Spring naar bijdragen

ruudam

Leden
 • Aantal bijdragen

  1388
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

480 Excellent

Over ruudam

 • Rang
  Expert

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. De KRCO is een soort stoorzender, er is niemand van de LPAM wereld bij aangesloten voor zover ik weet, maar ze dringen zich wel op asl gesprekspartner en vertegenwoordiger van LPAM. Ik heb daarv met rechtzaken wat van gezegd, maar kennelijk komt dit sommigen goed uit. Het zou fijn zijn als de KRCO zich beperkte tot FM - want daar kan je commercieel draaien - en er een aparte club komt voor LPAM. Maar zoals gezegd is de kans daarop heel klein.
 2. Die optie voor zelf inleveren was volgens mij geschrapt. Ook voor hobby radio heb je belangen te verdedigen, denk maar eens aan Veron en VRZA, die bestaan niet voor niets.
 3. Afschaffing verplicht programmaformat zal wel even duren voordat het wordt ingevoerd. Ik schat sept 22 als de vergunningen aflopen. Bovendien blijft het iets vreemds houden dat voor weinig indertijd een nieuws format is gekocht - want wie wil dat nou hebben - en dat het nu voor heel veel geld als vrij kavel de deur uit zou mogen gaan.
 4. Het is LaapeRshoek, al aan de Utrechtse weg, bij de rotonde.
 5. Je weet kennelijk niet hoe het werkt. Als je een incomplete mail verstuurt telt dat niet als complete aanvraag, en wordt het tijdstip genegeerd door AT. Het tijdstip van aanvraag is pas het moment dat alles binnen is. Niet alle mail verbindingen zijn even snel, bij versturen van een gelijke grootte mail vanaf verschillende locatie naar het zelfde punt komen ze niet op hetzelfde moment aan. Als ik hier bvb al op 2 verschillende computers naar dezelfde audio stream ga luisteren zit er al tijdverschil in. Dus de ongelijkheid zit m in de snelheid van de verbinding, en de handigheid van de aanvrager. Bij een vorige verdeling, van rest capaciteit DAB, waarbij iedereen de aanvraag moest inleveren bij de notaris, is er gesteld dat iedereen die op het moment van start aanvraag procedure voor de deur stond, gelijktijdig had aangevraagd. Vervolgens werd er door de notaris een volgorde door loting vastgesteld. Dit is door het ministerie zelf bedacht, en tot grote tevredenheid van de aanvragers. Ik heb gevraagd dat hier ook toe te passen, en bvb iedereen die in het eerste uur de aanvraag indient, gelijke kansen heeft bij een loting. Dat is veel eerlijker. Zonder argumenten werd het weer afgewezen. Niet netjes kan ook conform de regels zijn. Op de achtergrond speelt mee dat iedereen eigenlijk een verlenging wil van de huidige vergunningen, zodat alles en iedereen in de lucht kan blijven en op de frequentie waarin al is geinvestreerd. Kan natuurlijk weer niet volgens AT, de 2e Kamer snapt niet waarom, dus we zullen zien. Doordat iedereen dan maar voor zichzelf gaat werken, wegens ongeorganiseerdheid, krijg je dit. De FM zenders doen die beter met verenigingen als de VCR en NLCR Bij een goede club had afgesproken kunnen worden dat iedereen gaat voor verlenging, dus zn eigen frequentie aanvraagt, waarbij zelfs de 1008 nog als extra beschikbaar was zodat verbetering mogelijk was, zonder een bestaande zender in de weg te zitten. Het schijnt onmogelijk te zijn de LPAM-ers te verenigen, wat misschien al genoeg zegt. Dom natuurlijk, vrij spel voor AT, CvdM etc. ------------- Theo is dus slimmer dan ik, dat mag, maar zat mij en niemand in de weg. De volgende keer, tuurlijk maar voor nu dooddoener.
 6. Nee, ik heb niets fout gedaan. Het hangt af van de snelheid van het e-mail internetsysteem, je kan er zelf niets aan doen. Dat is per geval verschillend. Bij een aantal andere aanvragen zat nog meer tijd tussen versturen en ontvangen (bron AT), zou onder meer afhangen van fire walls en dergelijke. Ik heb uiteraard onmiddellijk om 9 uur de aanvraag ingediend. Sneller kan niet, volgens AT ging het om seconden werk. Dus slechts enkele seconden te laat binnengekomen, en niet verstuurd, voor 1e voorkeur. Eerder versturen kan niet want dan wordt je afgewezen. Dus gelieve niet te snel op de man te spelen AUB. Heb jij nog wat aangevraagd Harm? En zo ja, dan ben je in in ieder geval later dan ik, dus ik hoop dat het goed gaat, want het lijstje is ook echt de 1e 14 aanvragers.
