Jump to content

Rob Veld

Members
 • Posts

  933
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Rob Veld

 1. De complete line-up van Woodstock '69: https://www.woodstock.com/lineup/ Rob V.
 2. Dat verbaast me niet als in de nacht het zender vermogen al met de helft naar beneden gaat. Rob V.
 3. Dat zijn dus de zender vermogens. Nu werd er overdag non-directioneel uitgezonden, maar in de nacht was de antenne directioneel en was er een deel 3 dB onderdrukt. Zie onderaan in de PDF van Piet. Waarbij dan wel de opmerking dat dit de situatie was in 2002. Rob V.
 4. Rob Veld

  zender op 9670 Khz

  Juul had Nico nog enig idee van wanneer die foto's waren? Bij die serie hoort ook nog een foto waar de Brown Boveri uit elkaar lag (reden Nico onbekend) en ook nog een foto waar zoals het lijkt de RCA nog in goede conditie lijkt. Wat er achter die glazen deur zit is natuurlijk niet te zien. De 49 meterband zender is vrijwel continu gebruikt. De 31 meterband zender is niet continu in de lucht geweest. Of het komt door de door Ruud aangehaalde brand of omdat de 31 meter toch niet zo'n succes was ....................... In elk geval was het eind December 71 over met de uitzendingen in de 31 meter band. Maar in Januari 73 zijn ze kort te horen geweest op 9780 kHz, terwijl er ook op 6205 kHz werd uitgezonden. Hebben ze de RCA (deels) hersteld? Een andere optie die bij me opkwam is dat het de Brown Boveri was die brandschade heeft opgelopen en de RCA naar de 49 meter band is "verstemd". Rob V.
 5. Het wordt nog steeds/weer verkocht alleen niet door Lenco maar Analogis. Rob V.
 6. Rob Veld

  zender op 9670 Khz

  Net als de 30 meter amateurband is het nogal eens een verrassings band. In de winter en in de nacht is het geen slechte band. Ik weet de hop van channel 292 niet, maar wat dat betreft lijkt mij Dronten niet echt gunstig. Indertijd van Radio Noordzee was in Drenthe de ontvangst op 49 meter ook beter als op 31 meter. Met dien verstande dat het in de avond op de 49 meterband destijds nog wel eens een "puinbak" kon zijn. Rob V.
 7. Rob Veld

