Jump to content

Robin Westhof

Members
 • Content Count

  2,561
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Robin Westhof

 1. Zoals BBC ( Three Counties Radio) dj Iain Lee? Vond al in 2015 dat Melting Pot niet op de radio kon, want volgens hem ongepast. https://www.dailymail.co.uk/news/article-2964374/A-little-racist-BBC-DJ-Alan-Partridge-moment-apologising-playing-1969-song-features-words-yellow-Chinkees.html#comments De lezers van de krant waren het daar (dus) duidelijk niet mee eens. "The whole point of the song has been lost on modern minds. It was actually about the NEED for racial harmony." "Its a song for goodness sake and one of the singers is Black how ridicules I give up" " crazy, the sentiment of the song is spot on and the PC brigade can still find offence. And what is it doing in the BBC library without an edit if it;s considered offensive." Nog geen politieke correctheid, maar in 1923 gingen ze al (echt) met elkaar op de vuist in het Lagerhuis. Zou mooi zijn (geweest) vanuit Zeeland met 50 Kilowatt en een gerichte antenne. :-)
 2. ... op de Engelse radio. :-( https://www.google.nl/search?ei=wTF9XbLRDcbWwAKdzIDwCA&q=blue+mink+melting+pot+banned+ofcom&oq=blue+mink+melting+pot+banned+ofcom&gs_l=psy-ab.3...4704.4704..4935...0.0..0.176.176.0j1......0....1..gws-wiz.e65VUIUnwH4&ved=0ahUKEwjytcqD-dDkAhVGK1AKHR0mAI4Q4dUDCAo&uact=5#spf=1568485831699 Reactie Madeline Bell: "Madeline Bell, 77, criticised the “politically correct” culture that led Ofcom, the media regulator, to effectively ban the track from the British airwaves." https://www.thetimes.co.uk/article/my-protest-song-is-not-racist-insists-blue-mink-singer-j7ppjknlg Radio Caroline connectie: Madeline Bell van Blue Mink, was de zangeres, op het eerste Radio Caroline jinglepakket. RNI connectie: de 'bomaanslag' op de MEBO II, vond plaats tijdens het nummer Melting Pot van Blue Mink, in de Alan West show.
 3. "Het grootste gevaar voor Nederland is dat we de reële dreiging aan de randen van Europa onderschatten." -Ik dacht aan een heel andere dreiging, maar het zijn dus (weer) de Russen waar we (echt) bang voor moeten zijn, volgens de minister van Defensie. "Dat vertelt Minister van Defensie Ank Bijleveld in de nieuwe KRO-NCRV podcast ‘De Derde Kamer’, die vandaag wordt gelanceerd." -Trouwens heel vermoeiend om naar dat gesprek van Ank Bijleveld te luisteren.- "en leggen ze uit hoe het nu eigenlijk zit met de rechtszaak rondom Wilders" - Aardig neutraal, dus dat is (voor de verandering) een pluspunt.-
 4. Het eerste ? een typisch Caroline plaatje ( juweeltje trouwens van de Doobie Brothers) op Veronica. :-)
 5. <VERWIJDERD, NIET GERELATEERD AAN TOPIC>
 6. `In het vernieuwde logo staat de letter ‘R’ centraal. Er komen verschillende elementen uit de regio Rijnmond in terug. Zo is de ‘R’ opgebouwd uit een vloeiende ronde lijn als metafoor voor de Maas die de regio doorkruist. De buitenkant is hoekig en weerspiegelt het rauwe randje van de grote stad, terwijl de binnenzijde ronde ‘zachte’ hoeken heeft die staan voor het sociale menselijke aspect van de regio.` Bla, bla, bla...
 7. Maar zou dat wat uitmaken voor de kust van Engeland, waar de Marine Broadcasting Offences Act al in 1967 was ingegaan? Trouwens de Mi Amigo lag in internationale wateren.
