Jump to content

ruudam

Members
 • Content Count

  1,932
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

775 Excellent

About ruudam

 • Rank
  Expert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik bedoel vooral een combinatie van Veronica als publieke omroep en de zeezender. Uiteraard heel anders, aangepast aan het heden, maar met dezelfde sfeer en cultuur, zoals nu te horen is bij Rob op R2. Gedurfd en oog voor kwaliteit.
 2. Zou dan toch het oude Veronica weer terugkomen, aangepast aan de tijd? Maar van harte gefeliciteerd Rob!!
 3. Tja, het was natuurlijk Capital radio, met een a. Fout wordt heel veel gemaakt. Was wel leuke muziek, afwijkend van de andere muziek zee zenders. Als ze in de lucht waren tenminste want het ging vaak mis. Signaal was ook vrij zwak voor een geclaimde 10 kw zender. Die rare antenne was een groot probleem, en als het echt een ring was verkeerd gepolariseerd, nl verticaal magnetisch dus horizontaal electrisch. Moet precies anders om zijn. De ring had dus rechtop gemoeten. Wordt in de praktijk niet toegepast wegens omvang. Voor KG stond ie wel goed........... - daar kwam ook het ontw
 4. Klopt. Was een looptape die ergens in Hvs non stop draaide, zeer hard opgenomen en bij de afspeel machine stond de kop zo afgeteld dat die de band net niet raakte. Naar mijn gevoel vervormde het ook een beetje. In uitzendingen waar ik bij was bij mijn beste weten nooit nodig gehad. Wel heb ik wel eens de techniek moeten overnemen als er paniek was, een essentiƫle verbinding niet door kwam of zo. Alleen maar plaatjes draaien en de mic voor een collega openzetten tot het probleem was opgelost. Was nog voordat Dalet definitief doorbrak. De 3 min vooraf pingel stond op c
 5. Merck toch hou Sterck was niet alleen de pauze pingel, of beter de ID van de Wereldomroep maar werd ook wel door de "binnenlandse" omroep gebruikt. Is wel eens een hele dag uitgezonden vanwege een staking. Een 3 min versie werd door RNW gebruikt voorafgaand aan elke uitzending, dus vanaf 3 min voor hele of halve uur. Daaroverheen deden wij de frequentie calls. Die waren soms zo lang, zoveel zenders tegelijk, dat het er maar net inpaste.
 6. Sympathiek dat de hier afgebeelde schaal de naald precies op mijn zender staat, 205 meter!! Ik heb ook een paar zeezender schalen en 1 waar Veronica 538 is aangegeven, een Koerting inderdaad
 7. De antennes zaten goed ingepakt tegen ijs en sneeuw, want als dat in aan je antenne komt heb je een SWR probleempje. Daardoor kon er aardig wat ijs worden gevormd Is ooit in NL gebeurd bij zender Smilde Ned 2, die UHF antennes waren niet goed beschermd toen, met als gevolg beperkt bereik zender en slecht beeld. Het vermogen moet flink worden teruggedraaid en de zaak is niet helemaal goed afgeregeld dus je krijgt wat dubbelbeelden en zo. Ach later werd het mastje weer wat te heet en kwam er 200 meter naar beneden........
 8. Artikel geschreven door Hans Knoop, DE Hans Knoop van de Telegraaf die ook het Menten verhaal naar buiten bracht.
 9. Beetje strenge winter hier, nee dan USA. Beetje ijs in de top vd mast, ...... https://www.radioworld.com/news-and-business/headlines/iowa-ice-takes-down-koezs-fm-antenna?utm_source=SmartBrief&utm_medium=email&utm_campaign=0028F35E-226C-4B60-AC88-AB2831C8A639&utm_content=03F70842-DF7F-4E64-9828-C3F44A39C830
 10. Zon ding stond ook bij RNW. Met chroom video banden had ie toch wat moeite. In elke NOS studio lag wel een cartwisser kan ik me herinneren. Meestal lag tie op de grond.
 11. Interessant krantenknipsel. Met radio tv programmering. De meeste programma's hadden niet eens een naam, en maar 2 radio zendertjes, wij op Aruba hadden er al 4. Ook de streke zenders uit Curacao konden we ontvangen. En op TV, begon s avonds pas om 8 uur. En toevallig die avond, reportage van bezoek prinsessen Irene en Margriet aan de West. Waarschijnlijk heb nog naar ze gezwaaid op een rotonde tussen vliegveld en stad, was vlak bij ons huis. Meestal reden ze in een grote open auto, convertable. Ze zaten achterin. Geen beveiliging.
 12. ruudam

  The Earring live

  Wel fan. Draai zowel Earrings als Earring op de zender. Is vooral erg triest nieuws voor Kooyjmans en zijn familie. Schijnt nog steeds in US gedraaid te worden op radio (RadaR Love), dus eeuwige roem. Heeft R 5 nog wat extra GE gedraaid of is dat te heftig voor hun?
 13. Ga je de ander kant uit R Amersfoort en Leusden, dan is 1467 weer sterker dan 1179. Het verschil zit dus in de antenne's. 1467 kan wel wat meer modulatie, maar dat moet bij de zender en daar heb ik nog geen tijd voor. Weer wordt ook niet beter.
 14. Nee, zie ook bericht Robin Westhof Hitr V gebruikte alleen 828 en 1224, en gaf 1035 en 1332 terug. Waren niet meer nodig. Eerder waren al een reeks kleine freq teruggeven door Veronica. Zoals 1602 Leeuwarden, 1584 Utrecht, 1557 Amsterdam en 1485 D Haag en Tilburg. 1035 stond in Echt, maar mocht nadat Nationaal er mee stopte niet meer in de lucht wegens milieu vergunning oid. In 2003 kreeg ik 1035 (+ 5 andere) Was niet in de lucht te krijgen.
 15. Was ook de eigenaar van Radio Nationaal toen het zond op 1332 en 1035 kHz. Jaren 90.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.