Spring naar bijdragen

Rob Veld

Leden
 • Aantal bijdragen

  632
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

153 Excellent

Over Rob Veld

 • Rang
  Expert

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Rob Veld

  Extra AM gaat niet uitzenden vanaf het REM-eiland

  Om effectief te zijn moet je hoogte hebben Ruud. Natuurlijk werkt een horizontale draad maar kijk dan niet naar de afstralingshoek want die is allesbehalve ideaal. Bij de Norderney is dat het geval, maar als de eigenaar er niets in ziet houdt het op, jammer genoeg. En vind nu in Amsterdam eens een site waar je wel hoogte hebt, en waar niet meteen voorwaarden of een gigantische huurprijs aan vast hangt. Dat probleem zal je vast niet onbekend in de oren klinken. Rob V.
 2. Rob Veld

  Extra AM gaat niet uitzenden vanaf het REM-eiland

  Nou de straat niet uitkomen ...................... spreekwoordelijk gezien dan. Magic Jazz destijds op 1557 kHz had ook maar een veredelde 27 Mc antenne van 5 meter en niet geheel onbelangrijk, ground van Jan Larie en bovendien ook nog midden in de stad. Wat de Norderney betreft ............. gezien de ervaring die opgedaan is met het REM eiland vraag ik mij af of je daar de originele antenne had mogen spannen of ook tot 5 meter was beperkt. Eeuwig zonde, want er was dan in beide gevallen weer een stukje radio cultuur in ere hersteld. Rob V.
 3. Rob Veld

  Antenne MV Mi Amigo

  Maar terug naar basics, de antenne was met aangrenzende zekerheid te kort. Met shuntfeeding wordt het knap gecompliceerd om ten eerste de antenne in resonantie te krijgen en vervolgens ook nog een impedantie van rond de 50 Ohm zien te krijgen. Overigens coax werd niet gebruikt. De zender stond vlak bij het voedingspunt van de antenne, zoals over het algemeen bij de zeezenders. Bij een skirt fed antenne is tuning niet zo'n probleem, ook al is de antenne te kort. Caroline (Mi-Amigo & Ross) had daar een voorkeur voor. En is je antenne extreem kort kun je nog altijd een "Nord" antenne gebruiken, alhoewel die ook weer wat gecompliceerder is qua afstelling. http://electronicstechnician.tpub.com/14092/css/Figure-2-14-Nord-Antenna-33.htm Rob V.
 4. Rob Veld

  Antenne MV Mi Amigo

  Ik woonde toch in het noord-oosten van Nederland en had geen prolemen met RNI op 220 meter. Ja, 's avonds dan kwam de interferentie met andere zenders maar dat is des middengolfs, en dan met name in de winter. Overigens toen ik Bob Noakes eens sprak was hij van mening dat de antenne te "kort" was. Overigens snap ik niet waarom ze niet een skirt-fed i.p.v. een shunt-fed gebruikten. Rob V.
 5. Rob Veld

  eerste bevoorrader zendschip Veronica

  Had niet zoveel met haast te maken, maar dat ik om reden even niet goed bij de les ben. Niet zo verwonderlijk overigens want het ging over Veronica, vervolgens wordt Noordzee erbij gesleept ........... en dan wordt het rommelig. Rob V.
 6. Rob Veld

  eerste bevoorrader zendschip Veronica

  Maar de masten van de Norderney waren niet 10 meter hoog. Volgens mij mag je er rustig nog 10 meter bij optellen. Maar Veronica begon met de Borkum Riff opgevolgd door Nordeney. De vraag is wanneer die FM zender speelde. Een logische verklaring voor de FM antennes op de Norderney kan ontvangst van nieuwszenders zijn geweest. Ik kan me voorstellen dat dat op de MG een hele toer was met een pittige zender in de nabijheid. Rob V.
 7. Rob Veld

  opname c-quam

  Nee, want je mag onder voorwaarden, die 4,5 kHz te boven gaan. Elders heeft Harm het over de 1215 kHz en de band breedte. Ook dat is legaal geregeld bij Ofcom. Rob V.
 8. Rob Veld

  Norderney ombouw Zaandam

  Hee, nu komen we er waarschijnlijk achter hoe hoog de masten waren Juul. Rob V.
 9. Rob Veld

  vintage radio Vlissingen

  @ruudam Bovenin, in de balk van de shoutcastserver staat LISTEN, daarachter zit de .pls en als je die opslaat kun je hem in diverse players openen. Toevallig hoorde ik trouwens een aantal commercials, wat een verademing, doet me denken aan de (zeezender) Veronica. Tja en dat de ene Windhoos hem wel opent en de andere niet .................. typisch Windhoos. Probleem doet zich bij meerdere internet stations voor. In Linux echter geen probleem. Rob V.
 10. Rob Veld

  Hans Knot: Het najaar van 1963

  Tja die conclusie laat ik dan maar aan de journalist die daar melding van maakte (ik kan helaas het artikel niet terug vinden). Ooit leerde ik op school dat 1 mm ijzer een centimeter roest veroorzaakt. Ik vraag me af wat dan de dikte van de huid van de Borkum Riff in 1959 was als er rond 1963 er opeens "gaten" in het schip zijn, nog afgezien van dat ik er vanuit ga dat ze in 1959 vanuit Emden geconserveerd weer het ruime sop koos. De platen zink zaten echter geklonken aan de scheepshuid, mijn veronderstelling is dat het vergaan van de zinkplaat en de klinknagels het eigenlijke probleem waren. Nogmaals mijn visie, maar wie ben ik?
 11. Rob Veld

  Hans Knot: Het najaar van 1963

  Nou Ruud, ik lees ergens dat ten tijde dat de Borkum Riff vervangen werd er her en der gaten waren. Er zijn materialen die elkaar niet verdragen en zeker niet als er ook nog eens zout water bij aan te pas komt (even het zend gebeuren buiten beschouwing gelaten, wat overigens het proces wel versneld zou kunnen hebben). Ik neem aan dat ze destijds goed geconserveerd Emden heeft verlaten en ik vind het dan vreemd dat er in zo'n korte tijd gaten in het schip ontstaan als gevolge van roesten.
 12. Rob Veld

  Hans Knot: Het najaar van 1963

  Maar eh .......... kon de Borkum Riff wel roesten?? Er was wel een plaat aangebracht om geleiding met het zeewater te krijgen (ground). Ik neem aan dat de bedoeling was die plaat schoon te maken. Rob V.
 13. Rob Veld

  KBC Radio stopt op 1602 AM

  https://www.cyberradio.co.uk/cyber-news/cyber-gold-to-launch Rob V.
 14. Rob Veld

  Hans Knot: Met Eddy Becker duiken we in de nostalgie

  Prachtig stuk! Overigens ik neem aan dat je het Radi Ensemble bedoelde i.p.v. Radio Ensemble.
 15. Rob Veld

  Help - hulp

  Gecondoleerd Juul. Een tip. Youtube kun je ook online laten omzetten naar mp3 met bijv. http://convert2mp3.net/en/ Rob V.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.