Jump to content

Marinebroadcasters

Leden
 • Posts

  231
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Marinebroadcasters

 1. Zeer kort maar ook zeer krachtig. De golflengte 389 was al bewezen goed door Radio 390 tussen september 65 en juli 67.
 2. Hartelijk dank Piet. Ook hartelijk dank Naamgenoot. Kortegolf...neemt mij mee terug naar circa 1982. Samen met Amigo Hans Knot maakten we 5 uitzendingen onder de naam Tower Radio. Werd in USB uitgezonden op 15050 khz. Tientallen reacties uit de VS en Canada. Van 1 luisteraar kregen we een doos met circa 100 60s en 70s oldies toegestuurd. Douane in Rotterdam had de nodige vragen maar uiteindelijk kregen we de singles vanuit Rotterdam. Zijn uiteindelijk bij Mark de Haan terecht gekomen waar ze nu nog gedraaid worden. Those were the days. En anno nu is er gelukkig weer veel te beluisteren op KG, vele stations met en zonder diploma.
 3. Er was ook een lijst legaal lpam kortegolf....kan ik ook niet weer vinden. Heeft iemand hiervan de juiste link?
 4. Okay, bedankt voor de lijst. Het moet dus wel uit B Post komen. 918 komt hier goed door op een gewone transistor zonder externe antenne.
 5. Hans: Bedankt voor de reactie, ik vermoed echter dat het ergens uit N Nederland komt. Nu 21.30 nog steeds prima te ontvangen hier aant Schildmeer. Geen NL talig, ook goede modulatie. Er was ooit een perfecte LPAM overzicht lijst met frequenties, stationsnamen en locaties maar die is niet langer online zo te zien. Buitenpost zou kunen. Jammer dat er geen ID is. Japie met Engelstalig?
 6. Prima muziek, Motown en UK/USA upbeat oldies, op 1133khz ofwel om en nabij toesikssiks medium wave. Voor het laatst hoorde ik deze prima muziek op die gelflenget tussen dec 66 en au 67...Radio London vanaf de Galaxy 4 miles off clacton....u weet wel. Af en toe hoor ik dreadful Dutsj hoompah op die plek recentelijk. U mag blijven, wie het ook is...wel even een goede stationsnaam en vormgeving dan komt het goed. Afkomstig uit het Grunningse...nog beter. Ik kan de helpende hand bieden met circa 7000 oldies< USA UK> en Classic Rock. Dan maken we wat moois op LPAM op toesikssiks 1134. In Delfzijl mogen we mischien de radiohut van de mijnenveger Naarden wel huren.
 7. Luister ook maar eens naar the Amen Corner met You'll fly high in the sky.
 8. Mijn goede raad aan 70+ is om vanwege de beperkter wordende tijd om dat alles nog maar eens weer te her beluisteren met koptelefofoon op de oren te luisteren. Om tijd te besparen op het linker kanaal bijv een uurtje Veronica en op het rechter kanaal een uurtje Caroline. Gewoon proberen old timers....jullie kunnen het.
 9. Heb ik al jaren, ook de 70s editie van deze serie. Ik zou niet meer weten waar ik het ooit gekocht heb. Staan nu volgens mij bij zoon Mark de Haan.
 10. Helemaal mee eens, zelf stel ik ook zeer hoge eisen aan de kwaliteit van te bewaren opnames. Desnoods , bij zogeheten unieke opnames, verbeter ik kwaliteit en/of snelheid. Het is echter maar zeer zelden dat ik nog iets bewaar, mijn archief is wel compleet.
 11. Zeg heren 68 & Westhof.....zou het ook kunnen zijn dat Jaap alleen goede geluidskwaliteit programma opnames verzamelt? En dus niet het off air geneuzel in de studio tijdens de opname van een programma. Ik lees dat het om Stan Haag gaat? Stan Haag....briefkaartjes voorlezer met geen verdere toegevoegde waarde. Overigens moet het een fraai schouwspel zijn geweest toen daar opeens een "next level" anorak < ik zou bijna het "W"woord inzetten> de studio binnen liep met een heuse radio cassette recorder onder de arm om zo'n opname te maken. Whats next? Wat staat ons nog meer te wachten. Albatros achter op de Puch bij Sjuul met zijn opname apparaat in de aanslag om de Puch geluiden te registreren. Ik kan niet wachten om dat te horen.
 12. Lezen maar https://www.ofcom.org.uk/__data/assets/pdf_file/0026/256913/Radio-Caroline-coverage-extension-request.pdf
 13. Wat een werk, schitterend gedaan. Hartelijk dank. Kan ik de mp3 versie ontvangen. Alvast mijn dank.
 14. Voor de liefhebbers van het genre adviseer ik de UK stations Boom Light en Serenade Radio. Ben een vaste luisteraar, het geluid van 390 en de BBC Light herleven op deze beide stations.
 15. Huisvrouw was ik niet < hoogstens al jong een " oud wijf"> maar heb het station vanaf het begin tot het einde beluisterd. Het had wel zijn "popmomenten" s middags om 1700 uur. On the scene met oa ex City man Allan Clarck. Buitengewoon sterk signaal op "390" mtrs. Het rendement van deze succesvolle zeezender moet fenominaal zijn geweest in haar korte bestaan immers 390 had niet in de kosten de last van aanschaf van een schip en ook niet de kosten van onderhoud en bemanning. Dat scheelde een slok op een borrel. Heb tientallen uren die in het archief van Hans Knot zaten opnieuw bewerkt om de kwaliteit te verbeteren....u weet wel, aging anorak ears. Zet met regelmaat onderweg nog een uurtje op. Fenominaal station.
 16. Behind the scenes at Radio Caroline in the 70s door Lyn Gilbert. Lyn was de behind the scenes regelaarster voor Ronan in 77 en 78. Ook was zij initiatiefneemster van het weboldies UK station Offshore Music Radio. Het boek....https://www.rossrevenge.com/promotions/
 17. Als ik mij niet vergis was Paul Lineham de enige in dit setje die ook betrokken was bij de 1111 days at sea.
 18. Hartelijk dank Ben voor de tip. Klopt dus wel, in eerste instantie duo presentatie. En, ik schreef het al, tussen dit duo geen spoortje chemie.
 19. Dank je Ben, deze had ik dus over het hoofd gezien. Zo zit Sliep Uit ook in mijn herinnering....duo presentatie zonder chemie. Bedenker Henk van het Dorp dus.
 20. In mijn geheugen zit toch duo presentatie. Ik bemerk nu dat het in een deel Tineke en een deel de Vries is opgedeeld. Was het dan in het begin van het programma wel duo presentatie? Een Veronicaan uit die tijd zou dat kunnen beantwoorden.
 21. Deze twee hadden geen chemie , kwam niet uit de verf. Wie had dit bedacht en waarom? Twee weken later haalde Jan van Veen de bezem door 10-12 en maakte schoonschip op het tijdstip......maar dan wel op 220 RNI. Dat kwam hard aan op 192.
×
×
 • Create New...