Spring naar bijdragen

cdb

Leden
 • Aantal bijdragen

  132
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

209 Excellent

Over cdb

 • Rang
  Gevorderd lid

Profielinformatie

 • Geslacht
  Male
 • Woonplaats
  Volendam

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. cdb

  Een aardigheidje.

  Uit de Hitweek van 25 Augustus 1967
 2. Mooi hoor. Ben wel erg nieuwsgierig geworden.
 3. cdb

  Candlelight......niet dus

  Het is gewoon jammer. Een beetje vreemd gedoe bij Max. Er gaan verschillende verhalen en geruchten. Ik heb delen van Candlelight gehoord en vond het een beetje amateuristisch klinken. Je kon echt horen dat het gesproken woord als eilandjes tussen de muziek geprogrammeerd was. Er waren geen aan of afkondigingen van de muziek. Het klonk gewoon niet als een goed gepresenteerd programma. Onbegrijpelijk met al die ervaring. Dat had natuurlijk door een betere regie en manier van doen eenvoudig opgelost kunnen worden. Het kan zijn dat Jan bij het opnemen van zijn gesproken items niet wist welke muziek daarbij geprogrammeerd zou worden. Het gerucht gaat dat Jan daar geen zeggenschap over had. Ja, dan wordt het lastig en doet geen goed aan een programma dat het best wel goed had gedaan bij de luisteraars.
 4. Toch ben ik wel erg benieuwd hoe die gouden speld er echt uit ziet. Mag toch verwachten dat het een wat andere exclusievere uitvoering is. Die gouden speld moet toch nog ergens te achterhalen zijn zou je denken.
 5. Je komt wel eens wat tegen. Of het wat van doen heeft moet ieder maar voor zichzelf bepalen. De_image_van_Veronica_(1966)_MSchoevers__Socialisme_en_democratie_Rijksuniversiteit_Groningen_Repository_Publicaties_Nederlandse_Politieke_Partijen.pdf
 6. Ergens gelezen dat in het programma van Frans Nienhuis af en toe de gouden speld aan een een dierenvriend werd aangeboden.
 7. Op http://www.norderney.nl/historie_1970_12.html is te lezen dat Kapitein Arie de Ruiter een gouden speld kreeg. Dan moeten er vast meer medewerkers zijn die de gouden speld hebben gekregen lijkt mij. Is hier een foto van? De gouden speld dus.
 8. cdb

  Abu Dhabi Capital radio 20 Februari 1986

  Had in rond 1983 zelf een fm radio stationnetje met dezelfde naam. Krijg toen van een kennis daar wat cassettes met programma's van Capital radio. Daar stonden ook leuke jingles op. Hier een indruk van de studio van Capital Radio Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten.
 9. cdb

  Hallo Hier Hilversum: Podcast over 100 jaar radio

  Hoe kan het zo lopen. Heel interessant allemaal. Een boek en een podcastserie. Mooi hoor.
 10. Radio in de jaren 50. Dan zie je de radio groot in de kamer staan met een stofzuigende vrouw aan de huishouding. Vrouwen waren nauwelijks te horen op de radio behalve dan in hoorspelen. Gewoon een mannenwereld. Dat is nog heel lang zo geweest. Ook op televisie heel veel mannen, maar dan wel weer veel programma-omroepsters. Dat was nu eenmaal de tijd. Keurig en een beetje opvoedend. Dat Ellen daar toen zo over dacht, is typerend voor die tijd. Het nieuws of actualiteiten werden altijd door mannen gebracht. Vrouwen deden gewoon wat anders, kookrubrieken of zo. Tineke was Koffietijd en 's avonds een uurtje. Was toch niet denkbaar dat een vrouw de Top 40 presenteerde in die tijd. Wanneer je een goede prettige duidelijke radiostem hebt en daarbij ook nog iets zinnigs te vertellen hebt, maakt dat volgend mij niets uit. Maar ja, jaren 50 begin 60 en zelfs nog veel later, dacht men daar wel eens anders over. Misschien ligt het aan mij, maar toch zie en hoor ik liever Dionne Stax dan Jeroen Tjepkema het nieuws voorlezen.
 11. Veronica 1960-04-26 Max Groen en Ellen van Eck Lenen hun stemmen aan Radio Veronica (Leeuwarder Courant) URL: https://pixeldra.in/u/kTdF0F
 12. Ik kan het niet laten. Veronica 03-05-1960 Ellen van Eck (Volkskrant)
 13. Vooruit, nog eentje dan. Veronica 1960-04-21 Kommerciële zender was gisteren al in de lucht
 14. cdb

  Veronica foto

  Hier was Tineke even weg
 15. Mooi hoor. Hier zijn de piepjes, ook mooi.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.