Jump to content

Rob Veld

Members
 • Content Count

  740
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

231 Excellent

About Rob Veld

 • Rank
  Expert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Frequentie maakt niet zoveel uit, mits binnen de omroepband. Er wordt gecoordineerd met evt. andere KG stations op dezelfde frequentie. In het verleden zijn er wel meer aanvragen geweest, o.a. uit Noord Brabant waar men een RNW achtig station wilde oprichten. De toenmalige RCD juichte het toe, maar (toen al) waren de kosten de nekkebreker. Overigens geldt dat niet alleen voor Nederland maar bijv. ook voor de UK (Laser Hot Hits - 6205 kHz). Rob V.
 2. Er is een vervolg op deze docu in de maak: 'The Immediate Family', wat gericht is op de jaren 70. Rob V.
 3. Wat ik begrijp is dat de trap met de BTL 6 een lineaire eindtrap was. In klasse A dus. Althans dat lijkt me logisch, anders had de modulator ook een aardige oppepper nodig gehad. Wat die foto betreft, zou inderdaad een tankspoel met uitkoppeling kunnen zijn, zoiets als ook de BC191 had. En dat zou wel eens de reden kunnen zijn dat de harmonischen niet genoeg onderdrukt werden. Op de andere foto zie je dat niet. Zou dat geweest zijn nadat de mannen van de KLM zich er over ontfermd hadden? Blijft natuurlijk speculeren. Rob V.
 4. Ik heb mijn twijfels over het gebruik van een spectrum analyzer. In die tijd kosten die dingen een vermogen. Ze waren denkelijk ook dunnetjes bezaait. Maar het zou kunnen zijn dat de Technische Dienst van de KLM er 1 bezat. Enfin hoe het ook zat, uiteindelijk wordt de storing opgeheven. Wat betreft een pi-filter, die zal er ongetwijfeld in hebben gezeten. Het lijkt met toe dat Jan Herman, PK1GC, daar wel aan gedacht heeft. De vraag is alleen hoeveel dB onderdrukking had het pi-filter. (Wat waren overigens toen de eisen die de PTT stelde?) Rob V.
 5. Maar wat betekend in de aanloop daartoe? Betekend het dat er een tijdje een zeker vacuum was? Dus geen programmaraad en ook geen "hopman". De volgend vraag betreft "Al gauw bleek dat het toch Rob was......" . Wat voor tijdsperiode moet bij "gauw" in gedachte gehouden worden? Een week, een maand .....? Rob V.
 6. Officieel niet ........., maar het vervolg op je citaat: "Maar al gauw bleek dat het toch Rob was die alle belangrijke beslissingen nam. Het was een natuurlijk proces waar tegen de anderen geen bezwaar hadden. Het was alsof de natuurlijke leider opstond. En dat is later wel gebleken". Rob V.
 7. En er staat nog veel meer, Cashbox, Billboard, Record Mirror, Melody Maker, te veel om op te noemen! In dat kader kom ik daar ook heel regelmatig. Kijk maar eens op de hoofdpagina naar het gigantische aanbod. https://worldradiohistory.com/ Rob V.
 8. Op zich is het niet helmaal nieuw. Een LPAM station in de USA laat zijn platen afkondigen middels text tot speech. Okee het klinkt inderdaad emotieloos. Zelf experimenteer ik al een aantal jaar met een text tos speech kort weerbericht, echter niet automatisch gegenereerd. Rob V.
 9. On-topic, MIG lassen dan maar??? Blijft natuurlijk de kritische verbinding tussen straler eh .......... spoel en top-hat over. Rob V.
 10. Aha, tweede wijze om op jaartal te zoeken, dat was me dus niet opgevallen. Mijn oog wordt altijd getroffen door de inhoud die op die pagina staat. Ik wordt echt een ouwe ... Rob V.
 11. Hmm, dank voor de tip Juul. Zoals ik schreef klikte ik op Historie. Klaarblijkelijk vergeten dat ik vroeger op Data geklikt heb. Ouderdom .. waarschijnlijk. Rob V.
 12. In het verre verleden toen je de historie nog aan het opbouwen was, is er een periode geweest dat je per jaartal kon selecteren. Nu klik je op historie en als je niet slim bent moet je een aantal jaartallen doorspitten om bij bijvoorbeeld 1968 te komen. En in sommige jaren gebeurde er nogal wat!!! (Als je wel slim bent kun je middels het adres ook in 1968 uitkomen) Let wel, het is niet bedoeld als kritiek! Het feit dat de geschiedenis daar staat is uiteraard het belangrijkste, en nogmaals hulde voor het vele werk wat er met name door Juul is ingestoken. Rob V.
 13. Rob Veld

  wie zijn de....

  En antennes en soundprocessing en ....................... Rob V.
 14. Dat zou nog wel eens kunnen tegenvallen. Stereo is ook met AM mogelijk. Geen ruis, gaat ook maar op tot bepaalde hoogte. Je hebt daar zowel voor AM als FM wel voldoende je signaal nodig. Daarbij in acht genomen bandruis maar er is ook nog zoiets als eigen ruis van de ontvanger. En dynamiek ook dat is mogelijk op AM, immers de bandbreedte is niet meer gebonden aan 4,5 kHz? Onder voorwaarden kan er van meer bandbreedte gebruik gemaakt worden. Dat nostalgie een rol speelt, dat ontken ik niet, maar bedenk wel dat de huidige generatie middengolf ontvangers onderdoen voor hun soortgenoten uit de 70'r jaren, kortom kwalitatief over het algemeen slecht zijn. Tot slot, smaken verschillen. De ene wil het geluid anders beleven als de ander. Rob V.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.