Jump to content

cdb

Members
 • Content Count

  296
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

428 Excellent

About cdb

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Volendam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hier is Volendam weer. Het bericht over een programmawijziging op 24 mei 1969 uit Het Nieuwsblad Van Het Noorden, was dus iets te voorbarig. Ik zie hier Juni 1969 Vrijdag 2100 - 2300 De Tom Collins Show. Bedankt Juul, voor de programmagegevens. Groet, Cor.
 2. Ik heb het stukje uit, Het Nieuwsblad Van Het Noorden, programma's ingaande 24 Mei. Dat het e.e.a. hier niet klopt, neem ik meteen van je aan, maar zijn er op die 24 mei 1969 wel programmaveranderingen geweest en hoe zit het nu met die Tom Collins Show? Ik zie de maanden daarna alleen Tom Collins in de morgen met Ook Goeie Morgen.
 3. Veronica Een greep uit de nieuwe programmering ingaande 24 Mei 1969 Vrijdag van 2100 - 2300 Tom Collins show.
 4. Kwam ik tegen in de Ariadne, reclame en marketing tijdschrift van 05-07-1963 Veronica programma krijgt meer praatjes.
 5. Daar heb ik in die tijd ook regelmatig naar geluisterd. Praatradio met soms best wel boeiende discussies. Vroeg mij ook al een tijdje af of hier nog opnames of jingles van zijn.
 6. Ik moet het natuurlijk wel goed lezen. Als ik aan Radio Veronica denk, dan komt als eerste de (commerciƫle) periode 1960-1974 bij mij op. Daarna de publieke omroep tijd (niet commercieel). Daarna is bij mij het padje een beetje zoek. Wat ik bedoel is, dat alleen de naam Radio Veronica 60 jaar bestaat.
 7. Aad Bos is in 1992 door de VARA op een lullige manier wegbezuinigd (lees, op een schofterige manier ontslagen). Stapte daarna samen met Michiel de Ruyter over naar de VPRO.
 8. Het komt over als zou Radio Veronica al 60 jaar in de lucht zijn. Na nogmaals lezen van de geschiedenis vraag ik mij af, is dat wel zo?
 9. Jammer dat er geen opname is van het hele programma. Maar de ruwe bandopname van de reportage is natuurlijk wel degelijk interessant. Uniek materiaal van een unieke gebeurtenis.
 10. Prachtig Juul. Mooi dat het bewaard is gebleven. Heb het toen voor een deel opgenomen op cassette, maar ja, toch weer het bandje hergebruikt. Zou mooi zijn om dit weer eens terug te horen. Groeten Cor.
 11. Het Parool KRO'tje Half om 15-01-1955
 12. Ik kan mij een uitzending en reportage herinneren over het winnen van de Europacup door Feyenoord in 1970. Een fragment is mij altijd bijgebleven van een supporter van Feyenoord tijdens de wedstrijd en de woorden,, Als ze winnen vreet ik mijn pet op. Volgens mij was dat ook een uitzending van Sportief Zijn Beter Worden.
 13. Hier is ook nog een mooi artikel van 22 April 1960. Op de foto o.a. A. Derksen (met bril). (onduidelijk te lezen, maar er staat: We zijn begonnen op de middengolf, dat wil zeggen op 185,5 meter of 1620 kilocycles. Eerst was het 198 meter maar ......) En in pdf Veronica - 1960-04-22 Feeststemming ..... Radiomuziek van VRON-schip ging dwars over hele land. (A. Derksen) (De Volkskrant)-geconverteerd.pdf
 14. Heb al heel lang een Linex Fm stereo zendertje. Iets kleiner dan een pakje sigaretten. Sluit het aan op mijn pc, en ontvang vervolgens in bv de tuin of achterstraat. Lekker in de zon luisteren via een goeie radio naar mijn/onze favoriete muziek. Is eigenlijk bedoeld voor in de auto, maar werk zo ook prima. Speel muziek af in de beste kwaliteit, zelfs hoge mp3 bestanden, zonder verdere toeters (processors) of bellen(Limiter etc). Echt waar, het klinkt geweldig. Puur natuur. Prachtig. Klinkt beter dan een gemiddeld radiostation met al hun prosessors/dynamiekvernietigers. Echt, ik draai ook de mooiste jazzmuziek (vol dynamiek), en het wordt prachtig uitgezonden.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.