Jump to content

ruudam

Leden
 • Posts

  2160
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ruudam's Achievements

Regelmatige deelnemer

Regelmatige deelnemer (8/14)

 • Goede reageerder
 • Gespreksstarter Rare
 • Berichtenmachine Rare
 • Samenwerker Rare
 • Eerste bericht

Recent Badges

1.1k

Reputation

 1. De golflengtes in die tijd waren volgens plan van Kopenhagen, 1948 Stockholm ging over meter en decjmeter golven VHF en UHF. TV en FM dus. Middengolf en LG is honderden meters en kilometers.
 2. Vogeltjesgeluiden (en branding) mag niet hoor, daar ben ik al een keer een frequentie mee kwijtgeraakt. Vrijheid van meningsuiting? Mn reet. Nou, ik weet niet of Radiocorp met 100%NL en Slam nu zo'n concurrent is gezien de samenwerking dus, en de reclameverkoop die OneSales van de Mol doet voor Radiocorp.
 3. Veronica kan verkocht worden aan RadioCorp van Her ert V is ser. Net als andersom R 10 indertjjd. Talpa en RC werken samen, Reclame verkoop is al 1 bedrijf.
 4. Mooi, dank je wel. Herken wel wat Philipsjes in de eerste fotoos. Antenne uittrekken voor Veronica was niet nodig, want de ferriet antenne in het toestel doet het werk. De antenne is voor FM en KG. In 1968 liep ik met een oom in de zomer bij mooi weer langs het strand, ergens in N Holland. Het hele stuk hoorde ik continu Veronica, je hoefde eigenlijk zelf geen radio mee te nemen, zo populair was Veronica en de portable. Prima ontvangst natuurlijk, met alleen een stukje zeeweg tussen zender en ontvanger.
 5. Ah, dineetje in Pancake City. Waren het ook pannekoeken? Voor de mensen die Lage Vuurshe niet kennen, het is een straat met links en rechts allemaal pannekoeken restaurants.
 6. Wederom dank voor het compliment Eric. (Wacht maar tot ik groot en sterk ben) Overigens lijkt het signaal nu wat sterker, ik meet ca 3 dB meer via Kiwi SDR in Rotterdam. Kan te maken hebben met off air zijn van Jinx1179.
 7. Op 1584 zit een Asia zender in London. Gaf veel problemen vroeger.
 8. Geen idee, het is afgeregeld op randje vervorming. Met zo'n getal kan ik verder niets. De zender kan niet op apart percentage - en + afgeregeld worden.
 9. Ja, en de lieden die er een radio zendstation van wilde maken waren wij dus. De bedoeling was 1395 richting UK en 1224 r NL. We hadden met zend deskundigen uitgezocht dat richtantennes konden met schuine draden aan de mast die in zee verankerd worden. In combinatie met meetpost, gevoelige apparatuur zou met kippengaas worden afgeschermd. Er is nooit verteld dat onderhoud een half miljoen (gulden) kostte, ook niet dat het Maatschappelijk Verantwoord moest zijn. Wij wilden niet kopen vanwege hoge sloopkosten die dan voor onze rekening zouden zijn, maar huren. En dat kon niet. Het REM eiland was technisch een kopie van booreilanden in het meer van Maracaibo Venezuela, daar wist Heerema alles van want die had in de regio voor de olie offshore industrie gewerkt. Zijn familie zat in 1956 aan boord samen met ons gezin van het schip naar Curaçao. Nederland is een van de weinige plaatsen waar een professionele TV piraat heeft gewerkt. Zijn we daar een beetje trots op......
 10. De zender kan niet harder moduleren, dan gaat het vervormen. Zit in de negatieve modulatie, de audio PDM omzetter is dan al snel niet lineair meer. De oude buizenzender is met deze electra prijzen al helemaal geen optie, maar misschien een andere oplossing.
 11. En op windturbines en zonneparken die veel meer overlast veroorzaken komen dit soort figuren spontaan klaar.
 12. Let op Theo, hier zie je een grote AM stereo zender. Midden in de woestijn (bij een grote stad)
 13. De anti Veronica wetten leverde NL een berg frequenties op waarvan een deel pas heel veel later werd gebruikt. Zo was ik de eerste eind jaren 90 die 1584 in gebruik nam, lag op de plank sinds 1978.
 14. Heel simpel, er wordt door iemand via de mobilofoon gemeld dat ze het speedbootje van de bommengooiers in de richting van de Veronica hebben zien varen. Later wisten we dat de Veronica directie achter de aanslag zat, maar wellicht wisten de bommengooiers toen al wie hun opdrachtgever was. Als dat zo is was het erg dom om precies die richting uit te varen, het waren niet de slimste jongens zoals later duidelijk werd. Maar het kan ook allemaal gewoon toeval of onbedoeld zijn. Ik heb toen die nacht nog op het hele uur naar Veronica geluisterd, maar er werd niets gemeld. Ik was geschrokken toen duidelijk was dat Veronica, mn favoriete zender, erachter zat, kan me voorstellen dat jullie ook geschokt en boos waren.
×
×
 • Create New...