Jump to content

Robin Westhof

Members
 • Posts

  3,159
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Blog Comments posted by Robin Westhof

 1. "Bohemian Rhapsody van Queen herovert de troon en is voor de 18e keer de nummer één in de NPO Radio 2 Top 2000."

   

  -Jeetje, wat een verrassing.-

   

  “Het blijft indrukwekkend om te zien hoe stemmers de NPO Radio 2 Top 2000 aangrijpen om hun gevoelens te uiten. Luisteraars gedenken Peter R. de Vries met hun keuze voor A Whiter Shade Of Pale en brengen een hommage aan de Golden Earring die dit jaar is gestopt wegens de ziekte van George Kooymans."

   

  -Die twee nummers zijn (gelukkig) op eigen kracht sinds de jaren 70 in de Top (100) aller tijden al een fenomeen en hebben de hulp van 'trieste' luisteraars toch helemaal niet nodig.-

  • Like 1
 2. "Daarnaast zien we dat veel jongeren momenteel psychische problemen ervaren, onder andere omdat ze zich niet kunnen ontladen bij een goed concert of een nacht kunnen losgaan in de club."

   

  -Psychische problemen omdat je, je niet kunt ontladen bij een concert, of je niet een nacht kunt losgaan in de club, serieus?-

  • Like 1
  • Haha 2
 3. "Dat ik nu de kans krijg om als zenderbaas de koers van dit station te bepalen en zwart-op-wit het vertrouwen en de vrijheid heb gekregen om er de zender van te maken waar ik in geloof, maakt de cirkel rond.”

   

  -Ik wens hem heel veel succes en (ook) sterkte toe, want hoe lang krijgt hij de tijd om er wat van te maken?

  Maar laten we hopen dat het hem lukt en er heel mooie (hoge) luistercijfers voor Radio Veronica komen!-

  • Like 1
 4. 1 uur geleden zei radio tpot:

  Ja tuurlijk mag zo iets, het is toch best wel bijzonder?

   

  Nee, dat is het juist niet en je snapt blijkbaar ook het punt wat Ruud probeert te maken niet.

   

  29 minuten geleden zei Will Stevens:

  Ook nu.nl en zo ongeveer alle landelijke kranten vonden dit nieuwswaardig.

   

  Een rake reactie op nu.nl van een lezer: 

   

  "Er is geen beter middel om te laten zien wat voor onzin deze lijst is.. de beste muziek allertijden van de hele wereld, en dan staat een liedje uit 2019 van een Nederlandse band op nummer 1.. het is werkelijk lachwekkend, ik zou radio 2 pas weer serieus nemen als ze nu zeggen "jongens, we kappen ermee, dit kan écht niet!"

 5. 47 minuten geleden zei rauhfaser:

  En dat er meer stemmen waren, doet niet ter zake

   

  Voor mij wel.

   

  47 minuten geleden zei rauhfaser:

  Gedoogbeleid wellicht niet officieel, maar volgens de auteur in praktijk dus wel.

   

  Paar voorbeelden:  Waarom dan het vertrek naar Playa de Aro, na o.a. het gedoe betreffende de studio's in Opbrakel?

   

  Of waarom is Sylvain Tack eind 1976, na een proces in Brussel, veroordeeld tot 4 miljoen frank

  (ƒ 270.000,-) boete en een gevangenisstraf van 21 maanden?

   

   

  1 uur geleden zei rauhfaser:

  Mi Amigo ís toch niet door de overheid geenterd, of wel soms?

   

  Omdat (toen) de internationale wateren werden gerespecteerd door 

  België.

   

   

   

  • Like 1
 6. "Eind jaren zeventig is Bart al letterlijk dé stem van de vrije radio in Den Haag. Formeel zijn Centraal, Radio Stad Den Haag en de HIRO elkaars concurrenten, maar Bart maakt vanuit zijn huisstudiootje spots voor alle drie."

   

  Eind jaren 70/begin jaren 80, samen met Roberto (Robert Ziaja) waren ze de stemmen in de Haagse vrije radio ether en dat waren (er) heel wat meer dan de drie (genoemde) radiostations.

   

   

  "het einde zou betekenen van de zendpiraat die tot dan toe door de Belgische overheid werd gedoogd."

   

  Er was geen gedoogbeleid t.a.v. Radio Mi Amigo door de Belgische overheid.

  • Like 1

  Column Hans Knot: Mijmeren in 1967 (deel 4)

  "De oorzaak van de brand is vreemd genoeg nooit bekend geworden."

   

   

  "De conclusie luidde dat het contact van een verhitte lichtspot met gas de vuurontwikkeling heeft doen ontstaan. 196 Er had zich door een gaslek een ophoping van stadsgas voorgedaan in de lege ruimte tussen het echt en het vals plafond. Omdat die ruimte afgesloten was, kon er zich een grote hoeveelheid gas ophopen boven het vals plafond, waardoor een erg krachtig uitslaande brand kon ontstaan."

   

  https://www.scriptiebank.be/sites/default/files/thesis/2016-09/Evens_Siegfried_Masterproef.pdf

   

   

   

 7. "DI-RECT is bekroond met een Top 1000 Allertijden Award, omdat 'Soldier On' de hoogste nieuwe binnenkomer is in de eindejaarshitlijst. Veronica-luisteraars stemden massaal op het nummer waardoor deze op de elfde positie in de lijst der lijsten staat."

   

  Aardig plaatje (persoonlijk) maar ook niet meer dan dat en was er vroeger niet een regel, dat een nummer minstens één jaar oud moest zijn?

 8. " maar heeft ook sterke invloed op ons lichaam, ons innerlijke en onze emoties. In veel oudere culturen wordt de volle maan gezien als het ideale moment om te zaaien en om een start te maken met nieuwe ambities en initiatieven. Dat de volle maan ook zorgt voor kiemkracht in je leven, is iets waar steeds meer mensen zich bewust van worden. SUBLIME maakt met het radioprogramma Fullmoon@Sublime dit groeiende bewustzijn groter en inspireert luisteraars om de kracht van volle maan voor hun eigen leven en ambities te laten werken."

   

   

  __________"Laat het ontkrachten van maanmythes maar aan de wetenschap over. Er is geen relatie tussen de stand van de maan en menselijk gedrag of welbevinden, concludeerden wetenschappers Ivan Kelly, James Rotton en Roger Culver van de University of Saskatchewan begin jaren negentig. Ze zijn verantwoordelijk voor het grootste wetenschappelijke onderzoek naar de effecten van de maan dat ooit is gedaan."________

   

  https://www.nu.nl/gezondheid/5961286/heeft-de-maan-echt-effect-op-onze-gezondheid.html

   

   

   

   

 9. 24 minuten geleden zei Rob Veld:

  Het begin van MTV was overigens eentonig bij gebrek aan clips.

   

  Het zelfde in de Verenigde Staten:  

   

   

  "They began with only 250 videos

  Music videos were in short supply at the beginning of the 80s, so MTV played whatever they could get their hands on. Many record companies in America didn’t believe in MTV and weren’t willing to provide music videos at their own cost. A bulk of the music videos MTV played came from Europe where record companies made short promotional films for their artists to be played on video jukeboxes - a popular new piece of technology at the time. With only 250 music videos being played over a 24-hour period, the early artists of MTV got a lot of exposure thanks to a combination of repetition and desperation."

   

  https://www.sbs.com.au/guide/article/2017/02/13/how-mtv-changed-world-its-industry-cool

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.