 7. Ja, en wat zou dat, was allemaal B t/m z keuze. 1584 is de hoofdfrequentie, waar we al al 20 jaar op zitten, met helaas wat noodgedwongen onderbrekingen. Wij waren de eerste die deze frequentie in gebruik nam, al in de jaren 90. Door de actie van de "collega" die 1584 als 1e voorkeur heeft aangevraagd, terwijl hij op 891 zit, en die hij zonder meer weer had gekregen, want staat nog niet in de lijst met uitgegeven kanalen, kunnen ook anderen hun frequentie _ ik neem aan 1e voorkeur - niet behouden. Wereldstad R'dam en HotRadio Huissen, omdat ik de 828 heb gekregen. Omdat die nu waarschijnlijk een andere frequentie krijgen zullen ook weer anderen hun freq niet kunnen behouden. Dat alles door 1 aanvrager die zich wilde verbeteren door "mijn" frequentie vooraan te zetten, ipv gewoon zijn huidige frequentie als 1e op de lijst te zetten. De andere 12 partijen die in het lijstje van hierboven staan hebben gewoon hun eigen freq behouden (door die aan te vragen), ik ben de 1e die noodgedwongen een andere krijgt. (bron AT)
 8. Mijn eerste reserve was 1395, dan 1008, 675 dan pas 828 1395 kan niet wegens Klein Voorburg, 1008 niet wegens Laar Wageningen en/of Verduin Zoeterwoude, 675 wegens St Vooren Media Warmond. 747 zou ook niet kunnen wegens Splinter Alphen ad R. Alleen 891 en 1332 zouden nog overblijven voor Utrecht.
 9. ik denk dat het mail systeem bij AT aardig verstopt zat op HET moment, met als gevolg dat veel aanvragen later zijn binnen gekomen. Het blijft gewoon niet kloppen.
 10. Ja, bij mij duurde het versturen ook erg lang. Blijft belachelijk dat mensen die een beetje handig zijn met computer de hoofdprijs krijgen, ik vind dat een valse verdeel methode. Ik heb meteen na tijdsein radio verstuurd, kan dus hooguit 30 sec na 9 uur zijn binnengekomen, dat je dan al 5e keuze krijgt.... Overigens mag je vanaf maandag meer vergunningen aanvragen.
 11. 1584 was uiteraard mijn eerste keuze, dus ik begrijp niet waarom ik de 5e keuze krijg, terwijl ik meteen om 9.00 uur maandag de 18e de aanvraag heb verzonden. Ook vreemd dat ik het via de pers moet zien, ik heb geen bericht gehad. Maar weer eens bellen met AT, ze kennen me daar nu wel een beetje.....
 12. Jij hebt de 1224 gekregen, was dat je eerste keuze? Ik heb helaas geen 1584 meer en moet naar 828, mijn 5e keuze, terwijl Fidelio de 1584 krijgt terwijl ze nu op 891 zitten.
 13. Maar wat zou dan de reden zijn dat de adverteerders niet toehapten in het begin.
 14. Veronica had in het begin grote moeite adverteerders te krijgen. Commerciele omroep was zo goed als nieuw en adverteerders zagen er kennelijk niets in. Ik begrijp dat met de Nur Die campagne het beter werd.
 15. ruudam

  Voor AM techniek liefhebbers

  DAM heeft alleen zin bij hoge vermogens, in de US is dat beperkt tot 50 kW, Flevo draaide met 2 x 400 kW. DAM heeft ook pas echt effect als er veel gesproken woord wordt uitgezonden, waarbij relatief veel stilte is (al merk je dat niet zo), bij muziek, vooral als dat overgeprocessed wordt, heeft DAM geen zin. Ik zal het Radio World artikel eens lezen. Ik vermoed dat men DAM of iets dergelijks in de US heeft ontdekt nu er via de AM veel gesproken woord zenders news/talk zijn, en het dus wat energie kosten kan schelen, die vast in de US ook gestegen zijn. PS, Het artikel stelt dat een moderne computer gestuurde zender en hogere modulatie veel energie bespaart, het is dus niet zozeer DAM als wel steviger moduleren, wat kan met de moderne zenders. Je kan dan het draaggolf vermogen terugdraaien. (Overigens kan dat ook bij oude zenders, draaggolf terugdraaien waardoor je modulator verder door kan moduleren, je bespaart energie en eindbuizen.)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.