Jump to content

ruudam

Members
 • Content Count

  1,810
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

695 Excellent

About ruudam

 • Rank
  Expert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik hoorde Men vraagt etc regelmatig, het had wel wat vond ik, alleen de tune al... H 3 had op zondagmiddag sport, niet met leuke popmuziek.
 2. Heel klein dingetje 828 Utrecht is (nog) niet in de lucht. Er is al wel een test geweest en die was heel hoopgevend, maar tijdgebrek verhindert definitieve uitzendingen.
 3. Ik woonde in een gebied - Achterhoek - waar grotendeels naar H3 werd geluisterd, wegens on-ontvangbaarheid Veronica en H 3 op FM, maar ik werd ongesteld als ik verplicht mee moest luisteren.
 4. Juist het heldere geluid bevordert de ontvangst. Komt zelf deels daardoor over Monte Carlo heen Optimod 9000D Als ik iets zou missen zou ik het wel anders afregelen. Nogmaals het is een keuze. Dat zeg ik ook tegen de zenders die zo lelijk klinken wegens teveel laag.
 5. De Haagse bluf, en daar kom je ver mee. Iemand rekende voor mij uit dat hij alleen voor AT al 12.000 Euro kwijt is aan alle DAB vergunningen. Daar komen de zendkosten nog bij. Maar je kan rekken, AT is erg laat met versturen facturen (ik heb er wel eens gehad meer dan 5 jaar na vergunningverlening). Ik denk dat de rekeningen pas volgend jaar komen. En dan kan je met betalingsregelingen en negeren incasso nog een een tijd rekken. De zendkosten is een ander verhaal. In een artikel in 070Magazine zegt hij nu dat hij al op FM uitzendt (domme journalisten ook die niets controleren) https://www.070magazine.nl/index.php/cultuur-uitgaan/295-oude-zendpiraat-hofstad-radio-uit-de-as-herrezen
 6. Er schijnen maar een paar van gemaakt te zijn. Eigenlijk was het verdubbelde 50 kW zender met 4 ipv 2 50 kW eindbuizen. En een modificatie van 100 kW KG zenders. Wat zou het verschil zijn tussen de B en J uitvoering. Ampliphase is een spin off van de televisie techniek. TV beeld is moeilijk AM te moduleren van wege de DC componenten bvb een egaal beeld is een gelijkstroom signaal. RCA ontwikkelde ampliphase waarmee je wel DC en elke golfvorm kan moduleren.
 7. Op grote TV stations is er nog veel reclame te zien, maar dat is deels gratis en tegen dumpprijzen. Hoe dacht je dat het zat met een nieuwe zender die alleen op DAB en internet te horen is..... (Anders gezegd, ik wil ook wel van alles sponsoren als het gratis is)
 8. Dat minder laag is een bewuste keuze. Als je het vergelijkt met Caroline en MCB die in het zelfde gebied overdag ook zijn te ontvangen is het inderdaad minder, maar ik vind dat de anderen teveel laag hebben. Het laag loopt wel ver door, maar is dus wat minder, tussen mid en laag is wat extra reductie toegepast waardoor het lekker transparant wordt. Ook de Amerikaanse zenders zoals AFN hadden vroeger minder laag op AM. En op FM is het zeker teveel laag. Overigens is een ieder vrij om er zelf wat extra laag bij te draaien....
 9. Jawel, maar je moet eerst de frequentie regelen bij de HFCC. En elk halfjaar opnieuw.
 10. Die 104.2 R-dam is maar 200 W. En wordt geveild, dus maar afwachten of Winnubst m krijgt, en het is wel meteen betalen bij veiling tegenwoordig.
 11. Frequenties zijn precies. Golflengtes is een vage aanduiding op een oude radio schaal, waarbij je de afwijking niet ziet
 12. 245 meter was Radio Bloemendaal dus, op 1223 kHz. Later werd dat 1116, 269 meter. Van de omschrijving van de programma's van H3 wordt ik niet erg vrolijk, goede sfeerbeschrijving Hans. Caroline heb ik net gemist, tot maart 1968 (?) Ik kwam in aug 68 pas in NL. Dus werd het Veronica, maar lastig te ontvangen in de Achterhoek.
 13. Schoolvoorbeeld van de geniepigheid waarmee AT werkt. Niet te veel bekendmaken, anders krijgen we het misschien nog druk. Maar KG vergunningen kunnen niet worden tegengehouden, het kon al een tijd, maar was heel moeilijk, je moet het waarschijnlijk 1 op 1 regelen met AT, erg transparant en democratisch.
 14. Die FM 104.2 is een verzinseltje van Winnubst. vergeet het voorlopig maar, de frequentie is niet vrij gegeven en dan nog moet Winnubst m zien te krijgen.
 15. KLM was een groot bedrijf, en in een vliegtuig zitten serieuze zenders!! Sterker nog: de registratie van vliegtuigen is oorspronkelijk gebaseerd op de zendvergunning, PH enz Wat ik uit de verhalen van het begin kan opmaken is dat de zender bestond ui een aantal lineaire verterkers. In die tijd hadden bvb visserschepen een 1 kW zender aan boord AM gemoduleerd in de visserij band. Veel mensen aan de kust hadden een radio met visserijband, je kon gewoon meeluisteren. Het hospitaal schip de Hoop verzorgde zelfs zo radiokerkdiensen voor de vissers op zee. Kijk en dat was nu illegaal, want dat was omroep, maar vanzelfsprekend werd hier niets tegen te gaan. Wellicht dat zo'n zender de basis was Veronica begon ook nog eens in de visserijband op 1620.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.