Jump to content

cdb

Members
 • Content Count

  196
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by cdb

 1. Over de geschiedenis ven de zeezenders en met name Radio Veronica, zijn verschillende documentaires gemaakt, cd's, lp's en boeken uitgebracht. Daarnaast zijn er verschillende reünies geweest en prachtige radio uitzendingen met oud medewerkers. Al die verhalen van de Eddy Beckers en Joost de Draaijers hebben we nu toch wel gehoord. Af en toe komt er nog een mooi boek uit met mooie verhalen. Diegene die mooie verhalen willen schrijven, moeten dat vooral blijven doen. In dit geval kan ik het van oud medewerkers wel begrijpen dat het een keertje ophoudt. Het lijkt anders wel een fanclub van een oude al lang niet meer bestaande beatgroep waarvan de fans nog steeds meer en nog meer willen. Die oud leden van die beatgroep vinden het meestal prachtig dat fans van alles organiseren en herinneringen naar boven halen, maar zelf vinden ze het wel goed zo. Er bestaan nog steeds mensen die The Beatles bij elkaar willen hebben. Maak je niet druk, het houdt een keer op. Veel te warm.
 2. Het was op dat moment eigenlijk een rampsituatie. De ernst van de storing leek niet echt door te dringen. Al het gebrabbel en grappenmakerij ging gewoon door op de radio.. Er werd nog ergens gevraagd of er misschien doden zijn gevallen als gevolg van deze storing. Dat zullen we onderzoeken. In het UMC Utrecht werd het wel erg rustig op de eerste hulp. Slechte of verkeerde alternatieven en totaal geen goed noodplan. We sturen gewoon wat meer hulpverleners de straat op. Je kan de journalisten of de knoppenregelaars hier op aanspreken, maar er had direct van hogerhand ingegrepen moeten worden en overgeschakeld moeten worden op het calamiteitenzender scenario. Of is dit ook overdreven?
 3. Graag gedaan Juul. Denk dat ik toch maar eens de boekenwinkel ga opzoeken. Groeten, Cor.
 4. Beatgroep None-such - Lodewijk Den Hengst 1966-10-22 Nogmaals None-such (Leidse Courant) - Lodewijk Den Hengst 1967-04-05 Beatgroep None-such door diefstal gedupeerd.
 5. Bij mij was het wel leesbaar, maar je hebt gelijk. Waarom moeilijk doen als het eenvoudiger kan zonder gekke hulpmiddelen, oogvitamines en wat al niet meer. Hier nogmaals in pdf. Groeten, Cor. P.S hier nog een leuk artikel betreffende Lodewijk Den Hengst . Lex Harding 1967-02-18 Lodewijk (Lodewijck) Den Hengst, manager van The None-such, naar Radio Dolfijn (Leidse Courant) Veronica 1972-11-00 Artikel uit fanblad The Cats C(l)atspraat Nov. 1972 (Ton van Bemmel en Willem Kruiswijk Boskoopse Courant) gepl 20-06-2019.pdf Lex Harding 1967-02-18 Lodewijk (Lodewijck) Den Hengst, manager van The None-such, naar Radio Dolfijn (Leidse Courant).pdf
 6. Veronica 1972-11-00 Artikel uit fanblad "The Cats C(l)atspraat" Nov. 1972 (Ton van Bemmel en Willem Kruiswijk Boskoopse Courant)
 7. ik kwam een stukje tegen over de Telesport uitzending van 3 Juni 1973 met daarin een interview met Arnold Mühren van The Cats. (Telegraaf). Weinig kans denk ik, maar toch vraag ik of iemand dit programma toevallig heeft. Bij voorbaat dank voor de moeite. Groeten, Cor.
 8. Sommige kranten vonden die ophef rond Cliff Richard maar overdreven en vonden dat Cliff al over zijn hoogtepunt heen was. Zelfs de Nederlandse omroepen hadden maar weinig belangstelling in hem. Op de valreep wist de Vara een plekje te vinden in de Rudy Carrel-show. (Cliff Richard 1962-03-16 Niet op televisie (De Telegraaf) - Cliff Richard 1962-04-05 In de Rudy Carrel-show (De waarheid).
