Jump to content

Rob Veld

Members
 • Content Count

  799
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

247 Excellent

About Rob Veld

 • Rank
  Expert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. In tegenstelling tot de eerste posting is dit een schuifmast. Rob V.
 2. Dus Decca F.12500, de commerciele versie was Decca F 12500. Enfin, pff niets mis mee. Was er overigens veel verschil tussen de demo en de commerciele versie? Rob V.
 3. Sjuust, die albumversie is in Australie en Nieuw Zeeland op 7 inch (Parlophone) uitgebracht. De 4.02 versie zou de Penny Farthing release geweest kunnen zijn, maar er is in de CD jaren ook nog een versie van 4.02. Let op, zou kunnen zijn!! Tja Ron, ik weet het. Hak ook met dat bijltje voor wat betreft releases in Nederland, maar daar heb ik mijn handen al redelijk vol aan. Rob V.
 4. Dit alles roept een vraag op betreffende de George Baker Selection - Little green bag. In de USA uitgebracht op Colossus duur 3.21 In Duitsland uitgebracht op Hansa duur 3.00 In Australie en Nieuw Zeeland uitgebracht op Parlophone duur 4.20 (Stereo) Welke versie kwam er in Nederland op Negram uit? Welke versie kwam er in de UK op Penny Farthing uit? Excuus maar zie even door de bomen het bos niet meer. Kan er iemand duidelijkheid brengen? Rob V.
 5. Niets nieuws, vroeger was er "raden maar" gepresenteerd door Kees Schilperoort. Daar is ooit nog eens een parodie op gemaakt (Gerard Cox/Frans Halsema). Rob V.
 6. Het zou zonde zijn als dat verloren ging! "For the love of music" Rob V.
 7. Inderdaad, maar er waren ook heel kleine labels met beperkte mogelijkheden wat vaak ook wel te horen is. Tja, en wat moet je dan? Bewerken of niet? Dat is soms wel eens een dillema. Rob V. Dank je Juul, credits zijn voor Harm ten Brink die daar onverwacht mee op de proppen kwam, waarvoor langs deze weg nogmaals dank. Wat Reggae betreft, ieder zijn smaak Juul. Die van mij is nogal breed, al zeg ik het zelf. Punk heeft dan niet bepaald mijn voorkeur. On topic maar weer. Rob V.
 8. Juul, was het niet andersom, dus dat het eerst ARTONE was en later Bovema? Ik heb eens even labels van de Supremes en Temptations bekeken voor wat betreffende Nl in de sixties. Deze is in elk geval van ARTONE. Naschrift: Citaat uit de wiki betreffende Pete Felleman: "In 1960 werd hij ingehuurd door de baas van Artone, Jan Vis, om als labelmanager het sublabel Funckler op poten te zetten. Hierop werden als belangrijkste "kleine" Amerikaanse labels Chess Records en vanaf 1962 het jonge dynamische label Motown uitgebracht. Daarmee was Nederland buiten de Verenigde St
 9. Dr. Marten Luther King is een verhaal apart. Het schijnt dat het hier in Nederland op Tamla Motown is verschenen. http://www.45cat.com/record/go25793 Rob V.
 10. Mooi voorbeeld, aangezien er ook nog een versie is/was van Amen Corner ........ En als men het dan toch niet meer weet hoe het klonk maak je van de Amen Corner versie de American Breed versie en bied die aan. Rob V.
 11. Dat is zonder meer waar. Het alom bekende "I heard it trough the grapevine" is algemeen bekend van Marvin Gaye en Creedence Clearwater Revival, maar de versie van Gladys Knight & the Pips deed hier (Nl) tot 2 x niets. Gevolg het nummer raakt in de vergetelheid, terwijl dat toch het origineel is. I can hear music, prachtig nummer van de Beach Boys maar al eerder op plaat gezet door de Ronettes en ook die versie mocht er best zijn. In 1984 kwamen de Trammps op de proppen met het nummer Move, een cover van Jess & James uit 1968. Mink DeVille met You be
 12. Ik denk dat elke DJ/Techn. zijn eigen tik heeft. Ik persoonlijk kijk wat minder nauw, nogmaals mits de verschillen niet te groot zijn. Maar voor sommige nummers is dat moeilijk te bepalen als je ze nog nooit gehoord hebt. Dan heb je dus iemand nodig die zich dat nummer nog heel goed kan herinneren. Voornaamste, althans voor mij, is het luisterend publiek met die muziek te confronteren. En daar zitten soms dingen tussen ......... Zo draaide ik gisteren Carl Wayne & Vikings - What's the matter baby. Prompt een reactie van iemand met een generatie kloof: "Ik dacht atijd dat de versi
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.