Jump to content

Revenge85

Members
 • Content Count

  105
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

49 Excellent

About Revenge85

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eind 1978 werd Sylvain Tack min of meer gedwongen ( onder druk )om te stoppen met zijn activiteiten in Spanje vanwege toetreding tot de EEG, wat mij verbaasde is dat in de jaren 80 Radio Monique maar ook Caroline/ Radio 558/819 tot eind jaren 80 gewoon gebruik konden maken van een Spaans postadres ( in Playa maar ook in Gerona), werd dit oogluikend toegestaan ???
 2. Met veel plezier en interesse heb ik vandaag het Mi Amigo boek van Ferry Eden gelezen , in het verhaal vielen mij 2 passages op waar ik de afgelopen 40 jaar nog nooit iets over gelezen / gehoord heb !!!!, op pagina 158 staat dat Peter Chicago de dj’s Marc, Johan en Ferry in de studio bij een had geroepen dat de overgang (Hollandia)op 20 oktober soepel zou verlopen en er niet - net als eind 1972 gemuit zou worden en wees hij erop dat hij voor eventuele calamiteiten in het bezit was van een geweer.... en op pagina 188/190 dat de organisatie ( o.a Valain en van Landschoot) op een dijk nabij Goedereede de beweging van het zendschip Magdalena volgden ( sleper lag klaar) en Adriaan toen beslist heeft om het maar te laten gaan en niet in te grijpen.... voor mij 2 passages die mij opvielen en nogmaals nieuw voor mij waren, ben benieuwd of dit bij anderen bekend is ????overigens complimenten voor het boek , thx Ferry
 3. Sinds dec 2017 is Radio Caroline terug op 648 kHz , ondanks dat het station niet meer vanaf zee uitzend vraag ik me af of er al een luisteronderzoek is gedaan naar het luistergedrag via deze middengolfzender?? en is het station nog van betekenis in de omgeving /gebied waar het voor bedoeld is??
 4. Bedankt Martin en Vincent voor al die uren met herinneringen , kan me nog herinneren dat ik toen niet kon begrijpen dat de Magdalena in beslag was genomen ,had eerder de Martina verwacht. Het was een rare periode , binnen 2 maanden 2 zeezenders ( Delmare was nog sporadisch in de lucht) weg en de laatste Caroline klonk steeds Vlaamser ( reclame) en was niet meer het geluid van april t/m medio september 79.
 5. Ik heb ooit ergens gehoord of gelezen dat er op 31 augustus een tender vol met voedsel , olie en vooral tapes via de Nieuwe Waterweg richting de Mi Amigo is gegaan en dat deze onfortuinlijke tender het schip op het laatste moment niet durfde te bevoorraden waardoor de Mi Amigo al in de eerste week gelijk zonder nieuwe tapes kwam te zitten en men oude tapes moest draaien , waarom werd er op dat moment niet bevoorraad ( nog geen 1sept), hoe zat dat nou precies ???
 6. Wat mij opvalt is dat er in de periode van 1979 ( en eigenlijk na 1974) weinig beeldmateriaal is geweest van de zendschepen de Martina en de Magdalena , maar ook van de Mi Amigo ,het zijn de Veronica reportages die ons een kijkje geven maar meer ook niet , zijn er niet meer prive opnamen van bijv de Magdalena ??? , van RadioParadijs en de Ross zijn ze erwel na 1981 tot eind 1991 raar dat van de periode 1974 tot eind 1979 niet of nauwelijks beeldmateriaal is , Volgens mij waren er wel tochten naar de schepen in de zomer van 1979 ???
 7. Om even terug te gaan naar post op de Magdalena, volgens het radiodagboek van 19 augustus Radiovisie zijn er wel degelijk op zijn minst 125 brieven van luisteraars uit diverse landen op de Magdalena aangekomen😊
 8. Volgens mij was “stuurloos” op dit moment een betere naam voor het programma dan stuurboord. Het moraal was duidelijk gezakt en ik denk dat de jongens aan boord ook niet meer wisten welke kant de organisatie nu eigenlijk op wilde. De Magdalena lag volgens mij aan een motorblok op dat moment iets wat ook niet de bedoeling was , men was ook meer niet dan wel in de lucht o.a ook door technische problemen.
 9. Ik denk het niet , want toen eerste post in Mauritius aan kwam en eventueel terug ging naar België lag de Magdalena al in de haven van Stellendam , naar Playa zal waarschijnlijk wel post zijn gestuurd maar dit zal waarschijnlijk retour zijn gegaan , firma RADO bestond niet meer , hoe kwam men eigenlijk aan een adres in Mauritius en wie zat daar achter ???
 10. En volgens mij ook geen zonnepanelen😉😉op de zendschepen
 11. Thx Louis voor je mooie herinneringen en voor je programma’s op de 272 welke dj uit die tijd neemt het stokje over.... met mooie en vooral onbekende verhalen uit deze periode , Lag het schip op dat moment toen je vertrok nog wel op zijn vaste ankerplaats ?? ( op de Thornton bank, bij de boei ) Wat mij ook in deze periode opviel dat bepaalde platen zoals van o.a LBS , Puzzle , Beatrice Reading en Second Life zowel op Mi Amigo als Caroline maar ook op Delmare in deze periode stevig geplugd werden , was er voor deze zenders een vaste plugger in dienst?, helaas werden deze platen geen hits in Nederland en werden op Hilversum 3/ BRT 2 niet of nauwelijks gedraaid
 12. Heerlijk om weer je verhaal te lezen Louis ,misschien was het beter geweest om de Magdalena in de Theemsmonding te verankeren ???( wel minder sterk in vermogen), zowel de Mebo ( kortstondig in 1970 )als Jeanine zijn daar voor de kust in dit gedeelte op de Noordzee regelmatig van het anker geslagen , men had daarvan kunnen leren !!!Begreep later dat het ankersysteem van de Magdalena ook niet goed was.
 13. Ik vond het vooral een vermoeiend gesprek , presentator had zich wel eens meer in de geschiedenis van de zeezenders / Atlantis/Mi Amigo kunnen verdiepen en Adriaan babbelt lekker slaat ook wel eens de plank mis maar ik neem hem niks kwalijk , het is inmiddels 46 jaar geleden !!!!!! en de man heeft zoveel gedaan in zijn leven
 14. Top Louis voor het plaatsen van je verhalen , heb wel ooit begrepen dat de zwalkende Magdalena ( zonder anker )in de noodlottige septembermaand toch nog een keer volgepompt is met olie , maar dat de aansluiting niet goed was en het halve schip ( ook binnen )onder de olie zat, klopt dit ???, ga in ieder geval door met je verhalen 👍
 15. Mooi dat er steeds meer materiaal , opname en verhalen over de Magdalena naar boven komen.Mi Amigo 272 had toch met goed beleid en visie een gezonde baby kunnen worden i.p.v een couveuse kindje. Louis toen jij aan boord zat waren er toen al ankerproblemen?? en klopte het dat de organisatie wel met een nieuwe ankerketting langs kwam ( die in de zee verdween , tijdens installeren )maar niet met een nieuw anker!!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.