Jump to content

Rob Veld

Members
 • Content Count

  650
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

193 Excellent

About Rob Veld

 • Rank
  Expert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Volgens mij 2. Playit en Zararadio (niet Zarastudio). Rob V.
 2. Neem nu de UK, er zijn 10 AM frequenties ter beschikking voor LPAM, d.w.z. 1 watt ERP. Zie http://www.dxradio.co.uk/lpam/freq.htm Overigens een lijst met allemaal community stations. De vraag is hoe de UK dat destijds gereguleerd heeft. Enfin, harmonisatie is niet het sterkste punt van AT (en niet alleen van AT). Als gesteld wordt dat LPAM een succes is in Nederland waarom dan niet andere landen daarmee confronteren om daar vervolgens afspraken over te maken? Waarschijnlijk denk ik te gemakkelijk, want GE 75 wordt gehanteerd als basis. Jawel afspraken uit 1975, bijna 35 jaar oud!!! Of was het nu out?? Maar dan wel Out of time, obsolete en old fashioned, zoals de Stones ooit zongen. Rob V.
 3. Maar een ander punt is of de schrijver een ontvanger heeft met een analoge schaal (hij schrijft over buizenontvangers). In dat geval is het aflezen van de frequentie niet zo gemakkelijk en zou zoals Theo schreef het ook best eens 1350 kHz kunnen zijn. Dan gaat het dus wel degelijk om een illegale zender. Rob V.
 4. Dat idee had ik ook al Jan, maar net als jij weet ik het niet zeker. Het zou betekenen dat hij ook nog eens "centre loaded" is. Een goed poging om zoveel mogelijk rendement uit de te korte straler te krijgen. Rob V.
 5. Tja wat is piraat .............. een legaal station wat 192 radio door prikt? Radio Extra Gold wordt ook doorgeprikt. Maar ik neem aan dat 192 radio daar niet van in kennis is gesteld. Rob V.
 6. Zal wel een stuk "stiekeldraad" zijn Theo. Zoals geschreven, alles wat maar enigszins van metaal is, is aan ground gekoppeld. Voor Ruud: Zo te zien is er naar schatting zo'n 4 a 5 meter onder de top een "uitstaander". Vanaf die uitstaander loopt er zichtbaar een draad naar beneden. Hoe het verder vanaf de uitstaander naar de top gaat, kan ik niet met zekerheid zeggen. Het bovenste deel zou wel eens glasfiber kunnen zijn. Ik schat in dat het gewoon een vertical met een knappe top-cap is. Rob V.
 7. Tja, het leek leuk, geen hoge mast, dan gaat die met storm niet zo gauw plat, maar men vergat de isolatie en zeker met zeewater in de buurt is dat bijzonder kritisch. Nog even afgezien van de kritische scharnier punten. Er heeft dan ook nooit het volle vermogen op de antenne gestaan. Een "Micky Mouse" antenne had het beter gedaan. BTW Ruud, een verticaal opgetuigde ring antenne is een beetje moeilijk, alhoewel er ook vierkante uitvoeringen zijn, maar dan is het natuurlijk geen ring meer. Rob V.
 8. Prachtig verhaal. Het laat zien wat je met LPAM kan! Rob V.
 9. Capaciteitsvergroting. Je zou ook een grote aluminium plaat bovenop kunnen plaatsen, maar bij wind wordt de mast nogal belast. Hoe meer capaciteit in de top des te meer stroom in de te korte straler. Rob V.
 10. Of dit nog steeds hun antenne is???? De top-cap is behoorlijk als je tenminste goed kijkt.
 11. Tja, als je meerdere back-ups hebt .............. kan ik me voorstellen dat de overheid niet uitging van dit scenario. Maar back-ups zijn geen garantie. Een aantal jaren geleden ging er bij NS ook iets mis en de back-up werkte niet. Dat had desastreuze gevolgen voor de dienstverlening van NS en uiteraard de reizigers. We hadden ooit ook eens een behoorlijke storing in het elektriciteitsnet waarbij een aantal provincies betrokken waren. De gevolgen waren toen ook vrij ernstig. De vraag is nu wat leert men van dit soort situaties? En daarop volgend wat neemt men voor adequate maatregelen? Rob V.
 12. Tja, en dan is er ook nog zoiets als DARES. Het vervelende daarvan is dat dat apparaat ook weer in werking gezet moet worden door deze en gene politicus. Dus werd het maar niet in werking gesteld. Rob V.
 13. Tja, ik kan me wel bedenken waarom Juul e.a. er een beetje klaar mee zijn. Eerlijk gezegd ik ook. Maar .......... dit jaar is er zoiets als 100 jaar radio. In de geschiedenis van de radio vindt in Nederland nogal wat plaats, PCGG, het REM eiland en uiteraard hoort daar Veronica in thuis, maar net zo goed al die andere zeezenders. Wat ik altijd weer triest vind van 31 Augustus is dat het je het idee krijgt dat het over was, als ik naar de slotwoorden van Rob Out luister. Maar anderen namen het stokje over. Want waar ging het nu eigenlijk over? Een andere manier van radio maken. Dat veranderde niet op 31 Augustus 1974. Op die bewuste dag was om 18.00 uur het geluid van Radio 538 te horen, land based dat wel, maar de idealen waren hetzelfde. Eind jaren zeventig komt het dan ook tot een explosie van illegale UKG stations. Maar ook vanaf zee werd er nog steeds hard geknokt. Ook in de jaren daarna is er nog genoeg activiteit, anders misschien, maar toch. Met de komst van de legale commerciele radio dooft het licht een beetje, maar dan komt Zerobase wat het einde betekende voor Radio 192 (op 1332 kHz). Op dat moment was ik net zo kwaad als op die 31ste Augustus. Het had gevolgen, zoals sommigen weten. Om een lang verhaal kort te houden. Voor mij is 31 Augustus een dag van het medium Radio, niets meer of minder. Iets waar Radio Veronica een rol in heeft gespeeld. Maar niet alleen Veronica. Rob Veld
 14. Als men gewoon een evenement had trachten op te zetten op de Norderney zoals ze daar nu ligt, had ik daar nog wel een beetje vertrouwen in gehad. Rob V.
 15. Ik baseer me op gegevens van AT-EZ en daar staat Stichting Middengolf vooralsnog niet als vergunninghouder van de 891 kHz. Voor de rest op dit moment is het rustig op 891, maar als de Algerijnen hun MG zender aan zetten is het feest over en uit. Rob V.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.