Daarom werd de modulatie zo hoog mogelijk gehouden, ten koste van soms hoorbare vervorming."
 11. Ja hoor, ze hadden de juiste mensen in dienst, ze moesten zich alleen van de Veronica directie strikt aan de (EBU) regels houden. Terecht denk ik. Inderdaad, als luisteraar in het westen, was 538 (zeker overdag) een achteruitgang vergeleken met 192.
 12. Het allermooiste geluid van Caroline was op 30-09-1972, ook een herstart. ;-) Maar Radio Caroline/Mi Amigo klonken ook heel erg mooi in 1974/1975, later in de jaren 70 werd het wat minder, maar altijd nog een stuk beter dan Veronica op 538, die veel doffer was gaan klinken na de wisseling van golflengte, of RNI waar op de achtergrond vaak een brom was te horen. Maar wel beter dan Veronica op 538. Klonk in het begin heel erg beroerd, maar werd steeds beter. Non stop oldies was beter geweest. Persoonlijk vond ik Radio Monique een gemiste kans, geen fijn format en veel matige dj's, ook een aantal boven het gemiddelde zoals Wim de Valk, Jan Veldkamp en Dick Verheul. Overdag uitwijken naar Caroline was (nog) een mogelijkheid, maar ook hun gehanteerde format, was toen een stuk minder aantrekkelijk geworden voor mij. Gelukkig was er in 1985 qua vrije radio (op FM) ook nog genoeg te beleven.
 13. Het waren indrukwekkende (mooie) laatste uren van b.v. Radio Veronica en Radio London. Maar echt ingrijpende momenten waren voor mij (persoonlijk) toch bij RNI de 'kaping' , 'bomaanslag' en de overname van 192. Bij Caroline de (moeilijke terugkeer in 1972/1973, het doorgaan in 1974, div problemen op zee, uitzenden via twee frequenties ect...
 14. Hoe klonken in jouw herinnering dan de uitzendingen (qua modulatie) van de andere zeezenders? Heb je dat gevoel nu ook bij Radio Monique?
 15. Radio Caroline 962, op vrijdag 16 juni 1978, Personal Top 30 van Lesley Smith, met dj Tom Hardy van 18.50-20.21 uur.
 16. Testuitzending vanaf de MV Mi Amigo op 259. Van 29 september t/m 1 dec 1972 waren er (test)uitzendingen zonder stationsnaam via de 259 oftewel 1187 kHz. Radio 199 was in de lucht van 17 december t/m 21 december 1972. Vanaf 22 december Radio Caroline via de 199.*** Vanaf 2 januari 1973 Radio Caroline via de 259. *** Dagprogrammering Radio Caroline 199 Nederlandse tijd (22 december 1972) 6.00 Non stop music 7.00 Crispian st John 10.00 Lion Keezer 12.00 Jeremy Bender 14.00 Paul Dubois 16.00 Andy Archer tot 18.00.
 17. Vanaf een woelige Noordzee op dinsdag 20 december 1977 van 17.59- 20.05 uur. Mooie opname trouwens, bedankt!
 18. Deze is van vrijdag 1 december 1972, test op 259 , eerst een stukje Spangles Muldoon en daarna Crispian st John. De allereerste (echt) gepresenteerde programma's vanaf de Mi Amigo in 1972. Radio Seagull zond uit ( met onderbrekingen) van 24 juli 1973 tot 23 februari 1974. Klopt het laatste stukje is van de 199 (fluittoon) periode.
 19. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6963351/Remarkable-photos-life-scenes-Radio-Caroline.html ( Dank aan Freddie Archer)
 20. Ook problemen met Zippyshare in Duitsland. "File-hosting site Zippyshare receives an estimated 100m visitors per month but last month became largely inaccessible in the UK. The same fate now appears to have befallen users in Germany., who are now greeted with a "forbidden" error message." https://torrentfreak.com/zippyshare-shows-forbidden-message-to-german-visitors-190426/
 21. Geen hit(je) in de gewone USA Billboard Top 100, maar wel in de Hot USA Soul Single (Top 100) Chart. Bereikte nummer 76 en stond 11 weken in die lijst gedurende 1978.
 22. En dan zonder vraagteken. ;-) Die naam wordt trouwens niet alleen in PVV, Forum voor Democratie kringen gebruikt. Onverdacht links noemt het net iets anders namelijk een ‘status quo bevestigend mediakanaal. " Het NOS Journaal, daar kan ik trouwens ook moeilijk naar kijken. GeenStijl noemt het vaak ‘Het Staatsjournaal.’ En weet u: daar ben ik het eigenlijk best wel mee eens. Ik noem het misschien net iets anders - een ‘status quo bevestigend mediakanaal gemaakt voor en door elites’ Waarom complotdenkers gelijk hebben over de media (ook al is van een complot geen sprake), schreef ik in dit stuk over nieuwsmedia. -, maar daar bedoel ik min of meer hetzelfde mee. Aan onderzoeksjournalistiek doen ze daar vrij weinig, persberichten van het IMF of de EU voorlezen - dat kunnen ze wel." https://decorrespondent.nl/5668/beste-pvv-stemmer-u-en-ik-hebben-meer-gemeen-dan-we-denken/145270840-90b5611c Niet alleen van mij en het wordt al een jaar of 15 gebruikt.
 23. En dan zijn er (toch) nog mensen (politici) die zeggen dat de PVV niets bereikt. ;-) Bosma heeft trouwens ook nog voor CNN en het staatsjournaal gewerkt, beetje een 'jeugdzonde' denk ik. :-)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.