Jump to content

ruudam

Members
 • Posts

  1,965
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ruudam's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

796

Reputation

 1. ruudam

  TV programmering

  Opvallend dat Bjj ned 2 alleen Lopjk kan 27 wordt genoemd. Bjj ned 1 wel alle kanalen. Was 2 nog niet overal te zien?
 2. Ik ben op zoek naar het ochtendprogramma van de eerste zondag op de Firato. Edith den Doosch. Mee gepresenteerd, was toen een soort side kick avant la lettre. Ik denk 6 tot 9 of 10. Weet even geen datum. BVDank
 3. Helaas geen kanaal 35 op het Veronica radiootje.....
 4. Dat heet stereo terreur. Als het geen stereo is, is het niet goed. Ik hoor dat nog wel eens als reactie op MG uitzendingen. Je hebt ook kleurterreur, zwart/wit kan niet meer dus historische opname's worden ingekleurd. En breedbeeld terreur. 4:3 beelden worden of uitgerekt zodat alles met breedbekken is of de randen boven en onder worden eraf gesneden waardoor het voorhoofd bij close up verdwijnt. Ook wel zwarte randen fobie genoemd omdat bij 4:3 op breedbeeld je zwarte randen hebt links en rechts. Ja, er is een hoop terreur in de wereld.
 5. Het is een raadsel. Maar enige uitleg. Mijn maatje van 1179 was erg hard, maar helaas iets te hard. En dan wil het wel eens te warm worden hier en daar. Dus vandaar uit de lucht. Andere zender op 1179 geprobeerd, en dan is er signaal zo nu en dan. Hij staat continu aan maar is meestal niet te horen. Als hij wel te horen is ben ik 3 dB harder. Theorie, ergens zit sluiting, niet in antenne maar waarschijnlijk ATU. Dus is er niets te horen, zender regelt terug en wat er overblijft is soort dummy load. Intermitterende sluiting dus vd antennedraad 1179, die bij sluiting naar aarde ook wat vermogen bij mij wegtrekt, de 3 dB dus. De draden vd 2 zenders lopen enkele decimeters van elkaar. Als de sluiting even wordt opgeheven dan hoor je 1179 met Man of Action en ben ik 3dB harder. Er zal vd week aan gewerkt worden, en is het verschijnsel voorbij.
 6. Wat is Nederlandse Radio Juul? Op Mi Amigo, Monique en R819 werd ook wel gerookt. Gericht op Nederland, zelfs zodanig dat de Nederlandse autoriteiten een einde aan de uitzendingen maakten, al lag het schip, Ross Revenge, voor de Britse kust. Caballero is met 2 x l, en werd consequent verkeerd uitgesproken, op zn boerenhollands ipv spaans. (Voor mij als ex Latijns Amerika bewoner een gruwel in het oor)
 7. Welnee, ik heb ze met roken gewoon op MG uitgezonden, geen enkel probleem.
 8. Nee, ant dstad gebruikt m of action wel degelijk. Vanmiddag weer Als 1179 in de lucht is is, 1467 3 dB harder, dus zo Kan ik het zien.
 9. Op Aruba en Curacao was het vroeger, jaren 60, precies andersom. Daar was drankreclame verboden maar tabaksreclame toegestaan. Er werd dan ook veel gedronken, meestal sterke drank. Tijdens verkiezingen werd het eiland drooggelegd. Mijn pappie heeft een keer op Aruba een zwaar auto-ongeluk gehad bij toen hij werd aangereden door een totaal bezopen automobilist.
 10. Zijn dit complete programma's, dus met rook reclame?
 11. Gelukkig heb ik indertijd via de 1584 wel gewoon complete programma's kunnen uitzenden met rook reclame. Was een jubileumjaar dus zal wel 2009 zijn geweest. Overname van Radio 192. Toen kon het dus wel. Zelfs gewoon via de ether. Daar is nog de 1 kW buizenzender een maandje voor ingezet. Nooit iets van gehoord. Ik ben tegen het bewerken van historische programma's. Als je dat niet aan de autoriteiten kan uitleggen is er iets mis. Beste Juul, het pleasen van clubs als CvdM en AT heeft weinig zin, ze doen toch wat ze willen. Maar misschien hengelen jullie naar eigen vergunningen of subsidie......
 12. De forten in the Thames werden wel als zeezender gezien. Radio City, Radio 390 etc. Overigens, hier zit WCBS 880 nu, samen met WFAN 660 , vroeger WNBC. Weer op een eiland. http://j-hawkins.com/wcbs_wfan.html
 13. In NY USA, was dit eigenlijk niet ook een zeezender? Bereik was gigantisch vanwege zout water effect, dus..... https://www.radioworld.com/columns-and-views/roots-of-radio/wcbs-a-radio-island-in-the-stream?utm_source=SmartBrief&utm_medium=email&utm_campaign=0028F35E-226C-4B60-AC88-AB2831C8A639&utm_content=2358E87B-8947-4E4D-B9B1-FB7D3AD412A3
 14. In de Achterhoek kwam Laser redelijk goed over de duitser.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.