Spring naar bijdragen

Rob Veld

Leden
 • Aantal bijdragen

  626
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

179 Excellent

Over Rob Veld

 • Rang
  Expert

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Eric, het heeft niet zoveel met gewoonterecht te maken, maar meer wat logisch is. Derhalve vind ik claimen nogal een grove conclusie. Ook als luisteraar wil je graag helderheid van wie op welke frequentie zit en niet dat je de hele schaal moet gaan afzoeken wie nu waar zit. Het punt dat dat sommigen wel een vergunning hebben maar niets in de lucht brengen was reden om een verzoek in te dienen voor een in gebruik name termijn wat niet gehonoreerd werd door AT-EZ. 828 is op dit moment misschien een clear channel, maar dat blijft het vast niet. De vorderingen van vergunningsverlening zijn zichtbaar op de site van AT-EZ. http://nfr.agentschaptelecom.nl/nfr/content/freqPortalLicensesDialog.do?d-6081994-p=7 http://nfr.agentschaptelecom.nl/nfr/content/freqPortalLicensesDialog.do?d-6081994-p=8 En dan gaat het om vergunningen met de afloopdatum 11-5-2024. Als je de info oproept zie je dat het niet zo'n rommeltje is als je kenschetst. Wat betreft de 1116 kHz, die discussie ging/gaat niet zozeer over de rechten van Radio Bloemendaal. Het ging/gaat er wel om hoe AT-EZ met de frequentie om gaat. Kortom de vraag of deze frequentie vroeg of later de LPAM bestemming krijgt. De reactie van AT-EZ hierop is dusdanig vaag dat het alleen nog maar meer discussie op roept. Want in het frequentie register wordt Radio Bloemendaal niet meer als vergunninghouder genoemd, waaruit men dus de conclusie zou kunnen trekken dat Radio Bloemendaal de vergunning heeft ingeleverd. Rob V.
 2. Die vergissing wordt wel meer gemaakt Juul. Het iets verderop gelegen park heet namelijk Laapersveld, met 2 a's. Rob V.
 3. Dat zal ongetwijfeld de hoofdoorzaak geweest zijn, maar ik denk dat er meer dingen mee spelen. Reclame op de radio was voor Nederland nog een onbekend fenomeen. Ook voor Veronica want hoe zet je zoiets in elkaar zodat het de Nederlandse luisteraar aanspreekt. Okee, er waren inmiddels wel voorbeelden, maar Nederlanders hebben nogal eens de neiging van "wat de boer niet kent, eet hij niet". Met "Nur die" werd min of meer het ijs gebroken, en als er dan 1 schaap over de dam gaat ............... Rob V.
 4. Maar nu de statistieken, is 828 niet een betere frequentie dan 1584 kHz?? Okee, je zender is niet afgestemd op 828. Maar je hebt wel de mogelijkheden voor een doorsnee goede antenne. De meeste LPAM'rs hebben geen mast van 50 meter. Overigens je hebt gelijk wat betreft de toekenning. Als je 5de keus de toegewezen frequentie is, dan mis ik toch wel wat in het frequentie register. Rob V.
 5. Rob Veld

  Voor AM techniek liefhebbers

  In het artikel wordt een belangrijk aspect vergeten. En dat geldt speciaal voor lage vermogens. Uiteraard bespaar je maar gering op energie. Ik heb persoonlijk experimenten gedaan met een DCC (Dynamic Carrier Control) gedaan waaruit blijkt dat de reikwijdte verder is als bij klassieke modulatie. Oorzaak de AGC van de ontvanger. Overigens hoeft DCC niet digitaal te zijn, het kan ook analoog. Het zelfs mogelijk met buizen. Met DCC is het ook mogelijk aanzienlijk meer dan 100% pp te moduleren. Rob V.
 6. Rob Veld

  Candlelight......niet dus

  Ik krijg sterk de indruk dat er met de opnamen gerommeld is. De reden zou wel eens kunnen zijn dat men het niet eens was met Jan zijn muziekkeus, het is nu eenmaal de NPO/MAX en niet Veronica van vroeger. Rob V.
 7. Rob Veld

  LP van de week

  Dus een denkelijk een combi van de 2 mogelijkheden die je opnoemde. Lex "snuffelde" graag in het vinyl aanbod dus helemaal vreemd komt mij dit niet over. In elk geval dank dat je info heb ingewonnen. Rob V.
 8. Rob Veld

  LP van de week

  Dat is dus de officiele kant, maar denk eens aan de tipparade ........ voor het officiele ontstaan van de tipparade was er ook al een lijst. Daarbij komt nog wat anders. De NOS stelde vanaf 23 Mei 1969 een LP top 10 samen (bron wikipedia). Ik kan mij zo voorstellen dat Veronica daar niet voor onder wilde doen. Rob V.
 9. Rob Veld

  LP van de week

  Ik gok op nummer 2 Juul. Er komt echter nog een vraag bij. Volgens mij ontstond er in 1969 ook een album/LP hitparade. In de 5e editie van Hitdossier staan LP's vermeld die in 1969 in de album/LP hitparade binnenkwamen (o.a. Beatles - Abbey road wat in mijn vage herinnering ook LP v/d week is geweest). Naschrift: Wat stond er op de achterkant van de Top 40's van eind 1969?? Ik heb ze helaas niet meer. Rob V.
 10. On topic, kijk eens naar de rechten van Nederland betreffende de 1008 kHz https://www.agentschaptelecom.nl/documenten/richtlijnen/2017/05/16/frequentierechten-laagvermogen-middengolf Je verwacht dat waar je ook in Nederland zit, je antenne mag plaatsen, niet dus!!!!! Rob V.
 11. Als je dan de rechten bekijkt van 1008 kHz die gepubliceerd zijn door AT-EZ schieten tranen te kort ...................... (Maar waar blijft de 1116 kHz???? Of was het gebruik hiervan toch niet helemaal zo legaal als men deed voor komen??) En Juul, dat kristal van 1000 kHz naar 999 kHz brengen is niet zo'n punt. En mocht je je bezwaard voelen, menig meetzender heeft meer vermogen. Rob V.
 12. Voorlopig willen ze de 1008 nog niet uitgeven voor LPAM doeleinden. Dus .......... afwachten. (Ook over de 1116 zijn ze terughoudend.) Tja, sinds de invoering van LPAM zijn er in den Haag wat stoelen verwisseld en de vraag is nu, is de visie gewijzigd??? We zullen zien wat het wordt. Rob V.
 13. Rob Veld

  Beste mensen.....................

  Welkom terug Juul. Naar ik hoop waren je medische problemen niet groot en wens je beterschap. Tevens wens ik je, maar ook alle mede lezers, een gezond en gelukkig 2019 toe. Rob V.
 14. Rob Veld

  Wat zijn de kosten?

  Inderdaad, het CvdM, Buma/Stemra en ook nog de Sena. Als je gaat uit zoeken wat dan de kosten zijn voor 250 mW en 25 W (TX vermogen) dan is dat wel erg veel voor wat in de wandelgangen Antieke Modulatie (in dit geval in de MG) heet. Rob V.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.