Jump to content

NaNels

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

About NaNels

 • Birthday 01/24/1957

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

NaNels's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

12

Reputation

 1. Is er iemand die opnames heeft van de Offshore Days 2021 8-15 augustus vanuit Zeebrugge? Ik weet dat het op DAB is doorgestuurd ergens in Nederland.
 2. Kosten: aanvraagkosten 633 euro (!) en jaarlijks (!) 578 euro. Niet mis. Het eerste station dat nu een licentie heeft- Radio Piepzender uit Zwolle- kwam er per toeval achter dat het schijnbaar mogelijk is een korte golf licentie aan te vragen. Vreemd inderdaad dat het AT dit nooit duidelijk heeft gecommuniceerd. Of er nog bepaalde eisen worden gesteld aan de technische installatie (zender en antenne) is mij niet bekend.
 3. Heren, van harte bedankt voor jullie moeite. Zeer gewaardeerd!!
 4. Dank...helaas niet meet re verkrijgen via eBay link.
 5. Ik zou ook graag willen dat de files nog eens geplaatst worden. Bij voorbaat hartelijk dank!
 6. Interessante verhalen over de helaas veel te jong overleden Johan van Hee. Wat nergens in bovenstaande verhalen vermeld wordt is dat Johan tussen 1983 en 1987 uitzond op de korte golf 6206 (49 mb). Vanuit zijn ouderlijk huis nabij Antwerpen. Hij bouwde een zender om zodat die zowel op korte als ook middengolf kon uitzenden. In 1984 waagde hij zich voor een kort avontuur op 227 m middengolf en werd al vrij snel door de Belgische autoriteiten uit de lucht gehaald. Zijn zender werd verzegeld. In augustus van dat jaar keerde Delmare terug in de lucht wederom op 6206 met een 'nieuwe' zender van 1 kW. In grote delen van Europa was Delmare prima te beluisteren. Al in 1983 startte Johan met het maandelijks relayeren van FRS-Holland dat eerder dat jaar uit de lucht was gehaald door een samenwerking van Duitse en Nederlandse opsporingsautoriteiten. Johan ging door tot 17 mei 1987. Die dag, in de vroege avond, stond hij plotsklaps bij mij aan de deur met de FRS programma cassettes van die dag (FRS zond elke 3e zondag uit). Die dag was Delmare in de middag uit de lucht gehaald. Dit bleek het definitieve einde van Delmare te zijn op de korte golf en tevens het einde van Johans zendactiviteiten. Ergens midden jaren 80 bezocht ik Johan samen met een FRS technicus in zijn ouderlijk huis (en uiteraard zijn studio annex zendlocatie achter het huis). Johan ontving ons vriendelijk en vertelde voluit over zijn 'avonturen' voordat we weer huiswaarts keerden. Ik kan me heel goed vinden in hoe Leendert Johan omschrijft. Hij was een zeer aimabel, zachtaardig en vriendelijke persoon. Hoe jammer dat hij er niet meer is....
 7. Radio Nolan was vooral een begrip op middengolf maar het station is ook op de zondagmorgen actief geweest op de korte golf. Dat was bij uitstek dé dag dat vele luisteraars uit Engeland, Duitsland, Nederland en de rest van Europa met hun KG radio's opstemden op de toendertijd actieve piraten. Waaronder een aantal professionele... Radio Nolan viel op door harde signalen met een mooie modulatie. En uiteraard betonmuziek.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.