Jump to content

ruudam

Members
 • Posts

  1,991
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ruudam

 1. ruudam

  DAB autoradio

  DAB wordt uitgezonden op band 3, de vroegere TV kanalen 5 t/m 12. VHF dus, en beperkt bereik, net als FM. Wil je buitenlandse zenders ontvangen dan moet je naar Midden of Langegolf, voor zover ze er nog zijn. FM en DAB, het is kortzichtigheidsradio waar je eigenlijk allen maar wat radio uit je eigen omgeving an ontvangen. Tot het van de MG afging heb ik vroeger veel geluisterd naar BBC Radio 1, 247, later 285 en 275 meter. Het was maar goed dat tijdens de Veronica periode MG nog dominant was, want op FM was het niet meer dan paar meter over de duinen geweest.
 2. 6 uur kan goed, er waren ochtend en eind middag Nieuwslijn uitzendingen. 16.00 lijkt me wat vroeg.
 3. Vandaag , vrijdag, begon de MG 15 min te laat. Foutje van mij, moest 15 sec later starten, maar 15 min ingesteld, dom dom.
 4. Een par seconden geluisterd en je had geweten wie de presentatoren waren. De eerste is Wim Vriezen of Wim de Valk. De 2 e is de laatste Nieuwslijn met Sjoerd Oosterhof.
 5. Alex, dank voor je leuke (foto) reportages.
 6. Ik zag op gegeven moment een Poolse film op TV, tijdens een romantische scene hoorde je luid en duidelijk Luxy op de achtergrond.... Nog altijd beetje trots op dat ik zelf nog op de 208 te horen ben geweest via de Wereldomroep. Met een paar Engelsen geprobeerd de zender te huren s avonds maar het werd te duur. Wel nog met zn allen naar de Kirchberg in Lux-stad gereden.
 7. Mjnder dan 3dB. 25 naar 15 W, verschil js nauwelijks merkbaar.
 8. Stenders gaat langer door, hoorde t m zeggen. Gauw de de boel aangepast en verlengd, want normaal wordt er automatisch teruggeschakeld om 18.00 uur. Maar toevallig was ik bij de play out en kon ik ingrijpen. En zal je net zien, Rob noemt de 1467 in de extra tijd..... Ging net goed.
 9. Eric, je vergelijkt appels met peren. Als we van antenne ruilen ben ik veel harder dan 1179. Nu is 1179 niet te horen in Amersfoort en ik wel. Maar daar merk jij niets van natuurlijk. 1179 heeft stom geluk gehad omdat hun antenne draad toevallig aan de goede kant van de mast Hangt. Bij een andere hoek had jij niets gehoord van 1179. Mijn zender staat op max dus niks energie besparing. Overigens wordt alles uit eigen zak betaald, geen cent subsidie. Dus als jij met een zak met geld komt kopen we een sterkere zender en kopen de 1179 antenne uit.
 10. Harm, jk doelde op vorjg jaar toen jjj je ongenoegen hjer uitsprak omdat jjj en jk niet genoemd werden bjj de bedanken aan het ejnde van de Dutch Media Week op 192 radio. Zoek het maar op. Harm, jk doelde op vorjg jaar toen jjj je ongenoegen hjer uitsprak omdat jjj en jk niet genoemd werden bjj de bedanken aan het ejnde van de Dutch Media Week op 192 radio. Zoek het maar op. Harm, jk doelde op vorjg jaar toen jjj je ongenoegen hjer uitsprak omdat jjj en jk niet genoemd werden bjj de bedanken aan het ejnde van de Dutch Media Week op 192 radio. Zoek het maar op.
 11. Inderdaad, het is opgelost. Jammer dat het zo'n eerste dag mis gaat, maar dat zal dan aan de omstandigheden liggen. Deels weet ik hoe het gaat bij zo'n radio evenement van 192Radio, want ik heb het vaker meegemaakt. Maar nu was het geluid veel beter (dank zij Dennis) en geen onderbrekingen meer. Dus genieten ook op AM 1467.
 12. Kan iemand Ad aan z n verstand peuteren dat hij nu ook op Paradijs 1467 AM te horen is..... Tis weer een gezellige puinhoop. Begon 12 min te laat, on derbreking en. Gezeur met de streams. Excuses voor voor slechte geluids kwalitet. Er zit bvb geen hoog in Ik moet achter de 192 stream hangen met processing. Krig nooit aparte stream terwijl ik dat gratis heb aangebode. Wij zenders, ook Harm worden behandeld als honden en moeten smeken om genoemd te worden. Maar toch veel luisterplezier! De line up is prima.
 13. Moeten ze toch eens luisteren naar Paradijs 1467 AM. Prachtig transparant en niet zo vermoeiend. Beter dan menige FM zender waarop ik oude plaatjes soms nauwelijks herken.
