Jump to content

Jan van Heeren

Members
 • Content Count

  110
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

73 Excellent

About Jan van Heeren

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 01/03/1967

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Dordrecht
 • Interests
  Zeezenders, omroep, popmuziek jaren 60 t/m 80, nostalgie

Contact Methods

 • Website
  www.TOENtoonstelling.nl
 • Facebook
  https://www.facebook.com/janvanheeren

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Omdat ik er hier nog geen bericht over zie staan: op Jingleweb kun je nu een dubbel-cd downloaden van een niet uitgebrachte dubbel-lp over RNI. Samengesteld door Jacob van Kokswijk. http://www.jingleweb.nl/
 2. Het eerste deel (t/m blz 92) heeft SMC inmiddels ingescand aangeleverd gekregen. Dat is het deel dat gaat over de zeezenderperiode. De tekst is doorgelopen op eventuele foutjes en minimaal aangepast. Helaas is er daarna geen toevoer meer gekomen. Vooral het tweede deel is zeker nog interessant. (Hoe Sylvain in het gevang belandde.) Alleen het derde deel van het boek (over gezonde voeding) kan zonder meer weggelaten worden. Het wachten is dus nog op de levering van de volgende 100 bladzijden. Mochten we die nog in beztit krijgen, dan komt er zeker een herdruk.
 3. Wat een service. Heel fijn, hartelijk bedankt! Ook voor de tweede link. Handig!
 4. Beste mensen, Ik doe het nooit, dus daarom maar een vraag als dummy zijnde op dit gebied: is het mogelijk om een Tinekeshow direct te downloaden via een of ander gratis programmaatje (en zo ja, welk?). Mijn zus is heel kort te horen in de show van vandaag en ze wilde de uitzending graag hebben, vandaar. Groeten, Jan
 5. Het valt helaas niet meer te veranderen, Wim. Maar gelukkig is er toch nog aardig wat bewaard. Zoals bijvoorbeeld de spullen het museum in Nijkerk. En had jij destijds al wel het besef dat zo'n wandrek toch niet weggegooid moet worden. Dat Ad van de Herik betrokken was bij de sloop wist ik niet. Wel dat hij de Veronica expositie in het Geluidsmuseum heeft ingericht. Ik begrijp nu beter waarom!
 6. Jos Leijgraaff ken ik persoonlijk evenmin. In 1990 nam hij het eindredacteurschap van Freewave over van Ton van Draanen. Hij verkocht bandjes onder de titel "Freewave Ledenservice". Toevallig kreeg ik afgelopen maart wel een artikel van hem doorgespeeld om te plaatsen in Freewave Nostalgie en op de site (http://freewave-media-magazine.nl/?p=5363) en zo was hij weer even, en na vele jaren, terug op het oude nest. Piet Treffers ken ik ook niet, maar zijn meer dan 40 Audio Magazines uit de jaren '80 vond ik prachtig. Alle belangrijke zeezendermomenten, ook de vele die ik zelf gemist had (ik volgde toen braaf de lessen op de middelbare school) , waren zo alsnog te beluisteren. Hierbij een foto van Piet Treffers en Rob Olthof uit 1982, gemaakt voor een krantenartikel. Een aantal SMC-waren luisteren het geheel op, waaronder de eerste SMC-lp Pirate Memories en, liggend, de Radio Paradijs posters.
 7. Goed gevonden, Leendert. Ik hoop toch nog maar voorzichtig op een andere optie: zijn eerste post was ook uit 2016, dus misschien was Facebook gewoon niet zijn 'ding' en stopte hij daar weer mee. Leuk dat Rob en Gerard van Dam het wel eens over hem hadden. Heb toevallig nog van anderen gehoord die hem ook van naam kenden en schriftelijk contact hadden. Maar persoonlijk lijken er maar weinig geweest te zijn die hem kenden.
 8. Pas geleden twee boekjes gelezen: "Verslag van de zeezenders in het jaar 1978"/ "... 1979". De samensteller was Aad Jansen. Mij niet bekend, maar via internet vond ik zijn naam genoemd op nota bene dit forum: https://www.internetradiocafe.nl/topic/45871-zeezendertrips-in-1971-begonnen/ en blijkt hij dus ook boottochten georganiseerd te hebben. In een Freeway las ik dat hij buttons produceerde. En in 1979 zag hij er uit als op bijgaande foto (gevonden in het Leidsch Dagblad https://leiden.courant.nu/issue/LD/1979-09-18/edition/0/page/16 ) Toch vreemd dat je zo'n naam dan tegenwoordig nooit meer tegenkomt in het zeezenderwereldje. Ik heb dit topic de titel "Aad Jansen en collega's" meegegeven, want misschien zijn er nog wel meer van die 'vergeten' namen die zich ooit hebben beziggehouden met het promoten van de zeezenders...
 9. Vanmiddag zag ik dat het hoogste bod was gestegen tot 350 euro. Nu is de advertentie weg.....
 10. Wie belangstelling voor dit boek heeft kan het met 5 euro korting bestellen in elke boekhandel door de bon uit te printen: https://www.troskompas.nl/article/9343/100-Jaar-Hilversum-mediastad
 11. Als de Stichting tot behoud van het Veronicaschip succesvol was geweest, was het heel anders afgelopen. Misschien had men er toen veel vertrouwen in dat het de Stichting zou lukken om het schip met apparatuur te conserveren. Of was de stemming er binnen Veronica niet naar (kijken naar de toekomst?). Ben benieuwd of iemand nog weet wat de beweegreden destijds was...
 12. SMC heeft toestemming om het boek over Sylvain Tack van Jan de Graeve te herdrukken. Er is een "klein" probleempje: er is geen digitaal bestand meer, dus we zoeken een PDF van het boek. Is er toevallig iemand die dit bezit? (In het kader van niet geschoten is altijd mis.) Met een herdruk zouden we een aantal mensen die al lang op zoek zijn naar het boek een plezier kunnen doen.
 13. Ik weet het helaas niet, Juul. Maar het moet niet moeilijk geweest zijn er binnen te komen. Al diverse keren mensen gehoord die er iets hebben meegenomen destijds. Er zijn ook personen die een aantal spullen legaal hebben gekregen van de eigenaar destijds. In ieder geval is in Dordrecht het schip ontdaan van alle apparatuur die er nog was. Heb 2 foto's ook geplaatst in een oud-Dordrecht groep op Facebook. Daar wist Wim de Lang te melden dat een op het schip aanwezig logboek aan (de inmiddels overleden) Henk van Breugel is gegeven. Henk was een groot Veronica fan en regiobestuurslid van de VOO.
 14. Naar aanleiding van dit draadje even een aparte topic met foto's over Veronica en Dordrecht. Eerste Merwedehaven Dordrecht, circa 1978 (links nog een klein deel van de energiecentrale te zien) Eerste Merwedehaven Dordrecht, circa 1978 27 februari 1979, sleep naar Rocon Werk BV, 's-Gravendeelsedijk, Dordrecht Studio circa 1979, 's-Gravendeelsedijk, Dordrecht Expositie Geluidsmuseum Dordrecht, 1994 Geluidsmuseum Dordrecht, 1994 In de jaren '70 en '80 werd er jaarlijks een Veronicaloop georganiseerd in Dordrecht.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.