Jump to content

Geert van Dijk

Leden
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_5
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Geert van Dijk's Achievements

Groentje

Groentje (2/14)

 • Eerste bericht
 • Samenwerker
 • Goede reageerder
 • Toegewijd
 • Eerste week volbracht

Recent Badges

30

Reputation

 1. Bij KL85 is er elk weekend een Zeezendernacht. Dit van zaterdag middernacht tot zondagmorgen 6u. Elke week stelt Bert Ree deze nacht samen. Nu met dit bovenstaand bericht te lezen misschien interessant om dit even te weten. De zeezenderhistorie begint in West-Europa in het Noorden bij radio Mercur in 1958. Voor de Zweedse kust start in maart 1961 radio Nord vanaf een schip dat op dat ogenblik de naam Bonjour draagt. Als in 1962 medewerking verboden wordt aan zeezenders in Scandinavië, zwijgt radio Nord. De Bonjour zal later onder de naam Mi Amigo opnieuw opduiken op de Noordzee die in de nacht van 19 maart 1980 tijdens een storm zou zinken. Tijdens de zeezendernacht in de nacht van 18 op 19 maart 2023 horen we op KL85.net, het station voor radioliefhebbers de stemmen van Gert Landin, Larsan Sörenson en Kaj Häger. Alle verdere info lees je op: https://kl85.net/de-zeezendertijd/ met dank aan Bert Ree.
 2. Dank Gerard om deze alsnog eens beschikbaar te stellen. Klinken prima zoals ze ik toen ooit die nacht hebt beluisterd.
 3. Het is maar een idee op een vroege zondagmorgen, mss dat ze elke maand vanaf de Norderney in het weekend terug wat kunnen doen? Zoals ze elke maand bij Caroline vanaf de Ross uitzenden. De tijd en vooral die tijd ligt al zowat bijna een halve eeuw achter ons, maar leuk dat het blijft leven.
 4. Destijds de nacht van 31 augustus 1974 heb ik toen ook opgenomen van Radio Veronica met inderdaad de KOZS van middernacht tot ergens verder in de nacht. Helaas zijn die opnames niet meer bruikbaar om deze om de of andere manier terug beluisterbaar te maken. Dus dit programma werd uitgezonden zoals Ben aangaf over de opname van Helmut. Tot zover, een plaatje maar weer.
 5. Volgens mij zal het allemaal zo wel geen vaart lopen. Denk dat KINK nooit had gedacht aan zo'n uitspraak. Wellicht nu veel geld op tafel leggen en dan een beetje een Arrow scenario. Maar goed dat de "beste" betaler dan mag winnen.
 6. Alles van "Mi Amigo 40"- evenementen, programma's vind je terug op: zo ook de MA40 programma's met Peter van Dam. Veel luisterplezier!
 7. Mooi artikel Juul, dank je wel. Fijn om dit na 49 jaar nog eens te lezen. En de beelden zie je zo voor je uit.
 8. Hans mooi dat deze mooie zendschepen een nieuw onderkomen hebben gevonden na het Veronica museum te hebben verlaten Het ziet er allemaal zeer mooi uit. Proficiat!
 9. Mooi eindelijk eens een Top...met een andere nummer 1 dan die verdomde vervloekte boheemse rapsody...alleen voor dit al proficiat Vero,nica.
 10. Dat is wel eigenlijk om te lachen hè een nieuwsradio die een top zoveel allertijden uitzendt Stubru doet dan ook alweer een Top dinges zeg me nu wie is nu de nieuwszender? Klara dan maar zeker :-)
 11. Radio Citè was destijds de voorloper van Radio 21 die nu als Classic 21 door het leven gaat. Met Radio Citè keren we terug naar ja, 1978 een station dat enkel in het weekend uitzond. Onze Waalse vrienden waren toen al een stapje voor, zeg maar 3 stapjes voor op Vlaanderen wat radio betreft. https://www.youtube.com/watch?v=t7ECwa8X6i0 en meer over https://miamigo40.be/nl/marc-ysaye-et-classic-21/ Heb daar nog uren programma's van opgenomen maar helaas die zijn door de jaren heen verloren gegaan.
 12. We zoeken nieuwsjournaals uit 1968. Niet zomaar nieuwsjournaals maar deze die uitgezonden zijn geweest op Radio Veronica. Dit mogen eventueel ook Radio Veronica programma's uit 1968 zijn waarin het nieuws zit vervat. Alvast dank voor de moeite! Geert van Dijk io vzw Nordica
 13. Hey bedankt Marc en Paul voor het online zetten voor dit stukje, nou ja stukje een heel stuk radiogeschiedenis. Weer uren luisterplezier! Groeten vanuit zuid-west-vlaanderen! Geert van Dijk
×
×
 • Create New...