Jump to content

Rob Veld

Members
 • Posts

  1,002
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rob Veld's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well
 • Very Popular Rare
 • Dedicated
 • First Post

Recent Badges

470

Reputation

 1. @Wil Als ik Google maps raadpleeg (en dat blijft een gok) denk ik dat Bristol (thans Zeedijk 28) op de plek staat van 27a. @Juul Groot gelijk. Er was destijds nogal wat te doen over de "afbraak" van de Zeedijk. Het is niet voor niets dat men Zeedijk 27 elders herbouwd heeft. En overigens niet alleen de Zeedijk die je niet meer terug kent. Maar gelukkig zijn er nog de foto's en de herinneringen. Maar de Lapershoek staat er nog! Zo ook Lage Naarderweg 45-47. Rob V.
 2. De gemeente Hilversum had in al zijn wijsheid besloten om van de Zeedijk een winkelstraat te maken. De bouw van V&D waar Juul al melding van maakte was er 1 van. Het plan van de bouw van de Hilvertshof zal ongetwijfeld het kadaster over hoop hebben gegooit. Het is niet ondenkbaar dat op een deel van de grond van 27a gebouwd zou worden. Kadastrale gegevens kun je makkelijker wijzigen als je ook de eigenaar bent. Als het gebouw op 27a niet "aan de kant hoeft" voor de Hilvertshof waarom zou je het dan meteen slopen? Let wel, na de Hilvertshof waren er nog meer plannen voor de Zeedijk. Het pand verhuren is dan (tot de sloop voor de volgende fase) een logische stap. Die volgende stap zou wel eens het gebouw kunnen zijn waar nu de Action in gehuisvest is zoals iemand al veronderstelde. Rob V.
 3. BTW Juul, op je foto van 1969 staan er al hekken voor nummer 27. (Net op tijd uit de sloopherrie) Rob V.
 4. @Juul, 27 is wat anders als 27a. Ook hier onder voorbehoud, zover als mijn info strekt, is 27a een tijd later gesloopt. Ik meende ook een foto gezien te hebben met nog nr. 27a en pal daarnaast de Hiivertshof. Rob V.
 5. Benieuwd wat in dat geval de kosten van een evenementen zender op MG gaat kosten. Voor zover ik weet wel toestemming van C v/d M nodig maar geen kosten. Buma/Stemra zal je de kop ook niet kosten blijft over de Sena en AT-EZ. Rob V.
 6. Je moet even ronddraaien. Maps laat namelijk de andere kant van de Nieuwe Laanstraat zien. Het staat tussen heg en bomen. Een betere versie: https://hilversum2.clubs.nl/foto/detail/13626523_nieuwe-laanstraat-5 Volgens mij waren jullie voor de sloop van nr 27 en de bouw van de Hilvertshof al weg. Rob V.
 7. Hoe je het draait of keert, je betaald naar ratio. Rob V.
 8. Juul wat ik bedoel met een bijkomende reden is dat de sloop van o.a. Zeedijk 27 en de bouw van de Hilvertshof het benodigde lawaai op zou leveren, niet echt handig met een studio er naast. Rob V. BTW. Het pand Zeedijk 27 is herbouwd aan de Nieuwe Laanstraat 5
 9. Ter info: Op een ander forum las ik dat Nolan himself op 17 mei is overleden. R.I.P "Nolan". Familieleden, vrienden en kennissen veel sterkte toegewenst. Rob V.
 10. Wat ik mij afvraag: Was er behoudens de reden dat het pand te klein was voor Veronica nog een andere reden? Eind 60'r jaren had Hilversum al plannen tot grootscheepse verbouwingen in de buurt. In 1969 werd al begonnen met de sloop van de voormalige synagoge, toen in gebruik als zalen en filmhuis. Zo ging het naastgelegen witte gebouw tegen de vlakte voor het Hilvertshof. Van toch wel een historisch deel van Hilversum is niets meer over. Of er foto's zijn van de sloop ........... mogelijk. Die zouden wel eens kunnen opduiken bij de historische vereniging van Hilversum. Rob V.
 11. Bob Noakes ook. En er waren er nog wel meer, daar is al eens een draadje aan gewijd. Rob V.
 12. Ter aanvulling: Peter Chicago was na de MOA ook bij (illegale) projecten op land betrokken. Zowel Chicago als Noakes zijn ook technici geweest bij RNI. Noakes is ook nog een tijdje actief geweest op de Voice of Peace. Bob Noakes heeft trouwens wel gepresenteerd. Rob V.
 13. @Leen, Wat dacht je van de raid op de Ross, zaken gesloopt, kapot geslagen en vervolgens wordt met wat er rest toch weer een zender werkend gemaakt. Wat dacht je van al de antenne problemen op de Mi-Amigo waar er meerdere malen een "Mickey Mouse" antenne gebouwd moest worden. Wat dacht je van Johan Rood die van Dumpsets trachte een MG zender te bouwen die ook nog eens vermogen moest ophoesten. Bij de aankoop van de Mi-Amigo in de seventies waren de zenders geplunderd maar zijn ook opnieuw opgebouwd. Dan hebben we het nog niet over wat er in de UK allemaal gebeurde voor de MOA. Vergeet niet dat ten alle tijde technici onder druk stonden want geen uitzendingen, geen geld of de adverteerder trok zich terug. Daarbij komt dan nog dat men maar al te vaak moest roeien met de riemen die men had. Want is niet alleen de zender of een antenne die het af laat weten, het kan net zo goed een generator zijn. Rob V.
 14. Nu moet je bekwame technici niet koppelen met (vaak) uit de lucht zijn. Daarmee doe je o.a. Peter Chicago, Bob Noakes, etc. te kort! Het is een kwestie van onderhoud en beschikbaar geld. En als het dan mis gaat moet je wel de juiste onderdelen op het schip hebben, zo niet moet je roeien met de riemen die je hebt. En daar zijn staaltjes van bekend! Dan is er ook nog een verschil tussen voor Engeland voor en na de MOA en voor Nederland voor en na 31-08-1974. Rob V.
 15. Kan zijn, maar er zijn nog meer kostgangers die elk jaar weer hun hand ophouden. En dat alles bij elkaar is toch een aardig bedrag. Rob V.
×
×
 • Create New...