Spring naar bijdragen

cdb

Leden
 • Aantal bijdragen

  129
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

204 Excellent

Over cdb

 • Rang
  Gevorderd lid

Profielinformatie

 • Geslacht
  Male
 • Woonplaats
  Volendam

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Toch ben ik wel erg benieuwd hoe die gouden speld er echt uit ziet. Mag toch verwachten dat het een wat andere exclusievere uitvoering is. Die gouden speld moet toch nog ergens te achterhalen zijn zou je denken.
 2. Je komt wel eens wat tegen. Of het wat van doen heeft moet ieder maar voor zichzelf bepalen. De_image_van_Veronica_(1966)_MSchoevers__Socialisme_en_democratie_Rijksuniversiteit_Groningen_Repository_Publicaties_Nederlandse_Politieke_Partijen.pdf
 3. Ergens gelezen dat in het programma van Frans Nienhuis af en toe de gouden speld aan een een dierenvriend werd aangeboden.
 4. Op http://www.norderney.nl/historie_1970_12.html is te lezen dat Kapitein Arie de Ruiter een gouden speld kreeg. Dan moeten er vast meer medewerkers zijn die de gouden speld hebben gekregen lijkt mij. Is hier een foto van? De gouden speld dus.
 5. cdb

  Abu Dhabi Capital radio 20 Februari 1986

  Had in rond 1983 zelf een fm radio stationnetje met dezelfde naam. Krijg toen van een kennis daar wat cassettes met programma's van Capital radio. Daar stonden ook leuke jingles op. Hier een indruk van de studio van Capital Radio Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten.
 6. cdb

  Hallo Hier Hilversum: Podcast over 100 jaar radio

  Hoe kan het zo lopen. Heel interessant allemaal. Een boek en een podcastserie. Mooi hoor.
 7. cdb

  eerste (proef)uitzending Veronica op 185 meter

  Radio in de jaren 50. Dan zie je de radio groot in de kamer staan met een stofzuigende vrouw aan de huishouding. Vrouwen waren nauwelijks te horen op de radio behalve dan in hoorspelen. Gewoon een mannenwereld. Dat is nog heel lang zo geweest. Ook op televisie heel veel mannen, maar dan wel weer veel programma-omroepsters. Dat was nu eenmaal de tijd. Keurig en een beetje opvoedend. Dat Ellen daar toen zo over dacht, is typerend voor die tijd. Het nieuws of actualiteiten werden altijd door mannen gebracht. Vrouwen deden gewoon wat anders, kookrubrieken of zo. Tineke was Koffietijd en 's avonds een uurtje. Was toch niet denkbaar dat een vrouw de Top 40 presenteerde in die tijd. Wanneer je een goede prettige duidelijke radiostem hebt en daarbij ook nog iets zinnigs te vertellen hebt, maakt dat volgend mij niets uit. Maar ja, jaren 50 begin 60 en zelfs nog veel later, dacht men daar wel eens anders over. Misschien ligt het aan mij, maar toch zie en hoor ik liever Dionne Stax dan Jeroen Tjepkema het nieuws voorlezen.
 8. cdb

  eerste (proef)uitzending Veronica op 185 meter

  Veronica 1960-04-26 Max Groen en Ellen van Eck Lenen hun stemmen aan Radio Veronica (Leeuwarder Courant) URL: https://pixeldra.in/u/kTdF0F
 9. cdb

  eerste (proef)uitzending Veronica op 185 meter

  Ik kan het niet laten. Veronica 03-05-1960 Ellen van Eck (Volkskrant)
 10. cdb

  eerste (proef)uitzending Veronica op 185 meter

  Vooruit, nog eentje dan. Veronica 1960-04-21 Kommerciële zender was gisteren al in de lucht
 11. cdb

  Veronica foto

  Hier was Tineke even weg
 12. Mooi hoor. Hier zijn de piepjes, ook mooi.
 13. cdb

  1974 Herinneringen van Radio Veronica

  Herinneringen. Daar word ik wel eens, bij sommige gedachten, gek van. Heb je iets moois opgenomen, jaren 70", blijkt dat ik de banden gewoon heb hergebruikt. Je kent dat wel, geen geld om nieuwe te kopen en nog geen benul van het unieke van wat je hebt opgenomen. Ik was namelijk nogal een avond-nacht luisteraar. Had de recorder vooral die laatste jaren altijd paraat staan. Ben vaak 's morgens wakker geworden met de koptelefoon nog op. Heb opnames gemaakt, o o o zo mooi. Maar ben ze verd..... kwijt. Herinneringen.
 14. cdb

  Radio 192 - Veronica - Flashbackshow

  Zal eens even kijken of ik al het e.e.a. heb. Wel weer mooie programma's. Alleen jammer dat de reclamespots zijn geknipt. Ben namelijk zo gek dat ik die verzamel. Maar goed, bedankt voor al dat moois. Groeten, Cor.
 15. cdb

  Drive-in show mei 1968.

  Heb geen last van motten, maar een opruimerige vrouw heb ik nog steeds. Er zijn alleen wat spullen, dozen en kratten waar beslist niet aangekomen mag worden. Heb eigenlijk veel te weinig bewaard en opgenomen, maar dat is achteraf altijd zo.
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.