Jump to content

RobKi

Members
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

122 Excellent

About RobKi

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Maastricht
 • Interests
  Radio. Journalistiek. Taalwetenschap. Rails.

Contact Methods

 • Website
  https://augiasradio.com/
 • Twitter
  @radioAugias

Recent Profile Visitors

1,450 profile views
 1. Bedankt voor de link, Martin! Prachtige foto's van Theo Dencker van de Norderney op volle zee, hartverwarmend bezoek van een schip vol fans, plaatjes van een vreemd lege boordstudio, Stan Haag in de buitenlucht als ik me niet vergis, en zelfs kleurenbeelden. Echt bijzonder.
 2. Ik bewonderde Herman Stok om de respectvolle manier waarop hij de muziek aan- en afkondigde. Gewoon serieus, maar wel een beetje braaf, prachtige platen draaien. Iedere dinsdagmiddag van vier tot zes, geloof ik, luisterde ik naar zijn "Mix" op HilvIII. Weliswaar heen-en-weer tunend naar Driemaster, elders op de FM, dat wel. intussen was mijn moeder ook dol op Herman Stok, vroeger vanwege Top of Flop op de TV, maar vooral om Z.O. 135 van de VARA op Hil I (of II, daar wil ik vanaf wezen). Dat programma werd uitgezonden op Zaterdag Ochtend en duurde twee uur en een kwartier. Hij presenteerde
 3. Mja. Geinig ingezongen door Andy en Norman, maar waarom waren ze zo onaardig over Mike Ross? Dat was toch gewoon een vriendelijke, tikje saaie collega met een warme stem en aandacht voor de luisteraar(sters)? Ik hoor hier gewoon een stelletje Engelse public school boys die een mede-DJ afzeiken. Niet sjiek van Archer en Barrington. Heeft Mike Ross hier ooit op gereageerd?
 4. Wat ik een mooie vondst vond, is 'reclames handhaven, maar de productnaam onverstaanbaar maken'. Veel werk, maar het ritme van de uitzending en het geluid van de oorspronkelijke commercials blijft dan hoorbaar. Mag dat niet meer? Wat mij - levenslang verstokt anti-roker - betreft, begint een Veronica-uur met 'Leef met plezier, rrrook met plezier, Tropex Llam LlaP'. Of 'U geniet zoveel meer, TnasevyutS Retep'. Of 'Nacirema Nedlog'. Zo klonk dat toen nu eenmaal. Is dit trouwens alleen iets voor het Commissariaat v/d Media? Vrienden van mij restaureerden een tram in Den Ha
 5. RobKi

  NPO Radio5

  Ook zonder die promo hier te posten zou je kunnen omschrijven wat je nou precies zo storend vindt, @HadieDave. Ik heb dat promootje ook gehoord, en ik vond 'm saai en voorspelbaar, maar wel netjes in elkaar gezet. Precies zoals Radio 5 zelf. Wat mankeert er volgens jou aan?
 6. Zou Les Reed dit ooit gehoord hebben voordat hij Man of Action componeerde? De eerste noten dit nummer van André Brasseur lijken daar wel een beetje op, vind ik.
 7. Wegens z'n zeer herkenbare, ietwat nasale stemgeluid vond ik Dave Rogers erg fijn, eerst op RNI en later bij Atlantis. En bovendien, zoals de meeste Britse DJs, op de zender altijd vriendelijk en vol humor. Een meester van de 'deadpan delivery'.
 8. Of er nog opnamen zijn? Ik hoop het, maar ik heb ze helaas niet. In mijn herinnering werd de naam van Daniël geregeld genoemd op de zender, maar heb ik hem zelden zelf sprekend gehoord. Ik meen me te herinneren dat hij naast het Popjournaal ook iets deed met Fop Out of Sportief Zijn, Beter Worden. Maar ja, het is allemaal lang geleden. Hoe Daniël Klijzing eruitzag wist ik natuurlijk niet; het enige wat we hadden was het rijtje pasfoto's in de linkermarge van de Top-40, en daar stond hij niet bij, evenmin als de technici. In het Veronica-blaadje van toen verschenen foto's van een jo
 9. Bedankt Hans Hendriks. Wel bijzonder om die eerste nieuwsuitzending met Hans H. te horen. Dat in ieder geval. Maar ook mooi om Tony Allan weer eens te beluisteren. Wat was die man toch onderhoudend, niet van humor gespeend en bovenal professioneel. Een genoegen.
 10. Niet te geloven, dit! Ik zat indertijd met rooie oortjes naar dat eerste kwartier te luisteren, met de cassetterecorder op Opnemen natuurlijk. Al die jingles! Dat legde een stevige bodem onder mijn bijelkaar geknipte jingleverzameling, en daar was ik Norman dankbaar voor, want die was het natuurlijk die hier achter zat. Ik hoorde Seagull in Rijswijk, een paar km van Scheveningen, en het signaal kwam keihard en glashelder binnen op m'n Philips bi-ampli-buizenradio. Met dank aan Peter Chicago. En dank aan jou, Vincent, natuurlijk.
 11. Tegenwoordig zou je zeggen: ik zit in groep acht en ik luister naar de radio. Ik zie mezelf nog zitten bij de Novak-transistorradio. En dit is wat ik toen hoorde, met de oren van nu: Een DJ die wel laat merken dat het de állerlaatste aflevering van z'n show is, maar die vooral de muziek voorop stelt. Hij doet niet veel meer dan titels en uitvoerenden noemen, maar dan wel op z'n kenmerkende energieke manier. Zonder flauwekul met een sidekick, geen eindeloze gesprekken aan de telefoon, geen stijlbreuk door te geinen met de nieuwslezer... (wat toen overigens onmogelijk was bij "timesh
 12. Nice! Deze bijdrage valt in de categorie "nooit geweten". Ik luisterde in 1974 niet zo vaak naar Mi Amigo. Wat ik niet kan nalaten te vermelden is het irrelevante feit dat dit het eerste singletje was dat ik ooit kocht. In 1967 of 1968, wil ik van af wezen, voor fl 3,95. Als ik het wel heb, bij muziekwinkel Daudt aan de Haagweg in Rijswijk (Z-H). Ik was toen 12 jaar. Oi!
 13. Geweldige vent. In mijn hersenpan klinkt deze echo: Go go, go go... come on let's go go go, from the studio, come on let's go go go - with Cousin Brucie. Die tune van hem was van de Four Seasons, toch? En als je 'with Cousin Brucie' vervangt door 'mat Robert Out' dan heb je de oertune van Goud van Out. Ja, inderdaad:
 14. Mooi verhaal Hans, en wat een prachtig stukje Nederfunk is dit! Ik zou zweren dat het de Mar-Keys waren - maar de hitsige kreten van Rob Out eroverheen verraden dat het niet uit de VS komt. Goeie saxofonist in de tweede helft van dit nummer trouwens; weten we iets over dit orkest?
 15. Met veel plezier gelezen Juul, bedankt.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.