Spring naar bijdragen

Rob Veld

Leden
 • Aantal bijdragen

  619
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

149 Excellent

Over Rob Veld

 • Rang
  Expert

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Rob Veld

  Hans Knot: Met Eddy Becker duiken we in de nostalgie

  Prachtig stuk! Overigens ik neem aan dat je het Radi Ensemble bedoelde i.p.v. Radio Ensemble.
 2. Rob Veld

  Help - hulp

  Gecondoleerd Juul. Een tip. Youtube kun je ook online laten omzetten naar mp3 met bijv. http://convert2mp3.net/en/ Rob V.
 3. Rob Veld

  radio emmeloord international

  Beste Ruud, even in je herinnering spitten. Ik meende je ooit voorgesteld te hebben een "minimalistisch" station in Almere te situeren op 1224 kHz. Maar je ging daar zelf niet op door. Schrijf niet dat niemand iets geprobeerd heeft en dat iedereen maar over je klaagde. Je weet beter! Rob V.
 4. Rob Veld

  Ik heb wat een ander niet heb

  Tja, velen van ons dragen de "Norderney" een warm hart toe en het liefst zouden we haar weer zien in volle glorie, inclusief isolatoren en antennedraden en niet te vergeten een zender op dat schip! Maar het grootste deel van de Nederlandse bevolking kent de geschiedenis van de "Norderney" niet. Dat maakt het ook moeilijk om dit erfstuk in stand te houden. Met de "Ros" met de naam "Caroline" daarachter ligt dat wat anders. Wat ik dus bedoel, de mensen die Caroline een warm hart toedragen zijn in grotere getale aanwezig dan in Nederland. Conclusie is dan ook dat er meer mensen zijn die het schip in stand willen houden. De "Ross" stamt ook van een andere generatie dan de "Norderney". De "Norderney' is grondig verbouwd (en dan druk ik me zwak uit). Dat kon omdat na 1974 er onvoldoende steun was om de "Norderney" de toekomst te geven die we nu voor ogen hebben. Het is ook de reden waarom dingen als isolatoren, antenne, etc. etc., zijn gaan dwalen en de identiteit van het schip verminkten. Anderzijds is er ook een hoop gered door fans en de "Stichting", gelukkig! Leendert, heb geen spijt dat je dingen weggegooid hebt, zo gaat dat nu eenmaal. Ga er maar rustig vanuit dat een deel van dit soort isolatoren nog te verkrijgen is, zowel in bruin als in wit. De vraag is alleen wat moet je er mee? Terug naar de "Norderney" is geen optie en dat is nu juist de plaats waar het zou thuishoren. Rob V.
 5. Rob Veld

  Ik heb wat een ander niet heb

  En zo vervuild een draadje over een isolator in een discussie over de Ark van Noach en MH370! Moeilijk om on topic te blijven. Voer die discussie ergens anders maar niet hier. Ik vraag me af waar al die isolatoren gebleven zijn, en uiteraard de vraag of ze wel eens in de actieve periode van de Norderney verwisseld zijn. Als Eenzame Ridder schrijft dat hij die isolator al 45 jaar in zijn bezit heeft leert een rekensom mij dat dat 1973 is geweest. Rob V.
 6. Rob Veld

  Extra Gold aantal luisteraars

  Kijk bijv. eens op http://www.shoutcast.com/Search en zoek naar Extra Gold. Rob V.
 7. Rob Veld

  Extra Gold aantal luisteraars

  Dat is wat kort door de bocht Melle. Dit soort onderzoeken worden verricht in opdracht van "klanten". Als Radio Extra Gold en 192Radio geen klant zijn worden ze ook niet meegenomen in het onderzoek en zul je ze dus ook niet in de top 50 tegen komen. Rob V.
 8. Rob Veld

  Zendbuis

  Leen bedoeld denkelijk de voet voor het kristal. Kristal voeten zijn meestal ook buisvoeten, vaak octal. Daar zijn er genoeg van los op de markt, kortom die voet komt niet uit de Continental. Rob V.
 9. Rob Veld

  Radio Bloendaal uit de lucht, storm verwoest zendmast en antenne

  Lijkt me een oplossing. Met de ene mast een noodantenne maken en doorgaan tot 2019. En dat vermogen ................ de vergunning is ERP. Rob V.
 10. Rob Veld

  Extra AM verhuisd naar 1224 kHz

  Bijna bij den Bilt? Bij de lange na niet!! Maar terug on-topic maar weer. Onderwerp was de verhuizing van Extra AM naar 1224 kHz. Rob V.
 11. Rob Veld

  Extra AM verhuisd naar 1224 kHz

  Nou het is niet alleen Ruud tegen Groningen. Er zijn er nog wel wat meer die wat met Groningen hebben. Bovendien is het niet alleen Groningen maar er is ook nog zoiets als Politiek den Haag. Echter het op blijven ratelen schiet ook niet op. Let wel ik val je niet aan Ruud, integendeel, ik wil juist graag dat je door gaat en er zijn mensen die je daarbij willen helpen. Ergernis en frustratie kost alleen maar veel tijd die je veel nuttiger kunt besteden, BTW @Carel57 Sinds wanneer mag er een MG zender met maximaal vermogen in den Bilt draaien?? Kan me niet herinneren dat daar iets gecoördineerd was. Rob V.
 12. Rob Veld

  Nieuws op het hele uur?

  Je doet het goed of je doet het niet. Zoals destijds Veronica deed is de oplossing die me altijd voor ogen stond en nog steeds staat. Overigens niet alleen Veronica werkte zo. Dus nieuws lezen en in je eigen bewoordingen uitzenden. Dat vraagt om een redactie en dat geeft dan meteen een probleem. Maar een weerbericht zelf maken voor de regio waar je in te ontvangen bent is wel haalbaar. Rob V.
 13. Rob Veld

  747 seagull?

  Wat wil je ook met slecht geleidende 'ground' dan moet je dus wel vermogen stoken. Nadeel daarvan is natuurlijk in de avond en nacht een stevige skywave. Overigens worden alle drie de LPC frequenties graveyard frequenties genoemd waarbij de 1485 kHz voorop loopt. Denk maar aan de overdag situatie toen in de omstreken van den Haag een kilowatt werd gemaakt en bij de pier in Scheveningen de Engelsen er al over heen kwam. Dan zijn er uiteraard ook nog Spanjolen die wat meer dan een kilowatt op die frequenties neerzetten. Rob V.
 14. Rob Veld

  747 seagull?

  Nou Nico, het is maar hoe je het bekijkt. 1602, 1584 en 1485 worden in de wandelgangen LPC (Low Power Channels) genoemd. Of het maximaal toegestane vermogen van 1 kW daadwerkelijk Low Power is, daar kunnen de meningen over verschillen. Rob V.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.