Jump to content

ruudam

Members
 • Content Count

  1,684
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

643 Excellent

About ruudam

 • Rank
  Expert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, die ken ik. Maar is toch anders, allen maar herhalingen en verder niets. Dat de TROS niet de omroep was van "effe lekker links doen"" De NPO lijkt ook misschien linkser dan het is, dat komt door de overmaat van BNN VARA op prime time op Ned 1. Zoals DWDD en Pauw. Pauw is nu vervangend oor OP1, zij het met nog steeds 2 vd 5 bnnvara. (Ik weet het komt door weigering kroncrv en avrotros hieraan mee te werken), maar het geeft het beeld. Ik heb ook voor diverse PO gewerkt en de redacties waren daar behoorlijk links. Zeker ook bij de Wereldomroep waarover geregeld klachten kwamen van luisteraars. Nederlandse expats zijn over het algemeen wat rechtser.
 2. Juul, je werkte voor de TROS, en dat was een behoorlijk rechtse omroep, zeker ten tijde van Wibo vd Linde en anderen. de TROS stond ook voor amusement, niet voor niets werd gesproken van vertrossing toen andere omroepen ook die richting op gingen ter behoud van leden en kijkertjes. En RTL is niet alleen plat amusement, dit interview IS nota bene op RTL, RTL - Z, dat overdag de held ag nieuws uitzendt - al is het accent zoals de naam aangeeft op zakelijk nieuws. De NPO heeft geen nieuwszender voorzover ik weet. Daarnaast brengt RTL Z s avonds veel documentaires. Ja, dat is ook RTL, ook commerciele omroep. Om nog maar et zwijgen van Discovery en National geographic, allemaal commercieel met veel docu's, soms hele goede. En vroeger leek Veronica met ABTT, Kolder op Zolder show, Help er zit etc, ook meer op de VPRO dan op een platte commerciele zender.
 3. Inderdaad, mooi en interessant. Jammer dat het beeld 4:3 is terwijl het breedbeeld is.
 4. Als ik goed luister hoor ik de bekende Scheveningen radio piepjes heel zachtjes op de achtergrond. Dus Den Haag of Scheveningen,dat verklaart de goede ontvangst. Tussen 11 en 01.00 was Beromunster er zeer waarschijnlijk nog, maar daar is dus niets van te horen in deze opname. Het meest hinderlijke was een zware bromtoon, veroorzaakt dor het verschil in draaggolffrequenties. Uit metingen van de EBU die op dit forum ooit zijn gepubliceerd door Juul blijkt dat ook. De bromtoon was van dergelijke frequentie dat je luidspreker enorm stond te trillen, met mogelijke schade. Ook kristal oscillatoren staan nooit precies op hun frequentie en moeten bijgeregeld worden, meestal met een parallel condensator. Afregelen van ene zender, of in ieder geval `gelijk leggen`` met een zender op hetzelfde kanaal kan relatief eenvoudig. Je laat iemand luisteren die de interferentie toon kan horen, dus een flink eind va de zender. Vervolgens gaat de technicus bij de zender aan de trimmer draaien net zo lang tot Zero Beat, of nagenoeg. Wat je overhoudt is dan zwevingen wat minder ergerlijk is. Daarvoor is het wel nodig dat de zendertechnicus contact heeft met de luisteraar op afstand, dat was bij Veronica natuurlijk wat lastig. Wij hebben het succesvol gedaan met 1584.
 5. De Zwitser ging meestal om een uur of 1 de lucht uit. Met gevolg dat Veronica over heel Europa te horen was, een keer glashelder ontvangen in Gerlos - Oostenrijk tussen 01 en 02.00 uur. Deze oudejaars opname is dan ook uitzonderlijk goed. waar gemaakt?
 6. Dank voor de download via We Transfer. Goede opname, moet vlak bij de boot zijn gemaakt want "om de hoek"" had je al last van Beromunster. Het fragmentje in de geschiedenis beschrijving van Juul op de Norderney site is al het gebrom op de achtergrond te horen. In de Achterhoek waren we helemaal kansloos.
 7. Met Tom nog in 2003 als MG groot vergunninghouder gesproken in het 10 pand aan de s Gravelandse weg over de 1008, iets waar hij zich mede voor heeft ingezet. R10 zat toen nog op de wat rottige 1395. Toen R 10 op de 1008 - tien nul acht - eindelijk te horen was kreeg Tom binnen een week of zo die verschrikkelijke hersenbloeding............ familie en bekenden: sterkte
 8. En als je dan zo nodig beeld er bij moet hebben, doe t dan goed. En laat de video clips zien bij de plaatjes. Dat geeft afwisseling zodat je wellicht een groter publiek bereikt dat niet meer radio luistert maar alleen nog maar radio via de TV. 192 TV zou beter kunnen scoren met gepresenteerde programma''s, met een maatje hebben we ooit een systeem daarvoor bedacht. In de praktijk hetzelfde als radio automatisering, maar er wordt ook het juiste beeld bij gehangen. Dus je maakt primair radio, het beeld volgt, en je kan het in je eentje. Ik ben bereid als vrijwilliger voor 192 te werken, liefst bij nacht en ontij. Zo werd die platenmij genoemd door jocks eind jaren 90 bij Veronica als Publ O, toen ik daar een blauwe maandag werkte. Er waren wel meer van dat soort uitdrukkingen, vooral voor NL artiesten.
 9. Draaien ze op Netflix zulke slechte films dan? Ik bedoel, net als al die slechte platen op de radio.
 10. Tuurlijk. Ik blijf het prima vinden als iemand zijn visitekaartje afgeeft,beter dan al die saaie plastic computer gescripte presentatoren. En ach, als dat bijdraagt aan de ijdelheid, het zal me worst wezen.
 11. Maar inderdaad wel goede muziek, vooral s nachts. Met een radio met ferriet antenne luistert het beter omdat je dan minder signalen door elkaar krijgt wegens richt gevoeligheid. Met autoradio - rondom gevoelig - is het slechter. Overigns werd het beter toen de vermogens naar de helft gingen - less is more
 12. Het gaat niet alleen om de hoeveelheid, maar ook om de zwaarte van het vuurwerk. In Duitsland (en Belgie) kan je veel sterker vuurwerk kopen wat hier niet mag worden afgestoken. Maar we gaan er maar vanuit dat je keurig alleen spullen hen gekocht die ook in NL mogen..... Op Aruba, mocht ook alles, ook op zondag, en spotgoedkoop. Toen we in NL kwamen in 68 waren we totaal niet geinteresseerd in het dure en zwakke vuurwerk. Nooit iets in dit land afgestoken.
 13. Ook dat nog, beetje illegaal vuurwerk importeren.........
 14. Er wordt genoeg Borsato-achtige wel of geen kwaliteis muziek gedraaid op de radio, Hele categorieen, die ik dan betere muziek vind, worden nergens gedraaid. wat is eigenlijk de functie van Publ Omroep, net zo populair en nr 1 staan in de ratings of kwaliteit, of tenminste iets dat afwijkt van de grote commerciele stations.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.