Spring naar bijdragen

Rob Veld

Leden
 • Aantal bijdragen

  619
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

178 Excellent

Over Rob Veld

 • Rang
  Expert

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Rob Veld

  LP van de week

  Dus een denkelijk een combi van de 2 mogelijkheden die je opnoemde. Lex "snuffelde" graag in het vinyl aanbod dus helemaal vreemd komt mij dit niet over. In elk geval dank dat je info heb ingewonnen. Rob V.
 2. Rob Veld

  LP van de week

  Dat is dus de officiele kant, maar denk eens aan de tipparade ........ voor het officiele ontstaan van de tipparade was er ook al een lijst. Daarbij komt nog wat anders. De NOS stelde vanaf 23 Mei 1969 een LP top 10 samen (bron wikipedia). Ik kan mij zo voorstellen dat Veronica daar niet voor onder wilde doen. Rob V.
 3. Rob Veld

  LP van de week

  Ik gok op nummer 2 Juul. Er komt echter nog een vraag bij. Volgens mij ontstond er in 1969 ook een album/LP hitparade. In de 5e editie van Hitdossier staan LP's vermeld die in 1969 in de album/LP hitparade binnenkwamen (o.a. Beatles - Abbey road wat in mijn vage herinnering ook LP v/d week is geweest). Naschrift: Wat stond er op de achterkant van de Top 40's van eind 1969?? Ik heb ze helaas niet meer. Rob V.
 4. Rob Veld

  Zendmasten worden opgeblazen......of toch niet ?

  On topic, kijk eens naar de rechten van Nederland betreffende de 1008 kHz https://www.agentschaptelecom.nl/documenten/richtlijnen/2017/05/16/frequentierechten-laagvermogen-middengolf Je verwacht dat waar je ook in Nederland zit, je antenne mag plaatsen, niet dus!!!!! Rob V.
 5. Rob Veld

  Zendmasten worden opgeblazen......of toch niet ?

  Als je dan de rechten bekijkt van 1008 kHz die gepubliceerd zijn door AT-EZ schieten tranen te kort ...................... (Maar waar blijft de 1116 kHz???? Of was het gebruik hiervan toch niet helemaal zo legaal als men deed voor komen??) En Juul, dat kristal van 1000 kHz naar 999 kHz brengen is niet zo'n punt. En mocht je je bezwaard voelen, menig meetzender heeft meer vermogen. Rob V.
 6. Rob Veld

  Groot Nieuws Radio neemt afscheid van middengolf

  Voorlopig willen ze de 1008 nog niet uitgeven voor LPAM doeleinden. Dus .......... afwachten. (Ook over de 1116 zijn ze terughoudend.) Tja, sinds de invoering van LPAM zijn er in den Haag wat stoelen verwisseld en de vraag is nu, is de visie gewijzigd??? We zullen zien wat het wordt. Rob V.
 7. Rob Veld

  Beste mensen.....................

  Welkom terug Juul. Naar ik hoop waren je medische problemen niet groot en wens je beterschap. Tevens wens ik je, maar ook alle mede lezers, een gezond en gelukkig 2019 toe. Rob V.
 8. Rob Veld

  Wat zijn de kosten?

  Inderdaad, het CvdM, Buma/Stemra en ook nog de Sena. Als je gaat uit zoeken wat dan de kosten zijn voor 250 mW en 25 W (TX vermogen) dan is dat wel erg veel voor wat in de wandelgangen Antieke Modulatie (in dit geval in de MG) heet. Rob V.
 9. Rob Veld

  Groot Nieuws Radio neemt afscheid van middengolf

  En nu zijn er twee vragen: Wordt de 1008 kHz een LPAM frequentie? En ten tweede wat gaat er gebeuren met de antennes/site? Daar zijn plannen voor maar ik vraag mij af of die kortelings worden uitgevoerd. Rob V.
 10. Rob Veld

  Column Hans Knot: December 1965

  Dat is wel een erg vrije vertaling .......... "Tot groot ongenoegen van Hilversum 3, de Nederlandse muziekzender, die in de middengolf uitzond met een vermogen van slechts 10 kilowatt en in de radiowereld het dorp station werd genoemd". Vandaar mijn twijfel of de bijnaam op het bereik (gekoppeld aan vermogen) slaat. Rob V.
 11. Rob Veld

  Column Hans Knot: December 1965

  Ik denk eerder dat die naam (dorpszender) afkomstig is vanwege de site in Jaarsveld, een dorpje in de buurt van Lopik. Rob V.
 12. Rob Veld

  Top 40 en Tipparade 14 december 1968

  Zo ook de tipparade voor het geval je het niet in de gaten had : https://www.top40.nl/tipparade/1968/week-50 Onderin staat de download knop dus je hoeft niet te wachten tot 2020. Rob V.
 13. Rob Veld

  kerst lijst

  Theo zet het word bestand om naar jpg ( https://wordtojpeg.com/nl/ ) en dan hier plaatsen, dan lukt het vast. Rob V.
 14. Rob Veld

  Lex Harding

  Tja Leen en zo zijn er velen. En niet alleen in Nederland. Toen de MOA van kracht werd kwam er vlak daarna een hoop actie vanaf land, al dan niet met medewerking van ex-zeezender medewerkers. Dat was ook het geval in Nederland en ook België na 1974. Ondergetekende maakte zich daar ook schuldig aan. Uiteindelijk dutte dat wat in, maar daar bleef het ook bij. Met de invoering van Zerobase in Nederland kwam het weer volop terug, met wederom de benodigde gevolgen. Rob V.
 15. Rob Veld

  Beste mensen.....................

  Juul, inderdaad even afkoelen. Okee, jij hebt geen last van reclames bij het opstarten van de stream, anderen wel. Ik vraag me af of dat dan ook niet met een browser en zijn instellingen te maken kan hebben. De laatste jaren heb ik meer van dat soort ongein meegemaakt met daaromheen heftige discussies omdat kortzichtig de schuld gegeven wordt aan het radio station terwijl dat niet het geval is en er veel meer aspecten meespelen. Ps. Bij ellende betreffende de stream, mail dan: adbouman@norderney192.nl Genoeg daarover, plaatje maar weer. Maar je bijdragen op divers gebied zijn een verrijking van dit forum, ook al vervagen dingen. Het bekende wel of niet, omdat er aantekeningen gemaakt zijn uit het geheugen en niet real time, geven discussies die m.i. veel te hoog opladen. Die discussies met verhitte hoofden hebben geen zin. Het is geschiedenis, en hoe het ook was, het is gelopen zoals het moest. Achteraf bezien of dingen misschien anders of beter gedaan hadden kunnen worden, hebben ook geen zin. Een gezonde discussie daarover wel, een gezonde discussie, zonder op man of paard te spelen. Elke beslissing die toen genomen werd had een reden, maar ook die redenen zijn in de loop der tijden vervaagd. Juul, ik hoop dat je snel je schouders hierover op haalt en gewoon door gaat waar je gebleven was. Rob V.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.