Jump to content

Revenge85

Members
 • Content Count

  112
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

55 Excellent

About Revenge85

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik zit net te luisteren naar een opname van Hans Verlaan van 18 maart 1980 , wat was de reden dat er maar 1 Nederlander aan boord van de Mi Amigo zat en notabele een op dat moment nieuwe medewerker ??? Ook voor Hans een enorme uitdaging om daar achter te blijven ,waar was de verantwoordelijkheid van de organisatie op dat moment ??, als de Mi Amigo was blijven drijven na 20 maart wat waren de plannen voor wat betreft de Nederlandstalige uitzendingen geweest???
 2. Zeelucht maakt gezond maar ... ( nu met het oprukkende coronavirus) kan ik me voorstellen dat de bemanningen en dj’s op de zendschepen ook wel eens de griep , spontaan ontstane kiespijn ,enz hadden , hoe werd daar mee omgegaan ?? ( niet zo gauw een dokter of tandarts beschikbaar , of tender !!!!)vooral na 74 , is het wel eens gebeurd dat een complete bemanning in zijn kooi lag ?? of werden zij er dan afgehaald ( in benarde situaties ) ???
 3. Grappig deze info , zo zit er in Brielle als sinds de jaren 70 Café Mi Amigo , dit was wel geen adverteerder maar toch in de zomer van 1978 vond ik het als jochie wel toevallig dat dit de zelfde naam had als mijn favoriete radiostation in die tijd
 4. Ik heb me wel eens afgevraagd en misschien wel met mij meerderen dat zo wel op Caroline als Mi Amigo vanaf de MV Mi Amigo iedere dag om 17:30 de uitzendingen van dominee Toornvliet werden uitgezonden , wie bepaalde dat tijdstip ?? ging dit in overleg ?? en ging dit stilzwijgend van Mi Amigo okt 78 over naar Caroline 79 door???ik begrijp dat er ruim voor werd betaald , maar het moet doordeweeks frustrerend zijn geweest om je programma om 17:30 te moeten afbreken terwijl de concurrentie vrolijk verder ging , is er nooit overwogen om het programma wat Mi Amigo betreft om het tussen 19:00en 19:30 uit te zenden? ?, wat zouden deze uitzendingen voor zowel de radiogemeente en Maasbach uiteindelijk hebben opgeleverd ???
 5. Revenge85

