Jump to content

Robin Westhof

Members
 • Content Count

  2,638
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Robin Westhof

 1. Ook nog geluisterd na oktober 1983, toen de 315 meter hoge zendmast het begaf tijdens (na) een storm? In het westen (van Nederland) werd de ontvangst daarna een heel stuk minder. Nog een opname*** uit de begintijd van Radio Cité ( een paar weken na de start) van het radiostation. *** Met de in 2008 overleden Marc Moulin, hij was de grote man achter het radiostation, hij maakte al vanaf 1967 programma's voor de RTBF en is ook bekend geworden door o.a. de groep Telex. Uploadfunctie werkt (momenteel) niet goed (upload gaat door na 100 % en begint weer opnieuw bij 0%) bij Pixeldrain, dus dan maar met MediaFire. http://www.mediafire.com/file/pcfjoxxf99drtnf/Radio_Cite-19781111-MarcMoulin_16.00-17.00.mp3/file ( Dank aan MRF)
 2. Tijdens daglicht redelijk, tijdens donkere uren moeilijker, dit vanwege het lage vermogen , werd een stuk beter toen het vermogen in 1980 flink omhoog ging.
 3. " De programma raad radio van de NOS maakte in november 1978 bekend dat ‘de Vacaturebank’ per 1 januari 1979 stopgezet diende te worden omdat deze NOS rubriek een te gering effect zou hebben. Deze rubriek was iedere werkdag na het nieuws van 18 uur te beluisteren op Hilversum 3. Uit een onderzoek was gebleken dat het daaraan voorafgaande half jaar gemiddeld 25% van de aankondigingen tot een geslaagde arbeidsbemiddeling had geleid. In ongeveer de helft van die gevallen betrof het niet-werklozen. De programmaraad had daarbij de indruk gekregen, dat ook in gevallen dat werklozen aan het werk waren gekomen dit ook zonder de ‘Vacaturebank’ zou zijn gebeurd. Ook lag het geringe succes niet aan de uitzendtijd, want 18:00 uur was in die tijd een van de meest gunstige tijden op de radio. De uiteindelijke beslissing lag bij de programma-commissaris radio en het NOS bestuur, die in een later stadium in het voorstel meegingen. De dagelijkse uitzendingen van de ‘Vacaturebank’ waren in maart 1975 van start gegaan." https://www.radiotrefpunt.nl/entry/96-hans-knot-radio-terugblik-op-november-1978/
 4. Net een paar maanden in de lucht en het klinkt allemaal nog wat onwennig, eerst horen we Tania Roschlenko, zij bleef niet lang bij het (weekend) radiostation werken en daarna nog een uur Anne Goreux, zij was nog bijna 7 jaar op Radio Cité te beluisteren. Radio Cité-19790211-TaniaRochencko-Anne Goreux 13.00-15.00.mp3 https://pixeldrain.com/u/awewsCci (Dank aan MRF)
 5. Wel eens in het weekend ( eind jaren 70/eerste helft jaren 80) naar Radio Cité geluisterd? https://www.medianostalgie.nl/Diversen/artikelen/Radio_Cité.html
 6. Kon Lux op 97 MHz ontvangen, maar eigenlijk alleen maar goed als H 3 op 96.8 MHz (Lopik) even na middernacht uit de lucht ging. In o.a. het westen van het land (vooral jaren 70) zaten er boven de 100 MHz honderden, zo niet duizenden FM amateurs, die bezig waren met een QSO, DX'en, Duplexen of Radio Veronica aan het spelen waren. https://www.cq3meter.nl/audioarchieven/
 7. Kon in het westen ook in de zomer, kwam gewoon goed binnen tot 13.00/14.00 uur met het gerichte signaal naar de Randstad, daarna Duitstalig en zwakke ontvangst. Kwamen Radio 390 (1965-1967) en Atlantis/Seagull (1973) niet beter binnen dan de rest?
 8. Dat is inderdaad moeilijk, want Ferry klonk zelf in de jaren 70 (natuurlijk) anders dan tijdens b.v. de jaren '00, maar was altijd op hoog niveau bezig, een klasse dj/vakman en onterecht weggelaten in die lijst.
 9. Heb er (wel) naar geluisterd (1980/eerste helft1981) toen was er inderdaad bijna geen concurrentie, want de Mi Amigo was gezonken en de echte opkomst van de vrije radio in de grote steden (Rotterdam/Den Haag) liet nog even op zich wachten, maar in de zomer van 1981 begon de glorietijd van de vrije radio op FM met de div 24 uur(s) radiostations en het luisteren naar Spits was (dan) ook (voor mij) voorbij.
 10. Ik heb eind jaren 60 ( op vooral zondag) nog naar de Nederlandstalige service geluisterd, eind v/d ochtend en begin v/d middag en dat klonk best wel leuk.
 11. "Ferry Maat: ‘Dat overzicht van de Varagids is een onbegrijpelijk lijstje samengesteld door een nogal linkse jury aangevuld met mensen die in het algemeen meer met tv dan met radio hebben." https://www.geenstijl.nl/5150419/ferry-soulshow-maat-woest-op-vara/#more https://www.spreekbuis.nl/ferry-maat-boos-op-de-varagids/
 12. Hopelijk wel snel Luxembourg en AFN ontdekt, want het was nog even wachten op RNI en Caroline.
 13. Het was (eigenlijk) een soort van symbiose. ;-)
 14. Hij was een beetje apart, maar alleen al voor de (lekkere) muziek, zou ik (wel) naar dit programma luisteren. Radio Veronica 192 19690714-HenkVanDorp 0603-0735.mp3 https://pixeldrain.com/u/j_nAiU56
 15. Maar zonder Caroline ook geen Atlantis, Mi Amigo en Monique. ;-)
 16. Plus een artikel over Mike Raven, niets over zijn zeezender verleden (Atlanta, King en 390) terwijl hij juist, bij het wel goed te ontvangen Radio 390 (King), begon met zijn R&B shows. Was ook nog op Radio Luxembourg te horen.
 17. Vrijwel elk uur dan voor de frequentiewisseling? Ik kan mij herinneren, dat ik b.v. in juli 1972 als RNI luisteraar op een vrije schooldag, elk uur (even) afstemde op Veronica, om de toenmalige (goede) Alarmschijf van Gary Glitter te beluisteren,
 18. Bij de (zeezender) concurrent RNI waren het er in het begin(1971) twee Smashplay's ( Treiterschijven) die werden gekozen voor één week ,dus iets minder herhaling, voor de toekomstige RNI Top 50 hits. Een jaar later ging men (toch) terug naar één Treiterschijf per week, die net als bij Radio Veronica elk uur te horen was.
 19. Oké twee radiomakers die het waard zijn om (vrij) hoog in de lijst te komen, maar welke twee 'sterren' moeten we dan wegstrepen?
 20. And what about the English version? ;-)
 21. Inderdaad heel vreemd, zijn ze hem gewoon vergeten? http://www.harryknipschild.nl/harryknipschild.nl/79-artikelen-popmuziek/339-168-ferry-maat-en-zijn-soulshow
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.