Jump to content

cdb

Members
 • Content Count

  230
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

333 Excellent

About cdb

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Volendam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. cdb

  Almadisk label

  Ja Juul, die heeft daar wel eens iets over verteld. Met name over de opname in een klein gewoon kamertje met eenvoudige apparatuur en dat het over een klein platenlabeltje ging. Ik dacht, misschien is daar meer over bekend. Het is toch wel gek dat dit label (voor zover bekend) maar 1 single heeft uitgebracht. Bedankt voor je reactie.
 2. cdb

  Almadisk label

  Ik probeer het hier nog een keer. Ik zoek eigenlijk meer gegevens over het platenlabel Almadisk aangegeven met adres Sarphatipark 75 Amsterdam. Zover ik kan vinden, is dit label alleen gebruikt voor de eerste singel van The Cats - The Jukebox in 1965. Weet iemand misschien de oorsprong van dit label? Groeten, Cor.
 3. Mooi Juul. Volgens mij zijn er heel veel van dit soort promo singles gemaakt. De meeste zullen wel met het platenarchief zijn verdwenen, zou het niet?
 4. Als dit zo doorgaat, dan kunnen ze wel de halve muziekcatalogus wissen bij de BBC.
 5. cdb

  Almadisk label

  Dit is misschien niet de juiste plek (of misschien juist wel) en heeft zijdelings iets met radio en media te maken. Ik zoek eigenlijk meer gegevens over het platenlabel Almadisk aangegeven met adres Sarphatipark 75 Amsterdam. Zover ik kan vinden, is dit label alleen gebruikt voor de eerste singel van The Cats - The Jukebox in 1965. Weet iemand misschien de oorsprong van dit label? Groeten, Cor.
 6. Prachtig. Dit zijn inderdaad de programma's die ik bedoel. Als het goed is zijn dit de uitzenddatums: vrijdag avond 25 maart 2011 van 17.35 uur tot 18.25 uur bij Tv Max. The Dutch Invasion Top 40. Ad Bouman analyseert de hits uit die tijd met onder andere George Baker, Piet Veerman, Rudy Bennett, Jan van Veen en Erik de Zwart. Andere uitzendingen: Deel 2 1 april Deel 3 8 april. Geweldig Theo. Bedankt.
 7. Dit gaat geloof ik wel over 3 afleveringen. Een deel van de muziekspecials die Max heeft uitgezonden. In een van de afleveringen gaat het mede over Piet Veerman. Als je deze hebt, dan zou dat mooi zijn. Misschien kan je het in een bestand ergens neerzetten. Groeten Cor.
 8. Ik ben opzoek naar het tv programma Dutch Invasion Top 40 van 8 April 2011. Is niet meer online. Misschien dat iemand deze nog heeft. Te gast waren Erik de Zwart, George Baker, Jan van Veen, Piet Veerman en Rudy Bennett. De presentatie was in handen van Ad Bouman. Groeten, Cor.
 9. Dan zal toch eerst goed onderzocht moeten worden of het financieel allemaal haalbaar is. Ben bang dat alleen al het herstellen en het opnieuw inrichten onbetaalbaar is. Ik geloof er niet meer in. Misschien kwam je 45 jaar geleden een heel eind, maar ik denk dat het nu te laat is. Maar toch, wonder boven wonder, stel dat het lukt. Na jaren ploeteren door plaatselijke vrijwilligers is het dan uiteindelijk voor elkaar. En dan. Een drijvend museum? Een museum is al geprobeerd, is al gedaan. Een te bezichtigen zendschip gerund door vrijwilligers? Dat zal in het begin nog leuk gaan en bezoekers aantrekken. Na verloop van tijd hebben de meeste (opa's en oma's met hun kleinkinderen) het wel gezien. En ondertussen kost het allemaal scheepsladingen aan geld en moet die stichting, gerund door steeds minder enthousiast wordende vrijwilligers, het allemaal maar zien op te lossen. Dat houdt dus geen stand.
 10. Kortom, een speciaal museum voor een stuk Radio Veronica geschiedenis is niet rendabel. Dus ook niet op een schip. In een hoekje van een groot museum zou misschien nog lukken (gebouw, voorzieningen en personeel zijn al aanwezig). Ik heb de afgelopen tijd veel reacties gehoord over 31 Augustus 1974. Eigenlijk alleen van mensen die het bewust of net niet meegemaakt hebben. Ook van mensen die in het museum zijn geweest. Vonden het erg leuk, interessant en bij sommigen emotioneel. Zoals in de reportage al vermeld wordt, je had dagen van 0 tot 4 bezoekers per dag. Dat houdt geen stand. Jongeren hebben geen idee waar je het over hebt, begrijpen het niet of het boeit niet. Dan maar naar het omroepmuseum. En het schip? Het is jammer dat het zo gelopen is, maar blijkbaar is de combinatie met horeca toch nog de enige mogelijkheid om zo'n schip in stand te houden.
 11. Misschien ben ik van de oude stempel, maar ik vind dit toch een leuke opstelling. Een combinatie van digitaal en analoog. Met twee prachtige pic-ups, cd spelers, een lekker mengpaneel en wat al niet meer. Prachtig. Tegenwoordig kan je nauwelijks nog een cd, laat staan een goeie grammofoonplaat draaien.
 12. Zo, we hebben er weer een emotionele dag opzitten. Het viel mij gisteren (31-08-2019) op, dat er heel veel mensen de manier van radiomaken van Radio Veronica (1960-1974) toch wel missen. Dan weer een plaatje van Deep Purple, een praatje en daarna weer verder met de Zangeres Zonder Naam. En in de middag en 's avonds de meer gerichte programma's. Ongelooflijk, maar toen werkte het gewoon. Ik lees hier dat sommigen vinden dat die of die zender beter weg kan. Dat de halve publieke omroep weg moet. Dat die weer beter is dan de ander etc. Nogmaals, ik begrijp het niet, dat geklaag en gemopper. Al komt er elke dag weer een nieuw station in de ether, kabel of internet, ze gaan hun gang maar. Bij commerciƫle omroepen zitten een paar directeuren die er alleen maar voor moeten zorgen dat de reclameblokken vol zitten en dat er winst gemaakt moet worden. Zij gebruiken daar wat poppetjes voor die zich strikt aan een streng format moeten houden. Wat dat betreft is de romantiek van het radiomaken totaal verdwenen. Het gaat om zaken doen, keiharde business. Mocht je zo'n station goed vinden, nou mooi toch. Maar als morgen blijkt dat vogeltjesdansmuziek 50 % meer luisteraars opleverd, moet je niet schrikken dat het strenge format zo weer wordt omgegooid of dat er meteen weer een nieuw vogeltjesdansmuziekstation in de lucht komt. Laat toch gaan.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.