Spring naar bijdragen

ruudam

Leden
 • Aantal bijdragen

  1244
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

335 Excellent

Over ruudam

 • Rang
  Expert

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. ruudam

  Mast Hoogezand

  Als je dat wilt moet je in de nu lopende consultatie duidelijk aangegen dat er ook frequenties worden uitgegeven die niet aan Ned behoren. Onze noordelijke boefjes hebben naturlijk deze vraag niet opgenomen in de lijst. Dan gaat er een wereld aan mogelijkheden open, en kunnen er meer zenders (sterker?) de lucht in (al weet ik niet wie daar op zit te wachten) en is er zelfs ruimte voor een landelijke frequentie
 2. Erg interessant, dank hiervoor (wie is de technicus op de foto, Karel?) De zender aan boord is nog de oude 2,5 kW (zelfbouw?) zender? (Ik kon m begin 62 op mn X-tal ontvangertje horen in Schoorl)
 3. ruudam

  Radio Caroline

  FM is moelijk verkrijgbaar. Daarom is de combinatie AM en DAB+ een hele mooie. Dan bereik je dus ALLE auto radioos (en meer). Maar dat mag dus niet AM is verkloot met UITSLUITEND LPAM, ipv combinatie en naast elkaar. Over DAB+ wordt ook heel moeilijk gedaan, en het gevaar bestaat dat de grote jongens (zeg maar de Mollen) alles opkopen, zoals ze ook al de FM domineren. DAB+ moet geveild worden, en dan weet je het wel, alleen het grote geld en de meer van hetzelfde (slechte) muziekprogramma's gaan winnen.
 4. ruudam

  Radio Caroline

  Nee, AM is prima bruikbaar. Want voor thuis ontvangst hebben we kabel, analoog en/of digitaal, en internet. AM en FM zijn er vooral voor auto-mobiele ontvangst, en dan heb je dus, mits de auto in orde is, geen stoorvelden. Ik heb in hartje in de auto Den Haag nog bruikbare ontvangst van 1008 en 1566.
 5. ruudam

  Radio Caroline

  Is een balun of impedantie trafo niet frequentie afhankelijk? 648 zit aardig aan de rand vd MG band. Mooi ding zo'n R70. Ik ben er nooit aan begonnen omdat bij mij al met een beetje fatsoenlijke ontvanger als Grundig Sat 500 de signalen verdrinken in de noise, oftewel rommel. Wel heeft een ontvanger met ferriet antenne (magnetisch veld) minder last van de storing, dus misschien nog een idee?
 6. ruudam

  Mast Hoogezand

  Als je net zo lang meedraait als ik Theo kom je er wel achter waar het allemaal om draait en wie bepaalt. Volgens mij is de 1116 van R Bloemendaal nooit gecoordineerd, dus daar gebeurt gewoon niets mee.
 7. ruudam

  Mast Hoogezand

  Nee, hoor, het kon toen ook andersom 1224 is van Assen naar Tr haven verplaatst en van 1 naar 40/20 kW gegaan. 828 werd 20 ipv 2, wel met 10 dB afscherming naar het westen/UK. Kortom, er kon, en kan een hoop, maar onwil van lieden aan een singel in het noorden was en is het probleem. Want dan moeten ze coordineren, en wie weet spelen allerlei belangen met FM en DAB wel een rol waarom de MG verwaarloosd werd. Overigens zou het vermogen maar 2,5 kW zijn geweest, met als gevolg dat Albanie in de winter er lekker, in ieder geval met de het (Bromtoon) door heen zat. En een vreemde keuze, zou werd de 1224 gebruikt in Hengelo, en die kwam dus van Assen, hoever is Assen van H-zand, dat weet jij beter en was dus veel logischer geweest. Hengelo zat later op 891, gelijk met Hulsberg. Dus 891 H-zand had ook zog gekund, Gr en L (en dan helemaal het zuiden) liggen ver genoeg van elkaar af. Dus.....
 8. ruudam

  Radio Caroline

  Met zo'n antenne en een fatsoenlijke AM radio moet je 648 toch goed kunnen ontvangen zeker als je 1053 (Overdag?) kan horen. 648 is bij mij in Utrecht zelfs op een zakradiootje te horen, de autoradio stopt spontaan op 648. Het is een lage frequentie dus moet het ook verder komen, (Daar weet je alles van), Elburg UK is een goed pad, zeewater, goede bodemgeleiding en water van het Ijsselemeer. Kan je 693 BBC 5 live wel ontvangen? Overigens is 1053 allang niet meer van de BBC maar van een commerciele zender, SportsTalk.
 9. ruudam

  Mast Hoogezand

  Maak van 1593 maar 1594 kHz, 188 meter. 1395 werd door de publieke omroep erg "doelmatig"' gebruikt met ca 10 kW in H-zand, plan Geneve gaf aan 550 kW in Lopik.
 10. ruudam

  Surinaamse Radio

  Ik zou niet graag van Suriname naar Jamaica zwemmen, meer dan 1000 km. De Surinaamse radio was vrij apart, en klonk een beetje oubollig. Apintie is de oudste zender geloof ik. Is het nu niet allemaal TV, helaas via etnische groepen daar - verzuiling dus. Ook neem aan dat je weleens naar RTV 7 kijkt, met oa Surinaams nieuws van ATV.
 11. ruudam

  The Summer of love

  Helaas weet ik niets meer over Albert, weet de Kelkboom familie op Aruba niets over hem?
 12. Bijlo is een groot radio fan, logisch ook. Hij kende zelfs Radio Paradijs 1584
 13. ruudam

  Frits Spits uit roulatie wegens zieke vrouw

  Spits is een artiestennaam (die je dus niet op familie mag plakken.) Er stond gisteren een grote rouwadvertentie in de Volkskrant, uiteraard onder de echte naam: Ritmeester. Kennelijk was het bijna niemand opgevallen, ook niet op de VK redactie, dat dit de vrouw van Frits Spits /Ritmeester is. Ik denk niet dat Frits meeleest, gecondoleerd en sterkte (Frits is een oude collega van mij VARA Hilv 3)
 14. ruudam

  Norderney wordt Noorderschip met nieuwe bestemming.

  Geen vlees, milieu-vriendelijk.... Van dissident en tegen het (omroep)systeem tot politiek correcte tent. Het kan verkeren.
 15. ruudam

  Help - hulp

  Juul, gecondoleerd. Voor vrijwel alle muziek, inclusief "afwijkende" deze tip: http://www.yumusica.ws/andre-rieu-romeo-en-juliet-mp3-b218e2.html (moderator, graag even laten staan als voorbeeld) (Even geluisterd en begrijp de keuze) Het is spaanstalig, maar je hoeft alleen te weten dat Reproducir afspelen betekent en Descargar = downloaden. Het levert vaak vele versies op, zoals ook in dit voorbeeld, en natuurlijk zitten er misperen bij. Zoeken doe je door het vergrootglas rechtsboven aan te klikken, dan krijg je een invulregel met Buscar, en daar vul je het gevraagde in. Duracion is uiteraard speelduur. Het is gratis
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.