Jump to content

Robin Westhof

Members
 • Content Count

  2,812
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Blog Comments posted by Robin Westhof

 1. Colum Hans Knot: Draadomroep werd afgeschaft


  11 uur geleden zei Will Stevens:

  Ruud doelt vast en zeker op de analoge doorgifte van radiozenders via de kabel. Kabelmaatschappijen hebben aangekondigd dat ze daarmee willen stoppen, 

   

  Ruim 3 miljoen ouderen in Nederland en laten we zeggen dat daarvan een derde deel de dupe van gaat worden en  om allerlei redenen niet kan of wil overstappen.

  Dat gaat inderdaad NPO radio 5 en  ook Arrow Classic Rock (dus) heel veel luisteraars kosten.

   

   


 2. "Met ingang van 1 april 1971 stopte derhalve het programma van Joost, dat iedere donderdagmiddag tussen 12 en 13 uur was geprogrammeerd."

   

  Dacht dat hij alleen de Top 30 presenteerde op de vrijdagmiddag, wanneer is hij begonnen met dat programma op de 

  donderdagmiddag?


 3. " omdat kennelijk niemand de zender weet te vinden."

   

  -Lijkt mij sterk, meestal gaat het zo, je luistert (even) naar een radiostation, bevalt het je , dan blijf je (door) luisteren, zo niet, dan ga je naar een volgend (ander) radiostation luisteren.-

   

  "De radiobaas van de NPO, Jurre Bosman, heeft aangekondigd dat hij dit jaar gaat ingrijpen."

   

  -Dat is toch veel(s) te laat, In principe is het trekken aan een dood paard, maar met een heel drastische aanpak kan het misschien nog lukken, gaat dan wel ten koste van de (zeer) hoge luistercijfers van NPO Radio 2.- 

   

   

   

   

  • Like 1

 4. 2 uur geleden zei pieterdecker:

  Vertaal het eens naar Netflix. Beeld je in dat de film (waar jij van zit te genieten) halverwege stop wordt gezet en de regisseur recht in de camera kijkt en vertelt dat hij die ene specifieke acteur helemaal kut vindt. Hoe idioot zou dat zijn? 

   

  Rare vergelijking, zoiets als bijvoorbeeld de drummer van een groep, ineens midden in een liedje zou zeggen, dat de zanger van de groep eigenlijk niet (goed) kan zingen. ;-)

   

   

   


 5. 10 uur geleden zei pieterdecker:

  Maar een dj zit er niet voor radioliefhebbers, maar voor echte luisteraars. 

   

  De echte luisteraars zijn juist de radioliefhebbers en de 'gewone' luisteraars, voor jou de echte luisteraars, hebben (muziek) radio vooral aanstaan als behang.

  • Like 1

 6. 22 uur geleden zei Will Stevens:

  Maar ik ben niet zo paternalistisch om te denken dat zestigplussers moeten gaan bepalen welke muziek de jongere generaties op de radio te horen krijgen. Dat maken die jongere generaties zelf wel uit, en gelijk hebben ze

   

  Zou toch een leuk experiment zijn, om met oudere muzieksamenstellers (zestigers en zeventigers) het (op de huidige manier) niet meer te redden NPO 3 FM, qua luistercijfers( mogelijk) weer wat op te krikken.;-)


 7.  

  44 minuten geleden zei ruudam:

  Je moet radio maken voor radio liefhebbers, komt vrijwel overeen met fatsoenlijke muziek liefhebbers. 

   

  Zij (Sharid Alles) denkt (wat dat betreft) ongeveer het zelfde, maar toch gaat het mis. 😉

   

  " Om een community op te bouwen van grote muziekliefhebbers. Mensen met liefde voor goede, alternatievere muziek."

   

  https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/zendermanager-sharid-alles-3fm-gaat-het-weer-waarmaken-let-maar-op~bf104243/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

   

   

  50 minuten geleden zei ruudam:

  En daarna gaat R 5 eraan als Ziggo haar snode analoge FM afschakelplan doorzet.

   

   

  Indeed.


 8. 3 uur geleden zei Martin1968:

  Die Frits toch... Jarenlang de enige diskjockey die elke dag een programma mocht maken op de popzender waar we verplicht naar moesten luisteren. Met ervoor meerdere keren per week een hitparade. Jawel, dat waren de gloriedagen van de radio. Mag ik een teiltje?

   

  Heb er (wel) naar geluisterd (1980/eerste helft1981) toen was er inderdaad bijna geen concurrentie, want de Mi Amigo was gezonken en de echte opkomst van de vrije radio in de grote steden (Rotterdam/Den Haag) liet nog even op zich wachten, maar in de zomer van 1981 begon de glorietijd van de vrije radio op FM met de div 24 uur(s) radiostations en het luisteren naar Spits was (dan) ook (voor mij) voorbij.

   

   

   

   

  • Like 2

 9. " dj’s probleemloos een radioshow kunnen presenteren"

   

  Vroeger ging dat (natuurlijk) nooit goed en had je allemaal gefrustreerde dj's, want altijd maar die problemen, nooit ging het eens (helemaal) perfect een radioshow presenteren.

   

  Maar gelukkig na tientallen jaren van prutsen was (is) er dan eindelijk een oplossing. ;-)


 10. "Het grootste gevaar voor Nederland is dat we de reële dreiging aan de randen van Europa onderschatten."

   

  -Ik dacht aan een heel andere dreiging, maar het zijn dus (weer) de Russen waar we (echt) bang voor moeten zijn, volgens de minister van Defensie.

   

  "Dat vertelt Minister van Defensie Ank Bijleveld in de nieuwe KRO-NCRV podcast ‘De Derde Kamer’, die vandaag wordt gelanceerd."

   

  -Trouwens heel vermoeiend om naar dat gesprek van Ank Bijleveld te luisteren.-

   

  "en leggen ze uit hoe het nu eigenlijk zit met de rechtszaak rondom Wilders"

   

  - Aardig neutraal, dus dat is (voor de verandering) een pluspunt.-

   

   

   

   

  • Thanks 1

 11. `In het vernieuwde logo staat de letter ‘R’ centraal. Er komen verschillende elementen uit de regio Rijnmond in terug. Zo is de ‘R’ opgebouwd uit een vloeiende ronde lijn als metafoor voor de Maas die de regio doorkruist. De buitenkant is hoekig en weerspiegelt het rauwe randje van de grote stad, terwijl de binnenzijde ronde ‘zachte’ hoeken heeft die staan voor het sociale menselijke aspect van de regio.`

   

  Bla, bla, bla...

   

   

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.