Jump to content

Rob Veld

Members
 • Posts

  1,021
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Rob Veld

 1. Dit radio forum: https://www.radioforum.nl/viewtopic.php?f=2&t=32672&start=60 Theo was me net voor. Wat betreft: "je moet weten wanneer je wil stoppen", je kunt van mening veranderen. Toen ze aankondigde te stoppen dacht ik: Tineke waar begin je aan, je bent een radiovrouw in hart en nieren en radio maken ga je missen. En ik denk Juul dat dit bij jou ook even opgekomen is. Klaarblijkelijk miste ze het zodanig dat ze op haar besluit is terug gekomen. Rob V.
 2. In 1961 werd het wereldwijd nog niet zo'n groot succes. Dat veranderde toen de plaat in 1964 her-uitgebracht werd. Nr. 41 in de UK en 33 in de Billboard. In Nederland is hij meerdere keren her-uitgebracht. De plaat was in het noordoosten van Nederland geliefd bij de illegale zenders. Rob V.
 3. En zo krijgt: "When I woke up this morning" (Buoys/Ritty McGarrity - Give up your guns) opeens een andere betekenis. Rob V.
 4. Over cover gesproken. "Mary had a little lamb" was het eerste nummer wat op plaat, nou ja rol, werd gezet door Edison, niet de groep, maar de uitvinder in 1877. Helaas kwam het niet in de Billboard, die ging pas in 1894 van start. Ook niet in de Cashbox want die begon pas in 1942. Rob V.
 5. Oorspronkelijk was de mast 80 meter hoog samen met de 30 kW zender had dat nog een aardig bereik kunnen hebben. Rob V.
 6. Voor een diplexer heb je gegevens nodig. Dat moest zeker in dit geval ter plekke uitgevogeld worden, mede omdat men op weg naar de ligplaats een stuk mast kwijtraakte. Als er al in een vroeg stadium bekend was welke frequenties men ging gebruiken is dat door de mastbreuk ook nog eens verstoord. Ik denk dat inderdaad de bedoeling was om in elk geval 1 frequentie in de lucht te brengen. Er zat nogal wat geld in het project wat uiteraard terug verdiend te worden met reclame. Vandaar dat ze al blij waren dat er 1 zender kon draaien. Refererend aan een ander draadje, men wilde nog steeds in geen enkele vorm aan commerciele radio. Op wat voor wijze moest dat verhinderd worden, desnoods met een discutabel ingrijpen. Jaren later gebeurde het weer, nu met de Ross. Zijn de politiek verantwoordelijken ooit op het matje geroepen? Rob V. Rob V.
 7. Maar andersom kwam net zo vaak voor! M.a.w. een niet zo succesvolle nummer werd gecoverd om vervolgens een hit te worden. Bijvoorbeeld, Stir it up werd bekend door Bob Marley, maar dat is niet het origineel, die staat namelijk op naam van Johnny Nash. Jefferson Airplane had hits met White Rabbit en Somebody to love waren beiden niet het origineel. Het was de Great Society die het eerder op vinyl zette. Waarbij wel opgemerkt moet worden dat in beide formaties de stem van Grace Slick is te horen en daarbij genomen is dan ook nog dat ze het nummer zelf schreef. Het mooiste voorbeeld is misschien wel Try with a little help from my friends. Oorspronkelijk vrij emotieloos gezongen door de Beatles, maar Joe Cocker wist de juiste emoties in het nummer te leggen met alle gevolgen van dien. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Rob V.
 8. Andries dat wordt een vraag waarop denkelijk geen antwoord mogelijk is. Punt is dat alleen 1 zender al nauwelijks gebruikt is, laat staan de tweede. Mogelijk had men een idee hoe men het zou aanpakken maar daarvoor kom je dan uit bij de betrokkenen. Een ander punt is ook nog eens de frequentie keuze. Om een diplexer te bouwen moet je wel 2 goede frequenties hebben. Als men had willen diplexen verwijs ik naar het draadje waarin dat al aan de orde gekomen is. Het principe veranderd niet. De vraag daarbij is of men bij Paradijs de benodigde kennis in huis had om een goede diplexer te bouwen. (als er al sprake zou zijn van diplexen) Persoonlijk denk ik dat men gewoon een tweede antenne had willen spannen. Maar wie ben ik om dat te denken. Rob V.
 9. Maar die 300 km/s is afgerond. De lichtsnelheid is eigenlijk 299792458 m/s 1562 kHz = 191,928590268886 meter 1565 kHz = 191,560676038339 meter Dan ligt die 192 meter toch wel erg dicht bij 1562 kHz. Je mag mij een mierencoiteur noemen, hi. Rob V
 10. Goud in de USA. Maar het was dus min of meer een wereldhit. https://en.wikipedia.org/wiki/How_Do_You_Do_(Mouth_%26_MacNeal_song) En als aanvulling, in de Cashbox haalde hij nr 5 Rob V.