 14. Onder voorbehoud zijn de programmas ook te beluisteren op Paradijs 1467 AM.
 15. 😁Joh, hoe kan dat nou, nooit eerder gebeurd..... 😂
 16. Alles bij elkaar is het inderdaad niet goedkoop. En reclame levert niets op, kost alleen maar geld. AT, CvdM huur sites zenders etc. Ik vind het ook steeds minder leuk worden, kost ook nog veel tijd als je het goed wil doen. Maar jammer dat je er mee stopt. Ik ben trouwens nog steeds bezig met corona compensatie voor AT en Cvdm kosten. Is nu onder de aandacht gebracht van vrij grote partij. Was het helemaal met me eens. Maar ja, je weet het, beetje rommeltje nu in Den Haag....
 17. Bosbrand zou deze zender hebben platgelegd. De zendinstallatie zelf is niet getroffen maar het trafostation in de omgeving, dus geen stroom. Als je s avonds naar BBC R Scotland op 810 kHz luisterde hoorde je m op de achtergrond. Nu niet meer. https://www.radioeins.de/programm/sendungen/medienmagazin/radio_news/beitraege/2020/mazedonien.html
 18. De storm Ida heeft ook de radio industrie bij New Orleans getroffen. Deze van 600 meter !! kwam naar beneden. https://www.radioworld.com/news-and-business/big-louisiana-radio-tower-comes-down-in-ida?utm_source=SmartBrief&utm_medium=email&utm_campaign=0028F35E-226C-4B60-AC88-AB2831C8A639&utm_content=2FEC262C-230E-40A2-A5AE-3B869A8E909E&utm_term=69c07dc8-7b5c-43cd-ad4c-051d0bfee246
 19. Wim de Valk is Wim Vriezen. Werkte lang voor de WereldOmroep als actualiteiten presentator en meer. Vaak met hem samengewerkt, was altijd een feest. Voor zover ik weet heeft hij nooit gewerkt voor de VOO.
 20. De meest radioos houden het wel uit elkaar. In sommige gebieden als NY of Caracas zitten de zenders maar 30 kHz van elkaar, dat gaat wel goed. Maar je krijgt allerlei mengproducten. Die worden in je radio gemaakt en kunnen soms hinderlijk zijn. Zo had ik vroeger in Flevoland 3 zenders tegelijk op 1485. 1008 - 747 = 261 1224 + 261 = 1485. Je hoorde dus R 1 en 5 en Q the Beat alle 3 doorelkaar. Het gaat dan alleen om zeer sterke zenders bij jou in de buurt. 747 en 100 waren 400 kW, 1224 was 50 kW. De overspraak tussen London en Caroline komt door onderlinge instraling op elkaar antenne. De modulatie van de ander wordt dan een beetje gesupeponeerd op het eigen signaal. Laatst was 1179 uit de lucht wegens een storing. En was op 1179 het geluid van 1467 te horen. Dat komt door de filters in de zender die het andere signaal oppikken en als het ware op de eigen frequentie zachtjes zetten. Ondanks het sperfilter, dat normaal genoeg tegenhoudt om de signalen uit elkaar te houden.
 21. Nooit gerealiseerd dat de frequenties van London en Caroline zo dicht bijj elkaar lagen, 54 kHz. Dat is vragen om moeilijkheden, meestal wordt een afstand van minimaal 100 kHz aangehouden. Als je 2 antenne's vlak naast elkaar zet stralen ze op elkaar in. Wij hebben ook voor 1179 en 1467 sperfilters moeten plaatsen, zonder dat ging het op beide zenders helemaal mis. Er lag ook nog een 3e schip met 2 zenders vlakbij, SRE en Brittain Radio 1322 en 845 kHz. Moet daar in de buurt van Frinton een aardig rommeltje zijn geweest, konden ze daar nog wel andere zenders ontvangen dan de 4 "pirates"
 22. Gaat lekker hier. Jongens, Ad is niet zo handig met computers. Ik herinner me nog een projectje in een augustus maand met allemaal oude Veronica programma's. Sommigen werden minstens 3 x uitgezonden, andere helemaal niet. To Skyseth, Ad, who controls the play out computer is not very clever on it. So I´m afraid these sorts of inconveniences will be part of 192 radio. I can live with it, Ad is a very nice man and tries to do it perfect. But we also get a bit older, don´t we. The generation that did not grow up in a digital world. Mind you, there ar youngsters that cannot control an analogue radio set.
 23. Leuk Juul. Ik herken geen enkele plaat tot nu toe (na ca 10 min luisteren) Was in 62 ook in NYC, helaas geen zakradiootjer bij me toe (had je die toen al?)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.