Jump to content

ruudam

Leden
 • Posts

  2269
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ruudam

 1. 1584 is niet in de lucht. 1566 schijnt weer uit te zenden met laag Vermogen wegens uitzend verplichtjng, te herkennen aan hjndoestaanse muziek.
 2. Ja, maar niet officieel, coordinatie kan alleen tussen administraties en niet met omroepen. Veronica was heel netjes, maar de meeste anderen niet.
 3. Het is Aspic, niet Aspect. Geweldig e muziek King Crimson.
 4. Dat zat toch wat anders. Rood is buiten plan Kopenhagen. Bvb 1250 /240 voor Hilversum 3 was in overleg met Hongarije, de rechthebbende. Ook de landen van de nabuur frequentie s moesten toestemming geven. Daar is een procedure voor. Dat heet coordinatie. Was dus wel buiten plan, maar niet illegaal. Zeezender s overlegden en coordineerden niets.
 5. Gewoon 5 op net 3FM. NPO moet op houden met dat rete commerciele denken wat slecht is voor ouderen.
 6. Dank je Juul. Heb je het overzicht nog wat in het Veronica blad stond eind augustus 72. Ik had het maar kan het na verhuizing niet meer vinden.
 7. Zijn die oude overzichten van de EBU nog ergens te downloaden?
 8. Ik heb laatst s nachts de hele MG afgefiets met een Philips D 2999. Storing viel me mee, op sommige kanalen was het behoorlijk stil, en dat midden in de nacht, dat zijn dus de clear channels. De storing varieert bij mij , soms is het heel rustig, soms is de halve band dicht. LG is bijna niet meet storingsvrij te krijgen. Zelfs als ik mn auto parkeer komt er een hoop rotzooi uit de panden waar hij voor staat. Soms ook op MG. Ja er is hoop vervuiling, die je niet weet. Volgens mij zit er hier een andere zender op 918 in de buurt.
 9. Ter promotie van Kom uit de Bedstee en wellicht hele LP. Mafste nummer is Het Gerucht "de Chinezen zijn geland op het Scheveningse strand". Gerucht was ook B kant Bedstee single.
 10. Geerjnk Bakker had het nog scherper kunnen stellen door op te roepen het 3e radio net direkt aan Veronica te geven. Dan was hij er van af en probleem opgelost. De NCRV maakte van H3 wel een potje door er op zaterdag middag een sport programma op te zetten. En Langs de Lijn moest ook op 3 om er nog een beetje succes van te maken.
 11. En dat allemaal dank zij de regionale NOS omroepen RONO en ROZ. In het N Z en Oosten waren Joost en Frits niet (goed) te ontvangen.
 12. Je had toen DLF en Deutschland Radio. Beiden zaten op de lange golf maar ook op bvb 549 Middengolf. Nu alleen op FM Bundesweit en DAB.
 13. Snelheid goed. Er zit nu wel wat digitale Vervorming op (altijd wat te klagen)
 14. Ik wist niet dat de Mebo toen terug ging naar Scheveningen. RNI zal niet pal naast Hilversum 3 hebben gezeten. H 3 was 1250 en BBC R1 1214. Ik neem aan dat RNI op 1232 zat, precies er tussen in. Heel strategjsh Er zat 1 kanaal tussen. Op slechte radio s is dat misschien niet goed uit elkaar te houden. In de omgevjng Den Haag. En ik weet niet hoe "breed" RNI was.
 15. Hilversum 3 zat op 240 meter. Het gespetter zal dus wel zijn meegevallen. Het schip lag voor de Engelse kust en daar spetterde het wel op de 247 van Radio One.
 16. Nou, zo simpel lag het niet. De aanwezigheid van de Mebo 2 betekende het einde van Veronica. De sterke zenders konden aanleiding zijn voor anti piraten wetten omdat de politiek maar 1 zender op zee gedoogde. Daar waren "afspraken" over. Daarom moest de Mebo 2 van zee. En niet vanwege geld of concurrentje. De aanslag is niet goed te praten natuurlijk. Volkomen verkeerde uitvoering. Daarvoor zijn de verantwoordeljjken terecht gestraft.
 17. 1566 Den Haag en 828, 1584 Utrecht zijn niet in de lucht.
 18. Zou hooguit een verschil van 3 dB maken en niet 8. En dan hebben we het nog niet over de betere lagere frequentie 1100 tov, 1500. Echte verschil zit m in het feit dat Laren zandbodem heeft en Utrecht niet.
 19. Utrecht - Rotterdam is Vrijwel zelfde afstand als Laren - Rdam. Kiwi SDR Rdam: 1089 S8, 1467 S9+2 Scheelt meer dan vol S punt.
 20. Ik heb nog contact gehad met Riny, oftewel onze Arnhemse trompettist Marty over overname van de 1035 10 kW zender. Voor de Randstad was het 1332, maar die werd s avonds heftig gestoord door de Romeinen. Toen ik op bezoek was bij Nationaal aan de s Gravelandse weg, beetje eind middag in de winter, kon ik de zender niet goed ontvangen. Lullig was dat mijn 1584 aldaar in Hilversum wel goed door kwam.....
 21. Sorry voor late reactie. Het is dus Hunsel, en dat ligt niet in de Achterhoek maar in Limburg. Opstelplaats was officieel Echt 1035 kHz directioneel. 1332 was 2 kW in Lopjk. Ik ben bij de mast in Hunsel geweest. Was wat lastig te vinden en erg drassjg. Ik had die 1035 in 2003.
 22. Klopt, En bij 20 kW zenderuitgang heb je ruim 16 kW EMRP
×
×
 • Create New...