Jump to content

cdb

Members
 • Content Count

  325
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by cdb

 1. Bedankt Hans, hij is weer mooi. En verders iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Top. Groeten, Cor.
 2. Heb zelf een klein stukje, maar ik zoek de hele uitzending van de Top 40 van 20 April 1974. Tijdens de opname van deze top 40 werden er pakjes gerookte paling uitgedeeld door (volgens Stichting Norderney) Jaap Buijs omdat The Cats de nummer 1 (Be My Day) hadden bereikt. Meer opnames van deze dag zijn uiteraard ook welkom. Groeten, Cor.
 3. Veronica 1960-06-16 Technische dienst KLM helpt zender Veronica ontstoren (Arnhemsche courant)
 4. Het is nu eenmaal een gekte, dat bewaren van non-stop uurtjes. Het geeft natuurlijk wel een sfeerbeeld van hoe zo'n nachtuitzending ongeveer klonk. Behalve dan de muziek, hoor je bij deze eigenlijk niet veel verrassends. Voor iemand die dit niet bewust heeft meegemaakt is het misschien al helemaal niet interessant, maar ik zie mezelf zo weer 's nachts in bed liggen luisteren met de koptelefoon op. En s' morgens dan weer wakker worden met een knallende koppijn 🙂
 5. Programma is van na het Knokke festival van 10 tm 16 Juli 1964.
 6. cdb

  Column Hans Knot: Begin 1976

  Ik heb dat liedje van Donna nog eens opgezocht. Nou, aan de tekst kan het niet liggen. Er komt één regeltje in voor dat ze het heeft over dat ze het graag nog een keertje wil doen, en daarna nog een keer. En met die erotische geluiden valt het toch ook wel mee? Hoe zou dat tegenwoordig gaan vraag ik mij af. Ik bedoel dus met het censureren van muziek 🙂
 7. Bedankt Rrrricky, grandioos. Groet, Cor.
 8. Als je ze nog ergens bij de hand hebt, kunnen deze nog een keer in de herhaling. Mijn dank is groot. Groeten, Cor.
 9. Zover ik weet over de geschiedenis van The Cats, en die is toch behoorlijk goed in kaart gebracht, was Willem van Kooten helemaal niet bij de opnames van The Cats betrokken of aanwezig. Willem is misschien bij die talentenjacht aanwezig geweest, maar niet bij de opname van The Juke-box in Amsterdam Oudezijds Voorburgwal. Joost den Draaijer kwam pas in beeld toen hij de plaat op Radio Veronica draaide. Toen, maar ook bij de latere plaatjes, heeft hij van alles geroepen zoals, binnenbeat uit Volendam, de palingboys, de palingbeat en op een gegeven moment, de palingsound. Het was gewoon een wilde uitspraak die een eigen leven is gaan leiden. Sommigen hangen er complete theorieën aan vast, maar het was gewoon een van Willems wilde kreten. Misschien heeft Willem het bewuste plaatje een paar keer gedraaid. De radio stond in veel fabrieken en andere werklocaties afgestemd op Radio Veronica. Het verhaal gaat dat, toen The Jukebox door (het schijnt) Joost Den Draaijer gedraaid werd, alle fabrieken in Volendam stil lagen. Ook weer zo'n prachtig overdreven verhaal. Het wordt allemaal strek overdreven wat verder de bijdrage van Willem is geweest aan het succes van The Cats. The Cats kwamen pas echt in beeld na de single What a crazy life uit 1966. Daarna werden ze regelmatig gedraaid op Veronica en werden ze daar welkome gasten. Mede door de meegebrachte pondjes paling door Jan en Jaap Buijs en met name ook door de medewerking van Rob Out.
 10. Heb het e.e.a. gemist. kan deze misschien in de herhaling?? Dank. Groeten, Cor.
 11. Al zoekend naar iets kwam ik hier terug in de tijd. Dit verhaal is compleet nieuw voor mij. Volgens de verhalen hebben The Cats in 1965 meegedaan aan een talentenjacht in de zaal Faber in Blaricum, later Soundpush studio. Toen al overgenomen door Dirk Verweij / Radio Veronica en gebruikt voor opnamen en talentenjachten etc. Daarbij waren o.a. aanwezig, Evan Durlacher, Ben Levy en Jan van Veen. If I didn't have a dime to play the juke-box of kortweg The Juke-box, is opgenomen in een "geluidsstudio" aan de Oudezijds Voorburgwal 200 te Amsterdam. Die studio(achterkamertje) was gevestigd in het hoofdkantoor van de textielfirma Durlacher (Durlaphone). Wel een mooi verhaal. Wie was Willem?
 12. cdb

  wie is dit ook al weer /

  Liefhebbers van The Cats op een facebook-groep. Maar ja, dan gaat iedereen wel met je foto aan de haal. Ik begrijp je wel Juul, maar ja, die anderen hé.
 13. cdb

