Jump to content

ruudam

Members
 • Posts

  2,106
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ruudam's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • Reacting Well
 • Conversation Starter Rare
 • First Post
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

969

Reputation

 1. De ATU van de RNI 192 zender is waarschijnlijk afgeregeld met het signaal van Veronica 192..... Als het de ene kant optimaal op gaat dan ook de andere kant op, oftewel als de antenne 1562 maximaal ontving, dan zendt ie dat ook optimaal uit.
 2. De Tros mensen hielden de plannen tegen omdat dan de radio makers op straat kwamen te staan. Maar waarom werd er ook toen al niet begonnen met commerciƫle radio? Frequenties zat,, zowel op MG - Ned had veel gekregen met Geneve 75 - en FM, zoals later bleek.
 3. Vandaag Eurovisie, bij mijn weten was Ralph Inbar ook betrokken bij de eerste Eurovisie uitzending vanuit Israel. Toen Israel weer won deed Nederland de uitzending. Inbar was gisteravond het antwoord op de eerste vraag in 2 voor 12.
 4. Helemaal niets, was een gerucht. Tegen mij eind jaren 90 geen grote verhalen, terwijl we vaak samen in de auto onderweg waren. We spraken alleen over het radio project Aruba NL, en bezochten mogelijke financiers zoals SBS. In de auto werd ook door hem via mijn mobile telefoon, zon groot ding die je om je nek moest hangen, naar Miami gebeld om een satelliet verbinding te regelen. Dat is niet gelukt en daar is het project op vast gelopen. Wel kwam er een nieuwe satelliet bij PAS 2 (PanAM Sat) maar dat was veel te laat voor ons. Anders bellen met de de Kelkboompjes op Aruba, misschien weten die waar hij is. (Hij begon bij Radio Kelkboom)
 5. Dank, voor mij zeer interessant als oud Aruba bewoner. Maar waar is hij nu, laatste bericht was - ergens in Australie-.
 6. LPAM is natuurlijk niet landelijk. Bovendien kan het opstelpunt wellicht binnen het gebied waar de rechten voor NL liggen, zodat je beperkt bent. Vergelijk 1584, 1602 en een paar andere freq.
 7. Alleen als deze vergunning komt het te vervallen wort het weer een Micky Mouse freq, slaat natuurlijk nergens op omdat er waarschijnlijk maar 1 zender in het rechtengebied geplaatst kan worden.
 8. Kanaal 9C Nostalgie is er nog niet, ook wordt beperkt vermogen uitgezonden, dus wellicht niet overal te horen.
 9. iEn inmiddels heeft de grote concurrent van Joe zich gemeld :Nostalgie van Mediahuis, ook uit Belgie gaat ook op Dab laag 7 zenden.
 10. Op 585 zat s avonds een sterke zender uut Madrid.
 11. Ja, leuk Juul, bedankt. De politieke verhoudingen zijn nu heel anders, met VVD op 1, D66 op 2 en PVV op 3 zou er nooit een meerderheid zijn geweest voor het verdwijnen van Veronica.
 12. @John, You are right, at that date RNI even had not started yet. @ Piet, klopt, kort dus 12 en 20 dagen. Waarom men 1385 koos kan politiek zijn geweest, geen gezeik, het was de tijd vd koude oorlog, dus storen van Sovjet Unie zal niet direct tot reacties leiden. Daarnaast zat de roemruchte 1394 (1395) van Albanie, toen ook al keihard 1000 kW of zo. Moskou en Tirana bestookten naast elkaar het westen met propaganda. Onderling konden ze niet met elkaar opschieten, er stond ook een antenne array voor 1395 gericht op Moskou. Waarom niet voor 1404 gekozen 214 meter, en inderdaad de oude golflengte van ..............Radio Noordzee, maar dan vanaf REM eiland. Of tie s avonds bruikbaar was weet ik niet, REM Noordzee zond s avonds geen radio uit.
 13. De 2e met Steven Ladd was op zondag 8 februari 1970. Beetje research op basis van nieuws
 14. RNI heeft maar kort op 217 meter gezeten. 1385 kHz, daar zat een hele sterke Rus op, Rus? Kaliningrad max 2500 (1) kW, sterkste zender ter wereld?
×
×
 • Create New...