Jump to content

cdb

Members
 • Content Count

  375
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

625 Excellent

About cdb

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Volendam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Deze heb ik gemist. Zou je hem nogmaals willen plaatsen... Dank. Groet.
 2. Dank voor de programma's. Ik heb toendertijd delen van een programma van Frans van der Beek opgenomen waarin Ijf Blokker (Barend Servet) te gast was. 30 december 1973. Plus nog een stukje van De Techniek Show. https://pixeldrain.com/u/8n3VDp75
 3. In die tijd was ik zo 18 jaar. Rookte wel eens, maar niet echt. Totdat ik Rider (Rider middelzware shag in spijkerpak) ging aanschaffen. Ik was meteen verkocht {:-( Rook inmiddels 18 jaar niet meer. {:-)
 4. In het prille begin van de televisie had je twee soorten zwartkijkers. Mensen die niets moesten hebben van dat moderne verderfelijke boze oog, en mensen die juist alles wilden weten over televisie, zoveel mogelijk wilden bekijken, en dan het liefst helemaal gratis ):0)
 5. Dat klopt Juul. Soms worden hier wel eens programma's aangeboden in de versie zoals uitgezonden op de stream. Zoals ik al eerder heb geschreven, ik prefereer de originele opnames. Maar gelukkig worden die hier meestal ook aangeboden. Inderdaad, zolang hier (ook) de originele programma's worden aangeboden is deze hele discussie ook niet nodig.
 6. Hoe je het ook wendt of keert, radio Veronica is er toch groot door geworden. Daarom zijn de originele en ongecensureerde commercials een belangrijke factor binnen de programma's. Eigenlijk vind ik het niet zo’n probleem wanneer er in programma's wordt geknipt om geschikt te maken voor uitzending. Maar wanneer er op dit forum diezelfde programma’s worden aangeboden prefereer ik toch liever de ongeknipte versie wanneer deze beschikbaar is. Je wilt toch de volledige originele opname zoals die ook destijds is uitgezonden. En als liefhebber en verzamelaar van oude Veronica programma’s, verzam
 7. Inderdaad. 185.5 m. (zie bijlage uit De Volkskrant 7 mei 1960)
 8. Soms kom je wat tegen waarvan je denkt, wat hebben we hier? Hoe zou dat geklonken hebben? 3 advertenties van Koeleman's Fabriekskantoor (tapijten,dekens, gordijnstoffen, meubelstoffering etc). 1. Veronica Advertentie 1960-05-07 Koeleman's Fabriekskantoor tussen 7.15 - 7.45 en plusmin 9 uur. (Leidsch Dagblad) 2. Veronica Advertentie 1960-05-24 Koeleman's Fabriekskantoor. Gesproken brieven van Rie aan Lies. Tussen 7 en 8 (Leidsch Dagblad) 3. Veronica Advertentie 1963-01-15 Koeleman's Fabriekskantoor. Hallo Lies. (Algemeen Dagblad)
 9. Maar weet je wat nog erger is? Dat je een gast in of voor je radioprogramma in deze toestand gaat interviewen en het dan nog gaat uitzenden ook. Ik heb zelf ook op lokaal niveau radioprogramma's gemaakt. Zo'n interview had ik nooit doorgezet. Laat staan uitgezonden.
 10. Ik heb geprobeerd de opname met de originele muziek te synchroniseren. Iedere plaat loopt op een verkeerde snelheid. Het ene gesprek loop te snel, het volgende weer te langzaam. het is een zootje. Heb toch geprobeerd het hier en daar aan te passen. Heb de opname wat ingekort en het geluid nog wat nabewerkt. Wat het interview betreft ben ik het met Juul eens. Dit is werkelijk schokkend. https://pixeldra.in/u/RVSGJuyj
 11. Veronica - Advertentie 1973-01-30 Assurantiekantoor Harskamp. Pientere jongedame Gevr. (Laarder Courant De Bel)
 12. Sorry voor het laat reageren Juul. Volgens krantenberichten stonden er veel mensen vanaf de kade in Scheveningen te kijken tijdens de storm. Volgens de krant kon je het verlichte schip op zee zien aankomen. Vroeg mij af of er toen vanaf de kade foto's zijn gemaakt. Volgens mij is er één foto van de Norderney op het strand met alle boordlichten aan. http://www.norderney192.nl/historie/historie_1973_10.html
 13. Volgens de nieuwsberichten van die tijd, stonden er honderden mensen nabij de Scheveningse haven te kijken met een blik naar de zee alwaar het Veronica schip te zien was met alle dek, mast en boordlichten aan. Zijn hier meer foto's van?
 14. Top Hans. In advertenties van hotels en recreatieparken in die tijd, werden kamers aangeprezen met centrale verwarming en mooie open haarden. Maar vooral door de aanwezigheid van een kleurentelevisie. Mensen kwamen terug met weer een ervaring rijker.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.