Jump to content

ruudam

Members
 • Posts

  2,106
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ruudam

 1. De ATU van de RNI 192 zender is waarschijnlijk afgeregeld met het signaal van Veronica 192..... Als het de ene kant optimaal op gaat dan ook de andere kant op, oftewel als de antenne 1562 maximaal ontving, dan zendt ie dat ook optimaal uit.
 2. De Tros mensen hielden de plannen tegen omdat dan de radio makers op straat kwamen te staan. Maar waarom werd er ook toen al niet begonnen met commerciƫle radio? Frequenties zat,, zowel op MG - Ned had veel gekregen met Geneve 75 - en FM, zoals later bleek.
 3. Vandaag Eurovisie, bij mijn weten was Ralph Inbar ook betrokken bij de eerste Eurovisie uitzending vanuit Israel. Toen Israel weer won deed Nederland de uitzending. Inbar was gisteravond het antwoord op de eerste vraag in 2 voor 12.
 4. Helemaal niets, was een gerucht. Tegen mij eind jaren 90 geen grote verhalen, terwijl we vaak samen in de auto onderweg waren. We spraken alleen over het radio project Aruba NL, en bezochten mogelijke financiers zoals SBS. In de auto werd ook door hem via mijn mobile telefoon, zon groot ding die je om je nek moest hangen, naar Miami gebeld om een satelliet verbinding te regelen. Dat is niet gelukt en daar is het project op vast gelopen. Wel kwam er een nieuwe satelliet bij PAS 2 (PanAM Sat) maar dat was veel te laat voor ons. Anders bellen met de de Kelkboompjes op Aruba, misschien weten die waar hij is. (Hij begon bij Radio Kelkboom)
 5. Dank, voor mij zeer interessant als oud Aruba bewoner. Maar waar is hij nu, laatste bericht was - ergens in Australie-.
 6. LPAM is natuurlijk niet landelijk. Bovendien kan het opstelpunt wellicht binnen het gebied waar de rechten voor NL liggen, zodat je beperkt bent. Vergelijk 1584, 1602 en een paar andere freq.
 7. Alleen als deze vergunning komt het te vervallen wort het weer een Micky Mouse freq, slaat natuurlijk nergens op omdat er waarschijnlijk maar 1 zender in het rechtengebied geplaatst kan worden.
 8. Kanaal 9C Nostalgie is er nog niet, ook wordt beperkt vermogen uitgezonden, dus wellicht niet overal te horen.
 9. iEn inmiddels heeft de grote concurrent van Joe zich gemeld :Nostalgie van Mediahuis, ook uit Belgie gaat ook op Dab laag 7 zenden.
 10. Op 585 zat s avonds een sterke zender uut Madrid.
 11. Ja, leuk Juul, bedankt. De politieke verhoudingen zijn nu heel anders, met VVD op 1, D66 op 2 en PVV op 3 zou er nooit een meerderheid zijn geweest voor het verdwijnen van Veronica.
 12. @John, You are right, at that date RNI even had not started yet. @ Piet, klopt, kort dus 12 en 20 dagen. Waarom men 1385 koos kan politiek zijn geweest, geen gezeik, het was de tijd vd koude oorlog, dus storen van Sovjet Unie zal niet direct tot reacties leiden. Daarnaast zat de roemruchte 1394 (1395) van Albanie, toen ook al keihard 1000 kW of zo. Moskou en Tirana bestookten naast elkaar het westen met propaganda. Onderling konden ze niet met elkaar opschieten, er stond ook een antenne array voor 1395 gericht op Moskou. Waarom niet voor 1404 gekozen 214 meter, en inderdaad de oude golflengte van ..............Radio Noordzee, maar dan vanaf REM eiland. Of tie s avonds bruikbaar was weet ik niet, REM Noordzee zond s avonds geen radio uit.
 13. De 2e met Steven Ladd was op zondag 8 februari 1970. Beetje research op basis van nieuws
 14. RNI heeft maar kort op 217 meter gezeten. 1385 kHz, daar zat een hele sterke Rus op, Rus? Kaliningrad max 2500 (1) kW, sterkste zender ter wereld?
 15. Overigens wordt in Oekraine en Rusland en buurlanden wel het 1 en ander aan hoogvermogen MG in de lucht gebracht en gehouden.
 16. Hoogvermogen mag niet meer, dus klagen bij Agentschap Telecom Min EZ en K. De Tweede kamer kon het niet tegenhouden ondanks toezegging Minister Kamp die zich door AT heeft laten wegzetten.
 17. De 675 is in 2003 door Radlon aangevraagd, maar het bod was lager dan Arrow (Officieel Country Music van Ruud Kegel) Er is nog geprobeerd de 828 (van mij) te ruilen tegen 675 van Ad Ossendrijver, maar dat is niet gelukt, ik denk omdat er te veel bijgelegd moest worden. Die 1296 hebben wij, Bob Noakes en ik, bruikbaar gekregen bij de eigenaar in London. Daarvoor moest de BBC de uitzending verschuiven naar de avond, als 1 blok waardoor de dagzendtijd vrijkwam. Tevens werd de prijs aangepast aan Nederlandse marktconforme bedragen. Helaas kregen we de financiering niet rond, ook is nog geprobeerd er een nieuwszender van te maken waarvoor we nog bij Lex harding zijn geweest. Ruud Hendriks ging er met zn Nationaal mee vandoor.
 18. Dus hoever staat de Rus nu van het Koninkrijk der Nederlanden??? En de Amerikanen bestoken Venezuela met de VOA via Bonaire 800 kHz TWR, 100-400 kW. Ze hebben ook basissen op Aruba en Curacao bij de vliegvelden.
 19. Als de de tijd klopt dan was dit dus NIET te horen op 1395, want die ging uit tussen 20 en 23 uur. Ray is inderdaad een hele goede dj, jammer dat we m niet meer horen. Anderson was de oprichter van BigL. Zou eerst op 1008 komen maar dat was financieel niet haalbaar. Nadat de 1008 was verkocht aan Talpa kwam 1395 beschikbaar voor BigL. Helaas lukte het niet deze te verplaatsen naar Zeeuws Vlaanderen zodat de ontvangst in SE UK veel beter zou zijn geweest.
 20. Ik denk R London de zeezender. De laatste is een soort demo.
 21. EAP was van Ray Anderson die ook te maken had met Laser Hot Hits, hij had het schip weer naar zee gebracht onder het mom van museum. Wat verder zijn rol was weet ik niet, vergeten te vragen.
 22. Probeer EO eens, daar is de Joodse omroep nu ondergebracht, vraag naar Alfred Edelstein.
 23. De discussie is geloof al eens gevoerd, Waarom modulatie terugnemen, logischer is het hele zendvermogen terug te draaien. immers de draaggolf veroorzaakt ook de nodige storing in de vorm van verschil zwevingen tussen de draaggolven van de te beschermen zender en de stoorder. Vooral bij 192 was dat duidelijk en hinderlijk hoorbaar, een zware bromtoon die zelfs je luidspreker kon beschadigen. 10% is inderdaad wel erg weinig, nauwelijks nog iets hoorbaar. Overigens heb ik ooit 192 s nachts perfect ontvangen in Oostenrijk, signaal was nog sterker dan in de Achterhoek. Was wel na 01.00 uur als Beromunster uit de lucht ging. Om 02.00 ging de zender van Veronica uit.
×
×
 • Create New...