Jump to content

Rob Veld

Members
 • Content Count

  637
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

181 Excellent

About Rob Veld

 • Rank
  Expert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Als men gewoon een evenement had trachten op te zetten op de Norderney zoals ze daar nu ligt, had ik daar nog wel een beetje vertrouwen in gehad. Rob V.
 2. Ik baseer me op gegevens van AT-EZ en daar staat Stichting Middengolf vooralsnog niet als vergunninghouder van de 891 kHz. Voor de rest op dit moment is het rustig op 891, maar als de Algerijnen hun MG zender aan zetten is het feest over en uit. Rob V.
 3. @ Ruud ik denk, en dan ga ik even van jou antenne uit, dat Wereldstad eerder een probleem heeft dan jij. Bedenk dat de antenne de best RF versterker is. @ Eric, uitgaande van dezelfde antenne installatie veranderd er weinig aan het bereik, de vraag is of de interferentie minder groot zou zijn. Die vraagt blijft open staan omdat de praktijk zich niet voordoet, als je begrijpt wat ik bedoel. Ruud heeft nu eenmaal die 891 niet. Rob V.
 4. Tja er zijn natuurlijk verschillende manieren om duidelijk te maken dat het nergens op slaat. De vraag is of het daadwerkelijk helpt. Oostindisch doof, ziende blind, en nog veel meer dingen schieten mij te binnen. Als ik voor iets betaal wil ik daar logischerwijs iets voor terug zien. Dus bedien ik mij van de "old school" methode waar ik verder niet op zal in gaan. Rob V.
 5. Ik vind toezicht van het CvdM maar iets vaags . Dat men een aanvraag toetst is tot daaraan toe maar dat is in principe maar 1 keer. Vervolgens zijn er natuurlijk clausuleringen, iets wat ik eigenlijk, zeker voor de commercielen, niet begrijp, maar dat zal aan mij liggen. Voor bijvoorbeeld MG was er geen clausulering en je moet je dan ook afvragen wat in dat geval het toezicht nog inhoud. Kortom je betaald in dat geval, maar wat zie je er voor terug? Terugkomend op DAB+, in hoeverre zijn de kavels geclausuleerd (uitgezonderd dan degene die van de UKG naar DAB+ verhuizen)? Volgens mij was LXClassics ongeclausuleerd dus geef ik Lex groot gelijk! En was dat nu maar alles, maar ik ben er nog niet. CvdM heeft een deel van zijn taken overgedragen aan AT-EZ. Tot daaraan toe, maar het betekend dat de verantwoording voor wat betreft het toezicht is verminderd, maar dat zie ik niet terug in de kosten! Rob V.
 6. Tja, volgens mij hebben we zelfs nog rechten op de LG, 171 kHz, en ook daarvan weet ik niet hoe ze er tegenaan kijken. Wat de korte golf betreft: Hoe zou het zitten met de RNW frequenties?? Rob V.
 7. Wanneer het om grote Commerciƫle belangen gaat is er wel wat mogelijk. Wat dus niet voor LPAM'rs geldt en ook voor radioamateurs (use it, or lose it). Met dat laatste was het de Novice vergunning waarmee ik het aan de stok kreeg met AT en weliswaar is het wel verbeterd, maar de punten op de I zetten is er nog niet bij. Harmonisatie is klaarblijkelijk wat te ver gegrepen. Kortom wat dat betreft is het allemaal eilandjes in dat ene Europa. Wat LPAM betreft, er gaat geen groot geld in om, alhoewel men wel anders doet voorkomen. Dus is het aansluiten achter aan de rij en als je dan aan de beurt zou zijn, zijn er weer veel belangrijker dingen en sta je weer achter aan de rij. Mocht je echter wel aan de beurt komen wil men er maar weinig of geen energie in steken. Rob V.
 8. Nee. Weliswaar is Rob Out werkzaam geweest bij Basart, maar als vertegenwoordiger, niet als producer. Rob V.
