Spring naar bijdragen

cdb

Leden
 • Aantal bijdragen

  83
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

172 Excellent

Over cdb

 • Rang
  Gevorderd lid

Profielinformatie

 • Geslacht
  Male
 • Woonplaats
  Volendam

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. cdb

  Helen Sheperd overleden

  Was dat niet "It's Country-music-time on Veronica" Sommige mensen ben je alweer een beetje vergeten. Tot dat je hoort dat ze zijn oveleden. Heb weer wat muziek opgezocht. Hoorde je vaak op de radio. Ook op tv waren ze in die tijd veel te zien. Toch wel mooie muziek gemaakt. R.I.P.
 2. Quadrophonie oftewel vier gescheiden geluidskanelen naar vier aparte geluidsboxen. Men heeft pogingen gedaan om dit op lp te verwezenlijken. Dit was geen succes. Ik kan me nog een cd van Madonna herinneren met q-sound. Daarmee hoorde je op een gewoon stereosysteem ook rondom geluid. Heel vreemd dat je dan ook achter en naast je geluid waarnam. Ook dit systeem heeft zich ook nooit doorgezet denk ik. Er bestaan ook schema's om van een stereosignaal en soort van quadro effect te maken. Dat was denk ik wel meestal het geval met die Quadro-drive-in-shows .
 3. cdb

  Royal Crown Cola 1964

  1964-05-27 Royal Crown Cola. Programma op Radio Veronica
 4. cdb

  192 & Demis Roussos Museum wordt 192 Museum

  Heel gek inderdaad. Wanneer je zo stellig beweerd dat je op de radio te horen bent geweest. Alle jaren 70' banden even doornemen. Oh nee, dat hoeft natuurlijk niet. Meneer weet natuurlijk nog precies welke jaren hij op het schip gezeten heeft. Of niet?
 5. Als je toch een mooi stukkie over Radio Veronica, zowel als zeezender en als VOO, wilt schrijven, doe dan eerst goed onderzoek en ga bij mensen te raden die er verstand van hebben. Dit is weer zo'n verhaal, samengeraapt door een kwartiertje op internet te zoeken en er een onsamenhangend verhaal van te maken. En wat die Steenhorst betreft, die is wel erg onduidelijk. Op zijn facebook beweerd hij het ook, maar geeft verder geen enkel detail. Op opnames van de VOO moet hij dan te horen zijn. Collega nieuwslezers van die tijd moeten hem dan ook kennen.
 6. Ik ben er mee opgegroeid. Als kind vond ik radio, met name Veronica, al fascinerend. Dat is altijd zo gebleven. Later op het werk stond radio Veronica altijd aan. Zelfs op bed in slaapvallen met radio Veronica. En je vond het heel normaal dat je bv eerst een smartlap hoorde van de Zangeres zonder naam en daarna een pittige van Deep Purple . Volgens mij draaide Veronica alles wat op dat moment gaande was. Daar hoorde ook The Cats en Left Side bij. Heb alle soorten muziek voorbij horen komen. RNI heb ik nooit zo gevolgd. Kwestie van gevoel dat ik bij Veronica wel had en bij Noordzee niet. En als ik al die programma's die hier aangeboden worden beluister, dan denk ik wel eens, wat heb ik evengoed toch veel gemist. Prachtige radio. Tot het laatst aan toe.
 7. cdb

  200 knoppen

  7 Januari 1972 Juul Geleick, de man met de 200 knoppen
 8. cdb

  25.000 radiootjes

  Was dat in die tijd wel zo interessant? Ik was nog jong, mij daar helemaal niet van bewust. Een radio, ook portable, was er altijd wel in de buurt. Had ik dat toen wel geweten, dan had ik hem waarschijnlijk ook niet gekocht. Of je moest geld over hebben voor zo'n hebbedingetje. Veel later zijn dat soort dingen veel mooier. Denk je, waarom niet, waarom heb ik dit of dat weggegooid. Ik heb nog de tijd meegemaakt dat de buizenradio's regelmatig op de stoep stonden voor de vuilnisman. Daar heb ik een aantal van mee naar huis genomen, Zomaar om uit elkaar te halen. Luidspreker en wat gekke onderdelen bewaard. Wist ik veel. Daar zaten best mooie radio's tussen die waarschijnlijk nog goed gerepareerd hadden kunnen worden. Zijn vaak weggegooid omdat men iets moderners wilde. Maar ja, je was (erg) jong en je rommelde maar wat. Weten we dat ook weer. Toch gek dat je in de periode daarna, weinig meer daarover terugvind behalve een enkele advertentie. Juul, bedankt voor de info.
 9. cdb

  25.000 radiootjes

  Er zijn geen verdere persberichten te vinden dat het radiootje officieel uit de handel is genomen. Er wordt wel eerder vermeld dat het wel zal moeten van Philips. Kan me niet voorstellen dat Philips een vredespijp heeft gerookt tijdens verdere besprekingen. Zij verkochten ze liever zelf. Er werd ook verders niet meer druk geadverteerd door Veronica. De drukte rond het radiootje doofde na de aanklacht van Philips langzaam uit. Heb toch nog een advertentie van 17-10-1968. Waarschijnlijk al bekend.
 10. cdb

  25.000 radiootjes

  Veronica 1967-06-29 Radio's uit de handel na bezwaar Philips. Daarna waarschijnlijk uit de handel genomen. Toch zag je zo nu en dan nog een advertentie met Veronica transistorradio in de aanbieding. 1968-07-12 Veronica transistor radio f 14,- 1967-11-30 Veronica radio's Advertentie Vogelzang de Jong. 1967-06-29 KIM Veronica portable radio
 11. cdb

  Hij is leuk

  Dat waren kleine comedies. Van Kooten en De Bie Drum Shag 1973 https://pixeldra.in/u/v0AG0w Stichting Vakopleiding : https://pixeldra.in/u/9Wfm6t
 12. cdb

  Tineke de Nooij is terug met de TinekeShow op NPO Radio 5

  En opa, wat vindt u van Veronica? Ik heb Veronica altijd al een lekker wijf gevonden. En Tineke mag van mij blijven. Een mooie gouwe ouwe. Gewoon plaatje aan en afkondigen met af en toe een leuk weetje. Ik gun haar nog veel radiotijd.
 13. cdb

  Tineke de Nooij is terug met de TinekeShow op NPO Radio 5

  Nog een beetje last van een zonnesteek Thijs? Tineke is en blijft een geweldige radiovrouw.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.