 8. Afgelopen vrijdag waren de werkzaamheden begonnen. `Am Sender Hoher Meißner wird eine neue Antenne aufgebaut, mit der in Zukunft Radiosignale über DAB+ ausgestrahlt werden. Die Arbeiten beginnen am Freitag, 30. August, und enden am Montag, 30. September.` https://www.hr.de/presse/der-hr/2019/arbeiten-am-sender-hoher-meissner,abschaltung-hoher-meissner-102.html
 9. Het is al (heel) lang te laat en daarom is het idee van Lex zo slecht nog niet, maar er zullen wel weer regels zijn, dat (zelfs) zoiets ( het afzinken van de Norderney voor Scheveningen) ook niet uitvoerbaar is. Dus wordt het uiteindelijk toch de sloop. Zulke reacties komen meestal van de linksmensen. Maar bij het bashen van Trump, Le Pen, Wilders, Baudet ect... ook op dit forum, hoor je ze niet. Misschien zijn de meeste lezers daar juist wel in geïnteresseerd, want het is nog wel wat, dat Nederland op termijn een islamitisch land wordt met alle gevolgen van dien. Zoals b.v. Leendert, het terloops verwerkt in zijn div reacties op dit forum, totaal niet.
 10. In de herhaling: Het probleem van het uitzenden van de oude tapes kwam door een mislukte laatste ( legale/illegale? ) bevoorrading. Willem Steentjes schreef er 10 jaar geleden het volgende over: _____________________________________________________________________________________________________________________ Op 31 augustus vertrok de laatste legale tender vanuit Rotterdam. Afvaart vlakbij de Euromast. Aanwezigen: Management Radio Caroline en management RMA ( geen Ronan en ook geen Sylvain), waterpolitie, rijkspolitie, lieden vd Belgische justitie (B.O.B.), douane mensen, controleur belastingdienst, scheepvaartwezen en wat brave burgers. De kapitein kreeg de zenuwen. Aan boord werd de kast met belastingvrije handel gecontroleerd en verzegeld. Ondertussen werd proviand, zowel vers als bevroren aan boord gebracht en gewoon boven op dek gestald. De programmatapes voor 1 sept en verdere dagen werden door mij aan boord gebracht. Die waren op het allerlaatst opnieuw gemaakt om in te haken op de actualiteit. Alleen sommige andere (hitparade-)programma's waren al bijna een week aan boord. De banden lagen gewoon op het dek op een grote berg naast de proviand. Niemand hield de proviandering tegen of hield mij tegen. Vervolgens vertrok de boot om op 1 sept bij de Mi Amigo te komen. Daar lag ook een marineschip. De kapitein durfde niet te tenderen, was bang dat z'n schip in beslag werd genomen en is onverrichter zake weer teruggekeerd naar R'dam. Er is toen niets in beslag genomen. Wij stonden natuurlijk niet te juichen. Er is nooit sprake geweest van een week pauze in uitzenden of iets dergelijks. En naar mijn weten werkte de hoofdmotor vd Mi Amigo niet behoorlijk. Het slepen is uitermate langzaam gegaan om te kunnen blijven uitzenden. Watergolven over de antennevoeding waren niet gewenst, de zender zou er dan uitknallen. Voor de veiligheid werd zelfs het zendvermogen tijdelijk teruggenomen. Er circuleert een foto, waarop te zien is dat de Mi Amigo versleept wordt, met Ronan op die foto. Die foto is echter uit begin 1973 toen de boot versleept werd vanaf z'n ligplek ter hoogte van Noordwijk naar de ankerplaats voor de Scheveningse kust. En Chicago was altijd afwezig op cruciale momenten. De oorzaak daarvan moet bij Ronan gezocht worden, die meende dat de meeste mensen wel voor een hongerloontje wilden werken. http://groups.google.com/group/nl.media.radio.zeezenders/browse_thread/thread/67bf0162b0e92171/62eb4f99506a6fde?q=augustus+Willem+Steentjes&lnk=nl&
 11. Klopt Bert, ik was gefocust op Caroline, maar het was Radio Seagull. Dus het programma moet uitgezonden zijn tussen 08-01-74 en 22-02-74.