 9. Dat is een mooie Hans! Roept herinneringen op. Eind 70'r jaren was er in Diever, en dat is een bescheiden dorp in Drenthe een kerk met een kelderruimte. In de omgeving was niet zoveel te doen, of je moest naar Ruinerwold of Meppel. Op voordracht van een vooraanstaand lid van het kerkgenootschap werd er eens in de maand op Zaterdag avond een Discoshow georganiseerd. Jos Schippers (dat is een pseudoniem), die destijds ook medewerker was van mijn radio station, zette alles op poten. Het opbouwen koste echter veel tijd dus vroeg hij of ik hem wilde assisteren. Kortom samen hebben we getracht de opbouw aanzienlijk te bekorten wat prima lukte. Die avonden waren trouwens een succes en soms was de kelder aan de krappe kant. Het was trouwens mijn eerste kennismaking met het disco-drive-inn werk. Dat het later een stuk verder ging kon ik toen niet bevroeden. Rob V.
 10. De rollen zijn omgedraaid Ruud, je krijgt concurrentie. Wereldstad heeft de 828 maar nu met 50 Watt PEP. Rob V. Je was me net voor Ruud!
 11. Eric, het heeft niet zoveel met gewoonterecht te maken, maar meer wat logisch is. Derhalve vind ik claimen nogal een grove conclusie. Ook als luisteraar wil je graag helderheid van wie op welke frequentie zit en niet dat je de hele schaal moet gaan afzoeken wie nu waar zit. Het punt dat dat sommigen wel een vergunning hebben maar niets in de lucht brengen was reden om een verzoek in te dienen voor een in gebruik name termijn wat niet gehonoreerd werd door AT-EZ. 828 is op dit moment misschien een clear channel, maar dat blijft het vast niet. De vorderingen van vergunningsverlening zijn zichtbaar op de site van AT-EZ. http://nfr.agentschaptelecom.nl/nfr/content/freqPortalLicensesDialog.do?d-6081994-p=7 http://nfr.agentschaptelecom.nl/nfr/content/freqPortalLicensesDialog.do?d-6081994-p=8 En dan gaat het om vergunningen met de afloopdatum 11-5-2024. Als je de info oproept zie je dat het niet zo'n rommeltje is als je kenschetst. Wat betreft de 1116 kHz, die discussie ging/gaat niet zozeer over de rechten van Radio Bloemendaal. Het ging/gaat er wel om hoe AT-EZ met de frequentie om gaat. Kortom de vraag of deze frequentie vroeg of later de LPAM bestemming krijgt. De reactie van AT-EZ hierop is dusdanig vaag dat het alleen nog maar meer discussie op roept. Want in het frequentie register wordt Radio Bloemendaal niet meer als vergunninghouder genoemd, waaruit men dus de conclusie zou kunnen trekken dat Radio Bloemendaal de vergunning heeft ingeleverd. Rob V. Aanvulling 20/3 Gisteren werden de rechten van Radio Bloemendaal nog niet vermeld, vandaag dus wel. Bloemendaal heeft dus nog niet zijn vergunning ingeleverd. Kortom die jongens (en meisjes) van AT hebben het er maar druk mee! Rob V.
 12. Die vergissing wordt wel meer gemaakt Juul. Het iets verderop gelegen park heet namelijk Laapersveld, met 2 a's. Rob V.
 13. Dat zal ongetwijfeld de hoofdoorzaak geweest zijn, maar ik denk dat er meer dingen mee spelen. Reclame op de radio was voor Nederland nog een onbekend fenomeen. Ook voor Veronica want hoe zet je zoiets in elkaar zodat het de Nederlandse luisteraar aanspreekt. Okee, er waren inmiddels wel voorbeelden, maar Nederlanders hebben nogal eens de neiging van "wat de boer niet kent, eet hij niet". Met "Nur die" werd min of meer het ijs gebroken, en als er dan 1 schaap over de dam gaat ............... Rob V.
 14. Maar nu de statistieken, is 828 niet een betere frequentie dan 1584 kHz?? Okee, je zender is niet afgestemd op 828. Maar je hebt wel de mogelijkheden voor een doorsnee goede antenne. De meeste LPAM'rs hebben geen mast van 50 meter. Overigens je hebt gelijk wat betreft de toekenning. Als je 5de keus de toegewezen frequentie is, dan mis ik toch wel wat in het frequentie register. Rob V.
 15. In het artikel wordt een belangrijk aspect vergeten. En dat geldt speciaal voor lage vermogens. Uiteraard bespaar je maar gering op energie. Ik heb persoonlijk experimenten gedaan met een DCC (Dynamic Carrier Control) gedaan waaruit blijkt dat de reikwijdte verder is als bij klassieke modulatie. Oorzaak de AGC van de ontvanger. Overigens hoeft DCC niet digitaal te zijn, het kan ook analoog. Het zelfs mogelijk met buizen. Met DCC is het ook mogelijk aanzienlijk meer dan 100% pp te moduleren. Rob V.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.