Jump to content

RobKi

Members
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

83 Excellent

About RobKi

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Maastricht
 • Interests
  Radio. Journalistiek. Taalwetenschap. Rails.

Contact Methods

 • Website
  http://www.robkievit.nl/
 • Twitter
  @radioAugias

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Met veel plezier gelezen Juul, bedankt.
 2. "Korte afmaat" is ook gebruikt door die goed Engels sprekende NOS-technicus, met een tekst als 'Now. More music on the big Four Four Five'.
 3. Ook op cassette en 8-track... Cassettes en LP's hadden we allemaal in die tijd, maar 8-track? Ik ben nooit iemand tegengekomen die een 8-trackspeler bezat, zelfs de schaarse autobezitters onder mijn leeftijdsgenoten in de 1970s hadden hooguit een cassettespeler in het dashboard. Ik vraag me af hoeveel van die 8-trackcassettes er indertijd zijn verkocht door K-tel. O ja, en ik denk ook dat het Leo van der Goot is. Vooral aan het einde van de spot is hij duidelijk te herkennen.
 4. Oow, dat is weer interessant Hans. Indertijd nooit gehoord, deze promo. Wat ik vreemd vind: de top-40 verkeerde in 1967 nog in de Joost den Draaijer-tijd, en op de Norderney-site lees ik dat Rob Out toen de Tipparade had overgenomen van Cees van Zijtveld. Ik vraag me af waarom niet Joost, maar Rob Out toen de top-40 deed (en wie dan de Tipparade?). Overigens, achteraf gezien, een onprofessionele jingle in eeen opzicht: de stem van Rob Out zegt dat de top-40 wordt gepresenteerd door Rob Out. Jezelf aankondigen of promoten, daar vraag je normaal gesproken een collega voor.
 5. Bedankt voor die mooie sampler, @Niels Zack! Echt zeldzaam materiaal, heel bijzonder om te horen.
 6. Terechte lof voor een monumentaal radioprogramma. Ik heb nooit ergens gelezen of de bedenkers bekend waren met hun illustere voorganger, De Avond van het Sentiment van de VOO met Ad Bouman, begin jaren '90. Een soortgelijk concept, maar met een iets kleinere redactie. Zo ja, dan mag dat toch wel eens vermeld worden.
 7. Hmmm... Klaas Geert Bakker? Gert Jan Rohmensen? De slotmarathon had meestal duopresentatie, dus het zou een RNW-persoon kunnen zijn geweest.
 8. Schijnt dat niemand zich geroepen voelt... Ik deel zelf graag audiobestanden via Mediafire of Hightail. Hier op de site is Pixeldra nogal geliefd, maar dat is vergeven van de malware en andere troep, is mijn ervaring. En we zijn hier dol op de vraag 'wie weet welke muziek dit is'. Vooral als het met radio te maken heeft, en Shazam het niet kent. Dus laat je niet afschrikken door de stilte sinds je vraag op 10 april.
 9. Niet alleen is dit een geweldig radionummer (klinkt ook lekker op AM!), Billy Preston is ook weer een connectie tussen The Beatles en Radio Caroline. Billy Preston zat achter de toetsen op het dak bij de Get Back-session op het dak van het Apple-gebouw in London. Vlak bij George Harrison die ooit Ronan O'Rahilly wat geld leende voor Radio Caroline. Ach, het zijn maar feitjes die er niet zo veel toe doen. Maar het is nou eenmaal onze liefhebberij hier. Bedankt voor dit archiefstuk weer, Hans.
 10. Achttien april 1973 was een dag met een existentiële tweestrijd, voor mij als Veronica-luisteraar in Den Haag: ga ik naar het Malieveld, óf luister ik naar de radio? Het werd de radio, en ik vond het ongeëvenaard: Veronica vanaf de Mi Amigo! De 538 weer in de lucht! Tom Collins en Tineke live uit de Caroline-studio met Norman Barrington achter de knoppen! Lex Harding live vanaf de weer vlotgetrokken Norderney! Ik kon het zoute zeewater bijna proeven. Echt geweldig om dit allemaal nog eens te horen. Indertijd viel mij op dat het signaal van de 259 scherper klonk dan de 538, bijna FM (dankzij Peter Chicago?) maar dat 538 veel ongevoeliger leek voor storing dan de 259. Ben, Vincent, bedankt voor deze bijzondere geluiden.
 11. RobKi

  Ad Roland geridderd

  Verdiend. Hij heeft veel gedaan voor de professionalisering van muziekradio. Nog niet genoemd, dus doe ik het maar: de Europarade el Europarade The Euro Parade - niet helemaal Ad Rolands eigen idee, maar wel groot gemaakt door hem. Gefeliciteerd!
 12. Een passend eerbetoon aan een vergeten medium Hans, heel mooi. Zelf ken ik de draadomroep toevallig ook via de kapsalon van mijn vader. Hij had de zaak, in Rijswijk (Z-H, stond daar toen altijd achter) overgenomen van de vorige eigenaar met alles erop en eraan, waaronder zo'n ronde, crèmekleurige keuzeschakelaar aan de muur en een donkerbeige luidsprekerkast op een plankje. "Wat is dat?" Dat is de draadomroep, jongen, voor de muziek in de zaak. Het was 1960 of zo, en ik mocht nog niet aan de knop draaien (of ik kon er nog niet bij) maar het beeld is me bijgebleven.
 13. Dankjewel weer, Hans! Tot mijn lichte schrik besefte ik dat ik deze filler 50 (vijftig) jaar geleden op de radio hoorde, en opnam op de nieuwe Philips bandrecorder (zo noemden we dat toen). Die band vol airchecks (welk woord ik toen nog niet kende) verknipte ik tot losse jingles met stukjes aanloopband ertussen. Van deze filler had ik maar een kort stukje, de drums en de eerste trompetmaten. Geweldig om dit terug te horen. Ook geweldig: Chrispian St.John z'n stem. Altijd fijn om naar te luisteren, en als ik 'm nu beluister, denk ik: daar hoor ik Tom Mulder doorheen. Luister nog maar eens.
 14. RobKi

  Storm

  [start American Breed, Bend me shape me]
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.