Jump to content

Lumpie

Members
 • Posts

  275
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lumpie's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Dedicated
 • Conversation Starter Rare
 • First Post
 • Collaborator Rare
 • Very Popular Rare

Recent Badges

160

Reputation

 1. Mark de Brouwer op 10 Gold, altijd fijn! Dank Ben!
 2. Ha Ben, dit zijn de opnames waarvan het radiohart snel gaat kloppen: middengolf en Radio 10 FM. De reden achter het uitzenden op 1395 kHz was natuurlijk dramatisch, maar stiekem was de middengolf-liefhebber blij, want 10 FM was net van de vertrouwde 675 kHz verdwenen, tot verdriet van velen. Helaas betekende de terugkeer naar de middengolf ook de langzame dood van het station uiteindelijk in 2007... Veel dank!
 3. Ferry Maat en Bart van Leeuwen waren vanaf 5 mei 2003 nieuw in de nieuwe programmering van Radio 10 FM. Zij waren aangetrokken als lijstduwers voor de zerobase ether verdeling. Op dramatische wijze verloor Radio 10 FM deze verdeling ten gunste van Skyronica. Met een massaontslag ten gevolge, waar Ferry en Bart ook het slachtoffer van werden. Ferry heeft ziek op een gegeven moment ziekgemeld meen ik, wat ik niet zo sterk vond. Bart is nog wat langer doorgegaan tot eind juli meen ik. Ik ben heel mooi dat dit historische moment is vastgelegd Ben, veel dank!
 4. Jammer, maar je kunt niet alles hebben
 5. Hitradio 1224, niet mijn soort muziek, maar heerlijk snelle hitradio met flitsende vormgeving en daar houd ik wel van. En via de middengolf is altijd pluspunten
 6. Wat een geweldig radiostation was 10 Gold toen nog, ik mis die tijd zeer. Ijzersterk DJ team, de sound en uitstraling van het station geweldig, door heel Europa te ontvangen via 1008 kHz. Dit is nooit meer geëvenaard. Mijn interesse in radio eindigde voor het grootste gedeelte op 5 maart 2007... bijltjesdag. Nog steeds zo frustrerend dat door gebrek aan interesse van adverteerders 10 Gold ter ziele is gegaan. In 2005 had men nog 5,3% marktaandeel, via de middengolf.
 7. Het is bijzonder triest (maar dat is persoonlijk) dat de middengolf zo als een nachtkaars is uitgegaan, Ruud. Oké, de toekomst houdt je niet tegen, maar ik mis de hoogvermogen zenders op de middengolf. Hoe gaaf was het dat ik in de periode 2004 - 2007 Radio 10 Gold ('s avonds) gewoon op Gran Canaria, Barcelona of Milaan kon ontvangen op vakantie bijvoorbeeld. Het middengolf tijdperk is wat mij betreft wel erg abrupt geëindigd. De uitzendlocaties direct ontmanteld. Das war einmal zegt men dan....
 8. Heel gaaf dit Ben, veel dank! Als iets van AM is opgenomen is het automatisch al kippenvel voor mij USA oldies radio, uit een tijd dat elke stad in de VS nog wel een gaaf oldies station had met mooi vormgeving en gepassioneerde DJ's.
 9. Wat leuk Ben om weer eens iets van Big L 1395 voorbij te zien komen, veel dank! Ik mis Big L op 1395, met Steve Garlick, Julian Bright, Randal Lee Rose, Ray Anderson, Roger Davis...
 10. Helmut, dank voor alle informatie. Helaas wordt de 234 kHz nog steeds elke nacht om 24:00 uur uitgeschakeld. Zijn er nog ontwikkelingen te melden? Hopelijk komen RTL en de broadcast partner nog een overeenkomst.
 11. Helmut, dank voor je bericht, dit biedt weer hoop. Toch zijn de geruchten rondom 234 kHz weinig hoopgevend…
 12. La Collection In The 60's du Vendredi 11 Mars 2022: https://www.rtl.fr/programmes/la-collection-georges-lang/7900133262-la-collection-in-the-60-s-du-vendredi-11-mars-2022 De 234 kHz wordt in de buitengebieden inderdaad nog goed beluisterd. Ook door Franse truckers op de Europese wegen.
 13. Het moment waarvoor ik al jaren vreesde is dan toch gekomen: RTL Frankrijk moet 100 miljoen besparen en ten gevolge hiervoor is o.a. besloten om te gaan bezuinigen op de lange golf uitzendingen via 234 kHz vanuit Beidweiler, Luxemburg. Ooit werd uitgezonden met drie x 1500 KW meen ik. De laatste jaren heeft RTL het vermogen van de zender al steeds iets teruggeschroefd, maar sinds vorige week heeft RTL helaas echt uitgepakt. Het vermogen is nog verder teruggeschroefd, met name in het weekend. Naar ik begrepen heb ‘slechts’ 375 KW. Meest drastische besluit is dat de 234 kHz voortaan na middernacht tot 06:00 uur volledig uitgeschakeld wordt. Om klokslag 24:00 uur is zonder verdere aankondiging alleen nog ruis te horen. Ik begrijp natuurlijk dat de lange golf anno 2022 vooral iets is voor liefhebbers en luisteraars buiten Frankrijk, maar ik vind het toch bijzonder triest en zit hier best wel mee. Al was het maar omdat ik nu verdorie (!) de uitzendingen van Georges Lang na 24:00 uur niet meer via LW kan beluisteren Het eerste uur tussen 23:00 - 24:00 uur gelukkig nog wel. Het verbaast mij dat ik geen enkel persbericht van RTL hierover kan vinden. Bovenstaande info lees ik terug op diverse fora. Weet iemand meer over de toekomst van 234 kHz? De huidige ontwikkelingen doen het ergste vrezen. Ik vrees voor een beproefde aanpak van RTL waarbij het luisteren via LW steeds omaantrekkelijker gemaakt zal worden. Geniet ervan zolang het nog kan dus… https://www.rtl.fr/programmes/la-collection-georges-lang/7900133595-la-collection-hyper-cool-du-dimanche-13-mars-2022
 14. Hallo Ben, Dit topic had ik even gemist, excuus daarvoor. Wat leuk dat je nog wat Mellow 1557 opnames hebt gevonden, daar ik eens lekker van genieten. Hartelijk dank Ben!
 15. Hi Ben, Erg leuk, dankjewel! Opnames van lokale Engelse radio zijn sowieso erg de moeite waard, er zaten leuke stations tussen. Chiltern Radio herinner ik mij nog en natuurlijk de vele oldies stations die soms ook in NL goed te ontvangen waren. Mellow 1557 is wel een station dat bekende namen heeft voorgebracht en erg fijn wegluisterde. Op onderstaande aircheckwebsite staan ook wat korte fragementen van lokale engelse stations: http://www.aircheckdownloads.com/uk0316.htm Heb je overigens ook nog opnames van Big L 1395 in je verzameling? Groeten, Leo.
×
×
 • Create New...