Jump to content

Robin Westhof

Leden
 • Posts

  3427
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Robin Westhof

 1. Oké, maar uiteindelijk wil men er (veel) aan verdienen en kan Veronica dat voor RadioCorp bewerkstelligen ?
 2. Klinkt best (al) redelijk met de Google Drive Player. https://drive.google.com/file/d/1C_EoQe8dJML6LzPIaF0JDed4XEsvazuw/view https://drive.google.com/file/d/1WPJ8raVfkFwIaP6gAMpBRMt5yzR5cgct/view
 3. Maar niet meer via de FM dan toch? Die twijfels zijn natuurlijk terecht. Dus dat is er dan (nog) niet?
 4. ... Veronica en Sublime meer op FM en de kans op een (heel duur) plekje voor Kink, op de frequentiemodulatie band, lijkt mij ook klein.
 5. Geen Mark Lawrence maar Tom Anderson. :-)
 6. Nog een week is het radiostation via de 192 meter te beluisteren, fijne alternatieve muziek, typische middengolf kraakjes en dat (allemaal) vroeg op een zondagmorgen. :-) Bedankt!
 7. En om verder te specificeren, de zender uit Szolnok ( oost Hongarije) zond uit met 135 Kilowatt en had als format 'opera' muziek. Het gelispel op de zijband, werd veroorzaakt door de Voice of America, die uitzond met 300 Kilowatt vanuit München.
 8. Er waren die dag (avond/nacht) hele vreemde condities op de middengolf, heel vroeg al veel fading en ook was Hongarije duidelijk door het signaal van Caroline te horen. Het was niet alleen op de frequentie van Radio Caroline ook RNI via de 1367 kHz had op een klein beetje afstand last van fading en een wegzakkend signaal.
 9. My mistake. :-) https://www.meijering.info/Top 50/T50 14 260671.htm
 10. Wat een geweldig lekker (snel) begin van deze Ferry Maat show, mede door de fijne Engelse vormgeving van Tony Allan, Alan West en Stevie Merrick.
 11. Zelfs dan is het moeilijk, kijk (maar) naar Radio Caroline in de jaren 70, een enorme markt voor het draaien van tracks van albums, miljoenen luisteraars, maar toch komt er te weinig geld binnen en wordt het project op de been gehouden door een paar bekende popartiesten en het geld wat binnenkomt via Radio Mi Amigo. Waar de markt om vroeg, was er in de (meeste) grote steden gedurende de jaren 80 (al) jaren lang, vele vrije radiostations, vaak 24 uur per dag te beluisteren via FM.
 12. Precies, maar niet iedereen had (blijkbaar) zijn leesbrilletje op. 😉
 13. Is er iemand hier op het forum, die deze (vele uren aan) opnames (echt) allemaal afluistert?
 14. Een jaar eerder al vanaf de Mi Amigo. https://radiopedia.nl/wiki/Ad_Roberts
 15. Veel 'normale' luisteraars waren al lang afgehaakt, vanwege het met hoger vermogen uitzendende Finse radiostation, dat vanaf ongeveer 15.30 uur een fijne beluistering van de uitzendingen van Radio Monique, zo goed als onmogelijk maakte via de 963 kHz . Ik vond het (persoonlijk!) een vrij zwakke bedoening, had veel beter gekund met een andere aanpak.
 16. Bij (wel) goede ontvangst in de ochtend, zou (heel) de geschiedenis van de zeezender(s) anders zijn gelopen. Maar zo goed als onmogelijk, vanaf de kust voor Nederland, met relatief laag vermogen.
 17. ´´ Toen de zender in 2012 van start ging, bestond de programmering voornamelijk uit non-stop funk, soul en jazz. ´´ Was dat (zeker overdag) maar zo gebleven. ´´ Vanaf 2018 werd er meer geïnvesteerd in liveprogramma’s en uitgebreider, positief nieuws.´´ Voor het eventueel opkrikken van de luistercijfers heeft dat weinig geholpen en dat nieuws van de ´achterruitgang´ is een echte tune out factor. ´´ Op Sublime draait het om positiviteit´´ Is er (trouwens) in Nederland een (muziek) radiostation waar het om de negativiteit draait?
 18. En vandaag precies 50 jaar geleden, brak tijdens een zeer zware storm, de originele jaren 60 (zend)mast af. ''in the early hours of 13th November Holland was struck by the worst storm for fifty years. The Mi Amigo was thrown adrift as her anchor chain parted under the strain of a force 11 wind and, to make matters worse, the aerial mast snapped. It came crashing down - a total write-off. The crew dropped a couple of emergency anchors and the ship was saved, but now there was no antenna.'' https://www.offshoreradio.co.uk/car71.htm https://www.offshoreradio.co.uk/audio/rnistorm.mp3 '' Mike Ross and Don Allen talking about the storm on Radio Northsea International, 13th November 1972. Don mentions that the Mi Amigo has lost her mast.'' (Opname Vincent) Martin van der Ven/ Noord-Hollands Archief, collectie Fotopersbureau De Boer - 1966-04-05 - MV Mi Amigo (Radio Caroline)
 19. Klopt, je hebt gelijk Henk. :-) En daarna duurde het nog enige maanden (slecht weer) voordat de volgende zendmast klaar was in december. (https://www.offshoreradio.co.uk/album90a.htm)
 20. ( https://www.mediapages.nl/zeezenders/radio-caroline/162-zendschip-mi-amigo-in-problemen)
 21. Mooi te zien op deze foto. ( Martin van der Ven/ Noord-Hollands Archief, collectie Fotopersbureau De Boer - 1973 - MV Mi Amigo (Radio Caroline) - NL-)
 22. Geloof ik niets van, mensen (dj's) zijn ijdel. Alleen een rot klinkende stem doet mij (tegenwoordig) al afhaken. Maar echt goede oldies zenders te weinig. Inderdaad, loopt vrijwel altijd achter de feiten aan en stopt (vooral) ook de flow van een goed non stop muziek programma, met leuke flitsende jingles en mooie reclames.
×
×
 • Create New...