Jump to content

ruudam

Members
 • Content Count

  1,895
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

746 Excellent

About ruudam

 • Rank
  Expert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zal wel iets meer dan 100 Zijn Komt aardig binnen in Utrecht, maar wel met vervorming en die komt door het teveel aan laag. Dus laag terugdraaien is minder vervorming, de balans is beter en misschien kan je zelfs nog iets harder moduleren. Niet proberen als FM te klinken met dat laag, dom idee.
 2. Jo, zo zit ik ook tegen de kosten aan te kijken. Het begint aardig uit de hand te lopen, en ik heb geen commerciele sponsors. Dus alles komt uit eigen zak. En dan wordt je dus ten onrechte aangeslagen voor bedrijfsmatige tarieven bij de BUMA omdat je toevallig een Stichtng bent, scheelt je ca 500 Euro per jaar. Terwijl het zou moeten gaan of je wel of geen reclame uitzendt. Anders betaal je meer dan 1000 Euro per jaar. Dan de Toezichtkosten, dat is puur mafia geld. Je betaalt om te mogen uitzenden, en zo niet dan uit de lucht. In Nederland wordt je dubbel genaaid (z
 3. In Utrecht ook. En dat is nu de mast van Radio Paradijs
 4. Het is volgens mij ook iets beter dan vroeger, maar geen idee wat er anders is, misschien iets meer modulatie. Wel is een deel vd kabels een paar keer losgeweest en weer teruggezet naar oorspronkelijke situatie vanwege de experimenten 3 op 1.
 5. Dat was een lokaal gezamenlijk antenne systeem voor Den Haag Bezuidenhout. Vergaande vraag, Belgie werd op kan 2 TV doorgegeven, maar was dat in het Belgisch of Ned systeem???? (Dus AM of FM geluid, pos of neg beeld mod) Later toen ook 104 -108 in gebruik werd genomen ging RNW naar lagere frequenties buiten de omroepband, iets van 40 MHz of zo. Dat waren die stervormige antennes op het dak. Je had een speciale ontvanger of freq wisselaar nodig om het te ontvangen.
 6. Het is nog niet helemaal duidelijk gesteld in het artikel. Beter is de naam REM te laten vallen bij Noordzee, dan is er geen misverstand meer. De REM is een bekend begrip, zeker in het Omroep West gebied.
 7. Maar ze halen Noordzee REM en Noordzee Mebo 2 door elkaar. Er wordt gesuggereerd dat de Mebo 2 Noordzee de Tros voortbracht, en dat was natuurlijk de REM. De Noordzee Radio's verwisseling wordt vaak gemaakt. Ik kwam laatst een bericht tegen waarop iemand trots was dat Veronica, Caroline en Noordzee op zijn radio schaal stond. Hij wist niet dat de schaal nog unieker was dan hij dacht, aan de positie op de schaal was te zien dat het om REM Noordzee ging. Maar 3 maanden gezonden.
 8. Er worden alleen draaggolven uitgezonden om de zaak te bestuderen en af te regelen. Morgen middag verder. Zet maar een nulletje erbij voor Iran.
 9. We hebben vandaag 828 Utrecht getest. Kwam met S9 of meer binnen op SDR Leiden. Terwijl de boel nog niet goed was afgestemd, dus vermogensverlies. 819 Keukenduin konden we horen op een goede portable, wisten even niet wat het was. Geen goed idee 2 kanalen naast elkaar gebruiken Je komt allerlei problememn tegen. Zo hoor ik wat verder van zender 1467 s avoinds een zoemtoon. Komt van, geloof t of niet...... helemaal uit IRAN. De zender staat er naast, zo lees ik ook in lijsten van de MG. 400 Hz is verschil, gemeten met SDR.
 10. 1467 was een paar dagen weg, net als stream, vanwege de verhuizing. Je moet ook je internet verhuizen, en het was hier in dit nieuwe pand even een zoekplaatje, maar XS4All kwam er uit en sinds vrijdagavond werkt het en was er ook weer audio op I-net en AM. Intussen zijn we ook bezig met 3 op 1, dus vandaag ook deels uit de lucht.
 11. Als ie de wijzer op M.Carlo op de MG zet, kan hij misschien mij horen......
 12. Kijk, dus toch. Die fluittoon in NO NL kwam waarschijnlijk omdat de zender Br Hvn AFN ook overdag doorkwam. Ik kon m later in Enschede ook nog ontvangen.
 13. En 4 kHz toon in Joegoslavie, maar ook in W Europa. 4,5 kHz opschuiven was beter gewest want dna krijg je 2 x 4,5 ipv 4 EN 5 kHz.
 14. Welke freq verandering was dat dan?
 15. @Juul Nee, jullie zaten goed, opvallend omdat keurige landen als Duitsland en Zweden wel fout zaten. Het vermogen van Joego was toch niet zo hoog, 134 max vanuit Zagreb (=Zadar) Maar ook kleine zenders en die hadden natuurlijk last van London. @ Robin, je bedoeld 1124. @ Piet, de 1125 is nog lang in gebruik geweest in Belgie, pas enkele jaren geleden uitgezet. Als ik in het ZO was luisterde ik er vaak naar, goede muziek. Radio Cite of zo.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.