Jump to content

Rob Veld

Members
 • Content Count

  842
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

282 Excellent

About Rob Veld

 • Rank
  Expert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Het grote aantal etherpiraten beperkte zich niet alleen tot Zuidwest Drenthe, ook de Zuidoost kant telde vele etherpiraten. Ook het oosten van Overijssel en Gelderland was nu niet bepaald een schoon gebied. Aan onderdelen voor zenders was geen gebrek. Er waren verschillende legerdumpzaken (die hier al eens vaker zijn genoemd, o.a. Ypma in Veendam) waar de benodigde apparatuur en onderdelen voorhanden waren. Rob V.
 2. De vraag is natuurlijk is het de mast of de tuidraden? Een zootje ijs op de tuidraden is ook niet alles. Zo kieperde de mast op de Ross ook om. Dat roept dan meteen de vraag op hoe de conditie van de tuidraden was. Vaak lijkt het aan de buitenkant nog wel prima, totdat je de kern gaat bekijken. En wat Smilde betreft, daar is ook eens een aanvarig geweest met een tuidraad. De bovenkant heeft destijds een tijdje scheef gestaan. Wonder dat er niets naar beneden gekomen is. Rob V.
 3. Foutje in het weerbericht. Windkracht 3 is matig en niet zwak! Rob V.
 4. Radio London gebruikte in December 1997 ook de 1503 (St. Katherina's dock In Januari 2001 was het RNI (LV 18) In April 2001 was het Mi Amigo (LV18) In Augustus 2003 was het wederom Mi Amigo. In Juli/Augustus 1999 1566 kHz Swinging Radio England In Augustus 1999 1575 kHz RNI (LV 18) In April/Mei 2000 1575 kHz RNI (Harwich) Verder nog, Red Sand Radio 1278 kHz in Juli 2007 en 2008 (Red Sands Fort) Juli/Augustus 1997 1134 kHz Radio London (Frinton on Sea) Augustus 2000 1143 kHz Radio London (Clacton) En dat is mijn (in)complete
 5. BTW, Zenith Classic Rock kregen een tijdelijke vergunning van de BCI (Ierland) en niet van Ofcom (UK). En het klopt dat Caroline meerdere malen een RSL gebruikt heeft op 531 kHz. In elk geval in Augustus 2009, Januari 2010, April/Mei 2010, Augustus 2010, April/Mei 2011. Allemaal vanaf de Ross, Tilbury. Op 1278 kHz: In Augustus 1997 vanuit Sheerness, Augustus 2004, Tilbury. Op 1503 Khz: Augustus 1995 vanuit Clacton, Juni 1998 vanaf Queensborough, Juli/Augustus 1999 vanaf Southend-on-Sea. Tot zover mijn lijstje mocht je er iets van missen. Rob
 6. Zover ik weet heeft Radio Caroline in de UK nooit een RSL gehad op 1584 kHz. Let wel voor zover ik weet. In Nederland is er wel getest met Radio Caroline op 1584 maar dat is een verhaal op zich. Rob V.
 7. Een mening mag je, mijns inziens, hebben, maar dan zou ik schrijven: Ik vind het allemaal te soft klinken en niet: Het klinkt te soft etc. Het komt nu op mij over dat je het zelf allemaal wel even zal instellen zodat elke luisteraar het geluid prachtig vind. Terecht, m.i., dat Harm vraagt naar je prestaties. Nogmaals dat is mijn mening. Rob V.
 8. De 1 vind er teveel hoog in zitten, de ander teveel laag, weer een ander vind dat het midden wel wat omlaag kan. Op een gegeven moment wordt je er gestoord van. Vandaar begin je eigen zender en dank denk je een mooi geluid te hebben en dan krijg je ook dat soort opmerkingen over je heen. Dus dooddoener? Ik betwijfel het. It takes two to tango. Ook de luisteraar heeft mogelijkheden om hoog en laag te regelen. Rob V.
 9. Ik heb iets soortgelijks (onverklaarbaars) ook eens meegemaakt. Bij nader inzien bleek het te gaan om "static". Rob V.
 10. En een nummer wat men niet zo snel zal vergeten. In memorandum: de brand in het Hillsborough stadion en Covid 19. R.I.P Gerry.
 11. Vautje, bedankt ! Correctie uitgevoerd. Rob V.
 12. Het komt nog steeds voor. Neem een aansprekende naam, een zender, een antenne, een PC, wat muziek en draaien maar. Maar zo eenvoudig is het niet. Het ontbreken van een goed plan van aanpak is funest. En dat is wel wat meer als wat ik hierboven omschreef. Het format bijvoorbeeld. En als dat nu het moeilijkste was ........... En als men denkt dat het in de lucht staat en nu wel klaar is, dus op de lauweren rusten ............ ook dat is niet het geval. Rob V.
 13. Voor een ieder: Veel gezondheid en geluk toegewenst in 2021 Rob V.
 14. Wat genuanceerder: Zodra de dagen gaan lengen gaat het weer de goede kant op. Dat is nu eenmaal des middengolfs. Rob V.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.