Jump to content

Rob Veld

Members
 • Content Count

  679
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

206 Excellent

About Rob Veld

 • Rank
  Expert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Goh, hoe wist Wiese dat er land piraten waren? Naar Veronica luisteren was er dan misschien niet bij maar wel naar de land jongens luisteren? Vervolgens waarom waren o.a. die landrotten zo populair in het Noorden en Oosten van het land? Mede omdat ze de muziek brachten die op Hvs. niet gedraaid werd. Ook toen al waren er journalisten zonder objectiviteit en kennis van zaken. Rob V.
 2. Een staan een paar twijfelachtige zaken in dit artikel. Voor de goede orde dit is geen opmerking aan degene die dit publiceerde. Zie het als aanvulling. De 2 CE's staan te boek als 50 kW zenders. Nu kunnen fabriekszenders 10% meer vermogen maken als waar ze voor te boek staan, maar het wordt niet aanbevolen. Vervolgens bij zenders praat je niet over E.R.P (Effective Radiated Power). Bij E.R.P praat je over de combinatie zender en antenne installatie. Er waren echter verliezen in de antenne installatie. Weliswaar was de "ground" perfect, maar de antenne op zich niet. Ik geloof dan ook niet dat er werkelijk 55 kW afgestraald werd. Dat even terzijde, bij zenders praat je over het vermogen wat de zender kan maken, ook wel draaggolf vermogen genoemd. Nog een ding. Als je door zoutaanslag en wind je impedantie zover veranderd dat je naar de helft van het vermogen terug moet zit het goed fout. Wat hier bedoeld wordt is dat zout tezamen met vocht wat zich op de isolatoren afzet (door de wind) reden is om het vermogen met de helft te reduceren. Dan een aanvulling. De 50 kW zender is een uitbreiding van een soortgelijke zender als gebruikt werd door Radio Veronica, maar dan in 5 kW uitvoering. De eindtrap die die 5 kW naar 50 kW versterkt is een zogenaamde Doherty versterker (http://80.60.170.41:5014/dokument.html?id=1406300967). Ondanks mijn opmerkingen een prachtig artikel! Rob V.
 3. Misschien niets met omroep, maar het vervolg van Idzerda's optreden was wel dat dat het zendamateurisme mogelijk werd. En ook zendamateurisme valt onder 100 jaar radio. Rob V.
 4. Ja dat plekje bedoelde ik. Rob V.
 5. Harm, of het echt rottigheid is weet ik niet, maar ik zie linksbovenin op de print iets met de gedrukte bedrading wat niet zo hoort te zijn.
 6. Louis, Herman had toch zijn eigen zender destijds?? Of heb ik dat nu fout? Rob V.
 7. Kijk even naar het formaat boek (foto: M v/d Ven)! Rob V.
 8. Ja maar als ik goed naar het plaatje kijk is er volgens mij wel wat aan de antenne veranderd en dan wordt het iets moeilijker. Rob V.
 9. Robin, je bent bijzonder hard leers, voor de derde keer en ook de laatste keer, binnen de mogelijkheden die er zijn heeft meer vermogen geen zin. Hoef je natuurlijk niet te geloven, maar dan daag ik je uit om zelf een radiostation op MG op te zetten. In dat geval wens ik je veel succes. Wat ik ook irritant vind is dat je, nota bene als buitenstaander, wil dat er over alles verantwoording wordt afgelegd. Voor zover ik weet ben je geen aandeelhouder van Extra AM. Waar ik ook moeite mee heb is dat je de vergunningshouder vraagt om de vergunningsvoorwaarden te overtreden. Nogmaals, richt je eigen radiostation op en doe er mee wat jij wil. Rest my case, plaatje maar weer. Rob V.
 10. En hoe groot zou die overtreding dan mogen zijn Robin? Ik vrees dat je met de huidige situatie er misschien wel meer dan 10 kW moet ingooien om in heel Amsterdam dekking te hebben, maar ik weet wel zeker dat ik te optimistisch ben. Stad redde het al niet met aanzienlijk meer vermogen in het verleden, en de ontvangst op MG is met dank aan alle storende electronica en de bouw van objecten met het benodigde betonijzer er niet beter op geworden. Wat betreft de uitspraak van Harm. Waarom citeer je die? Wil je daarmee zeggen dat Harm er maar mee op moet houden omdat hij niet heel Amsterdam kan bestrijken?? Zoiets van een man een man, een woord een woord? Een mens kan van mening veranderen Robin en het is aan Harm of hij met het huidige bereik tevreden is en wat hij verder doet met zijn vergunning. Rob V. Rob V.
 11. Dat kun je wel schudden! Zoals je her en der leest is ontvangst van de MG in Amsterdam een probleem. We hebben het dan in eerste instantie over het vele beton met het benodigde ijzerwerk er in, en in de tweede plaats de man-made noise. Om die storing te overheersen is veeeeeeeel meer nodig als 25 Watt draaggolf vermogen. Zelfs 1 kW draaggolf vermogen zal het niet veel verbeteren. Dan is er natuurlijk ook nog zoiets als een bescheiden antenne installatie. Kortom als je heel Amsterdam wil bereiken op MG heb je behoorlijk wat meer nodig. Rob V.
 12. Hm, Frankie Yankovic en Johnny Peacon hebben nog in de Billboard gestaan, was wel eind jaren veertig maar toch! Rob V.
 13. Hm, politieke correctheid? En bijna met elkaar op de vuist gaan in het Lagerhuis? Rob V.
 14. Rob Veld

  t is wat..........

  Of krimpkous gebruiken. Rob V.
 15. Tja, het blijft een moeilijk verhaal. Het grootste heikele punt is eerst het schip in handen zien te krijgen en vervolgens komen er nog meer kosten kijken. Dromen mag natuurlijk, want oh wat zou het mooi zijn als er weer een zender op stond. Wat dan ook inhoud een echte antenne. Waar ze dan ligt is in dromen niet interessant meer. Je kunt dromen van een museum. En je kunt ook dromen over een opname studio er in bouwen, dat is weer eens wat anders dan een horeca bestemming. Een soort Wisseloord studio maar dan anders. Maar ook dat is een droom. Nu weet je nooit of dromen uitkomen, maar dat is sporadisch. Realiteit is dat ze in Amsterdam ligt en nog steeds gebruikt (of misschien in vele ogen misbruikt) wordt. Het punt van belang is hier al voorbij gekomen. Aankoop en onderhoud kosten. Vervolgens moet het ook geld opbrengen, anders ziet niemand er brood in. Dus alle goede bedoelingen ten spijt .............. Rob V.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.