  zender op 9670 Khz

  Zou het om Radio Channel 292 gaan? Die verhuren slots. https://www.channel292.de/schedule-9670-khz/ Dan zou het dus gaan om WMRI Europe. https://wmrieurope.com/ Rob V.
 8. Gaan we nu hier weer een uitgebreide discussie houden over of Veronica een piraat was? Die discussie is al eens voorbij gekomen en de conclusie was dat dit niet het geval was. Het blijkt echter dat in de volksmond het nog steeds zo voorbij komt en hardnekkig elke keer weer opduikt. Zelfs in de van Dale die dus nog steeds de verkeerde indruk wekt. En dus ook in dit boek weer. Er zijn mensen die met deze conclusie echt helemaal klaar zijn en het is ook daarom dat ik een eerdere reactie aangepast heb. Weliswaar was het als kwinkslag bedoeld maar kwam verkeerd over. Rob V.
 9. In overleg met Juul deze bijdrage verwijderd Rob Veld
 10. Corrigeer me als ik het fout heb. Er moet ergens een video zijn waarin Bull vertelde wat de opdracht was. In mijn herinnering was de opdracht de MEBO II binnen territoriale te brengen zodat er beslag op het schip kon worden gelegd. Hoe dat moest gebeuren zou niet in de opdracht verwoord zijn. Ik denk dat Bull voor ogen had dat de ankerkettingen zouden worden doorgesneden. Maar ook al waren de ankerkettingen doorgesneden ook dan had men die actie wel achterhaald en had de overheid dezelfde maatregelen getroffen. Had de overheid die kapstok niet gehad denk ik dat ze wel een andere hadden gezocht en was het hooguit een kwestie van tijd geweest. Rob V.
 11. Staat op marktplaats: https://www.marktplaats.nl/v/telecommunicatie/antennes-en-masten/m1786651462-middengolf-spoelantennes-nieuw
 12. Waar staat ergens dat het niet haalbaar is? Hans schrijft dat een spoel onder de top-hat te doen is. Rob V.
 13. Leuke plaatjes van een MG antenne. Ik zie echter een baseload antenne zonder top-hat en zo te zien inclusief shunt matching. En om Jan227 te citeren dat zal best wel stralen maar is niet wat je wil. De vraag was/is hoe Hans zijn sloper effectiever kan maken. Rob V.
 14. Dank je de koekoek, ik denk niet dat de gemeente akkoord gaat met een mast van ruim 50 meter, nog even afgezien van het grondoppervlak wat Hans ter beschikking heeft. Want zo'n mast en de ruimte om 120 radialen a een kwart golflengte neer te leggen en is wat je graag zou willen. De kunst is nu om een (te korte) antenne te maken binnen de mogelijkheden die er zijn en met een zo hoog mogelijk rendement. Rob V.
 15. Jullie zitten volgens mij langs elkaar heen te praten. Hans, Theo bedoeld met Low Cie de LC tuner. De spoel die je nu ziet is de electrische verlenging tot een kwart golf begrijp ik uit Hans verhaal. Wat je nu zou kunnen doen is of met een LC tuner de impedantie aanpassen, maar ik denk dat je het met alleen een C tussen je verlengspoel en ground het ook wel haalt. In principe maak je dan van je verlengspoel en de C meteen de tuner. Rob V.
 16. Je moet je afvragen of de bebouwing daadwerkelijk veel invloed heeft. Anders gezegd, hoeveel betonijzer zit er in de muren. Natuurlijk zitten in de stenen en dakpannen summier ijzer maar de vraag is hoeveel je daar nu werkelijk mee verliest. Van Sloper naar een L vorm gaan heeft ook wer zo zijn nadelen. Ik ken zo een voorbeeld waarbij de straler aardig in de buurt staat van de stalen mast. De invloed valt ontzettend mee. Wat de MFJ betreft, die analoge meters hadden ze wel weg kunnen laten. Voor de rest, de MFJ is gebouwd voor amateur gebruik, de RigExpert is voor professioneel gebruik. Het ding is tegenwoordig betaalbaar en daarmee zijn we verwend. Je kunt je met de MFJ behelpen voor wat betreft de basics. En dat zal dan niet Pietje precies zijn maar daarbij stel ik dan wel de vraag hoe men het vroeger deed. In tegenwoordige tijd zouden we zeggen dat het behelpen was. Rob V.
 17. Na de MFJ 259B kwam de MFJ 259C die de MG ook bestreek. In wezen doet MFJ daar precies hetzelfde wat Hans (en ik) ook doen, het wijzigen van de oscillator frequentie. Behalve de schakelaars is er voor de rest niet veranderd aan de inhoud. (Behalve dan de prijs) Ik heb hem meerdere malen tegen de RigExpert van Harm aan gelegen en ja er is iets verschil maar dat is nihil. De RigExpert heeft echter behoorlijk meer mogelijkheden en leest anders af. De MFJ is in feite een brug van Wheatstone. (zo werden vroeger ook antennes afgeregeld) Die 33 Ohm is dus de voetpunt impedantie. De SWR is daar conform aan, waarbij de opmerking dat de digitale aanwijzing nauwkeuriger is dan de analoge aanwijzing. Wat je antenne betreft Hans, spoel onder de top-hat is het enige wat ik je nog kan aanbevelen, ook al maak je daar de antenne zonder basis spoel nog niet mee resonant. Elke winst die je maakt is meegenomen. Theo wees daar al op. Wat de meting betreft? Waarom ben je niet tevreden? X = 0 oftewel de antenne is in resonantie, weliswaar niet geheel op 1485 kHz maar dat is aan te passen. In principe is het nu kwestie om hem naar 50 Ohm te transformeren. Daar zijn verschillende manieren voor. Je kunt het met een LC proberen (als het goed is heb je nog een rolspoel) in laag doorlaat, maar je kunt ook gaan shunt-matchen, wat ook op de MEBO II gedaan werd, alleen op een rechte geleider. De shunt spoel telt mee in de resonantie. Rob V
 18. Het zou ook WEGP 50 kW/1390 kHz geweest kunnen zijn, sinds 2015 eigendom van Rooms Katholieke organisatie ............ Rob V
 19. Tja, smaken verschillen ook hier. "Voor nappa en suede naar Berdy, Berdy" in diverse uitvoeringen. Rob V.
 20. Met dien verstande, dat deze uitzending waarschijnlijk in het (Harris) v-cpm was i.p.v. (Motorola) c-quam wat later de standaard werd. En ter aanvulling KVIS was een zuster station van KGLC. Rob V.
 21. En wie 's avonds naar "Lucky Luxemburg" luisterde werd met fading geconfronteerd. Maar ook als je (m.n. in de winter) naar een on & offshore station luisterde werd dat verstoort door fading. Rob V.
 22. Och, och. Fout man. Een zin, hoe kort ook, begint met een hoofdletter. Rob V.
 23. Via Roger Twiggy Day hoorde ik dat Philip Birch, ooit managing director van Radio London, is overleden. Na zijn Off-shore avontuur was hij ook nog geruime tijd managing director van Piccadilly Radio. R.I.P Philip
 24. Rob Veld

  John Miles overleden

  Harm als je goed kijkt staat het tussen dubbele aanhalingstekens en ik neem aan dat je dan weet dat het om een citaat gaat. Rob V.
 25. Rob Veld

  John Miles overleden

  "Music was my first love, and it will be my last" R.I.P. John
×
×
 • Create New...