 11. Maar in 1978 werd er nog wat meer geschoven want het 9 kHz raster liep van 530 - 1538 kHz. In 1978 gingen die frequenties met 1 kHz omhoog. Aangezien dat niet allemaal op 1 en dezelfde dag gerealiseerd was, was er zo hier en daar interferentie van 1 kHz. Rob V.
 12. In die tijd was er nog niet over de gehele MG het 9 kHz raster. Van 1546 tot en met 1602 kHz was het een 8 kHz-raster. In 1978 kreeg de hele MG een 9 kHz raster. Rob V.
 13. Overdag was er geen of nauwelijks storing van Beromunster, maar dat veranderde wanneer de zon onderging. De "ground" van Beromunster was nu eenmaal niet geweldig. Typisch want de UKG was in de 70'r jaren al behoorlijk populair in Zwitserland. Men had er destijds beter een UKG station van kunnen maken. Wat dan weer frappant is, is dat Beromunster ooit begon (1931) op 556 kHz / 539,6 meter. In 1948 verhuisden ze naar 529 kHz. later veranderde dat in 531 kHz. Die zender werd in 2008 uitgeschakeld. Het lot van de 1562 kHz zender werd in 1978 bezegeld. Even voor de goede begrippen, er waren dus ooit twee MG zenders actief. (En een KG station) Rob V.
 14. Dat verbod was er in 1989 nog steeds, althans voor binnenlandse commerciele omroepen. Wel was er de U bocht constructie waar RTL Veronique gebruik van maakte. Een buitenlandse commerciele zender met op Nederland gerichte programma's. Pas in 1992 werden binnenlandse commerciele omroepen toegelaten. 20 jaar te laat dus. Rob V.
 15. 12 draadeinden als ik het mag geloven, en een 30 meter hoge mast en 2 kuub beton. Voor die 30 meter mast heb je wel een vergunning nodig. En ook nog op een flat? Dan heb je nog wel wat meer nodig. De eigenaar of vereniging van eigenaren zie ik niet zomaar ja knikken. Ik vind het een heel erg sterk verhaal. Rob V.
 16. Omdat je schreef WAS de broer van ............... Rob V.
 17. Inderdaad Harm: https://soundcloud.com/ronald-baars En aangezien Erwin ook nog in leven is ............ Rob V.
 18. Maar mosfets kunnen ook stuk zoals je zelf ervaren hebt. Rob V.
 19. Hmm, ik vrees dat AT-EZ zijn eigen interpretatie van het dekkingsgebied wel zal hebben. Overigens had ik het al verwacht, men was ook niet bijster te spreken over het bereik van DAB+ Rob V.
 20. @Wil Als ik Google maps raadpleeg (en dat blijft een gok) denk ik dat Bristol (thans Zeedijk 28) op de plek staat van 27a. @Juul Groot gelijk. Er was destijds nogal wat te doen over de "afbraak" van de Zeedijk. Het is niet voor niets dat men Zeedijk 27 elders herbouwd heeft. En overigens niet alleen de Zeedijk die je niet meer terug kent. Maar gelukkig zijn er nog de foto's en de herinneringen. Maar de Lapershoek staat er nog! Zo ook Lage Naarderweg 45-47. Rob V.
 21. De gemeente Hilversum had in al zijn wijsheid besloten om van de Zeedijk een winkelstraat te maken. De bouw van V&D waar Juul al melding van maakte was er 1 van. Het plan van de bouw van de Hilvertshof zal ongetwijfeld het kadaster over hoop hebben gegooit. Het is niet ondenkbaar dat op een deel van de grond van 27a gebouwd zou worden. Kadastrale gegevens kun je makkelijker wijzigen als je ook de eigenaar bent. Als het gebouw op 27a niet "aan de kant hoeft" voor de Hilvertshof waarom zou je het dan meteen slopen? Let wel, na de Hilvertshof waren er nog meer plannen voor de Zeedijk. Het pand verhuren is dan (tot de sloop voor de volgende fase) een logische stap. Die volgende stap zou wel eens het gebouw kunnen zijn waar nu de Action in gehuisvest is zoals iemand al veronderstelde. Rob V.
 22. BTW Juul, op je foto van 1969 staan er al hekken voor nummer 27. (Net op tijd uit de sloopherrie) Rob V.
 23. @Juul, 27 is wat anders als 27a. Ook hier onder voorbehoud, zover als mijn info strekt, is 27a een tijd later gesloopt. Ik meende ook een foto gezien te hebben met nog nr. 27a en pal daarnaast de Hiivertshof. Rob V.
 24. Benieuwd wat in dat geval de kosten van een evenementen zender op MG gaat kosten. Voor zover ik weet wel toestemming van C v/d M nodig maar geen kosten. Buma/Stemra zal je de kop ook niet kosten blijft over de Sena en AT-EZ. Rob V.
 25. Je moet even ronddraaien. Maps laat namelijk de andere kant van de Nieuwe Laanstraat zien. Het staat tussen heg en bomen. Een betere versie: https://hilversum2.clubs.nl/foto/detail/13626523_nieuwe-laanstraat-5 Volgens mij waren jullie voor de sloop van nr 27 en de bouw van de Hilvertshof al weg. Rob V.
×
×
 • Create New...