Jump to content

cdb

Members
 • Content Count

  200
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

292 Excellent

About cdb

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Volendam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Openluchtreclame dan maar 1 April 1964
 2. Wij hebben thuis al een tijdje een DAB radio op de audio installatie aangesloten. Zelf vind ik dat FM radio in het verleden wel mooier heeft geklonken. Tegenwoordig is het geluid zwaar in elkaar gedrukt en zo luid mogelijk gemaakt door processors. Van enige dynamiek is geen sprake meer. Heb thuis een mini fm zendertje om van de computer naar de tuin eigen muziek te kunnen beluisteren. Daar zit geen enkele processing tussen, echt puur geluid zo als het is. Klinkt gewoon echt heel erg goed, zo niet beter dan de rest. Nou kan je zeggen, het is radio, maar DAB beloofde een enorme geluidsverbetering. Het is een handig apparaat, dat wel, maar van een echte verbetering qua luisterbeleving is echt geen sprake. De reclamespots die spreken over een geweldige digitale geluidskwaliteit van DAB radio (wat dat ook mag betekenen), is sterk overdreven.
 3. Over de geschiedenis ven de zeezenders en met name Radio Veronica, zijn verschillende documentaires gemaakt, cd's, lp's en boeken uitgebracht. Daarnaast zijn er verschillende reünies geweest en prachtige radio uitzendingen met oud medewerkers. Al die verhalen van de Eddy Beckers en Joost de Draaijers hebben we nu toch wel gehoord. Af en toe komt er nog een mooi boek uit met mooie verhalen. Diegene die mooie verhalen willen schrijven, moeten dat vooral blijven doen. In dit geval kan ik het van oud medewerkers wel begrijpen dat het een keertje ophoudt. Het lijkt anders wel een fanclub van een oude al lang niet meer bestaande beatgroep waarvan de fans nog steeds meer en nog meer willen. Die oud leden van die beatgroep vinden het meestal prachtig dat fans van alles organiseren en herinneringen naar boven halen, maar zelf vinden ze het wel goed zo. Er bestaan nog steeds mensen die The Beatles bij elkaar willen hebben. Maak je niet druk, het houdt een keer op. Veel te warm.
 4. Het was op dat moment eigenlijk een rampsituatie. De ernst van de storing leek niet echt door te dringen. Al het gebrabbel en grappenmakerij ging gewoon door op de radio.. Er werd nog ergens gevraagd of er misschien doden zijn gevallen als gevolg van deze storing. Dat zullen we onderzoeken. In het UMC Utrecht werd het wel erg rustig op de eerste hulp. Slechte of verkeerde alternatieven en totaal geen goed noodplan. We sturen gewoon wat meer hulpverleners de straat op. Je kan de journalisten of de knoppenregelaars hier op aanspreken, maar er had direct van hogerhand ingegrepen moeten worden en overgeschakeld moeten worden op het calamiteitenzender scenario. Of is dit ook overdreven?
 5. Graag gedaan Juul. Denk dat ik toch maar eens de boekenwinkel ga opzoeken. Groeten, Cor.
 6. Beatgroep None-such - Lodewijk Den Hengst 1966-10-22 Nogmaals None-such (Leidse Courant) - Lodewijk Den Hengst 1967-04-05 Beatgroep None-such door diefstal gedupeerd.
 7. Bij mij was het wel leesbaar, maar je hebt gelijk. Waarom moeilijk doen als het eenvoudiger kan zonder gekke hulpmiddelen, oogvitamines en wat al niet meer. Hier nogmaals in pdf. Groeten, Cor. P.S hier nog een leuk artikel betreffende Lodewijk Den Hengst . Lex Harding 1967-02-18 Lodewijk (Lodewijck) Den Hengst, manager van The None-such, naar Radio Dolfijn (Leidse Courant) Veronica 1972-11-00 Artikel uit fanblad The Cats C(l)atspraat Nov. 1972 (Ton van Bemmel en Willem Kruiswijk Boskoopse Courant) gepl 20-06-2019.pdf Lex Harding 1967-02-18 Lodewijk (Lodewijck) Den Hengst, manager van The None-such, naar Radio Dolfijn (Leidse Courant).pdf
 8. Veronica 1972-11-00 Artikel uit fanblad "The Cats C(l)atspraat" Nov. 1972 (Ton van Bemmel en Willem Kruiswijk Boskoopse Courant)
 9. ik kwam een stukje tegen over de Telesport uitzending van 3 Juni 1973 met daarin een interview met Arnold Mühren van The Cats. (Telegraaf). Weinig kans denk ik, maar toch vraag ik of iemand dit programma toevallig heeft. Bij voorbaat dank voor de moeite. Groeten, Cor.
 10. Sommige kranten vonden die ophef rond Cliff Richard maar overdreven en vonden dat Cliff al over zijn hoogtepunt heen was. Zelfs de Nederlandse omroepen hadden maar weinig belangstelling in hem. Op de valreep wist de Vara een plekje te vinden in de Rudy Carrel-show. (Cliff Richard 1962-03-16 Niet op televisie (De Telegraaf) - Cliff Richard 1962-04-05 In de Rudy Carrel-show (De waarheid).
 11. Tegenwoordig hoor je nog steeds reclamespots voor cv ketels. Dat zal ook nog wel een tijdje zo blijven denk ik. Zover ik het kan overzien, worden er nu steeds meer nieuwbouwwoningen gasvrij opgeleverd. Of dat gedoe met aardwarmte allemaal goed bevalt is nog maar de vraag. Dat wordt een hoge elektra rekening. Om alle bestaande en vooral oude woningen geschikt te maken voor alternatieve verwarming, dat gaat nog wel wat jaartjes duren denk ik zo. Wil je een aardwarmte-installatie, dan moet je eerst je hele huis verbouwen. Dat kost een vermogen. Dus ik denk dat we die reclamespotjes en folders over cv ketels nog vaak zullen horen en zien want wanneer je keteltje het begeeft, dan raak je toch aan een nieuwe. (Bijlage Juni 1966)
 12. Bedankt Jaap de Vries. Inmiddels alles binnen. Bedankt weer. Groeten, Cor.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.