 9. Tegenwoordig hoor je nog steeds reclamespots voor cv ketels. Dat zal ook nog wel een tijdje zo blijven denk ik. Zover ik het kan overzien, worden er nu steeds meer nieuwbouwwoningen gasvrij opgeleverd. Of dat gedoe met aardwarmte allemaal goed bevalt is nog maar de vraag. Dat wordt een hoge elektra rekening. Om alle bestaande en vooral oude woningen geschikt te maken voor alternatieve verwarming, dat gaat nog wel wat jaartjes duren denk ik zo. Wil je een aardwarmte-installatie, dan moet je eerst je hele huis verbouwen. Dat kost een vermogen. Dus ik denk dat we die reclamespotjes en folders over cv ketels nog vaak zullen horen en zien want wanneer je keteltje het begeeft, dan raak je toch aan een nieuwe. (Bijlage Juni 1966)
 10. Bedankt Jaap de Vries. Inmiddels alles binnen. Bedankt weer. Groeten, Cor.
 11. Mooie info weer Juul. Ik heb zo even in mijn mappen gekeken. Heb van 1974-06-01 1900-2100 en 2300-2400 en van 1974-06-02 0000-0900 en 2200-2300. Heb dus het e.e.a. nog niet zie ik. Wie kan mij helpen. Groeten, Cor.
 12. Televisie Advertentie 21-10-1950 Centraal radiohuis.
 13. 03-01-1927 Rijks Radio Telefoniestation Scheveningen
 14. Dappere Dodo begon en eindigde echt met een poppenkast
 15. Als kind vond ik de radio al fascinerend. Een herinnering is mij altijd bijgebleven en achteraf was dat het programma "De Draaikolk' met Pietje Vitamine op Radio Veronica. Het lijkt een cliché, maar de eerste televisiebeelden werden bekeken bij de buren want die hadden als eerste van de straat een televisietoestel. Het was bijna elke woensdagmiddag een feest. Later kregen we zelf een tv. Kinderprogramma's die gebracht werden op een soort poppenkastmanier met poppen aan touwtjes. Eenvoudig maar toch wel bijzonder en erg spannend. Je had toen nog van die kinderuurtjes. Daar bleef je dan wel eens voor thuis. Tegenwoordig ligt dat heel anders, maar voor het merendeel had je toen gewoon geen tijd om televisie te kijken want je was altijd buiten aan het spelen of op avontuur. Op oudejaarsavond kwamen de bordspelen te voorschijn, maar die traditie verdween toen de televisie betere programma's bracht. De Eurovisie-tune. Wanneer die klonk, dan stond er vast wel iets groots te gebeuren. Tegenwoordig hoor je hem niet zo vaak meer, ik denk alleen nog bij het Eurovisie songfestival.
 16. Bedankt voor het programma van Willem. Een programma met deze naam wordt nog steeds uitgezonden op zaterdag van 10:00-12:00 AvroTros. Bedankt voor de info. Groeten, Cor.
 17. In de jaren 80' bracht de Tros een reeks programma's onder de titel - Een Goede Morgen Met Ron Brandsteder - 0703-0800. Er waren ook geregeld gast-presentatoren. Op 20-10-1980 presenteerde Theo Klouwer (Schuimpie van The Cats) dit programma. Er is een opname van. Heb alleen een klein stukje. Wie heeft er meer??
 18. Bob en Brenda (Krijn Torringa en Freda Keuker) van Veronica. Advertentie 28-09-1962 (Het Parool). Waarschijnlijk ging het op deze manier sneller.
 19. Bedankt Gerrit. Mooie kwaliteit ook. Heel veel dank. Groeten, Cor.
 20. Tijdens de 500ste Top 40 verwijst Lex Harding naar het programma - Hitbewust aflevering 1 - van 28-07-1974 1700-1800. Hier ging het ook over de uitreiking van de Veronica Trofee. Het is hier al eerder aangeboden maar de link werkt al lang niet meer. Heeft iemand dit nog? Wederom Groeten. Cor.
 21. Juul, vooral doorgaan met het geven van de juiste informatie. Ook ik had een bestand van een uitzending van 192 (Veronica - 1961-06-00 Juni Muziek Expres Brenda 192 - 20102007 Studiotape). Na afluisteren kom je er al snel achter dat het om Teenager Toppers gaat. Het gaat om samenwerking met Muziek Expres. Wanneer je even niet oplet hoor je alleen nog maar Muziek Expres, Vandaar de verwarring denk ik. Ouwe oren en zo. Nogmaal bedankt Juul voor alle info. Groeten, Cor.
 22. Allemaal heel veel dank voor de reacties en de aangeboden programma's. Prachtig. Groeten, Cor.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.