Jump to content

Revenge85

Members
 • Content Count

  99
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

45 Excellent

About Revenge85

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om even terug te gaan naar post op de Magdalena, volgens het radiodagboek van 19 augustus Radiovisie zijn er wel degelijk op zijn minst 125 brieven van luisteraars uit diverse landen op de Magdalena aangekomen😊
 2. Volgens mij was “stuurloos” op dit moment een betere naam voor het programma dan stuurboord. Het moraal was duidelijk gezakt en ik denk dat de jongens aan boord ook niet meer wisten welke kant de organisatie nu eigenlijk op wilde. De Magdalena lag volgens mij aan een motorblok op dat moment iets wat ook niet de bedoeling was , men was ook meer niet dan wel in de lucht o.a ook door technische problemen.
 3. Ik denk het niet , want toen eerste post in Mauritius aan kwam en eventueel terug ging naar België lag de Magdalena al in de haven van Stellendam , naar Playa zal waarschijnlijk wel post zijn gestuurd maar dit zal waarschijnlijk retour zijn gegaan , firma RADO bestond niet meer , hoe kwam men eigenlijk aan een adres in Mauritius en wie zat daar achter ???
 4. En volgens mij ook geen zonnepanelen😉😉op de zendschepen
 5. Thx Louis voor je mooie herinneringen en voor je programma’s op de 272 welke dj uit die tijd neemt het stokje over.... met mooie en vooral onbekende verhalen uit deze periode , Lag het schip op dat moment toen je vertrok nog wel op zijn vaste ankerplaats ?? ( op de Thornton bank, bij de boei ) Wat mij ook in deze periode opviel dat bepaalde platen zoals van o.a LBS , Puzzle , Beatrice Reading en Second Life zowel op Mi Amigo als Caroline maar ook op Delmare in deze periode stevig geplugd werden , was er voor deze zenders een vaste plugger in dienst?, helaas werden deze platen geen hits in Nederland en werden op Hilversum 3/ BRT 2 niet of nauwelijks gedraaid
 6. Heerlijk om weer je verhaal te lezen Louis ,misschien was het beter geweest om de Magdalena in de Theemsmonding te verankeren ???( wel minder sterk in vermogen), zowel de Mebo ( kortstondig in 1970 )als Jeanine zijn daar voor de kust in dit gedeelte op de Noordzee regelmatig van het anker geslagen , men had daarvan kunnen leren !!!Begreep later dat het ankersysteem van de Magdalena ook niet goed was.
 7. Ik vond het vooral een vermoeiend gesprek , presentator had zich wel eens meer in de geschiedenis van de zeezenders / Atlantis/Mi Amigo kunnen verdiepen en Adriaan babbelt lekker slaat ook wel eens de plank mis maar ik neem hem niks kwalijk , het is inmiddels 46 jaar geleden !!!!!! en de man heeft zoveel gedaan in zijn leven
 8. Top Louis voor het plaatsen van je verhalen , heb wel ooit begrepen dat de zwalkende Magdalena ( zonder anker )in de noodlottige septembermaand toch nog een keer volgepompt is met olie , maar dat de aansluiting niet goed was en het halve schip ( ook binnen )onder de olie zat, klopt dit ???, ga in ieder geval door met je verhalen 👍
 9. Mooi dat er steeds meer materiaal , opname en verhalen over de Magdalena naar boven komen.Mi Amigo 272 had toch met goed beleid en visie een gezonde baby kunnen worden i.p.v een couveuse kindje. Louis toen jij aan boord zat waren er toen al ankerproblemen?? en klopte het dat de organisatie wel met een nieuwe ankerketting langs kwam ( die in de zee verdween , tijdens installeren )maar niet met een nieuw anker!!
 10. Louis heel leuk om jou verhaal te lezen , graag meer....... er is over deze periode weinig inside info bekend ( deel 5 Hans Knot geeft wel aardig inzicht) misschien kan Ferry eens meer over deze periode vertellen, ook ben ik benieuwd hoe men aan een adres in Mauritius kwam ?, wie zat daar achter? en zou er inderdaad ooit post in Port Louis zijn aangekomen? en had die dan ooit de Magdalena bereikt😉.
 11. Inderdaad Scotty van waaruit werd er eigenlijk getenderd( verschillende plaatsen??), heb wel eens gelezen dat er in de vooral Belgische havens goed gecontroleerd werd in deze specifieke periode en de Magdalena goed in de gaten werd gehouden op aangemeerde en gereedliggende tenders. Enfin het lukte ze toch om in de julimaand regelmatig de Magdalena te bevoorraden .
 12. .Top Vincent om dit allemaal nog een keer te horen complimenten👍Volgens mij is het programma van Ben van Praag niet van 3 juli hij zat volgens mij pas op 13 juli aan boord😊kan me nog nog herinneren dat het weer in in deze zomerperiode niet meezat en Ben omriep dat ze de lucht uit gingen omdat er weer een antennedraad naar beneden was gekomen en dit hersteld moest worden.Volgens mij was een dag later 4 juli ook de de dag dat Mi Amigo werd aangekondigd als Radio 272 dit heeft dacht ik maar een dag geduurd.
 13. Inderdaad zal Wim best moe geweest zijn , in de programma’s wordt verteld dat Kees Borrel ( test/non-stop muziek) ook aan boord is. Het zou leuk zijn als Wim eens binnenkort op zou schrijven over zijn belevenissen die eerste dagen op de Magdalena , zoals wanneer kwam hij boord en waarom was hij de enigste dj in de eerste 2 dagen en want vond hij zelf van deze start maar ook hoe zat de organisatie op dat moment in elkaar , volgens de tijdlijn in 1979 werd er toch wel getenderd getuige de aflossing van dj ‘s in juli en augustus ( ging dit makkelijk / moeizaam ??) ik denk dat dit leuke wetenswaardigheden zijn over een stukje MiAmigo 272 waar niet zoveel over bekend is
 14. Is het mogelijk dat de opnamen van het NOS journaal over Delmare van 22 augustus 1978 nogmaals geplaatst worden. Alvast bedankt.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.