  wie is dit ook al weer /

  Wat een mooie foto. Zeker, het is Jaap Schilder de Koster, neef van Piet Veerman de Koster. Zou hem heel graag aan anderen willen laten zien. Maar ja.....© Juul Geleick.
 14. Mooi verhaal weer Hans. Over die videorecorders, ik had op een gegeven moment een JVC super VHS recorder. prachtmachine. Voor de lokale omroep maakte ik wel eens opnames van concerten. Zo'n videorecorder was daar heel geschikt voor. Later dachten we aan een systeem met een aantal video players om een soort van non stop programma te laten draaien. Toen weer later de eerste radioautomatisering met audiocassettes in gebruik werd genomen had je de mogelijkheid om jingles en reclamespotjes digitaal op te nemen en ook te programmeren. Op de vraag aan onze computerdeskundige of de muziek ook niet zo opgenomen en afgespeeld kan worden kreeg ik als antwoord dat dat echt onmogelijk was. Dan zou je een supercomputer moeten hebben met een supergeheugen. Dat bestond gewoon niet. Tegenwoordig komt er geen band meer aan te pas en kan je op je huis, tuin en keukencomputer op een eenvoudige manier al omroepje spelen.
 15. Is het mogelijk om dit half uurtje te laten horen? Groeten Cor.
 16. Veronica 1964-04-16 Welzijnszorg mag niet samenwerken met Radio Veronica. (Nieuwe Tilburgsche courant)-geconverteerd Veronica 1964-04-16 Welzijnszorg mag niet samenwerken met Radio Veronica. (Nieuwe Tilburgsche courant)-geconverteerd.pdf
 17. Ik weet wel dat er programma's zijn opgenomen door een aantal medewerkers waaronder Joost en Tineke, voor de welzijnszorg van het leger. Dat speelde zich af voor 15 April 1964. Die waren niet bedoeld voor uitzending op de zender, maar echt alleen gemaakt voor de welzijnszorg. Daar is nog een hoop trammelant over geweest want daar was het leger helemaal niet blij mee. Zie artikel 15 April 1964 Telegraaf. Ben eigenlijk wel benieuwd naar dat half uurtje. Veronica 1964-04-15 Veronica werkt voor het leger (De Telegraaf)-geconverteerd.pdf
 18. De demonstratie in den Haag, 18 april 1973. Dat was nog op mijn verjaardag ook, maar dat kon mij niks schelen, ik moest er gewoon bij zijn. Nou was dat niet zo'n onderneming want er werd een bus geregeld vanuit Volendam door Jaap en Jan Buijs. Ik moest me daar nog wel even voor opgeven, maar ook dat was niet zo moeilijk want Jan en Jaap hadden een kantoor op een bovenverdieping van hun ouderlijk huis, drie huizen verder bij mij in dezelfde straat. Ik belde aan en kreeg hun moeder aan de deur. Op de vraag of ze thuis waren kreeg ik als antwoord, joa oor, gaan moar nair boeve. En ja hoor, daar zaten ze. Druk aan het werk aan een groot bureau in een omgebouwde slaapkamer met daarin ook nog een paar kasten. Mijn zuster is ook nog in Den Haag geweest, maar die had het nog linker bekeken want zij ging met de bus mee van The Cats. The Cats heb ik denk ik helemaal niet gezien. Misschien heel even. Later hoorde ik van mijn zus wat daar de reden van was. Eigenlijk kan ik me van die dag niet meer zoveel herinneren. Het enige wat me nog goed bijstaat was de indrukwekkende massa mensen waarin je werd meegedreven langs de route en uiteindelijk weer terug op het Malieveld waar nog een concert gegeven werd. Dat heb ik ook niet helemaal meegemaakt want de bus ging op een afgesproken tijd weer terug naar Volendam. Maar goed, ik had het niet willen missen.
 19. Die draad aan de buitenmuren, daar weet ik nog wel van. Zover ik weet (1955) hadden wij vroeger een buizenradio thuis en zo'n luidspreker en keuzeschakelaar heb ik niet meegemaakt. Die draad aan de buitenmuur van het hele huizenblok zat daar maar gewoon. Als kind had ik geen idee waarvoor die diende. Ja, later hoorde ik van draadomroep en hoe dat werkte. Pas toen ging het lampje branden. (Advertentie 21-10-1959)
 20. (Het Parool) Beursstraat 17 Amsterdam 25-05-1959
 21. Advertentie 1959-10-27 Boersma. (Provinciale Drentsche en Asser courant)
 22. Veronica 1960-02-18 Vrije Radio Omroep Nederland Advertentie (Het Parool) Veronica 1960-02-18 Vrije Radio Omroep Nederland Advertentie (Het Parool).pdf
 23. Ook wel aardig dacht ik. Een van de eerste berichten. 21 October 1959 (media onbekend).
 24. Veronica 1966-12-03 Joost de Draayer, Niemand durft Veronica aan te pakken. (Nieuwe Leidsche Courant) Veronica 1966-12-03 Joost de Draaijer, Niemand durft Veronica aan te pakken. (Nieuwe Leidsche Courant)-geconverteerd.pdf
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.