Jump to content

rob68

Members
 • Posts

  127
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by rob68

 1. rob68

  Vendomatic

  Vorige week na een jaartje of 25 zoeken een foto van de Prinzsound 77 Luxe gevonden. Hij bleek op eBay te staan en staat nu sinds gisteren hier. Doet momenteel helemaal niks maar dat komt wel goed 🙂 En hier voor de liefhebbers nog wat in de loop der jaren verzamelde familieleden uit Hong Kong. Die 'Browni' uit 1970 was er ook als Philips.
 2. Tja het is eigenlijk een doorsnee kantoorruimte met hier en daar een microfoon.
 3. https://www.trefpuntazie.com/olleke-bolleke-radio-luistergenot-voor-thailandgekken-nog-niet-uit/ Nog maar net gestart maar al een onverwacht succes in Thailand: Olleke Bolleke Radio Naar verluidt al het op één na best beluisterde internet-radiostation aldaar. Met wereldnieuws en Thais regionieuws in het Nederlands, gepresenteerde programma's en een muziekmix die voor vijftigplussers zoals ikzelf heel best te beluisteren is.
 4. Precies. Ik denk zelfs dat er niet tegenop te promoten valt. De content alleen zal het verschil moeten gaan maken. In het geval van de NPO zou dat met minder reclame-inkomsten nog steeds moeten kunnen, voor de commerciëlen kan het wel eens ander verhaal worden. Of die FM draait voorlopig nog lekker door ondanks al dat DAB gepromoot natuurlijk, ook niet ondenkbaar.
 5. Wat gaat er gebeuren als de FM-zenders over een paar jaar uitgezet worden vraag ik me dan af. Dan houden we alleen 5G en wellicht nog DAB+ over (als dat dan nog bestaat). Weg voordeel van FM-bereik voor het bekende rijtje stations, met de NPO voorop. Blijven er dan wel centen over voor 50+ radio als die kennelijk nu met 3FM verdiend moeten worden?
 6. http://radio.nl/818520/waarom-de-npo-de-fm-frequenties-van-3fm-niet-aan-radio-5-geeft Het is toch jammer dat commercie zo'n grote rol speelt in keuzes die de publieke omroep maakt. Ik krijg toch de indruk dat de belangen van luisteraars, die betalen voor de NPO, zo niet optimaal gediend worden.
 7. rob68

  Radio 5 op FM

  Ik heb ook Ziggo maar er hangt hier al járen niets meer aan de analoge antenne-aansluiting. Ik luister thuis via internet of eigen antenne. Voor onderweg blijft FM de eerste keus. Ik ga geen DAB+-radio kopen met een nieuwe auto eromheen. Dus zenders die alleen op DAB+ zitten hebben pech, die missen mij dan maar als luisteraar. Laatst had ik een vervangende auto met DAB+ mee. Ding schakelde continu terug naar FM als de ontvangst weer eens wegviel. Gewoon NPO radio 1 in het hart van de wereldstad van Nederland: geen stabiele ontvangst. En deed hij het even wel dan viel die veel te veel geknepen bitrate weer op. Het klinkt echt voor geen meter, radio digitaal via DVB-T doet het nog minder slecht. Daar heb ik een portable ontvanger voor die binnenkort bij het vuil kan, want een extra nadeel van digitale systemen is dat ze de houdbaarheid hebben van een pak melk. Als je ooit geïnvesteerd hebt in DAB-zonder-plus of een tv met ingebouwde DVB-T tuner dan weet je wat ik bedoel. Ten slotte voegt 3FM weinig toe aan het overige aanbod op FM en zijn de luistercijfers van 5 (nu al) stukken beter. Kortom: het FM-net van 3 aan 5 geven klinkt als een uitermate logische stap voor de NPO waar men veel Nederlanders, die allemaal meebetalen aan de NPO, een plezier mee zou doen. De geschiedenis leert dat het daarom waarschijnlijk niet gaat gebeuren.
 8. Heb je hier iets aan? https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1478997/15
 9. Leuk, muziek uit 'mijn' tijd. Gepresenteerd door een radio-vakman die ik nog steeds regelmatig beluister op Radio Gelderland waar hij iedere zaterdagochtend luchtig maar professioneel twee uurtjes aan elkaar babbelt. Dank voor het delen.
 10. rob68

  IMG_3071.jpg

  Mooie radio hoor, de stereodecoder heeft wat nieuwe elcootjes nodig maar daarna werkt dat weer als een zonnetje. Ik heb de hele serie en ook de B6 serie die net een maatje groter is. Vooral de symmetrie van deze toestellen vind ik mooi. Zo'n 20 jaar geleden had ik een hele website over deze radio's: https://web.archive.org/web/20010331124042/http://robkrab.tripod.com:80/
 11. rob68

