Spring naar bijdragen

Eric

Leden
 • Aantal bijdragen

  14
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

8 Neutral

Over Eric

 • Rang
  Lid
 1. Eric

  LPAM ontvangst omgeving Leiden

  Hi Vince, Hoorde je gisteren nog in de auto. Sri voor mijn oordeel, maar ik ben nog van de jaren 60 en 70 hits op de middengolf. De rest vind ik eerlijk gezegd niet klinken. Waar de AM volgens mij wel weer superieur in is, het gesproken woord. Dat is op FM n.m.m. veel minder. Maar heel veel plezier met de hobby, leuk al die activiteit.
 2. Eric

  LPAM ontvangst omgeving Leiden

  Zodra het schemert komt 1368 kHz al binnen in het westen van Nederland. Als het donker is vaak beter dan 648 kHz (ook veel sterker). Dacht dat Caroline slechts 1x per maand een weekend via Manx uitzend op 1368 kHz.
 3. 1602 kHz - nu als LPAM zwak, Seagull 1584 kHz - zwak/matig Radio Paradijs (Antenne Domstad is hier nooit ontvangen) . Leuk format golden oldies. 1566 kHz - geen LPAM, met 1kW (en goede antenne) Vahon knalhard en in de auto goed te ontvangen in zeker heel Noord/ Zuid Holland en Zeeland/Utrecht 1485 kHz - Free Europe uit Alphen a.d. Rijn. Gaat goed tot Noordzeekanaal (echt opmerkelijk als dit maar 1W is). Richting zuid snel zwakker richting Voorschoten en Delft en daar Borrelronderadio (met allemaal Radio Tirol programma's/ klassiek, vraag me af wie daar naar luistert (ja ik, in de auto, als ik er voorbij rijd en ontvangst tot De Lier). In omgeving Amsterdam West AMsterdam1485 met oldies (in kleine straal rondom zender)) 1395 kHz - heel af en toe Westcoast. Erg onregelmatig en muziekkeuze is ratje toe. Vermoedelijk zelf de enige luisteraar. Als Westcoast niet in de lucht is (meestal), Q-AM uit Waardenburg GLD heel zwak 1332 kHz - Impact AM vanuit Wassenaar. Zender staan naast Groeistad 747 kHz. Tot Noordzeekanaal redelijk, daarna overgenomen door LPAM uit Flevoland/ Gaasterland 1224 kHz - Extra AM, alleen in de nabijheid van Schiphol Amsterdam te ontvangen. 1116 kHz - Bloemendaal is off air, maar wie weet komt men terug als LPAM. 891 kHz - Fidelio Radio uit Driebergen UT, heel zwak 828 kHz - vanaf Leiden naar het noorden zwak, maar is Wereldstad uit Rotterdam-Hoogvliet. 747 kHz - Groeistad uit Wassenaar. Knalhard en tot Noordzeekanaal goed te ontvangen maar snel interferentie van 0511 uit Friesland. In heel Zuid Holland perfect. Oldies format en 'geduchte concurrent" voor Radio Paradijs. 675 kHz - leeg 648 kHz - geen LPAM maar radio Caroline. Prima ontvangst in vrijwel heel West Nederland en vermoedelijk nog wel verder naar het oosten.
 4. Eric

  Radio Paradijs terug op 1584 AM

  Hoewel ik het vaak niet met Ruud eens ben (en ook niet de de manier waarop), nl. continue maar afgeven op alles wat maar beetje binding heeft met de overheid, is het geluid weer als vanouds en dat waardeer ik zeker. Als dit 100W is dan gaat dat best goed. Was de vorige Paradijs dan wel 1kW? . Ik hoop dat Ruud wat openheid kan geven (gebruikte zender, vermogen, ook in het verleden etc.)
 5. Eric

  Video Bull Verweij in 2003

  Leuk, op de foto links midden zo'n ouderwetse driewegstekker.
 6. Eric

  Hoe zit het eigenlijk met de 1503,1512,1539?

  Notoire linksrijders zijn vaak met iets anders bezig dan rijden 😉
 7. Eric

  Radio Bloemendaal uit de lucht

  Toen Bloemendaal 94 jaar geleden begon was er nog niets te coördineren, dus zo vreemd is dat toch niet.
 8. Eric

  Radio Bloemendaal uit de lucht

  Helaas, vandaag was Bloemendaal ook niet in de lucht. Nog 1 zondag in september 30e. Ben benieuwd, want dan is het 1 oktober en zwijgt Bloemendaal voor altijd. Erg jammer, maart de kosten vs het aantal luisteraars heeft tot dit besluit geleid. Na 94 jaar komt er dan een eind aan de middengolf uitzendingen en resteert er een interessante geschiedenis.
 9. Eric

  BNR Nieuwsradio heeft geavanceerde podcaststudio geopend

  BNR heeft interessante programma's. Maar de podcast als MP3 downloaden is niet mogelijk (of ik kijk verkeerd). Moet je eerst een social media app / itunes etc installeren. Ook onduidelijk is de avond/ nacht/programmering, waar kan je vinden wat het uitzendschema is? Grt Eric
 10. Eric

  Radio Bloendaal uit de lucht, storm verwoest zendmast en antenne

  Radio Bloemendaal is a.s. weekend weer met 500W in de lucht. Zie ook de site van Radio Bloemendaal.
 11. Eric

  Tip voor liefhebbers van (o.a.) Amerikaanse radio

  op de naam klikken, dan zie je de bestandsnaam met . mp3 Eric
 12. Eric

  Dit forum

  Paul, Uitermate spijtig. Denk er nog even goed over na (afkoelen?). Je laat je toch niet wegjagen door bepaalde opmerkingen? Probeer het te negeren. Jouw bijdragen vind ik uitermate interessant, Groet van een zeezenderliefhebber, groet Eric
 13. Eric

  Radio Bloendaal uit de lucht, storm verwoest zendmast en antenne

  Van de site van Radio Bloemendaal 23-02-2018: Radio Bloemendaal is weer in de lucht !! Afgelopen dinsdag is met succes door Volker Wessels Telecom de antenne weer tussen de masten gehangen. Omdat de nieuwe antenne iets korter is dan vroeger, moest deze opnieuw worden ingesteld op de 500 Watt zender. Dat is helaas niet goed gelukt. Daarom hebben we teruggegrepen op onze oude 50 Watt zender. Kortom, RB is nu weer in de lucht met deze oude 50 Watt zender en de herstelde "slechte" antenne. Vrijdag is er de hele middag proefgedraaid (na 23 jaar stilstand!) en dat liep goed. Zondag is RB dus "on air" op de gebruikelijke 1.116 kHz. Er wordt nog actie genomen om te proberen de 500 Watt zender weer in de lucht te krijgen, wordt vervolgd.
 14. Eric

  Radio Bloendaal uit de lucht, storm verwoest zendmast en antenne

  KPN biedt de helpende hand (en VolkerWessels). Volgend weekend is Radio Bloemendaal weer in de lucht. Eric
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.