Jump to content

Rob Veld

Members
 • Posts

  899
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rob Veld's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

329

Reputation

 1. En daarbij komt het verhaal van de bemoeienissen van Yoko Ono met de band. Rob V.
 2. Dat kan Harm. Volgens de Van Dale is affiniteit: verwantschap in geestelijk opzicht. Rob V.
 3. Tja, het was ook nogal een mast van ruim 600 meter hoog. Je zet ook niet zomaar even een nieuwe van dezelfde lengte neer. Rob V.
 4. Admiral, Rest In Peace. https://insideeko.com/robbie-dale-death-obituary-robbie-robinson-aka-robbie-dale-has-died/ https://nl.wikipedia.org/wiki/Robbie_Dale Rob V.
 5. https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/81765/duivels-dilemma-bij-toekenning-nieuwe-zendmachtiging/ Rob V.
 6. Wat heet. Ik zie het nog voor me, "heggetje" die met 1 klap het vermolmde buro in tweeen hakte. Rob V.
 7. Waarvan ik denk dat die RDS module er later ingebouwd is. Maar het is en blijft speculeren ........... Rob V.
 8. Das een goeie Andre! RVR is namelijk ook een FM zender fabrikant. Het geheel zou daar best eens vandaan kunnen komen. De vraag zou dan zijn of hij origineel is, of dat er in is "gespit". Rob V.
 9. Ja maximaal, maar dan wel met 8 Watt input. Als ik het goed begrijp geeft de exciter 5 Watt en dan wordt het al minder. En als je het drain voltage nog eens verlaagd wordt het nog minder. De bouwer/fabrikant had wel een voorliefde voor RF Gain Ltd. Wat betreft dat de exciter standaard niet als zender kan werken .............. goed mogelijk dat dat wel kon, kwestie van schakelen. De Amplifier is 50 Ohm in en uit. Dan gaat het dus om het harmonische filter achter de exciter te schakelen. Wat ook een feit is, is dat het een al wat gedateerde zender is gezien de minimale directe uitlezingen. Tja CBT .................. Italianen hebben er ook een handje van om zo te bouwen. Rob V.
 10. Maar volgens dat principe zijn ook de fabriekszenders opgebouwd. Er is een ding waar ik mij het hoofd over breek en dat is de PLL, de DS9034PCX is geen goedkope jongen, vroeger niet en nu ook niet. Ik vraag me af of een zelfbouwer hiervoor zou kiezen. Vervolgens het aantal fabrikanten van FM exciters en zenders/eindtrappen is talrijk. Ik vrees dat de fabrikant dan ook niet boven tafel komt. Rob V.
 11. Ik denk dat Eric van Willigen er wel meer van weet ........... denk ik Rob V.
 12. Ja, een TRAM 10 die lange tijd te koop heeft gestaan (nu dus niet meer), ooit bestemd voor, ik meende KBC, 1395 kHz wat niet doorging. Rob V.
 13. Zo 1 heb ik ook nog gehad, Philips BIX 67 U 03. Ook nog een ander type maar ook met U buizen. Die dingen hadden enkelzijdige gelijkrichting uit het net dus als de nul gelijkgericht werd moest je niet aan het chassis komen. Bovendien moest je ook nog uitkijken met de knoppen. Weliswaar waren ze verzonken en zat er wat was op, maar in de loop van de tijd was de was weg en met een beetje pech maakte je weer kennis met de netspanning. Uiteraard was er een aansluiting voor aarde maar die lag uit voorzorg gescheiden met een C van 5n6, wat dan weer niet weg nam dat als er geen aarde aangesloten was het raadzaam was om niet met je vingers aan die bus te komen. Nu is het wel zo dat er toen veel houten vloeren waren en als die nu maar droog genoeg waren ........... Rob V.
 14. Maar er staat nu een Nautel Ampfet ND2.5 en die kan hooguit 2,5 kW leveren........... tenzij men er nog een paar modules bij zou kunnen zetten dan zou het op 5,5 kW kunnen komen. Eh modules kosten natuurlijk ook geld ............ Ik lees op Mediapages dat het gerucht ging dat men naar 3 kW zou willen. Rob V.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.