Jump to content

peellandfm

Members
 • Posts

  208
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by peellandfm

 1. Ik weet niet of je deze website kent, maar daar staat ook nog wel wat 208 en Koelwijn materiaal https://rtlgreat208.wordpress.com/tag/peter-koelewijn/
 2. peellandfm

  Help hulp

  Een oud topic maar actueler dan ooit denk ik. TV Dozjd en radiostation Echo Moskvy zijn op zwart gegaan. Internet is allemaal gecensureerd. Er kan dus nu anno 2022 blijkbaar niet zoveel meer. Ik denk dat het tijd is om een krachtige zender aan te stoken om de Russische bevolking het echte nieuws brengen in plaats van de propaganda op de staatszenders. Zijn die midden- of korte-golf zenders er nog? Wie wordt de Abie Nathan van de 21ste eeuw ?
 3. Hans dat is dus minimaal +1 🤣 Er rijden ook nog wel eens mensen met een middengolf radio door je dorp.
 4. Inderdaad de mooiste Maar beter slecht geïmiteerd dan helemaal niks dacht ik een jaar of 4 geleden
 5. Op ongeveer 2½ minuut zie je een stukje Ross zie hier de Ross in de storm Tijdens zo'n storm als vandaag probeer ik me altijd een voorstelling te maken hoe dat was voor de bemanning van de zendschepen. Zagen ze destijds de storm zoals nu ook al aan komen? Moesten er aan boord maatregelen genomen worden? (antenne, ankers, maar ook bandprogramma's) Was iedereen aan boord gewoon relaxed of was er ook wel paniek?
 6. Voor de liefhebbers! Deze kwam ik nog tegen
 7. Als ik dit zo lees Will zitten we behoorlijk op één lijn. Sterker nog ik denk dat we er behoorlijk op achteruit gegaan zijn met de Q's, de 538's, en R2. Veilig binnen de marges de hitjes afrafelen, en nog een keer. 40 jaar geleden ging bij mij de radio tijdens de polderpopparade en ja ook tijdens de top40 steevast op een andere zender. Wat een ellende om weken lang: Alie van de wegenwacht, Bloemetjes gordijn, Ik wil voor mijn verjaardag een Dolly Dot, en meer van dat soort ellende voor geschoteld te krijgen. En het dan maar vreemd vinden dat de landpiraten alle luisteraars weg kaapten.
 8. Leuk dat je het er over hebt. In mijn zoektocht naar nieuwe muziek, kwam ik dit toevallig tegen vandaag: The Pocket Gods have decided to ... has titled their new album, 1000X30 - Nobody Makes Money Anymore. Op deze link meer daarover: https://loudwire.com/rock-band-1000-30-second-songs-trick-spotify-royalty-payout/ Het komt er op neer dat ze 1000 liedjes van 30 seconde gemaakt hebben om de betalingen van Spotify te triggeren. Maar dit is volgens mij niet wat Ruudam (ts) wilde zeggen met dit bericht. De meeste radio stations promoten vooral de slechte nieuwe muziek durf ik wel te zeggen, want er wordt meer dan ooit goeie nieuwe muziek gemaakt. En ik ben toch ook al de 3×18 gepasseerd
 9. En wat zijn de criteria, waarop is "goed" gebaseerd. Laat ik het anders zeggen. Er zijn veel blijkbaar goeie dj's die ik kan missen.
 10. Dus Lex had beter kunnen zeggen we hebben het, i.p.v. we zijn verneukt
 11. Welke antenne is dit dan Theo? Ik vraag dit voor een vriend. ( niet echt, heb hetzelfde als Hans)
 12. 1 en 2 weet ik niet, maar je zou denken een of ander Portugees. 3 is toch wel bekend? Hier staat wel iets beschreven. http://www.radioheld.nl/rap_van_fortuin_gerro_vonk.html
 13. Mooi om het hele zeezender gebeuren eens op deze manier te zien. Mij valt op dat de meeste stations behoorlijke knipperlichten zijn in deze film. Aan, uit, ander locatie, een hoop gedoe. Veronica is wel behoorlijke constant geweest in die 14 jaar. Dat zullen adverteerders gewaardeerd hebben, denk ik.
 14. Volgens mij zat dat iets anders, het was meer H3 via het kanaal van OB volgens mij. Er werd een extra 1KW zender geplaats op Mierlo. De tijden dat Omroep Brabant niet uitzond was inderdaad H3 te beluisteren. Wij waren er blij mee. Wij konden Hilversum3 dus mooi op FM ontvangen als de ROZ kanaal 13 (90,9 Mhz) inpikte.
 15. Ik denk dat er een vintage top250 komt of zo iets onbenulligs
 16. peellandfm

  timer audio-opname

  Misschien deze https://www.radioworld.co.uk/roberts_c-9950_long_play_cassette_recorder_with_mult-event_timer en dan je gewenste ontvangstapparaat op de line-in.
 17. Klopt Atlantis Bocholtz op 103.5 Brieven kun je sturen naar Schoolstraat 15 zegt de DJ dus lijkt mij de datum ook niet juist maar dit weet ik niet zeker Of ze iets met elkaar te maken hadden. Niet echt. Alleen hebben veel DJ's ( uit Aarle Rixtel / Beek en Donk e.o.) eerst banden programma's aangeleverd bij Atlantis en daarna bij Royaal. Ik denk dat dit ook zo'n ding is.
 18. Ik snap ook wel dat je dit doet om de sfeer goed te houden. Maar ik vrees dat je binnen nu en niet al te lange tijd nog meer werk krijgt. Want dan moeten alle drank en suiker reclames er uit, en waarschijnlijk uiteindelijk alle producten die niet Co2 neutraal gemaakt zijn. Man, man, man. Ik geloof dat ik eerst nog eens een "lange" discussie met ze aan zou gaan over cultuur historisch erfgoed.
 19. Ik denk 't wel https://zeno.fm/rni-revival/
 20. Graag gedaan, maar je weet nu wel hoe je dit kunt doen
 21. Dat zou best wel eens kunnen. Onderstaand krantenknipsel is uit De Heerenveensche koerier van 21-01-1946 Bron is Delpher
×
×
 • Create New...