Jump to content

henkleppers

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

About henkleppers

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

1,280 profile views
 1. 1 uurtje Englese service afgeluisterd, Paul Newman, moeite waard.
 2. Bedankt, was er al naar aan het zoeken her en der 🙂
 3. Laser leren waarderen was nogal een gewenningsproces in Nederland in die dagen. Ik zat toen bij 2 vrije radio's in Belgie, en heb menig collega er toen op gewezen eens naar Laser te luisteren (altijd in voor een professionaliseringsslag :-)). Ze snapten het niet, de dj's vertelden steeds hetzelfde, de muziek was niet afwisselend. Amerikaanse radio was nieuw voor ze, verbazing alom. Wat ze hadden kunnen leren is dat je zelfs met een matige dj-crew d.m.v. een uniforme aanpak van een station (stationality zijn ze dat later gaan noemen geloof ik) toch een goedbeluisterd radiostation kunt neerzette
 4. Heb Hayke Dubois (wat is in hemelsnaam de correcte spelling) destijds nooit kunnen verstaan, ze praatte zo onduidelijk en dit in samenhang met AM kwaliteit en een kleine transistorradio zorgde ervoor dat alleen de muziek en commercials voor mij overbleven.
 5. Ik deed in die tijd een dagelijks programma bij Radio Atlantis in Bree Belgie. De mannen die later Royaal zijn begonnen hebben daar ook een aantal maanden op band programma's aangeleverd, zal in maart-juni 1983 geweest zijn. Ik hoorde later wel collega's positief praten over Theo Toerental, vonden ze een goede dj. Ik woonde in Roermond, en kon Royaal destijds niet zo goed ontvangen, heb hem wel eens gehoord daar, en was inderdaad een profi dj. Wist niet dat hij zo jong overleden was.
 6. Misschien heb je wel gelijk. Ik was destijds heel erg van 'hitradio'. Met goed gebruik van jingles, goed getimede intro's, originele 'spreeks'. Alles wat daaraan niet voldeed was voor mij inferieur. In de loop van de jaren ben ik er achter gekomen dat radiofreaks (zoals ik) aan sommige zaken veel meer belang hechten als de luisteraars. Zeker in die tijd: door de beperkte keuze in zenders was het prima als er maar muziek uit die radio kwam voor velen. Niet radiofreaks horen het veschil wel tussen profi en minder profi radio, maar het belang dat ze daaraan hechten wordt door radiofreaks wa
 7. Ik vind dat niet met elkaar in tegenspraak, fantastische mensen hoeven nog niet goed te zijn in het beroep dat ze beoefenen. Ik heb vroeger bij de Belgische vrije radio de fout gemaakt af en toe bot te reageren tegen mensen die het naar mijn mening niet zo goed deden op de radio, terwijl het wel aardige gozers waren. Aldoende leert men, en 'met de kennis van nu' zou ik dat niet meer doen. Je hoort ook vaak verhalen over Tom Mulder die een hork tegen zijn personeel was. Ik moet dan altijd denken aan de zojuist gememoreerde Belgische vrije radio tijd van mij: omdat ik zo hield van het medium k
 8. Je had dus geen tijd voor andere werkzaamheden, de week zat immers vol. Hoe ging dat dan met de kosten van levensonderhoud? Stond je op de loonlijst van MMI?
 9. Ok, dank, weet ik meteen weer de exacte datum van de trip!
 10. Ben een keer mee geweest met zo'n trip in mei 1985. Was op dezelfde dag dat Joost den Draayer zou starten met zijn programma's (zaterdag van 10-12 dacht ik). Ik vroeg toen aan Ron West of de tape van Joost al aan boord was, en hij vertelde toen iets als 'nee, maar ik heb goede hoop dat deze er om 10 uur is'). Mag ik daaruit concluderen dat er wel af en toe progamma-tapes meegingen met deze boottochten?
 11. @melle Werkt inderdaad prima. Maar...dit werkt alleen voor podcasts die via Google aangeboden worden neem ik aan? Niet voor podcasts die bijv. via itunes worden aangeboden?
 12. Het is Henk Leppers @melle 🙂 Maar bedankt voor de uitleg!
 13. Er is ook weer een nieuwe zie ik.. @mellekun je die ook hier plaatsten? Heb jij trouwens een handig tooltje om die podcasts naar MP3 te zetten (anders dan de hele uitzending te moeten afluisteren en met een streamrecorder op te nemen)
 14. Ja dat is 'm. Thanks! Voor wie /door wie werd deze eigenlijk gemaakt? Je hoorde hem destijds op zoveel zenders....
 15. Ik vind 100 jaar radio een mooie, interessante serie, en de gekozen invalshoek met de grappige maar ook leerzame interactie tussen Harm en Arjan bevalt me. M.b.t. de zeezender-aflevering: Heerlijk om die tijd eens belicht te horen door niet-nazaten van die tijd, heel verfrissend (Hilversum 3 niet alleen ontstaan om Veronica de dwarsbomen e.d.). Wat mij betreft: hulde!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.