Jump to content

ruudam

Members
 • Content Count

  1,646
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

629 Excellent

About ruudam

 • Rank
  Expert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hoorde het ook afgelopen nacht voorbij komen. Wat heet slecht, sjonge jonge. Ook nog eens chaotisch, dingen die door elkaar werden gehaald, springen in de tijdslijn. Zo is ze volledig ontgaan dat Atlantis een eigen zendschip had (maar was natuurlijk ver weg, voor Zeeland). Afijn, heb nu nog slaperige oogjes....
 2. Hilv 3 was bedoeld als lichte muziekzender, dus kleuring vanaf het begin. Maar daar werd de hand mee gelicht om de luistercijfers een beter aan zien te geven.
 3. Heel mooi, dank Hans. Ehard Goddijn is een oude collega van mij bij de WereldOmroep.
 4. Daar komt bij dat het noz van het land minder AM maar meer FM gorienteerd was. Het was dus een dom besluit.
 5. Maar weer even niet in het noorden, oosten en zuiden van het land. RONO en ROZ op H 3 net. In hardstikke mono, hoewel de ROZ geloof ik illegaal stereo was. Werd de vacaturebank echt tussen 18 en 19 uitgezonden?? Pas nu bedenk ik dat dit werkelijk een ongelofelijke stommiteit was. De meeste werklozen zaten........... precies in n-o en z van het land en daar was het nou net niet te ontvangen............. Waren ze nou echt zo randdebiel of mis ik iets?
 6. In 1975 kwam de 2e tafel al, de stereo dj tafel. Dus de mono was er eerder.
 7. Natuurlijk wordt nergens vermeld dat de Dik voor elkaar Show op R Noordzee (RNI) is begonnen.............. (De Wereldomroep is helemaal vergeten)
 8. Ja Juul, met die 100 jaar Radio wordt er wat afgerukt, dat zal ook het geheugenverlies verklaren. De modale luisteraar ziet allang het bos niet meer tussen de 100 jarige bomen. Kenmerkend is voor mij op deze dag dat het met de samenwerking bij de Radio heel ver te zoeken is. Iedereen is lekker met zichzelf bezig. Ik zag liever 1 groot feest de hele dag door. Ik las al dat er hier en daar ruzie is over uitnodigingen en zo Ik vind het niet erg zelf gewoon helemaal niet in de lucht te zijn, genoeg gedaan in het verleden waaronder zo'n 20 jaar Paradijs en voorgangers met eigen zender. Ben ook nergens uitgenodigd, mooi zo, lekker rustig.
 9. Luxy was alleen s avonds, hoewel er ook wel naar de Duitse programma's werd geluisterd. Kwam het best door in de 49 meter overdag, s avonds 208. AFN was niet te ontvangen overdag, wel BFBS heel moeizaam, zat tussen H3 Markelo en Lopik, dus de radio moest erg selectief zijn. RNI was later wel op een zakradiootje te horen. Het lukte wel om overdag Veronica 192 te ontvangen met een goede radio en veel antenne draad. Maar bij duisternis kwam Beromunster.
 10. Zorg dat je er bij komt - was van Dorus. Zijn broer Kees had ook al wat te doen gehad met zeezenders.... Achteraf een gelukje dus, die raid, anders was ook Paradijs standaard geeindigd, geldgebrek.
 11. We waren even in Nederland van aug 62 tot feb 63. In Schoorl NH Op mijn kristalontvanger hoorde ik aan het einde van de afstemming zacht muziek muziek. Dat moet Veronica zijn geweest, alleen, ik vond er niets aan. Ik was al 9. Mijn ouders vonden het ook niets, in de auto bleef de automatische zenderzoeker (ja, ja , in die tijd - een dure AutoVox) keurig hangen op Veronica. Het was die beruchte winter, de zee was vlak bij de kust bevroren. Later hoorde ik het grapje dat je bijna naar Veronica kon lopen. Dank je, Juul. Het was een doordeweekse dag. Want toen we later van Rotterdam naar Noord Holland reden zag ik wegwerkzaamheden. Niets bijzonders denk je, maar het waren witte wegwerkers, wij hadden op Aruba en de VS alleen zwarte....... We waren zo vroeg, dus kennelijk voor 6 uur, met de boort in NL omdat Le Havre werd overgeslagen. Normaal deed de HAL: NY- Southampton- Le Havre - R''dam. Maar vanwege een orkaan 12 midden op de Atlantische Oceaan, en er teruggevaren moest worden om die te ontwijken, waren we te laat en werd Frankrijk overgeslagen, en waren we juist weer vroeg in HvH. Toeval. De eerste dagen logeerden we bij familie in Alkmaar en heb ik me suf geluisterd naar Veronica op het zakradiootje. Groot was dan ook de teleurstelling toen we aankwamen in onze nieuwe woonplaats Doetinchem: geen Veronica. Bij familiebezoek in N-Holland ging altijd een radio mee.
 12. Juul, begon Veronica pas om 07.00 uur in die tijd?? Wij kwamen 2 maanden later aan aug 68, in Nederland. Of was dat alleen in het weekend? Met de Statendam, s morgens vroeg voeren we door de Nieuwe waterweg van HvH naar R-dam. We waren op, stonden aan dek en ik had mn trouwe zakradiootje in mn hand. Gekocht voor NAf 14, vlak voordat we van weg gingen van Aruba. Ik had al veel over Veronica gehoord en gelezen, en wilde dat nu wel eens meteen horen. Zoeken en draaien aan de afstemcondensator............ niets. Vraag aan een personeelslid - Kan jij Veronica vinden ? Ja hoor moet wel lukken Niks. Pas veel later begrijp ik dat we gewoon te vroeg waren....... (Ik was de 24 uurs zenders van de VS gewend).
 13. "Veronica ..... da's niks joh" Beste slogan aller tijden - vind ik Vanavond met... was dat niet ook een programma in 72 in het begin van 538? Met gast dj dus. 20.00 uur
 14. Veel dank hiervoor. Rajendre was een neef van Bud, en werkte ook mee aan het programma, blijkt hieruit. Zijn naam wordt hier als Rajindre geschreven, maar het is dus Rajendre. Ik heb dus bij een tante van Bud in een lagere school klas van de Beatrixschool gezeten op Aruba. Ik meen zeker te weten dat Rajendre het stokje van zijn oom later overnam in Zorg en Hoop. Vanwege de slechte economische toestanden in Suriname kwamen veel Surinamers naar Aruba en Curacao, sloot beter aan dan Nederland. Wij hadden ook Surinaamse kennissen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.