 12. Dat mag gelukkig. :-) Die vergelijking vind ik wel iets te ver gaan, een oud (tig keer al verbouwd) 'zendschip' vergelijken met de vernietigingskampen van Nazi-Duitsland. De belangrijkste (mooiste) opnames en de gegevens ( Historie Radio Veronica 1959-1974) van de Stichting Norderney, zijn wat mij betreft ruim voldoende en hopelijk nog lang beschikbaar. Niet een oud schip, wat als het zelfs opgeknapt zou worden, toch een keer naar de sloop gaat. Als er iemand voor wil betalen vind ik het best, maar rijden die oude stroomtrams, over een paar eeuwen nog steeds?
 13. Prima idee, had al veel eerder moeten gebeuren.
 14. Precies zoals het b.v. in de jaren 60 en 70 bij de Amerikaanse radiostations ging en de radio was toen wel te pruimen, maar er is toch wel het een en ander ( niet ten goede ) veranderd, zowel hier in Nederland als de USA. Strenge formats mogen er zijn, maar er zijn te weinig (gevarieerde) formats in Nederland op FM. En zomaar van format in Nederland veranderen, kan niet zo makkelijk, als b.v. in de USA. Dat doe je ook niet over andere aspecten in de (Nederlandse ) maatschappij?
 15. Inderdaad Norman Barrington, tussen 3 en 5u 's morgens. Programma is uitgezonden tussen 21-05-74 en 28-06-74. J.J. is in 1974 pas voor het eerst op 21 mei te horen en Bob Noakes is voor het laatst te horen via Caroline op 28 juni.
 16. Is altijd al zo geweest en daar doe jij natuurlijk (echt) niet aan mee.
 17. In 1972? ;-) "Op 31 augustus 1972 stopte Radio Veronica om 18.00 uur met uitzenden. De piratenzender werd in stijl afgesloten met het Wilhelmus" Zelf met een goede bron als info gaat het toch nog fout. https://indebuurt.nl/denhaag/genieten-van/toen-in/oude-fotos-45-jaar-geleden-was-de-laatste-uitzending-van-piratenzender-veronica~100124/
 18. Ik had het geluk, om in de jaren 90 veel vrije radiostations uit o.a. Den Haag te ontvangen, dus was niet afhankelijk van de publieke omroep. Voor de hits kon je luisteren naar Centraal of Baccara, voor de oude soul/disco/dance naar Trend, voor de nieuwste House naar Exclusief, voor Classic rock naar Nova, voor alternatieve muziek naar Tonga, Rock naar Residents ect.... Ik vind het een achteruitgang in de ether, want de div vrije radiostations in het westen zijn vrijwel allemaal verdwenen. Nu moet ik echt uitwijken naar het Internet, dat is natuurlijk (wel) een hele vooruitgang.
 19. Was dat de zoveelste Top allertijden? Of iets anders? Dat denk ik (toch) niet, pas als de ether voor iedereen is geopend, weet je (misschien) wat het (luister) publiek echt wil horen Nu is vrijwel alles gereguleerd. Over de zure VPRO-medewerkers (wat waarschijnlijk wel klopt) hebben we het hier op het forum nog niet gehad. Via Youtube meestal van niet al te hoge kwaliteit, maar op het het uitgebreide Internet (gelukkig) wel volop in goede kwaliteit te vinden. En ook omdat te bekritiseren. Omdat het zo ontzettend saai is, elke keer dezelfde borstklopperij. Dat doen (denk ik) ook steeds meer mensen.
