Jump to content

Eric

Leden
 • Posts

  670
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Eric

 1. Teller staat nu op 1085,-- (bijna de helft). Hoop dat er nog vele kleine beetjes volgen. Suc6
 2. Dat is een kwestie van smaak. Ben het met Henk eens dat het een heel leuk station was (ook een kwestie van smaak), Grts Eric
 3. Mooie collectie Martin. Dank voor delen. Als ik zo de Mi Amigo zie was het toch wel een kleine schuit en ook die lage boorden. Daar moet tijdens slecht weer toch heel wat water overheen zijn geklotst. Lijkt me voor de bemanning die dan aan boord was geen prettig idee.
 4. inderdaad. dank je wel Hans, grt Eric
 5. Klopt deze datum wel? Volgens https://radiopedia.nl/wiki/Peter_Teekamp_(VOO) zou het later moeten zijn. Grts Eric
 6. Heel goed Harm. Uiteraard mag elk station z'n eigen format uitkiezen. Is zeker niets mis mee. Lekker oh'en en dan naar jezelf luisteren is ook leuk, als je daar van houdt. Maar 1332kHz maakt hier in de regio echt wel een verschil. En er is aanbod genoeg, dus voor ieder wat wils zullen we maar zeggen. Inderdaad er zijn genoeg oldies zenders. Maar ik ben op AM er tot nu toe maar twee tegengekomen die echt snappen hoe je een oldies format in elkaar timmert, bedoeld voor een specifieke doelgroep waar ik dan toevallig toe behoor. Dat is Extra AM en Paradijs. De laatste is hier erg slecht te ontvangen (zou niet hoeven gezien afstand en spullen hier). Mazzel voor ExtrAm 😆 😉 En 1 ding weet ik zeker, ben niet de enige die luistert. En het nieuws dat ExtrAM gebruikt: mij valt op dat dit soms akelig actueel is (zelfs sneller dan NOS). Of misschien is NOS nog slomer, dat kan natuurlijk ook. Voor mij de ideale knutselzender. Zo dat is maar weer even gezegd. 🙃 (((Ik luisterde vroeger in de vroege ochtend in de auto wel eens naar 538. Op Radio 1 (de nieuwszender) draaiden ze meer muziek in een uur. )))
 7. Nou als er DJ's gaan komen is dat voor dit station zeker geen verbetering. Het non stop format in combinatie met de muziekkeuze is denk ik top. Overigens geldt dat voor vele anderen dat dj's daar (en dat mogen ze uiteraard) er vooral voor eigen glorie zitten en een beetje dom oh'en (excuse moi voor deze mening). Juist het non stop format met elk uur nieuws maakt dit station zo sterk. Misschien weer een crwodfund actie, Harm. Is niets mis mee.
 8. Wouw, dat zou wel heel goed nieuws zijn. Hoop oprecht dat het gaat lukken. Spannend. (denk wel als het eenmaal gestopt is, dat het enorm zal gaan knagen want een weg terug wordt dan moeilijk. En zoooo zonde van al jullie werk....). Trouwens de vaste luisteraars moeten het station ook ontdekken en dat heeft helaas soms veel tijd nodig. Ik heb het ontdekt en staat steevast aan tijdens de knutseluurtjes.
 9. Aha, ook toen al aanzetten to geweld. Niks nieuws dus onder de zon.
 10. H3, ja zo kan het ook 😀 Zelf heb ik wel de nodige knutsels gebouwd (eind jaren 70). Begonnen met een 19 kHz piloot toontje maar later complete multiplexers gemaakt. Mooi tijd was dat. Tja geinspireerd door de zeezenders, dat was toen wel duidelijk. Uitiendelijk verstandig geworden en ermee gestopt haha
 11. Juul, dank voor het navragen. Na zoveel jaren snap ik dat wel. Ik weet het ook niet zeker. Maar feit is dat het heel eenvoudig was te doen. Simpelweg een toontje van 19 kHz aan het audio toevoegen. Uiteraard bleef het audio gewoon mono want voor stereo is veel meer nodig dan een audio toontje bijmengen. Grts Eric