  IMG_3071.jpg

  Dit is een Philips B5X92A. De '9' uit het typenummer geeft het modeljaar aan: 1959. Dit model startte destijds een hele reeks van soortgelijke toestellen. Zodoende liep dit model met hier en daar wat aanpassingen tot 1965 en stond in één van die varianten in menige Nederlandse huiskamer. Daarbij zijn ze ook nog eens bijna onverslijtbaar dus je komt ze nog regelmatig tegen. Bijzonder aan dit model was dat het het eerste model was dat grammofoonplaten in stereo kon weergeven. Velen nemen aan dat de radio zelf ook stereo is, maar dat gold pas voor de modellen vanaf 1964. Eerder werd hier geen FM-stereo uitgezonden en hadden deze radio's daarvoor ook nog geen decoder. Dit toestel geeft radio dus in mono weer via twee versterkers/luidsprekers, wat in die tijd werd aangeduid als 'Bi-ampli'. Het model zelf werd ook wel 'plano' genoemd, omdat het een laag model is met de speakers in de zijkanten in plaats van boven of onder de afstemschaal zoals eerder gebruikelijk was. Hij klinkt daardoor het beste als je 'm in een hoek plaatst.
 12. @ruudam De directe link: http://cabhs35.sonixcast.com:20144
 13. Graag gedaan Juul. Hier aan zee is het inmiddels 'afgekoeld' naar 27 graden 😅
 14. Ik heb er een mp3 van gemaakt voor je: https://pixeldra.in/u/QuPf2z
 15. Zo te zien wordt de audio in fragmenten opgehaald dus je zou er wat code voor moeten schrijven om dit aan elkaar te plakken. Maar misschien is dit iets? https://www.savelink.info/sites/mixcloud Of deze: http://www.mixcloud-downloader.com/
 16. Dat vind ik een heel interessante vraag. Deels zal het met (jeugd)sentiment te maken hebben, maar het lijkt er inderdaad op dat er vroeger meer op werd gelet dat het ook lekker klonk, vooral met gezongen commercials. Misschien waren er vaker echte radiomensen bij de productie betrokken?
 17. rob68

  Vendomatic

  Ik heb deze ook en hij lijkt als twee druppels water op mijn eerste radiootje, die Prinzsound 77 de luxe heette. Dat 'de luxe' betekende dat hij FM/MG ontving. De gewone 77 ontving alleen MG en LG en er was ook nog een 'Grand Luxe' die net als getoonde Vendomatic FM/MG/LG ontving en een toonschakelaar had. Het was een wat krakkemikkig toestelletje waar ik niet heel lang van genoten heb. Het trio was rond 1974 te koop bij Dixons. Een variant is rond 1972 ook nog te koop geweest als PHILIPS 90RL194.
 18. Valt erg mee hoor. Ik vind het een ideale lijmrestenverwijderaar en er zijn nog wel wat meer toepassingen te verzinnen. https://www.wd40.com/img/WD-40_2000_uses.pdf
 19. Dat staat voor isopropylalcohol. Ik vond nog dit artikel, waar ook IPA genoemd wordt: https://michielvanzaane.wordpress.com/2015/09/22/potentioproblemen-en-alcohol/
 20. Ik heb WD40 hier weleens voor gebruikt en dat ging best goed. Tegenwoordig gebruik ik (een beetje) IPA. Zie ook http://forum.mfbfreaks.com/viewtopic.php?f=21&t=9367&p=190922&hilit=contactspray#p190922 en http://kraltp.home.xs4all.nl/Tips-en-trucs/gereedschap/#contactspray Rob
 21. rob68

  iPhone 6

  Klopt, je hebt inderdaad het serienummer nodig. Tijdens activeren mag het wel even een andere simkaart zijn (met een ander nummer) die wel past (nano sim). Groet, Rob
 22. rob68

  iPhone 6

  Het simpelste is om er even (tijdelijk) een simkaart in te stoppen. Die is alleen nodig om het toestel te 'activeren'. Daarna vind je alles onder instellingen/algemeen/info. Met alleen de imei of dat modelnummer kun je volgens mij het geheugen niet achterhalen.
 23. Dank Jarno, ik zet ze op een geheugenkaartje voor in de auto.
 24. Nog een paar die ik nog niet helemaal beluisterd heb. Die zaten bij een ooit gekochte bandrecorder. Als ik iets interessants tegenkom laat ik het weten. PS zijn er nog werkende links naar de rest van 1983?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.