  Storm

  Vandaag raast de storm Ciara ( windkracht 11)over ons gedeelte van Europa , ook Engeland heeft er behoorlijk last van , hoe zou het met de Ross Revenge zijn en haar bemanning op dit moment zijn ???en is haar ankersysteen en mast tegenwoordig wel opgewassen tegen dit zeer slechte weer , doet me terugdenken aan 31 januari 1986. In een speciaal programma dagen later meld Ferry dat er dank uit gaat aan de kapitein van de Blauwe welke constant paraat was, wie was dit en welk schip was dat ??
 6. Wat mij opvalt is dat er juist de laatste jaren een scala aan zeezender boeken is uitgebracht zoals terecht de periode na 1974 wordt belicht zoals de boeken over Delmare , Monique, Laser 558 en de prachtige boeken afgelopen jaar over Mi Amigo en de Radio Caroline Bible, dit jaar is het 30 jaar geleden dat het laatste zeezendergeluid vanaf de Noordzee klonk , zijn er nog boeken op korte termijn te verwachten??? er komt steeds meer documentatie en wetenswaardigheden naar boven zoals vind ik zelf het Magdalena verhaal in het Mi Amigo boek als voorbeeld .
 7. MANY THANKS voor het plaatsen van deze magazines , in de afgelopen jaar 35 velen ervan zoek geraakt ivm verhuizingen maar ook grijs gespeeld , nogmaals alle lof voor het plaatsen, ga er weer met veel plezier naar luisteren
 8. Eind 1978 werd Sylvain Tack min of meer gedwongen ( onder druk )om te stoppen met zijn activiteiten in Spanje vanwege toetreding tot de EEG, wat mij verbaasde is dat in de jaren 80 Radio Monique maar ook Caroline/ Radio 558/819 tot eind jaren 80 gewoon gebruik konden maken van een Spaans postadres ( in Playa maar ook in Gerona), werd dit oogluikend toegestaan ???
 9. Met veel plezier en interesse heb ik vandaag het Mi Amigo boek van Ferry Eden gelezen , in het verhaal vielen mij 2 passages op waar ik de afgelopen 40 jaar nog nooit iets over gelezen / gehoord heb !!!!, op pagina 158 staat dat Peter Chicago de dj’s Marc, Johan en Ferry in de studio bij een had geroepen dat de overgang (Hollandia)op 20 oktober soepel zou verlopen en er niet - net als eind 1972 gemuit zou worden en wees hij erop dat hij voor eventuele calamiteiten in het bezit was van een geweer.... en op pagina 188/190 dat de organisatie ( o.a Valain en van Landschoot) op een dijk nabij Goedereede de beweging van het zendschip Magdalena volgden ( sleper lag klaar) en Adriaan toen beslist heeft om het maar te laten gaan en niet in te grijpen.... voor mij 2 passages die mij opvielen en nogmaals nieuw voor mij waren, ben benieuwd of dit bij anderen bekend is ????overigens complimenten voor het boek , thx Ferry
 10. Sinds dec 2017 is Radio Caroline terug op 648 kHz , ondanks dat het station niet meer vanaf zee uitzend vraag ik me af of er al een luisteronderzoek is gedaan naar het luistergedrag via deze middengolfzender?? en is het station nog van betekenis in de omgeving /gebied waar het voor bedoeld is??
 11. Bedankt Martin en Vincent voor al die uren met herinneringen , kan me nog herinneren dat ik toen niet kon begrijpen dat de Magdalena in beslag was genomen ,had eerder de Martina verwacht. Het was een rare periode , binnen 2 maanden 2 zeezenders ( Delmare was nog sporadisch in de lucht) weg en de laatste Caroline klonk steeds Vlaamser ( reclame) en was niet meer het geluid van april t/m medio september 79.
 12. Ik heb ooit ergens gehoord of gelezen dat er op 31 augustus een tender vol met voedsel , olie en vooral tapes via de Nieuwe Waterweg richting de Mi Amigo is gegaan en dat deze onfortuinlijke tender het schip op het laatste moment niet durfde te bevoorraden waardoor de Mi Amigo al in de eerste week gelijk zonder nieuwe tapes kwam te zitten en men oude tapes moest draaien , waarom werd er op dat moment niet bevoorraad ( nog geen 1sept), hoe zat dat nou precies ???
 13. Wat mij opvalt is dat er in de periode van 1979 ( en eigenlijk na 1974) weinig beeldmateriaal is geweest van de zendschepen de Martina en de Magdalena , maar ook van de Mi Amigo ,het zijn de Veronica reportages die ons een kijkje geven maar meer ook niet , zijn er niet meer prive opnamen van bijv de Magdalena ??? , van RadioParadijs en de Ross zijn ze erwel na 1981 tot eind 1991 raar dat van de periode 1974 tot eind 1979 niet of nauwelijks beeldmateriaal is , Volgens mij waren er wel tochten naar de schepen in de zomer van 1979 ???
 14. Om even terug te gaan naar post op de Magdalena, volgens het radiodagboek van 19 augustus Radiovisie zijn er wel degelijk op zijn minst 125 brieven van luisteraars uit diverse landen op de Magdalena aangekomen😊
 15. Volgens mij was “stuurloos” op dit moment een betere naam voor het programma dan stuurboord. Het moraal was duidelijk gezakt en ik denk dat de jongens aan boord ook niet meer wisten welke kant de organisatie nu eigenlijk op wilde. De Magdalena lag volgens mij aan een motorblok op dat moment iets wat ook niet de bedoeling was , men was ook meer niet dan wel in de lucht o.a ook door technische problemen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.