 20. Stel je voor dat er niet was 'geblunderd' en Veronica was (wel) terug in de lucht gekomen op de 259. Dan zou de (voorlopige) lente programmering er zo uitgezien (kunnen) hebben. ;-) *** Met veel oude bekende Veronica jingles, maar ook (natuurlijk) een nieuw aangepast pakket. Met ook een nieuw (professioneel) beleid qua de reclames, want dat was een zwak punt van Mi Amigo. Nog geen nieuws uitzendingen waarschijnlijk, maar dat zou later altijd nog kunnen. Met het nieuwe Radio Veronica terug in de lucht, zouden andere oud medewerkers misschien ook weer de kriebels krijgen en de kans zat er natuurlijk in, dat (er) in de programmering, nog meer oude bekenden zouden terugkeren. :-) *** Maandag t/m vrijdag: 06.00 - 09.00 Ook Goeie Morgen - Bart van Leeuwen 09.00 - 10.00 Muziek Terwijl U Werkt 10.00 - 12.00 Bert Bennett Show 12.00 - 14.00 Joop Verhoof Show 16.00 - 16.00 Peter van Dam Show 16.00 - 18.00 Lex Harding Show 18.00 - 19.00 Jukebox - Stan Haag Zaterdag: 06.00 - 09.00 Ook Goeie Morgen - Bert Bennett 09.00 - 10.00 Michelle 10.00 - 12.00 Peter van Dam Show 12.00 - 13.00 Goud van Oud - Joop Verhoof 13.00 - 16.00 Veronica Top 40 - Lex Harding 16.00 - 18.00 Tipparade - Bart van Leeuwen 18.00 - 19.00 Jukebox - Stan Haag Zondag : 06.00 - 09.00 Ook Goeie Morgen - Bart van Leeuwen 09.00 - 10.00 Michelle 10.00 - 12.00 Peter van Dam Show 12.00 - 14.00 Joop Verhoof Show 14.00 - 16.00 Billboard USA HOT 100 - Bert Bennett 16.00 - 18.00 Lex Harding Show 18.00 - 19.00 Jukebox - Stan Haag Gelijk ook nog maar even de (verbeterde) Radio Caroline programmering. :-) Maandag t/m vrijdag: 19.00 - 21.00 Simon Barrett 21.00 - 23.00 Tony Allan 23.00 - 01.00 Johnny Jason 01.00 - 03.00 Dave Owen 03.00 - 06.00 Don Stevens Zaterdag t/m zondag: 19.00 - 21.00 Dave Owen 21,00 - 23.00 Johnny Jason 23.00 - 01.00 Tony Allan 01.00 - 03.00 Don Stevens 03.00 - 06.00 Simon Barrett
 21. Mijn droom was (alleen) 1 (landelijke) publieke omroep voor het nieuws, maar wel een zonder inderdaad (de irritante) linkse boodschap. Misschien ook nog een (landelijke) publieke omroep voor 75 plussers en de rest opheffen. Voor de rest alleen maar commerciële radio voor de grote steden en regionaal. Wel met een grote variëteit aan (verplichte) formats anders wordt het nog niks. Ik heb de eer aan mijzelf gehouden ;-), want (vrijwel) al die bagger, trek ik niet meer. Dat, dan weer niet. Precies of gewoon goede non stop, gelukkig wel op het Internet te vinden. Mijn favoriet in het Soul/Funk/Jazz/Disco genre. Funky Corner Radio met veel leukere muziek dan Sublime via de ether/internet , professionele vormgeving en heel belangrijk zonder die (hedendaagse) irritante reclame. https://www.funkycorner.it/ Te beluisteren via verschillende streams waar onder deze: http://176.31.111.65:4744/index.html?sid=1 In de jaren 80 kon het wel met de vrije (commerciële) radio stations. Zijn inderdaad gewoon nutteloze berichten hier op het forum. Voor toekomstige adverteerders heeft het misschien nog wel nut, niet voor professionele reclamebureaus, want die kennen (heus) ook wel alle cijfers.
 22. Zeker wel, Lex was de beste maar (vlak) daarna Rob Out. Helemaal raak Edwin en dat vonden de Veronica luisteraars toen ook.
 23. Een van de mooiste stemmen op Caroline jaren 80. Op Laser 558 was het Jessie Brandon .
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.