Jump to content

cdb

Members
 • Content Count

  327
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

486 Excellent

About cdb

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Volendam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zo is dat, iedereen zijn eigen smaak. Radio Veronica had ook Frans Nienhuys. Dan wel, of juist daarom, op Zondagmorgen. Ook in de Jukebox konden nog wel eens "vreemde" verzoekjes zitten. En binnen het algemene format van Veronica hoorde je het ene moment Deep Puple en vervolgens de nieuwste van Corry Konings of De Vogeltjesdans. Dat kon ik allemaal hebben. En volgens mij, had het merendeel van de luisteraars daar ook geen enkel probleem mee. Zo was het gewoon. Maar bij Hilversum Drie lag dat anders. Daar moest je dan op de steiger, als alternatief voor Veronica op afstemmen. Dan begon je werkdag met een zalig Christelijk opvoedkundig deuntje van de EO. Nee, dat kon echt niet.
 2. 1967. Onvoorstelbaar wat er toen allemaal op muziekgebied aan de hand was. Radio Veronica vierde hoogtij, The Beatles kwamen met een wereldalbum (Sgt. Pepper's ...) en op Hilversum Drie hoorde je nog overvloedig operetteliedjes en zorgvuldig uitgezochte Christelijke liederen. Dat probeerde dan een alternatief te zijn voor de zeezenders, met name voor Veronica. Nog tot 1985 hoorde je op vrijdagmorgen de Muzikale Fruitmand door de EO. Ik noem het maar als voorbeeld hoor, en het lag ook eigenlijk niet aan het programma, maar het hoorde gewoon niet op Hilversum Drie.
 3. Bedankt Hans, hij is weer mooi. En verders iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Top. Groeten, Cor.
 4. Heb zelf een klein stukje, maar ik zoek de hele uitzending van de Top 40 van 20 April 1974. Tijdens de opname van deze top 40 werden er pakjes gerookte paling uitgedeeld door (volgens Stichting Norderney) Jaap Buijs omdat The Cats de nummer 1 (Be My Day) hadden bereikt. Meer opnames van deze dag zijn uiteraard ook welkom. Groeten, Cor.
 5. Veronica 1960-06-16 Technische dienst KLM helpt zender Veronica ontstoren (Arnhemsche courant)
 6. Het is nu eenmaal een gekte, dat bewaren van non-stop uurtjes. Het geeft natuurlijk wel een sfeerbeeld van hoe zo'n nachtuitzending ongeveer klonk. Behalve dan de muziek, hoor je bij deze eigenlijk niet veel verrassends. Voor iemand die dit niet bewust heeft meegemaakt is het misschien al helemaal niet interessant, maar ik zie mezelf zo weer 's nachts in bed liggen luisteren met de koptelefoon op. En s' morgens dan weer wakker worden met een knallende koppijn 🙂
 7. Programma is van na het Knokke festival van 10 tm 16 Juli 1964.
 8. cdb

  Column Hans Knot: Begin 1976

  Ik heb dat liedje van Donna nog eens opgezocht. Nou, aan de tekst kan het niet liggen. Er komt één regeltje in voor dat ze het heeft over dat ze het graag nog een keertje wil doen, en daarna nog een keer. En met die erotische geluiden valt het toch ook wel mee? Hoe zou dat tegenwoordig gaan vraag ik mij af. Ik bedoel dus met het censureren van muziek 🙂
 9. Bedankt Rrrricky, grandioos. Groet, Cor.
 10. Als je ze nog ergens bij de hand hebt, kunnen deze nog een keer in de herhaling. Mijn dank is groot. Groeten, Cor.
 11. Zover ik weet over de geschiedenis van The Cats, en die is toch behoorlijk goed in kaart gebracht, was Willem van Kooten helemaal niet bij de opnames van The Cats betrokken of aanwezig. Willem is misschien bij die talentenjacht aanwezig geweest, maar niet bij de opname van The Juke-box in Amsterdam Oudezijds Voorburgwal. Joost den Draaijer kwam pas in beeld toen hij de plaat op Radio Veronica draaide. Toen, maar ook bij de latere plaatjes, heeft hij van alles geroepen zoals, binnenbeat uit Volendam, de palingboys, de palingbeat en op een gegeven moment, de palingsound. Het was gewoon een wilde uitspraak die een eigen leven is gaan leiden. Sommigen hangen er complete theorieën aan vast, maar het was gewoon een van Willems wilde kreten. Misschien heeft Willem het bewuste plaatje een paar keer gedraaid. De radio stond in veel fabrieken en andere werklocaties afgestemd op Radio Veronica. Het verhaal gaat dat, toen The Jukebox door (het schijnt) Joost Den Draaijer gedraaid werd, alle fabrieken in Volendam stil lagen. Ook weer zo'n prachtig overdreven verhaal. Het wordt allemaal strek overdreven wat verder de bijdrage van Willem is geweest aan het succes van The Cats. The Cats kwamen pas echt in beeld na de single What a crazy life uit 1966. Daarna werden ze regelmatig gedraaid op Veronica en werden ze daar welkome gasten. Mede door de meegebrachte pondjes paling door Jan en Jaap Buijs en met name ook door de medewerking van Rob Out.
 12. Heb het e.e.a. gemist. kan deze misschien in de herhaling?? Dank. Groeten, Cor.
 13. Al zoekend naar iets kwam ik hier terug in de tijd. Dit verhaal is compleet nieuw voor mij. Volgens de verhalen hebben The Cats in 1965 meegedaan aan een talentenjacht in de zaal Faber in Blaricum, later Soundpush studio. Toen al overgenomen door Dirk Verweij / Radio Veronica en gebruikt voor opnamen en talentenjachten etc. Daarbij waren o.a. aanwezig, Evan Durlacher, Ben Levy en Jan van Veen. If I didn't have a dime to play the juke-box of kortweg The Juke-box, is opgenomen in een "geluidsstudio" aan de Oudezijds Voorburgwal 200 te Amsterdam. Die studio(achterkamertje) was gevestigd in het hoofdkantoor van de textielfirma Durlacher (Durlaphone). Wel een mooi verhaal. Wie was Willem?
 14. cdb

  wie is dit ook al weer /

  Liefhebbers van The Cats op een facebook-groep. Maar ja, dan gaat iedereen wel met je foto aan de haal. Ik begrijp je wel Juul, maar ja, die anderen hé.
 15. cdb

  wie is dit ook al weer /

  Wat een mooie foto. Zeker, het is Jaap Schilder de Koster, neef van Piet Veerman de Koster. Zou hem heel graag aan anderen willen laten zien. Maar ja.....© Juul Geleick.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.