Jump to content

Rob Veld

Members
 • Content Count

  872
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

307 Excellent

About Rob Veld

 • Rank
  Expert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De woensdag en zaterdag middagen waren het interessantst. Okkie Trooi en Swiebertje zitten nog in mijn geheugen. Flip de Tovenaar kan ik me ook nog vaag herinneren. Maar ook de western Rawhide. Met natuurlijk het "theme" van Frankie Laine. Meer herinneringen: Tanja Koen, Hannie Lips en Ageeth Scherphuis. Wie herinnert zich nog Comedy Capers, Huckle Berry Hound en Flintstones? Prachtige herinneringen! Rob V.
 2. Tja, ieder doet het op zijn wijze. Ik heb er een hekel aan om platen te onderbreken voor pips, nieuws of weer. Ik heb jaren geleden onder luisteraars al eens uitgevist of men prijs stelde op het nieuws, niet dus. Dus nieuws begin ik niet aan. Een weerbericht was een ander verhaal, want het weer wil hier nog wel eens anders zijn dan in de Bilt. Maar daar onderbreek ik de muziek niet voor. Bovendien geef ik het weer omstreeks het half uur door i.p.v. op het uur. @Theo, misschien moet je de pips vervangen door "Radio Theepot" in CW Rob V.
 3. Waar slaat dit nu weer op????????????????? Rob V
 4. Op Facebook wordt vermeld dat de antenne het heeft laten afweten. Dus wegsmelten is een beetje voorbarige conclusie. Rob V.
 5. @Piet, Met uitzondering van "Sealand" @Ruud, als je een zender op Rottum zet is het dan een zeezender? Engeland is een eiland en er zijn daar aardig wat zenders. Zeezenders? Vandaar ook mijn overweging, wat is een zeezender? Is een zender op een kunstmatig platform verankerd op de zeebodem een zeezender? En is een zender op een "gegrond" eiland ook een zeezender? Rob V.
 6. Tja, wat is de definitie van zeezender ............... Daar zullen ongetwijfeld de meningen over verschillen. Rob V.
 7. Volgens mij is Harm een geboren en getogen Purmerender. ABN is verleden tijd, dat heet tegenwoordig Standaard Nederlands. Dat standaard Nederlands schijnt het best gesproken te worden in Haarlem en Dronten. Rob V.
 8. Voordat ik verstond dat ik luidkeels mee moest zingen heb ik de spot wel een paar keer moeten draaien. Nou is dat zingen van mij niet zo geweldig dus ik miste er niets aan Maar ik kan Dave wel volgen, het moest rapido ingesproken worden en dat is dan precies waarom ik moeite heb met het begin. Rob V.
 9. Weliswaar een draadje onder het stof, maar de voorloper van de 316C gevonden (ik zocht wat over schermrooster modulatie). Hoe groot waren de verschillen??? In elk geval een andere buizen keuze. https://www.oldradio.com/archives/hardware/CE/316.htm De manual van de 315/316B: https://www.steampoweredradio.com/pdf/continental electronics/Continental Electronics 316B AM Transmitter Circa 1959.pdf Rob V.
 10. Met meer foto's bedoelde Theo denkelijk, meer foto's maar dan van af de haven zijde en tot op heden nog niet boven water gekomen. Rob V.
 11. Inderdaad, mijn trouwdag 😄 Wel om redenen, dat dan wel weer. Rob V.
 12. Over Dave Hawkins gesproken, directeur van Eastlake Audio vanaf 1975. En die hadden ooit iets met de Wisseloord Studio's .............. Rob V.
 13. Dat High Performance moet je afzetten tegen de afmetingen. Er zijn maar heel weinig LPAM zenders die kunnen beschikken over een full-size kwart golf. Overigens is de foto misleidend. https://www.theradiosource.com/products/antenna-hpr0990.htm In principe is dit een verbetering van wat ten onrechte de "spoel antenne" wordt genoemd. (top-cap toegevoegd) Echter om daar bij transmitters 'r us meer dan 2000 E voor neer te tellen ............. Rob V.
 14. @Juul, ook mij overkomt me dit wel eens en zeker als je met datums bezig bent ..................... Rob V.
 15. Juul, 19 maart 1973 is wat anders dan 18 maart 1974 Rob V.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.