 12. Ja, dat kan ook. En waarom? Waarom dit, waarom dat, tja waarom waarom. Misschien omdat het kan? Of omdat het leuk is? Maar goed, ik weet het dus ook niet zeker (zoals ik direct aangaf). Hopelijk is er iemand die het uit eerste hand kan bevestigen of kan ontrafelen (dat ik er dus naast zit).
 13. Zou heel leuk zijn, Juul. Dank alvast.
 14. Ik meen me te herinneren dat ze af en toe wel een pilottone meezonden. Op zich makkelijk, gewoon 19 kHz toontje meezenden. Lampje aan, maar toch mono geluid.
 15. Leuke aanvulling Tippie. Dank je wel. Heb er eerlijk gezegd nooit diepgravend onderzoek naar gedaan. Ik heb een hoop opnamen van ene Whitburn maar niet altijd een goed idee van de echte afkomst.
 16. Ruim 200 jaar na het rampjaar 1672 (dat heel lang geleden is) maar ondertussen is dit ook al weer bijna 150 jaar oud. Hierbij een paar pareltjes. Weliswaar geen radio want die bestond nog niet. Was nog niet uitgevonden. Maar dit is de allereerste opname ooit gemaakt door Edison. Dat is echt (Beeld en) Geluid want voor deze datum is er.... niets bewaard gebleven. Het jaar 1878 - Thomas Edison zegt het rijmpje "Mary had a little lamb" https://pixeldrain.com/u/sYKHLLdP Het jaar 1888, 10 jaar later. Arthur Sullivan speelt het nummer The Lost Chord https://pixeldrain.com/u/3zWz4WiX Het jaar 1897 (dus al weer 19 jaar later), een opname van de Edison Concert Band met het liedje Liberty Bell March https://pixeldrain.com/u/2whWUupc
 17. Da's waar. Nog steeds zo. Maar overdag was het signaal beduidend beter dan wat nu op 1467 kHz wordt gedaan. Overigens is 1179 kHz echt veel sterker (maar een format dat mij niet aanspreekt).
 18. Misschien niet in een kleine straal rondom. Maar als ik deze frequenties beluister zijn die Arabieren knalhard 's avonds. Weliswaar de nodige qsb, maar echt ok is het niet. Mooi voorbeeld is 1467kHz waarop Ruud uitzendt, een waardeloze frequentie 's avonds op een beetje afstand. En daar zijn dezelfde landen actief (maar met wat lager vermogen). Snap uberhaupt niet waarom hij niet teruggaat naar 1584kHz. Zijn mede compaan, of hoe ik dat dan ook moet noemen, gebruikt dezelfde antennemast voor 1179kHz en heeft ook 1584 khz op zijn naam. Maar gebruikt deze frequentie niet. Moet toch te regelen zijn lijkt me.
 19. Begrijp niet goed waarom ze 918 kHz willen inruilen want dat is ook 's avonds een redelijk schone frequentie. 900 kHz is 's avonds slecht door o.a. 1MW uit Saudi Arabie en 600 kW uit Iran. (eh toch sprankje hoop dat 1332kHz doorgaat? Zou mooi zijn)
 20. Hoop dat het een blijvertje wordt. Kan dan mooi hier in de knutselschuur aanstaan als 1332 kHz is uitgeschakeld. Helaas heeft alles wat ik hier goed kan ontvangen (m.u.v. 1332 kHz en nu dan 918 kHz) een baggerformat of nietszeggend 13 in een dozijn muziek.
 21. Dag Johan. Leuke aankoop, gefeliciteerd. Volg het forum goed, dan komt er van alles voorbij. Elke dag of paar dagen even kijken via tab linksboven op het scherm: activiteit- mijn tijdlijn activiteit - ongelezen bijdragen. Succes.
 22. Dank Ben, erg leuk. Deze is bij mij niet te downloaden. Zal later nogmaals proberen
 23. Dank is vooral voor MartinJA want hij is de grote Delta poster, Mooi dat je er plezier van hebt, ik ook, het is allemaal nostalgie. Mooie tijden. Grts Eric Hij heeft wel iets weg van Jeroen van Inkel (al is dat m waarschijnlijk niet).
 24. Is een minNano VNA niet iets? Dan kun je alles zien. voorbeeld Meer info
×
×
 • Create New...